Jump to content

4200+ Dual Core και S&M

silencer51

Recommended Posts

Είχα κάποια προβλήματα σταθερότητας πρόσφατα, οπότε αφού τελείωσα το troubleshooting άφησα το S&M να κάνει loops όλο το βράδυ (9 ώρες).

Το πρωί όλα ηταν οκ, εκτός απο το FPU test του δεύτερου πυρήνα (core 1). Είχε βγάλει 12 (!) errors. Το core 0 δεν είχε κανένα error. Μάξιμουμ θερμοκρασία ήταν οι 50 βαθμοί.

Τώρα δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ ή οχι...

Ο επεξεργαστής λειτουργεί χωρίς overclocking, και η μόνη αλλαγή που έχει γίνει στο bios ειναι manual Vcore setting (η Α8V Deluxe μου κάνει κάργα overvoltage χωρίς να χρειάζεται). Το Vcore το έχω στα 1,35 Volt - μετρημένο με διάφορα προγράμματα ειναι στα 1,36-1,37 Volts.

Τι λέτε; Bug του S&M? Πρόβλημα του επεξεργαστή;

Έχω τροφοδοτικό Herolchi 450W. Γενικά πάντως ποτέ δεν είχα προβλήματα σταθερότητας εκτός απο τις τελευταίες μέρες οπου είχα κάποια BSODs για τα οποία τελικά έφταιγε η μνήμη μου...

Όσον αφορά αυτό που λές περι 1,4V, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, η AMD στο site της λέει για 1,30-1,35 Vcore, σε άλλα site βλέπω 1,4... Τι ισχύει άραγε;

Για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ:

http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?opn=ADA4200DAA5BV

Όσον αφορά αυτό που λές περι 1,4V, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, η AMD στο site της λέει για 1,30-1,35 Vcore, σε άλλα site βλέπω 1,4... Τι ισχύει άραγε;

Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τον δικο μου επεξεργαστη(δηλ δεν ηξερα τι ρευμα να του δωσω)και τελικα το εβαλα στο auto,και δουλευει αψογα.

Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τον δικο μου επεξεργαστη(δηλ δεν ηξερα τι ρευμα να του δωσω)και τελικα το εβαλα στο auto,και δουλευει αψογα.

το auto δεν προτείνεται γιατί δίνει πολύ ρεύμα μερικές φορές και δεν κάνει...

@silencer51....

πες μας για πόσα Mhz λες και τι ρεύμα βάζεις...

Παντως αν παιζει στο auto(δηλαδη θελει παραπανω ρευμα) στα default,τοτε παιζει να ειναι ο πιο μπανανουλης επαιξεργαστης που εχω δει!Δεν το πιστευω ομως κατι αλλο παιζει.Ασε το s&m και δοκιμασε με dual prime ή sp2004 για να δεις την σταθεροτητα.Παντως 9 Loops s&m ειναι υπερβολη..χαλαρωσε λιγο μην τον παρεις στον χερι!Ειδες τι θερμοκρασιες ειχες?Επισης το dafault ρευμα ειναι 1.35ν κι οχι 1.4ν!

Κι εγώ για 1.35 ξέρω... Έλα όμως που στο auto η Α8V μου του δίνει απο 1,407-1,440 σύμφωνα με το CPUZ (το Asus Probe κλασσικά δείχνει πιο λίγο, δεν το εμπιστεύομαι).

Η CPU τρέχει stock, δηλ. 2200ΜΗz με 11x multiplier και 200MHz FSB.

Ο λόγος για τον οποίο εβαζα manually το vcore στα 1,35 ειναι επειδή υπήρχε πτώση Idle & load temps κατα 1-2 βαθμούς... Που κακό δε κάνει.

Τέσπα, το αφήνω στο auto και θα κάνω αλλο ενα test απόψε...

Ολοι οι επεξεργαστες x2 εχουν stepping ΑDA=1.35ν μεχρι τωρα(σε λιγο καιρο αυτο θ'αλλαξει).Παντως μην το αφησεις 9 loops s&m ειναι υπερβολη..βαλ'το στο Long και εισαι οκ!Επισης πες τι θερμοκρασιες πιανεις..

Με θερμοκρασία δωματίου 28 βαθμούς, case temp 29-30, έχω idle 39 και με S&M έχει βαρέσει και 51 βαθμούς... Ψύκτρα έχω την Zalman Fatal1ty...

Δεν καταλαβαίνω πάντως γιατι να θεωρείται υπερβολή το looping στο S&M... Ο επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί με βάση κάποιες προδιαγραφές και οφείλει να μπορεί να τις αξιοποιήσει. x86 πρόγραμμα ειναι το S&M, ακραίο ναι, αλλα κανονικά η CPU πρέπει να το αντέχει για αρκετές χιλιάδες ώρες συνεχούς λειτουργίας...

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.