Theo.gr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2006 Έχω το λειτουργικό σε έναν 80άρι σκληρό και έχω άλλον έναν ολόιδιο και θέλω να τους βάλω σε raid0 χώρις να κάνω format. Γίνεται? Πως?
deadlock7 Μάρτιος 27, 2006 #3 Μάρτιος 27, 2006 Δεν γινεται χωρις format φιλε μου.Το rai0 ουσιαστικα χωριζει τα δεδομενα και τα γραφει και στους 2 δισκους.Ο ενας δεν λειτουργει χωρις τον αλλον..
NGF Μάρτιος 27, 2006 #4 Μάρτιος 27, 2006 Ο deadlock εχει δικιο αλλα πρωτα απο ολα πρεπει να ξερουμε αν οι δισκοι ειναι sata ή sata 2 - μην κανεις αδικα format.
Zakkorn Μάρτιος 27, 2006 #5 Μάρτιος 27, 2006 Ο deadlock εχει δικιο αλλα πρωτα απο ολα πρεπει να ξερουμε αν οι δισκοι ειναι sata ή sata 2 - μην κανεις αδικα format.Γιατί τι αλλάζει αν είναι SATA ή SATA2?
NGF Μάρτιος 27, 2006 #6 Μάρτιος 27, 2006 Δεν αλλαζει τιποτα. Λεω οτι πρεπει να ειναι sata ή sata 2 για το raid - τουλαχιστον εμενα αυτο μου ειπαν
Zakkorn Μάρτιος 27, 2006 #7 Μάρτιος 27, 2006 Δεν αλλαζει τιποτα. Λεω οτι πρεπει να ειναι sata ή sata 2 για το raid - τουλαχιστον εμενα αυτο μου ειπανΚαι σε IDE και σε SCSI κάνεις raid αλλά θες controller. :001:
Theo.gr Μάρτιος 27, 2006 Author #8 Μάρτιος 27, 2006 Σάτα 1 είναι, τους είχα και παλιά σε raid αλλά όταν έκανα format δεν είχα καμοιά δισκέτα για να περάσω τους drivers(όλες σακατεμένες είναι). Η μητρική που έχω είναι η A8N-SLI DELUXE. Η σκέψη που έκανα είναι να αντιγράψω όλα τα δεδομένα από τον δίσκο που έχει το λειτουργικό σε κάποιον άλλο και μετά να δημιουργήσω μια συστοιχία raid0 και να τα επικολλήσω σε αυτήν. Θα δουλέψει?
Zakkorn Μάρτιος 27, 2006 #9 Μάρτιος 27, 2006 Σάτα 1 είναι. Η μητρική που έχω είναι η A8N-SLI DELUXE. Η σκέψη που έκανα είναι να αντιγράψω όλα τα δεδομένα από τον δίσκο που έχει το λειτουργικό σε κάποιον άλλο και μετά να δημιουργήσω μια συστοιχία raid0 και να τα επικολλήσω σε αυτήν. Θα δουλέψει?Ολά εκτος απτο λειτουργικό θα δουλέψουν. Με λίγα λόγια κάνε back up και μετα φορματ στη συστοιχία. No other way.
Theo.gr Μάρτιος 27, 2006 Author #10 Μάρτιος 27, 2006 Αν είναι έτσι θα περιμένω και όταν γίνει "αναγκαίο" το format τότε θα κάνω. Μήπως γίνεται με το Norton Ghost?
Zakkorn Μάρτιος 27, 2006 #11 Μάρτιος 27, 2006 Αν είναι έτσι θα περιμένω και όταν γίνει "αναγκαίο" το format τότε θα κάνω. Μήπως γίνεται με το Norton Ghost?Με αυτό ίσως γίνεται. Αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.Αλλά και πάλι πρέπει να μπουν driv.... είναι εκεί το λειτου... δεν ξέρω. :102:
NGF Μάρτιος 27, 2006 #12 Μάρτιος 27, 2006 Και σε IDE και σε SCSI κάνεις raid αλλά θες controller. :001: αυτο τωρα το εμαθα :118: και επειδη εχω IDE και δυο maxtorακους 80GB λεω να αρχισω να κοιταω για κανα controller
deadlock7 Μάρτιος 27, 2006 #13 Μάρτιος 27, 2006 Kαι μερικες μητρικες υποστηριζουν raid ide.Για ψαξε το Manual της μητρικης σου!Ισως να λειτουργησει το Norton ghost,αλλα πιστευω οτι δεν αξιζει!Καλυτερα καθαρο format να τελειωνεις!
geo_hal Μάρτιος 27, 2006 #14 Μάρτιος 27, 2006 Νομίζω οτι και με το Acronis true image γίνεται χωρίς να κάνεις format. Για ψάξε το καλύτερα πριν κάνεις format. Απ ότι ξέρω σε ένα pc στην δουλειά μου έτσι το είχανε κάνει γιατί είχε πολλά δεδομένα. Αυριο θα μπορώ να σου πώ περισσότερες λεπτομέριες εαν θες.
NGF Μάρτιος 27, 2006 #15 Μάρτιος 27, 2006 Kαι μερικες μητρικες υποστηριζουν raid ide.Για ψαξε το Manual της μητρικης σου!Μπα δεν πιστευω. 2 χρονια + και ο υπολογιστης να εχει τετοια πραγματα αλλα θα το κοιταξω - ενημερωτικα η mobo ειναι ECS 648FX-AΝομίζω οτι και με το Acronis true image γίνεται χωρίς να κάνεις format. Για ψάξε το καλύτερα πριν κάνεις format. Απ ότι ξέρω σε ένα pc στην δουλειά μου έτσι το είχανε κάνει γιατί είχε πολλά δεδομένα. Αυριο θα μπορώ να σου πώ περισσότερες λεπτομέριες εαν θες.Μπορεις να κανεις ενα image ολο το σκληρο και μετα το φορματ να το ριξεις μεσα σε ενα partition και μολις ανοιγεις υπολογιστη ολα οπως ηταν πριν
deadlock7 Μάρτιος 27, 2006 #16 Μάρτιος 27, 2006 ΝGF δικιο εχεις δεν υπαρχει περιπτωση!geo_hal το προβλημα δεν ειναι ποιο προγραμμα θα χρησιμοποιησει,αλλα αν γινεται να το κανει.Και τα δυο προγραμματα χρειαζονται το ιδιο hardware για να δουλεψουν σωστα.Με αλλαγη σε raid0 δεν ξερω αν θα δουλεψουν.Μπορει ναι,αλλα και παλι η γνωμη μου ειναι format.Τετοια προγραμματα δεν τα εμπιστευομαι,παρ'οτι τα εχω χρησιμοποιησει καποιες φορες για ευκολια(..λιγο πριν κανω κανονικο format:003: )
Braveheart1980 Μάρτιος 27, 2006 #17 Μάρτιος 27, 2006 Τι του λετε του παιδιου βρεεεε;;Ασφαλως και γινεται φιλε μουΛοιπον παρε ενα backup με norton ghost 9 βαζοντας τη boot δισκετουλα.Μολις σου βγαλει το περιβαλλον βγες σε commandΔωσε τοτε την εντολη ghost.exe -ffx -fniΘα σου ξαναφορτωσει τωρα το ghostΠαρε image σε cd/dvd κανονικαΕπειτα στησε το raid0 συμφωνα με τις οδηγιες της μητρικης σου(ή της καρτας σου).Να ξερεις οτι σε αυτη τη φαση θα σβηστουν ολα τα δεδομενα σουΤελος αφου ολα πανε καλα ξαναβαλε τη δισκετουλα,ξαναβγες,ξαναδωσε την εν λογω εντολη(ghost.exe -ffx -fni) και κανε restore το image στο σκληρο Εισαι ετοιμος!ΥΓ Η δουλεια αυτη πρεπει να γινεται και με το acronis μαλλον
Spyrus Οκτώβριος 23, 2007 #19 Οκτώβριος 23, 2007 Δοκίμασα και εγώ να κάνω image ενός single sata και μετά να φτιάξω το raid 0 και να του αντιγράψω το image. Η διαδικασία έγινε με το Norton Ghost 10 και χρησιμοποιήσα ένα usb hard disk. Σέταρα το raid (δεν έκανα κάποιο format όμως και δεν ξέρω αν έπρεπε). Μετά το ghost μπόρεσε να δει από το bootable cd περιβάλλον το usb και το raid και ξεκίνησε κανονικά το restore. Ζήτησα μάλιστα να αντιγράψει και το MBR. Στο image το λειτουργικό είχε και τους raid drivers (από το bundle της nvidia).Με το που έκανα restart για να μπoυτάρω από το raid σκάνε μπλε οθόνες. Ούτε σε safe mode/command prompt μπαίνω.Μήπως αν έκανα clone αντί για image στο usb να είχα καλύτερη τύχη;Δυστυχώς δεν υπάρχει και κάτι αντίστοιχο με το Intel Matrix Storage εδώ ώστε να φτιάξω το raid μέσα από Windows...
artking Οκτώβριος 23, 2007 #20 Οκτώβριος 23, 2007 Σάτα 1 είναι, τους είχα και παλιά σε raid αλλά όταν έκανα format δεν είχα καμοιά δισκέτα για να περάσω τους drivers(όλες σακατεμένες είναι). Η μητρική που έχω είναι η A8N-SLI DELUXE. Η σκέψη που έκανα είναι να αντιγράψω όλα τα δεδομένα από τον δίσκο που έχει το λειτουργικό σε κάποιον άλλο και μετά να δημιουργήσω μια συστοιχία raid0 και να τα επικολλήσω σε αυτήν. Θα δουλέψει?Μπορεί να γίνει και με το Copy Partition του PartitionMagic. Εγώ τουλάχιστον το έχω κάνει μια φορά και δούλεψε κανονικά(όχι σε raid, αλλά δεν νομίζω να παίζει ρόλο). Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.