AquaSonic1442169069 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2006 Πιστευω οτι οι παλαιοι και καλοι θα ξερετε τα "εργαλιακια" της 3Dfx, που καθιερωσαν νεα standards στα games της εποχης τους... Απο την VooDoo 1 - VooDoo 5 6000 οπου ηταν το αποχαιρετηστηριο κομματι μιας μεγαλης εταιριας, εβγαζε ποιοτηκα και δυνατα καρτακι, που ακομα καλα κρατουν! Οταν ειπα στον κολλητο μου οτι το NFS IV και Porche τρεχουν στον (κατακαημενο, εχει αλλαξει χρωμα πια... 12ωρα χωρις ψυκτρα πηγαινε...) Pentium 166 μου ειχε μεινει (οντας γνωστης του θεματος...). Η 3Dfx καθιερωντας το Glide ως το κυριο προτυπο την εποχη της, εκανε παπαδες, γνωστους ως test drive, fifa, nfs και πολλους ακομα (100++) τιτλους που ετρεχαν με καταπληκτικα για τοτε, και πολυ καλα σημερα γραφικα. Η πρωτη μου επαφη με την 3Dfx ηταν στο πρωτο μηχανακι του αδελφου μου (που ξαναεστησα!!! ) Με μια Creative 3D blaster Banshee εν ετι 1998-99. Τοτε πραγματικα μισουσα την banshee μου, αφου ουτε το nfs III η IV ετρεχαν σε 3D redendering (το οποιο ηταν θεμα drivers). Σε αυτη τη καρτα εγινε η πρωτη μου βαθυτερη συννενοηση με το πισι, οπου εκανα την πρωτη μου αναβαθμηση drivers. Να πω την αληθεια τοτε (αλλα και τωρα) διαβαζα στο chip/CGO για την Diamond Viper V550 και μου σηκωνοταν η τριχα καγγελο... Δεν ηξερα γιατι αλλα πιστευα πως ηταν καλυτερη... Μετα απο λιγο καιρο αποδειχθηκε οτι οντως η nvidia ειχε παρει το παιχνιδι στα χερια της. Η 3Dfx εκανε την τελικη προσπαθεια της με τις V5 5500-6000 oι οποιες αποτελοντουσαν απο 2 και 4 VSA-100 chips και ενα πολυ δυνατο ramdac για εκεινη την εποχη. Αλλα και παλι, δεν καταφερε να αντιμετωπισει τα TNT2 και τα Geforce και υστερα απο λιγο καιρο εκλεισε μια και καλη τις πορτες της... Βεβαια, δεν ηταν μονο αυτος ο λογος. Η Sega, την περιοδο που σχεδιαζε το Dreamcast, ηταν αναμεσα σε 2 κονσολες. το Dreamcast, και μια αλλη που ειχε ως επιταχυντη γραφικων το VooDoo 2. Η 3Dfx ειχε κανει πολυ μεγαλη επενδυση, ομως η sega επελεξε το dreamcast, που ισως ηταν μια καταστροφικη κινηση και για τις 2, ειδικα για την 3Dfx... (Η sega απλα σταματησε τις κονσολες... Ελπιζω να επανελθει!) Η 3Dfx ειχε δημιουργησει το SLi (scan line interκατι δεν θυμαμαι ), την πατεντα που τσιμπησε μετα η nVidia και την εβγαλε στην σειρα FX της. Μονο που οι V2s δεν ειχαν primary και secondary καρτες. με 2 ομοιες καρτες και ενα καλωδιακι πολυ ομοιο με floppy εκανε καποιος την δουλεια του. Μετα απο συζητηση που ειχα με ενα μελος μεσω msn δεν ξερω τι με επιασε αλλα ηθελα πραγματικα να φτιαξω ενα post για την 3Dfx... Σημερα ειμαι με την παλια καλη μου Banshee στον 333 kαι 2 V2s σε SLi στον παλιο 166αρη μου :055: ! Οι σκληροι του, 2x3.2 medallist ειναι γεματοι με οτι μπορω να βρω απο Glide παιχνιδια. Πιστευω οτι καποιος που δεν ξερει την 3Dfx δεν πρεπει να αποκαλει τον εαυτο του gamer. Τουλαχιστον καποιος που ειναι 15-16 και ανω σημερα. Καποιος απο εσας εχει καποια απο αυτες τις καρτες? Πιστευω πολλοι! Χρησιμοποιει κανεις καμια? Αν και πιστευω οτι ταιριαζει πιο πολυ στο Εισαι εκτως θεματος, δεν παυουν να ναι καρτες γραφικων και το γραφω εδω Y.Σ = Ξερω οτι γραφω ορισμενες ανακριβιες αλλα δεν θυμαμαι την ιστορια 100%... Υ.Σ 2 = Μην περιμενετε καλυτερη ορθογραφια δωδεκαμιση και μετα απο 1 πιτσα και μισο λιτρο coke... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReaperX Απρίλιος 1, 2006 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Aααχ,φίλε τι μου θύμισες...Αξέχαστες εποχές!!Έχω κι εγώ ακόμα μία Diamond Monster II 8mb (Voodoo 2) σε έναν 166ΜΜΧ.Δυστυχώς δεν έχω μικρό σκληρό και είναι παροπλισμένο το pcακι,αλλά κάποια στιγμή θα βρω έναν να θυμιθώ τις παλιές εποχές...:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Απρίλιος 1, 2006 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Εδώ παίζουνε : Orchid voodoo 1 Diamond monster 3d voodoo 1 Creative Banshee (vram...και με σωστό glide switcher για voodoo 1 συνεργασία) Creative Voodoo 2 (με τα 100άρια τα silicon ) 3dfx voodoo 3 2000 pci 3dfx voodoo 3 3500 agp (με το καλώδιο φυσικά) 3dfx voodoo 5 5500 agp Ολοζώντανες με τις 5500 και 3500 να βρίσκονται πάνω σε λειτουργικά pc.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Απρίλιος 1, 2006 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Τι μου θύμισες τώρα!!! Ο πωλητής προσπαθούσε να με πείσει ότι η Tnt ήταν καλύτερη αλλά εγώ τίποτα!!! Θέλω Voodoo του έλεγα!! Τρομερή καρτά!!Δυστυχώς η δικιά μου 3500 αναπαύεται στο κουτάκι της ... Ήθελα να τη χρησιμοποιήσω για το κατεβαστήρι μου (ακόμα και οδηγούς για XP είχα κατεβάσει!!) αλλά η κ@#$#$@ μητρική μου δεν την υποστήριζε!!! Κρίμα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Απρίλιος 1, 2006 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Εγώ θυμάμαι όταν φίλος μου πήγε και αγόρασε την Voodoo 5 5500 με τα εξωφρενικά 64mb μνήμης. Και πήγαινα σπίτι του και έπαιζα quake και ζήλευα. Εγώ είχα τότε με riva tnt2 με 32mb. Μέχρι που δεν άντεξα και πήγα και πήρα και εγώ μια. Θυμαμαι ηταν θηριωδης η καρτα, ηθελε εξωτερικη τροφοδοσια και ειχε δυο ανεμιστηρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Απρίλιος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Εγώ έχω 2 και τις είχα βάλει σε sli με home made καλώδιο από floppy. Σε φουλ γραφικά στο Red alert θυμάμαι ότι στρεσαριζε τέρμα τον 200ΜΜΧ και ανέβαζε θερμοκρασία....Ακόμα τις έχω κάπου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Απρίλιος 2, 2006 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Άσε εγώ την είχα πουλήσει τότε τη 12άρα Voodoo2... Την είχα επάνω σε μια intel740 (υπάρχει ακόμα, αξιολογότατη). Είχε αγοραστεί για τα "μάτια" του Colin Mcrae θυμάμαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaSonic1442169069 Απρίλιος 2, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 στον 166 παντως με το mismatched SLi, τρεχουν χαλαρα ολα τα NFS μεχρι το porche, midtown madness 1 σε D3D με 1024χ768 σε low. Θα βαλω Red Alert με ολα τα expansions κλπ! Ειναι και μικρο το κουτακι μεταφερεται... Δεν θα ηταν ωραια να φτιαχναμε ενα thread με διαφορα guides και apps για τις 3Dfx? Τωρα ποια σπανιζουν οι σελιδες για αυτες και εινα δυσκολο να βρισκει κανεις drivers κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikos1965 Απρίλιος 2, 2006 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 παιδιά γεια σαςέχω και εγώ 2 3dfx μια 3500 και μια 5500και οι δυο δουλεύουν μια χαρά η μια σε ένα piii 1000και η άλλη σε ένα piii 933 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoW Απρίλιος 2, 2006 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Voodoo 5500 AGP! Την λυπηθηκα οταν την πουλησα γιατι ειχε βγει η GeForce...Hταν πιο μακρυα και απο την motherboard!! Ειλικρινα ηταν σκυλι...http://www.hardwarecentral.com/hardwarecentral/reviews/2509/2/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Απρίλιος 2, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Εδω μπορεις να δεις και την δικη μου. -->http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=25174 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Απρίλιος 2, 2006 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Εγώ να πω την αλήθεια βρέθηκα τελείως τυχαία με μια Diamond Voodoo 2 (SLI) 12MB.. την είχα βάλει σε κουτί με ζελατίνα για να μην πάθει τίποτα από την 1η μέρα που την απόκτησα.. αλλά το πρόβλημα είναι ότι είχε Artifacts και δεν έπαιζε καλά.. όταν το έμαθα από τον Aquasonic ότι δεν παίζει καλά νευρίασα πάρα πολύ γιατί την είχα αγοράσει από τον kinq1 που μου είχε πουλήσει πολλά πράγματα(SCSI CD-ROM, SCSI CD Writer, SCSI Scanner, SCSI Controller,+ σκληρό δίσκο Maxtor EIDE 1GB) .. και αυτό οφειλόταν στο ότι υπήρχαν κάτι pins που έκαναν ένωση μεταξύ τους.. μπορώ να πω ότι είμαι καλός ******ς! αφού δεν του ζήτησα να κάνει τεστ να δω ότι παίζει και 3D! Ευτυχώς που τα υπόλοιπα δούλευαν.. αν δεν δούλευαν παίζει να φώναζα hooligans να τον πλάκωνα :003: Link to comment Share on other sites More sharing options...
silencer51 Απρίλιος 2, 2006 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2006 Τι μας θύμισες τώρα...Θυμάμαι χαρά οταν είχα πάρει την σούπερ ντούπερ Diamond Monster3D για να δώ επιτέλους τι εστί 3D gaming (τότε είχα για VGA μια άθλια S3Virge - γνωστό graphics deccelerator). Χαρά με τα Glide test, γενικά πρωτόγνωρη εμπειρία τότε. Θυμάμαι το σαγόνι μου να χτυπάει στο πάτωμα με τα γραφικά του Turok...Μετά ακολούθησε η 12άρα (? δε θυμάμαι...) Monster 3D II την οποία είχα προπαραγγήλει απο τo compusa.com και τελικά αναγκάστηκα να πληρώσω κερατιάτικα στο τελωνείο (ήρθε απο USA). Ίσως η καλύτερη συσκευασία hardware που έχω δεί και κορυφαία bundled παιχνίδια.Η τελευταία μου εμπειρία με 3Dfx ήταν μια Voodoo3 PCI VGA που είχα πάρει για το PC της αδερφής μου. Μέτρια πράγματα, φαινόταν η πτώση στον ορίζοντα...Respect πάντως στην εταιρία που τα ξεκίνησε όλα! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ang3l Απρίλιος 3, 2006 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 είχα κι εγώ μία Voodoo Banshee με τα τρομερά 16ΜΒ μνήμη πανω σ' ένα σύστημα με 166ΜΜΧ και 64ΜΒ RAM ..αναμνήσεις και κακο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Utrion Απρίλιος 3, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 και άσχετο αλλα σημαντικό μην ξεχνάμε τα 16bit (22bit στην "πραγμaτικοτητα" ) rendering της voodoo ήτνα πολύ ανωτερα των 16 bit TNT και τα λοιπά αλλα φυσικά κατωτερα των 32 bit που ήταν έτσι και αλλιώς πολύ αργά !!!κάτι το οποιο λίγοι τον καιρό εκείνο είχαν επισημάνει Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Απρίλιος 3, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Diamond monster 3d voodoo 1 και απο εμένα!!!Φοβερή κάρτα...την είχα με ενα pentium 133Mhz και με συντρόφεψε μέχρι τον Pentium III 733Mhz....μετά αλλαξοπίστησα για μια Geforce2 Ultra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_M Απρίλιος 3, 2006 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Diamond monster 3d voodoo 1 την είχα πάνω σε ένα πεντιουμ μμχ 233 όντως από τις κάρτες που είχα αγαπήσει. έχω μετανιώσει που την έδωσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakrit1442169096 Απρίλιος 3, 2006 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς πιο μοντέλο ήταν αλλά είχα κάνει το λάθος να ακουμπίσω την ψύκτρα της και έκανα ριγέ το χέρι μου... .μέχρι και μπιφτεκάκια έψηνες πάνω.... Ποτέ δεν είχα 3dfx καθώς η πρώτη μου κάρτα ηταν η θρυλική ΑΤΙ 8ΜΒ και μετά η Viper 550... Τί να κάνω... άργησα να μπω στον χώρο των pc γιατί είχα μπλέξει με τους ΑΤΑRI STe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxagelos Απρίλιος 3, 2006 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 εγω έχω μια voodoo banshee 16ΜΒ την πουλαω 500€ αμα θέλει κανεις :006: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Απρίλιος 3, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2006 Ο αδερφός μου έχει μια 5500 την είχε πάρει 100.000δρχ. Τώρα τον πιέζω να μου την δώσει για να την ξεμπουκώσω λίγο(cracked Thunderbird rulezz) ομως δε τη δίνει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.