dartmed74 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 2, 2006 Ασχολούμε με τους υπολογιστές από τον καιρό του zx81 (τι είναι αυτό...?), ο πρώτος μου ήταν ένας Acorn Electron 32k. Από τότε ασχολούμε όσο ποιό εντατικά μου επιτρέπει ο χρόνος και τα οικονομικά μου. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να ασxολούμε και με το OC. Έρχομaι λοιπόν στο θέμα.Έχω το εξής σύστημα:-AMD 3200+-MSI K8N Neo4 Platinum-1GB ram 2x512 DDR KINGSTON KVR400X64C3A PC3200 400MHZ VALUE RAM-Case Thermaltake Soprano (3 fans Front - rear - side)-Hiroichi 380W-XFX VGA NVIDIA GF6800XT EXTREME 256MB PCI-E-WD 160GB SATA2-Για ήχο την on-board Soundblaster live 24BITΚαι τους τελευταίους drivers για όλα καθώς και Wxp SP2Default setupεργοστασιακή ψήξη , fsb 200, Vmem 2,6V, GPU 350Hz kai mem DDR3 1000Hz (τα timings της μνήμης δεν τα θυμάμαι γιατί γράφω από τη δουλειά...)Και αρχίζω.Για Bench έχω χρησιμοποιήσει τα 3DMARK05 kai PCMARK 05.Χωρίς OC στο 3dmark μου έδωσε 3283 (....), με χρήση του Riva Tuner (GPU 490 core kai 1,09 mem) 4363 (temp 41C idle , 71 στιγμιαία σε full).Για τον επεξεργαστή χωρίς OC στο PCMARC 2814και με FSB 222 (+11%) 3112 (χωρίς ιδαίτερη αύξηση της θερμοκρασίας).To score της XFX δεν είναι χαμηλό (στο τέστ του περιοδικού τον πρηγούμενο για low budget GPU μήνα κάρτες με 6600 χτυπούσαν μεγαλύτερα score...???)Θέλω να ρωτήσω η αύξηση του επεξεργαστή δεν είναι μικρή...?Γιατί όταν μετράω στο 3dMARK με τον επεξεργαστή σε OC δεν αυξάνεται το score (απο 4363 σε 4370)Όταν αυξάνω τα Volt της μνήμης (πχ 2,7) και τρέχοντας το mem test του PCMARK όχι μόνο δεν αυξάνει αλλά έχει και μια μικρή μείωση ....!Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεκλειδώσω pipelines από την XFX (από το RIVA TUNER δεν φαίνεται ποιά είναι hardware locked...)Έχω δεί άλλα μηχανήματα παρόμοια με το δικό μου με τρελά νούμερα >8000 .....!!!Μπορεί να χρειάζομαι μεγαλύτερο τροφοδοτικό ?Τις αλλαγές του FSB τις κάνω με το Core Center της MSI και όχι από το BIOS (από το BIOS πάει και παραπάνω αλλά επειδή είμαι ακόμα new το φοβήθηκα...).Μήπως τελικά το σύστημα δεν αξίζει να πουσαριστεί...;Πιθανός να έχω κάνει λάθη αλλά γι' αυτό ρωτάω μήπως και μπορέσω να κάνω ένα σωστό setup..Sorry για το μεγάλο POST αλλά ξέρεται πως είναι αυτά...
nicksoti1442169068 Απρίλιος 2, 2006 #2 Απρίλιος 2, 2006 H 6800XT είναι "κομμένη" έκδοση της 6800, με μόλις 8 pipelines. Βέβαια, τόσα έχει και η 6600GT, και μάλιστα μνήμες στα 128bit, αλλά έχει μεγαλύτερη defult συχνότητα gpu, νομίζω 500mhz. Οπότε οι κάρτες πρέπει να είναι ισοδύναμες. Για το περιοδικό που λες και τις μετρήσεις, προφανώς τις έτρεξαν σε σύστημα αναφοράς με δυνατότερη cpu από τη δικιάσου, περισσότερη και καλύτερη μνήμη κλπ. Πάντως τα 8000 στο dmark05 που λες, είναι απλήσίαστα για την κάρτα σου. Εμένα ας πούμε η Χ800GTO (400/1000) με 12 pipelines, βγάζει απουσάριστη κάπου 4700, με τον Α64 στα 2.5G. Οπότε λογικό το δικό σου 4350 με 490/1.1.-Μόνο με αύξηση των Volts στη μνήμη δεν βλέπεις διαφορά σε επιδόσεις! Απλά αυτό συχνά βοηθάει να τις πουσάρεις παραπάνω.- Για να δεις πόσο ανεβαίνει η cpu σου, βάλε στις μνήμες διαιρέτη 133 ή 166 από το Bios, διότι όσο ανεβάζεις τη cpu ανεβαίνουν κι αυτές μαζί, και μάλλον αυτές φτάνουν πρώτα στο όριο, value μνήμες είναι.- Γενικά μάλον τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Μην πας να τα κάνεις όλα μαζί ΟC, cpu, κάρτες, μνήμες κλπ. Διάβασε κάποιον οδηγό, και ασχολήσου σιγά-σιγά με κάθε θέμα ξεχωριστά, να το κάνεις σωστά και με ασφάλεια. Μετά, εαν έχεις συσκεκριμένες απορίες, search στο forum, ή κάνεις νέα threads με πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, όπου θα πάρεις και συγκεκριμένες απαντήσεις, διότι έτσι όλα μαζι είναι δύσκολο να διαβαστούν και χρονοβόρο - και ίσως άσκοπο - να απαντηθούν μονομιάς.Καλή συνέχεια
dartmed74 Απρίλιος 2, 2006 Author #3 Απρίλιος 2, 2006 Μάλλον έχεις δίκιο , θα πάω βήμα - βήμα από την αρχή και θα επανέλθω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.