_Chris_ Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2008 Πριν λιγο καιρο αγορασα απο τον crustyclown αυτο το συστημα για w/c: http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=1337Μεχρι τωρα με εχει βγαλει ασπροπροσωπο. Ενδεικτικα: cpu: P4 650 (3,4) @ 4505 με 1,575V: Full Load: 54 οταν με stock air ειχα στα 3,4 (1,3V) 55CΤο συστημα εχει 2πλο black ice gt, block d-tek fusion και την μονταρισμενη αντλια (laing ddc). Το κύκλωμα παει αντλία - ψυγειο - cpu - αντλίαΣκεφτομαι να βαλω block και στην gpu αλλα θελω η cpu να συνεχισει να ανεβαινει οσο και τωρα (η εστω να χάσω το δυνατον λιγότερο). Γι αυτο ελεγα να προσθεσω ενα μονό black ice στο rear fan και το κυκλωμα να ειναι: αντλία - cpu - μονό ψυγείο - gpu - διπλό ψυγείο - αντλία. Κάρτα έχω την 8800gt 512 της MSI η οποία ειναι oced στα 660/950 απο msi και οπως φαντάζεστε θα ανέβει κι αλλο. Το block που θα χρησιμοποιηθει ειναι το MCW60 της Swiftech.Τι λέτε?Με την ευκαιρία θελω να ρωτήσω την γνωμη σας για το υγρο primochill που πουλαει το πλαισιο. Αξιζει ή να προτιμήσω απεσταγμενο νερο απο φαρμακείο και να προσθεσω algon και λίγο παραφλού οπως ειδα σε ενα thread στο forum? Στην δεύτερη περίπτωση μπορει καποιος να μου πει αν θελει κατι αλλο και σε τι ποσότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dread77 Απρίλιος 21, 2008 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2008 Η GT ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες, λογικά το νερό θα φεύγει από επεξεργαστή για κάρτα με 57-60 βαθμούς οπότε όταν η κάρτα θα βαράει 75άρια δεν θα προλαβαίνει να κρυώσει. Καλύτερα να βάλεις ένα χοντρό τριπλό ψυγείο με τρεις καλούς 12άρηδες ανεμιστήρες (εγώ έχω τους Coolermaster αλλά το έχω μετανιώσει, ούτε κερί δεν σβήνουν).Σχετικά με τα υγρά που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις. Έχω δοκιμάσει το PC Ice Primochill και είναι αρκετά καλό, δεν θολώνει, δεν βρωμίζει το UV τις σωλήνες (όπως κάνουν άλλα UV). Πριν είχα WFI (ενέσιμος ορός) με λίγο betadine. Ακρίβως ίδιες θερμοκρασίες και ακριβώς ίδια προτερήματα (δεν θολώνει κτλ κτλ).Το WFI είναι πολύ φθηνό, κάνει 1.5 ευρώ το λίτρο, οπότε δοκίμασε το. Το απεσταγμένο νερό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 21, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2008 Thanks dread, το wfi θα το δοκιμασω. Για τα ψυγεια μου λες να προσθεσω ενα 3πλο η να βγαλω το 2πλο και να βαλω ενα τριπλο? Η αληθεια ειναι οτι εχω δει στο net καποιους με 2πλο + 3πλο αλλα εψυχαν και μητρικη και μνημες. Οποτε φανταζομαι πως δεν χρειαζεται τοσο μεγαλο ψυγειο. Ασε κιολας που δεν χωραει.. Το πολυ αλλο ενα 2πλο στην περιπτωση που το μονο δεν αρκει. Με 2 ψυγεια παντως θα εχω καλυτερη αποδοση απ οτι με ενα οποτε καλυτερα απο ενα 3πλο (ή 4πλο).Για τις θερμοκρασιες παντως μου φαινεται πως δεν εχεις δικιο. Αν εχω τη cpu στους 55 τοτε το νερο θα φευγει για το δευτερο ψυγειο με 50 (φανταζομαι τοσο αν κανω λαθος διορθωστε με) και θα ψυχεται πριν μπει στην gpu.Οποτε η απορια μου ειναι: 1) να προσθέσω +1 μονο ή +1 διπλό ψυγειο?2) Ειναι καλυτερα να βαλω το μεγαλυτερο απο τα 2 ψυγεία μετα τη cpu (και πριν την καρτα) ή μετα τη gpu(και πριν την αντλια και τη cpu)?Μια αλλη σκεψη ειναι η παράλληλη συνδεση. Δηλαδη μετα την αντλία με ενα Y να σπαει σε 2 κυκλωματα, ενα για cpu και ενα για gpu και να ενωνονται παλι πριν την εισοδο της ανλίας. Τι προτεινετε?Please help!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dread77 Απρίλιος 22, 2008 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 Εννοούσα στη θέση του διπλού να βάλεις ένα τριπλό. Δεν χρειάζεται να παίξεις με δυο ψυγεία για επξεργαστή και κάρτα. Αν φεύγει με 55 από επεξεργαστή το νερό πως θα φτάνει στους 50 στην κάρτα;;;Η απαγωγή γίνεται στο ψυγείο (άντε και λίγο στο τανκ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Απρίλιος 22, 2008 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 φίλε μου εγώ έχω σε ένα διπλό ψυγείο cpu, board , vga και δεν την παλεύει πολύ... η λούπα πάει έτσι : tank > αντλία > ψυγείο > cpu > board > Vga > tank αυτό που έχω σκεφτεί εγώ είναι να βάλω άλλο ένα διπλό μετά τον επεξεργαστή ώστε να παγώσει το νερό που θα τρώει την πιο πολύ ζέστη και να πηγαίνει πάλι στην μητρική και μετά στην κάρτα. Μόνο που νομίζω πως θα θέλει πιο δυνατούς ανεμιστήρες το δεύτερο ψυγείο και ξεχνάς το θέμα ησυχία... Βέβαια είναι πολύ πιο μπελαλίδικο από το να βάλεις ένα τετραπλό και να ηρεμήσεις αλλά έτσι έχει προοπτικές αν έχεις μεγάλο κουτί για 2 ξεχωριστές λούπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 22, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 φίλε μου εγώ έχω σε ένα διπλό ψυγείο cpu, board , vga και δεν την παλεύει πολύ... η λούπα πάει έτσι : tank > αντλία > ψυγείο > cpu > board > Vga > tank αυτό που έχω σκεφτεί εγώ είναι να βάλω άλλο ένα διπλό μετά τον επεξεργαστή ώστε να παγώσει το νερό που θα τρώει την πιο πολύ ζέστη και να πηγαίνει πάλι στην μητρική και μετά στην κάρτα. Μόνο που νομίζω πως θα θέλει πιο δυνατούς ανεμιστήρες το δεύτερο ψυγείο και ξεχνάς το θέμα ησυχία... Βέβαια είναι πολύ πιο μπελαλίδικο από το να βάλεις ένα τετραπλό και να ηρεμήσεις αλλά έτσι έχει προοπτικές αν έχεις μεγάλο κουτί για 2 ξεχωριστές λούπεςΣωστο για τη δευτερη λουπα αλλα... ακριβο γιατι θελει 2η αντλια και 2ο τανκ. Κι εγω για την ησυχια ελεγα να βαλω το δευτερο ψυγειο (μονο )στο ηδη εγκατεστημενο rear fan. Τωρα αν δεν ειναι ικανο το μονο ψυγειο να κανει τη δουλεια πιστευω οτι +1 ανεμιστηρας οτι δεν θα κανει τοσο μεγαλη διαφορα.Εννοούσα στη θέση του διπλού να βάλεις ένα τριπλό. Δεν χρειάζεται να παίξεις με δυο ψυγεία για επξεργαστή και κάρτα. Αν φεύγει με 55 από επεξεργαστή το νερό πως θα φτάνει στους 50 στην κάρτα;;;Η απαγωγή γίνεται στο ψυγείο (άντε και λίγο στο τανκ).Νομιζω οτι ισχυει (κι αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με) οτι αν η cpu ειναι σε μια θερμοκρασια τοτε το νερο στην εξοδο της cpu δεν ειναι στην ιδια θερμοκρασια αλλα λιγο πιο κατω. Το ποσο πιο κατω εχει να κανει με την αποδοση του block αλλα και την παροχη του νερου (l/h) που περναει απο το block. Γι αυτο και λεω οτι θα φευγει με 50. Μπορει να ειναι και 54 η και 40. Δεν ξερω ποσο αλλα δεν θα ειναι 55. κι αν περασει κι απο ψυγειο θα φτασει στη gpu με ακομα μικροτερη θερμοκρασια. Κραταω το οτι μου προτεινεις 1 τριπλο για cpu και καρτα οποτε μιας και εχω ηδη το 2πλο να παω για ενα ακομα μονο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Απρίλιος 22, 2008 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 το νερο δεν φευγει σε καμια περιπτωση απο τον επεξεργαστη με 55 βαθμους....δεν προλαβαινει να ανεβασει τετοια θερμοκρασία τοσο γρήγορα !οσο για το 2ο ψυγειο... δοκιμασε προς το παρων με το 2πλο ψυγειο...σιγουρα θα σηκωσει την καρτα(η οποια σιγουρα θα ανεβει πιο πολυ) απλα θα παρατηρήσεις μια μικρη ανοδο στην θερμοκρασία του επεξεργαστή, αλλα και αυτο θα μπορουσες να το ελαττώσεις αυξάνοντας την ταχύτητα των ανεμιστήρων σου !σε περίπτωση που δεν εισαι παλι ικανοποιημένος....πας σε μεγαλύτερο ψυγείο ή 2ο γιατι οχι...αν φυσικά το αντέχει η αντλια σου και δεν την πνιξεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 22, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 Ok manos_ir. Επειδη παντως θελω να τον τσιτωσω οσο γινεται τον επεξεργαστη εχω σχεδον αποφασισει να βαλω 2ο ψυγειο. Ψαχνω τι μεγεθος να παρω και τη διαδρομη του νερου. Ουτως η αλλως για να βαλω 3πλο ψυγειο πρεπει να μονταρω το κουτι (Thermaltake armor+ VH6000) και δεν το πολυ-εχω, ή να το βαλω εξωτερικα που δεν το θελω για αισθητικους και πρακτικους λογους. Πιστευω παντως οτι η αντλια θα αντεξει.Οποτε: 1) βαζω +1 μονό 2) Τι προτεινετε? Το μονό πριν τη cpu και το διπλο αναμεσα στη cpu και την gpu ή το αντίθετο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Απρίλιος 22, 2008 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 2) Τι προτεινετε? Το μονό πριν τη cpu και το διπλο αναμεσα στη cpu και την gpu ή το αντίθετο?cpu -> μονο -> GPU -> διπλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 22, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2008 cpu -> μονο -> GPU -> διπλοThanks sakis! Θα το στησω και θα επανελθω με fotos και θερμοκρασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Απρίλιος 23, 2008 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2008 δεν νομιζω οτι αξιζει να παρεις μονο.....δεν εχει και μεταπολιτική αξια....παρε ενα διπλο ...και βαλτο απο πισω απο το κουτι(στον πισω ανεμιστήρα) με αποστάτες....σιγα την moda...δεν θα κόψεις κατι !τι αντλια εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Απρίλιος 23, 2008 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2008 Laing DDC έχει αν βλέπω καλά στην υπογραφή του λογικά θα την παλέψει και με 2 ψυγεία και 2 block... αλλά δεν κόβω και το κεφάλι μου εδώ δεν ξέρω αν θα αντέξει η δική μου με 2 διπλά και 3 block ( eheim 1250 ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 23, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2008 δεν νομιζω οτι αξιζει να παρεις μονο.....δεν εχει και μεταπολιτική αξια....παρε ενα διπλο ...και βαλτο απο πισω απο το κουτι(στον πισω ανεμιστήρα) με αποστάτες....σιγα την moda...δεν θα κόψεις κατι !τι αντλια εχεις?Για τριπλο ελεγα οτι θα επρεπε να το μονταρω. Το διπλο μπαινει οπως λες αλλα δεν θελω να το εχω εξωτερικα για αισθητικους λογους κυριως. Για 2πλο αν παω μπαινει και στο πανω μερος του κουτιου (μεσα στο κουτι) αν και απ οτι ξερω θα χρειαζομαι εξαερωση συχνα αν μπει το ψυγειο στο ψηλοτερο σημειο του κυκλωματος.Αντλια ναι εχω μια Laing DDC 1T Pro (με τον μπλε στροβιλο) αλλα το παιδι που την πηρα την εχει μονταρει και απο τα 10w δουλευει στα 18w + οτι εχει μπει το plexy top της alphacool το οποιο δινει λιγο ακομα. Ετσι να σου πω την αληθεια δεν μπορω να σου εγγυηθω τι πιεση ανεβαζει και τι παροχη δινει. Χωρις τη μοντα παντως:DDC-1T Pro (10W) Spec:• Nominal Voltage: 12 VDC• Operating Voltage range: 6 - 13.2 VDC• Motor Type: Electronically commutated, brushless DC, spherical motor• Max. Head - Blue Impeller: 3.7m• Max. Discharge - Blue Impeller: 564 lt/hour• Electrical Connector: 4pin Molex• RPM Sensor: 3 pin connector Η Laing DDC-1Τ PLUS λειτουργει stock στα 18w και εχει αυτα τα χαρακτηριστικα:DDC-1T Plus (18W) Spec:• Nominal Voltage: 12 VDC• Operating Voltage range: 8 - 13.2 VDC• Motor Type: Electronically commutated, brushless DC, spherical motor• Max. Head - Blue Impeller: 4.7m• Max. Discharge - Blue impeller: 950 lt/hour• Electrical Connector: 4pin Molex• RPM Sensor: 3 pin connector Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Απρίλιος 23, 2008 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2008 αρα μια χαρα εισαι για 2ο 2πλο !οσο για αυτο που λες για την εξαέρωση....δεν ισχυει....αν το σύστημα κουμπωθεί χωρίς να υπάρχει ίχνος αερα μεσα....τοτε δεν αποκτά κατα την διάρκεια..... αρκεί να ξερεις να κανεις καλη εξαέρωση.....εμενα το ψυγείο ειναι πιο ψηλα απο ολα στο κύκλωμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obijuan83 Απρίλιος 23, 2008 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2008 Ρε παιδιά μην είστε υπερβολικοί, μια χαρά είναι οι αντλίες αυτές...Εγώ στο PC της υπογραφής έχω 2 διπλά χοντρά ψυγεία + 2 block με μια Eheim 600L/h βυθιζόμενη και μια χαρά ροή έχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Απρίλιος 24, 2008 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2008 την παλεύουν δηλαδή και η Laing και η Eheim ? εγώ δεν μίλησα σίγουρα γιατί δεν ξέρω η Eheim εμένα με 2 block 1 διπλό και 1 μονό ψυγείο ήταν οκ αλλά με 3 και 2 διπλά ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Απρίλιος 24, 2008 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2008 η δικιά σου eheim vato εχει 2πλασια ροη απο αυτη του obi (παρεμπίπτοντος την εχω και εγω) αρα.....δεν θα ειχε πρόβλημα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Απρίλιος 24, 2008 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2008 Αν πέσει η ροή... Δεν σημαίνει ότι θα ανέβει η θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Απρίλιος 24, 2008 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2008 ναι δεν το είπα για αυτό απλά δεν είχα ιδέα αν θα άντεχε η αντλία να κινήσει τόσο νερό αλλά αν την παλεύει ξεκινάω και εγώ αγορές να βάλω δεύτερο ψυγείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Chris_ Απρίλιος 25, 2008 Author #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2008 Οκ, εστω οτι ειναι ενταξει η αντλια, τελικα μου φαινεται θα εχω προβλημα με το που θα μπει το διπλο γιατι στο πανω μερος που ελεγα δεν ειναι και τοσο απλο... Και δυστυχως ουτε στο πισω μερος βλεπω φως γιατι δεν θα βγαινει το καλωδιο για το monitor απο την καρτα γραφικων... (φωτο 4) Στο πανω μερος για ειναι μην ειναι κολλητα με το τροφοδοτικο οι 4 απο τις 8 βιδες που που χρειαζονται για την στηριξη του ψυγειου θα βιδωθουν στα "σιδερακια" που φαινονται στην τριτη φωτο. Τις αλλες 4 δεν ξερω που θα βιδωσω για να μην ειναι το μισο ψυγειο στον αερα. Με rad support και 4 βιδες λετε να ειναι σταθερο??? Για rad support λεω αυτο εδω http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977847&product=1057790. Αν και λεει οτι ειναι για κουτια silverstone μου φαινεται πως δεν θα εχει προβλημα να μπει και στο δικο μου. Μερικες εικονες για να μου πειτε αν μπορει να γινει κατι: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.