Jump to content

Πρόβλημα με XFX 7600GT

mogolfiero

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hello παιδες.

Εχω περιπου μια βδομαδα που αγορασα την παραπανω καρτα. Το προβλημα που μου παρουσιαζει ειναι οτι κατα τη διαρκεια παιχνιδιων του στυλ cod2 ειτε toca 3 ενω το παιχνιδι παιζει σε τσιτα αναλυσεις και τρεχει τελεια ξαφνικα ολα κολανε και πρεπει να περιμενω περιπου 10 sec μεχρι να ξεκολλησει και να συνεχισει κανονικα

Το συστημα μου ειναι

mobo Asus P5LD2 Deluxe

intel 3.2ghz

1x512ram OCZ 533Mhz

1x512ram Transcend 533Mhz (Oι μνημες δουλευουν σε dual interface)

WD 160gb sata2

Τι λετε να φταιει?

Hello παιδες.

Εχω περιπου μια βδομαδα που αγορασα την παραπανω καρτα. Το προβλημα που μου παρουσιαζει ειναι οτι κατα τη διαρκεια παιχνιδιων του στυλ cod2 ειτε toca 3 ενω το παιχνιδι παιζει σε τσιτα αναλυσεις και τρεχει τελεια ξαφνικα ολα κολανε και πρεπει να περιμενω περιπου 10 sec μεχρι να ξεκολλησει και να συνεχισει κανονικα

Το συστημα μου ειναι

mobo Asus P5LD2 Deluxe

intel 3.2ghz

1x512ram OCZ 533Mhz

1x512ram Transcend 533Mhz (Oι μνημες δουλευουν σε dual interface)

WD 160gb sata2

Τι λετε να φταιει?

2 πράγματα μου ερχονται στο μυαλό:

αν είναι απαιτητικά τα παιχνίδια ίσως απλά προσπαθεί να μπει στον σκληρο επειδη έχεις ''μόνο'' ένα giga ram

επίσης μπορεί να φταίει το ό,τι η μνήμη είναι απο διαφορετικούς κατασκευαστές

οπότε τρέξε το memtest μέχρι το 200% και δες αν βγαζει errors

επίσης θέλω να μου πεις από το nvidia control panel πόση θερμοκρασία σου βγάζει η κάρτα αν πατήσεις το πλήκτρο ''start'' ενώ είσαι στο game και αυτό είναι στο background{ώστε βγαίνοντας να το δεις αμέσως}

Το "μονο" 1 giga ram μου αρεσε! Οριστε που φτασαμε, 1γιγα και να μην ειναι αρκετο!

Η καρτα σε idle ειναι στους 50-53 βαθμους ενω τρεχοντας το cod2 για αρκετη ωρα προσεξα οτι η καρτα δεν ξεπερασε τους 63 βαθμους.

Οσο για το memtest 0 errors εδω και ωρα.

Μήπως ζεσταίνεται και κάνει throttle?

Για δοκίμασε με ανοικτό κουτι, +κανα extra ανεμιστήρα να την φυσάει, για να δεις εαν είναι θέμα hardware ή software.

Aπο θερμοκρασια και εγω νομιζω οτι ειμαι μια χαρα. Στο chart εξαλλου φαινεται οτι ειναι σε πολυ επιτρεπτα επιπεδα

Απο οδηγους εχω περασμενους τους 84.21 απο το guru3d με WHQL.

Να βαλω πιο παλιους? :)

Χαμήλωσε τους χρονισμούς στην κάρτα, ακόμα και κάτω από default και δοκίμασε ξανά.

Ίσως να μην της "έκατσε" της XFX ο υπερχρονισμός της εν λόγος κάρτας.

Δοκίμασε π.χ. με 500 στον πυρήνα και 600 στις μνήμες.

Αν περάσει το τεστ, τότε ανέβαζε σταδιακά τους χρονισμούς και δες που κολλάει.

Υποψην οτι έχω την Extreme Edition που ειναι ρυθμισμενη στα 580 core και 750 στις μνημες.

Και τωρα ετοιμαζομουν να ρωτησω για οverclocking γιατι εκανα ενα τεστ στο 3d mark 06 και μου εβγαλε 3000 περιπου. (Δεν εντυπωσιαστηκα)

Εβαλα και οδηγους 84.25 beta παλι απο guru3d.

Για τους omega drivers τι γνωμη εχετε?

Υποψην οτι έχω την Extreme Edition που ειναι ρυθμισμενη στα 580 core και 750 στις μνημες.

Και τωρα ετοιμαζομουν να ρωτησω για οverclocking γιατι εκανα ενα τεστ στο 3d mark 06 και μου εβγαλε 3000 περιπου. (Δεν εντυπωσιαστηκα)

Εβαλα και οδηγους 84.25 beta παλι απο guru3d.

Για τους omega drivers τι γνωμη εχετε?

η γνώμη μου: άστους τους omega ακόμα καινούργια κάρτα. ακουλοπύθησε αυτό που σου πε ο john. επίσης να ξέρεις πως για pentium το score σου είναι πολύ καλό. εγώ με τη default 7600GT βγάζω 2900 3dmark06

• 7 months later...

Βαλε το καινουριο forceware 93.71 και πες μας . (άποψη μου : χρησημοποιεις παλιό forceware ενω η καρτούλα σου είναι ολοκαίνουρια στην αγορά - ούτε 3 μήνες )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.