koskarp Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 Καλησπέρα σε όλους, Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής: Με κάποιο τρόπο (κοπέλα μου) και ενώ το antivirus χτυπούσε σαν τρελό , κόλλησε ο υπολογιστής μου έναν ιό. Το αποτέλεσμα μετά από προσπάθεια και αφού νόμισα ότι τον απομάκρυνα, ήταν να απενεργοποιήσει το firewall των XP (Windows XP pro SP2). Δοκίμασα επανεγκατάσταση του SP2 και ξαφνικά ΟΛΑ μαύρα!! Τόσο μαύρα που ούτε στο BIOS δεν ποστάρει. Τα led της μητρικής (DFI LPII) δείχνουν ότι όλα βαίνουν καλώς Πιθανολογώ ότι είναι το BIOS και έτσι κάνω (με τον γνωστό επίπονο τρόπο της DFI) clear CMOS . Τζίφος. Δοκιμάζω τις μνήμες (2x512MB Corsair 3200XL) σε άλλον υπολογιστή και δουλεύουν κανονικά!! Η σύνθεσή μου : Μobo: DFI LanpartyII B Ram: Corsair 3200XL 2x512MB CPU: Barton 2500+ VGA: Ati 9700Pro PSU: 360W HD: 2xSeagate 80Gb σε SATA Raid 0 και 2xMaxtor 80Mb Κάθε συμβουλή - παρατήρηση (κολασμένα) επιθυμητή ! (μόνο μην μου πείτε για αλλαγή του Chip του BIOS γιατί το τρέμω!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Ιανουάριος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Θυμάσαι πως λεγόταν ο ιός που κόλλησες??? (μήπως π.χ. w32.cih (chernobyl). Ο εν'λόγω ιός εκτός των άλλων προσπαθεί να κάνει flash του bios της μητρικής, και να διαγράφει τα mbr και bootsector ου σκληρού...Πάντως το θεωρώ λίγο απίθανο να σου έχει συμβεί αυτό... και το no post μου μυρίζει καμμένος επεξεργαστής ή μητρική (..το έχω πάθει κι εγώ, ευτυχώς εντός εγγύησης και χωρίς ιούς...)Αν έχεις δοκιμάσει τις μνήμες και την VGA σου, και δεν γίνεται τίποτα μάλλον θα χρειαστείς τεχνικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Το chi protection απο το bios δεν ηταν ενεργο? Μιλαμε οτι εμπλεξες τρελα.....Απο beep codes δεν παιζει τιποτα? κανενα σημα ζωης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koskarp Ιανουάριος 24, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Δυστυχώς δεν παίζει κανένα μπιπ παρά μόνο τα led ένδειξης (κόκκινα και τα 4 για όποιον ξέρει). Δεν έχω δοκιμάσει τον επεξεργαστή μου ακόμα! Λες να έχει αυτός πρόβλημα; Το πρόβλημα πρέπει να είναι κάπου στο τρίπτυχο Μητρική - Μνήμη CPU αφού ούτε καν στο BIOS δεν με βάζει Ο τεχνικός Prowler τι παραπάνω να μου κάνει; P.S. Είμαι ακόμα στην εγγύηση του Μ/Β μπορώ να το επιστρέψω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 24, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από koskarp P.S. Είμαι ακόμα στην εγγύηση του Μ/Β μπορώ να το επιστρέψω; Εννοειτε. Και θα το παιξεις τρελιτσα... " ναι σας λεω, πηγα να το ανοιξω το πρωι, και απλα δεν ανοιγε με τιποτα, τα δοκιμασα ολα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Ιανουάριος 24, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από koskarp [Σήμερα, στις 20:43] Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, Δυστυχώς δεν παίζει κανένα μπιπ παρά μόνο τα led ένδειξης (κόκκινα και τα 4 για όποιον ξέρει). Δεν έχω δοκιμάσει τον επεξεργαστή μου ακόμα! Λες να έχει αυτός πρόβλημα; Το πρόβλημα πρέπει να είναι κάπου στο τρίπτυχο Μητρική - Μνήμη CPU αφού ούτε καν στο BIOS δεν με βάζει Ο τεχνικός Prowler τι παραπάνω να μου κάνει; P.S. Είμαι ακόμα στην εγγύηση του Μ/Β μπορώ να το επιστρέψω; Αυτά που μου περιγράφεις κατα 99% σημαίνουν καμμένος επεξεργατής ή motherboard... Ο τεχνικός του καταστήματος που το αγόρασες θα αναλάβει να στο επισκευάσει ή να σου κάνει το RMA... Ούτε καν χρειάζεται να το παίξεις τρελλίτσα, οφείλει να στο αλλάξει αν κάηκε... Απλά μην του αναφέρεις τίποτα για overclocking (αν φυσικά έκανες τέτοιο πράγμα...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koskarp Ιανουάριος 24, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 LOL jaxx το φαντάζομαι: "... μέχρι και τον γκέλερ φώναξα!! " Thnx Prowler για τη βοήθεια!! Έχω ακούσει (αν είναι προβλημα BIOS) ότι γίνεται φλασάρισμα αυτόματα με δισκέτα έχοντας φτιάξει ένα Bat File με τα κατάλληλα, και πατώντας το insert νομίζω κατά το bootάρισμα... Ξέρει κανείς τίποτα γι' αυτό? (το είχα κάνει με μια Abit παλιά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Ιανουάριος 24, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 On topic τώρα... όντως, όπως λέει και ο Ζάχος, κάνε την πάπια και πήγαινέ την για rma. Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα, απλά δεν άνοιγε ο υπολογιστής.... :OT: Sorry... αλλά δύσκολα μπορώ να συγκρατώ τον εαυτό μου, και αν δεν το πω θα σκάσω. Πάρε Giga! LOOOOOOOL :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Ιανουάριος 24, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 Αρχική απάντηση από koskarp [Σήμερα, στις 23:12] LOL jaxx το φαντάζομαι: "... μέχρι και τον γκέλερ φώναξα!! " Thnx Prowler για τη βοήθεια!! Έχω ακούσει (αν είναι προβλημα BIOS) ότι γίνεται φλασάρισμα αυτόματα με δισκέτα έχοντας φτιάξει ένα Bat File με τα κατάλληλα, και πατώντας το insert νομίζω κατά το bootάρισμα... Ξέρει κανείς τίποτα γι' αυτό? (το είχα κάνει με μια Abit παλιά) Ισχύει αυτό για κακό flash του BIOS με ορισμένες προϋποθέσεις (να μην έχει πειραχτεί το bootblock του bios κλπ. κλπ...), αλλά εφόσον έχεις εγγύηση μην το παιδεύεις... Πήγαινε το στον τεχνικό να στο φτιάξουν ή να στο αλλάξουν (γι' αυτό υπαρχει άλλωστε εγγύηση..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.