Jump to content

Προβλημα!!!!

mogolfiero

Recommended Posts

Καλησπερααα!

Επειγουσα αναγκη παιδες!

Εκανα αναβαθμιση στο πισακι μου και τωρα κοντευω να το μετανοιωσω!

Το pc αποτελειται απο:

mb Asus P5LD2 Deluxe

CPU Intel 3,2 64bit

512 ram DDR2 533mhz

GPU XFX 7600GT

PSU enermax 535w

HDD WD 160gb sata2

Το προβλημα μου είναι οτι προσπαθω εδω και ώρα να εγκαταστησω τα windows και αφου φορτώσει απο το σιντι ολα τα απαραιτητα αρχεια και βγαζει starting windows μου πεταει μπλε οθονη. Το προσπαθησα και με ide σκληρο και παλι τα ιδια

Τι λετε να φταιει?

Δηλαδη πιθανοτερο ειναι να φταιει η ram?

είναι η πρώτη αιτία που μπορώ να σκεφτώ...

ψάξε να δεις αυτό που σου είπα, και αν προλάβεις και δεις το μήνυμα της μπλε οθόνης...πόσταρε μήπως καταλάβουμε τι παίζει

Την ram την εχω αλλαξει ηδη 2 φορες θέσεις στο DIMM A1 και A2 αλλα παιρνω το ιδιο αποτελεσμα.

Στο configuration για τα sata έχω επιλέξει Standard IDE και μετα στο Onboard IDE Operate mode Enhanced mode μονο για τα Sata.

To μήνυμα που μου βγάζει είναι το εξής:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this is the first time youve seen this stop error screen restart your computer.If this screen appears again follow these steps :

Check for viruses, remove newly installed hard drives blah blah. Check your hard drive to make sure it is properly configured and terminated. Run checkdisk for corruption.

Technical information

***STOP : 0x0000007B (0xF8981524, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)

Αυτα...

Φίλε μου το πρώτο πράγμα που κάνεις πριν περάσεις windows είναι ένα BIOS update. Κατεβάζεις από την ASUS το σωστό BIOS και στην συνέχεια ακολουθείς προσεκτικά τις οδηγίες. Η διαδικασία είναι απλή και δύσκολα πλέον καταστρέφεται η mobo σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Update του BIOS είναι εκ των ουκ ανευ.

Δεύτερο, πας στο forum της ASUS και πιο συκεκριμένα στην υποκατηγορία η οποία σχετίζεται με την δικιά σου mobo. Εκεί θα δείς όλα τα γνωστά προβλήματα του μοντέλου σου καθώς επίσης και αρκετές λύσεις, από τους ίδιους τους χρήστες.

Αυτό ακριβώς έκανα και γώ με την δικιά μου ASUS P5WD2E-P. Ήξερα από πριν ποιά προβλήματα έχει και πώς αντιμετωπίζονται. Έκανα και μερικές ρυθμίσεις στο BIOS πριν ξεκινήσω την εγκατάσταση και όλα δούλεψαν ρολόι.

Δοκίμασε και σύ τα ίδια και πές μας το αποτέλεσμα.

Τελικα η ιδεα της αναβαθμισης δεν ηταν τοσο καλη

Αφου λοιπον καταφερα να κανω install τα windows τωρα μου κανει αλλα κολπα. Αρχικα δουλευει μια χαρα το pc. Το θεμα ειναι οτι πηγα να βαλω τα deamon tools μου ζητησε κανονικα restart ωστε μετα αφου φορτωσει να το κανει εγκατασταση. Το θεμα ειναι οτι μετα το restart το πισι μου φορτώνει μεχρι το welcome βγαζει την επιφανεια εργασιας χωρις εικονιδεια και μενει εκει. Δεν κανει τιποτα. Κανω restart/ shut down τιποτα. Το pc εχει μεινει κολλημενο εκει. To κλεινω με το κουμπι στο επομενο φορτωμα παλι τα ιδια.Μετα αποφασιζω πατώντας F8 να κανω εκκινηση με τις τελευταιες σωστες ρυθμισεις. Τοτε φορτωνει κανονικα τα παντα εκτος απο το μοντεμ.Δεν μπορώ να το κανω να δουλεψει ενω μου δειχνει οτι υπαρχει και οτι μεταφερει δεδομενα.Ουσιαστικα δεν εχω ιντερνετ

Τι δεμονισμενο εχω παθει???

(Εκανα ηδη ενα φορματ, τωρα κανει παλι τα ιδια, βαρεθηκα!!!)

Eχω παρατηρησει παντως οτι αυτα τα κολπα μου τα κανει οταν παει να φορτωσει καποιο προγραμμα πανω στο boot. Μου το κανει με το install του deamon ,μου το εκανε και με ενα skin που πηγα να βαλω.

Μηπως παιζει τιποτα με τους drivers της καρτας γραφικων?

Έχω τα deamon tools και δε παρατήρησα κανένα πρόβλημα. InCD δεν εγκατέστησα και δεν με νοιάζει να το χρησιμοποιώ. Τώρα τί ακριβώς συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω. Επαναλαμβάνω. Έμπα στο forum της ASUS να δείς τί είδους προβλήματα έχει η mobo σου. Τι περισσότερες φορές ένα BIOS update τα λύνει, αλλά καμιά φορά και μερικές ρυθμίσεις του BIOS λύνουν κάποια από τα προβλήματα. Για παράδειγμα, στην P5WD2E-P αν δεν έχεις floppy καλό είναι να δηλώσεις στο BIOS ότι έχεις, διαφορετικά δημιουργούνται conflicts και δεν μπουτάρει το σύστημα. Μπορώ να σου πώ και άλλα παρόμοια προβλήματα για τη δικιά μου τα οποία λύνονται με απλές ρυθμισεις στο BIOS.

Αν συνεχίσει να κάνει τα ίδια, δοκίμασε ξανά εγκατάσταση των Windows, μήπως κάτι δε περάστικε σωστά.

Βαζω Win XP sp2 professional το σιντι ειναι δοκιμασμενο δεν μπαινει τετοιο θεμα.

Το DVD-RW είναι ενα ΝΕC ND-3550A.

Θα δοκιμασω να κανω ενα flash στο bios μπας και αλλαξει τιποτα. Σημερα που μιλησα με εναν τεχνικο στο πλαισιο μου ειπε οτι μαλλον φταιει ο σκληρος ή καλυτερα το καλωδιο συνδεσης του σκληρου με την μητρικη......

Ελεος...

Για σκεφτειτε λιγο καμια καλη ιδεα για το πως να τσεκάρω ασυμβατότητα μεταξυ συσκευών χωρις να πρεπει να τις αλλαξω ολες. Πχ καρτα γραφικων δεν εχω αλλη , με την ram κατι κανουμε.

O τεχνικος απο το eshop μου ειπε να κανω restore, αλλη μια σοβαρη βοήθεια "τεχνικού" που πληρώνεται για να μας βοηθησει.. Τι να πω...

varelasj το memtest ειναι στο 300% χωρις error ακομα..

Α εκανα και flash το BIOS αλλα παλι τα ιδια

Δε νομίζω οτι ειναι πρόβλημα μνήμης (αμα ήταν θα ειχε διαφορετικό error code το BSOD).

Το 0x0000007B υποδηλωνει πρόβλημα με την boot device (INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE). Tα Windows καθώς φορτώνουν "χάνουν" την boot device (σκληρός) καθώς γίνεται το FS init και κάνουν halt.

Όπως είπαν και τα παιδιά, δοκίμασε να κάνεις ενα bios update... Eπίσης δοκίμασε διαφορετικούς σκληρούς. Και αποσυνδεσε ολα τα υπόλοιπα drives να δεις αν αυτά προκαλούν το πρόβλημα.

Πρεπει να δοκιμασεις αλλη μνημη,να χαλαρωσεις timings μεσα στο BIOS ακομα ναι να αλλαξεις και ενα SATA καλωδιο σε μενα εχει τυχει χαλασμενο SATA καλωδιο και μεχρι να το βρω τραβουσα τα μαλλια μου τυχαιες μπλε οθονες και τετοια μεχρι που ειδα στο SMART του δισκου οτι ειχε φτασει τα 327 ATA CRC Errors.Ακομα απο θερμοκρασιες πως τα παει ο επεξεργαστης?

Ακομα δοκιμασε να κανεις το σκληρο δισκο SATA1 πρεπει να εχει καποιο jumperaki πανω του...........

Το προβλημα με το install των windows λυθηκε. Χρειαζοταν μια δισκετα εν ονοματι ΙΤΕ 8211, ειτε εγκαθιστουσα σε ΑΤΑ ειτε σε Sata. Αλλα αυτο λυθηκε ,δεν ειναι πλεον θεμα.

Σχετικα με το αλλο εκανα ενα φορματ , περασα στην αρχη αυτη τη φορα πχ τα deamon tools και προς το παρον δουλευει κανονικα.

Αλλαξα και καλωδια στον sata και πλεον περιμενουμε ολοι :D

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας, ξεχασα να το γραψω πριν αυτο !!

Οποιος εχει τυχει το ιδιο προβλημα με πισι κολλημενο στο desktop ας γραψει μπας και μαθουμε τιποτα παραπανω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.