mark13 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 Γειά σας,πριν μια εβδομάδα αγόρασα μια 512ddr dimm /400 και εχοντας αλλη μια 512 /400 το mother τις βλέπει dual.Αυτό όμως που επαιξε είναι το εξής.Οταν τοστάρω το PC φτιάχνοντας divx και γενικα κάνοντας επεξεργασία video το PC κανει μόνο του reboot.Κολλάει ,σβήνει η οθόνη και κάνει reboot.Εβγαλα την μνήμη τη δευτερη και σε single mode όσο και να τον δούλεψα δεν κόλλησε ποτέ.Μετά εβγαλα την μνήμη που είχα μέσα και την αντικατέστησα με την καινουργια(εννοέιται single mode).Πάλι τα ίδια test ΄πρόβλημα πουθενά.Πως γίνετε τωρα το πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο όταν έχω και τις δυο συνδεμένες μαζι ενώ μόνες τους δεν υπάρχει πρόβλημα.Η μια μνημη γραφει 3-3-3 και η αλλη 3-3-2τ.Καμοιά ιδέα???
xylokastro Ιανουάριος 24, 2005 #3 Ιανουάριος 24, 2005 το ιδιο προβλημα ειχα και εγω τον προηγουμενο Φεβρουαριο , εμενα δεν μου εκανε ρεσταρτ αλλα κολλαγε , για να διορθωθει το προβλημα αλλαξα μητρικη!!παρολο που αλλαζα slots συνεχεια κολλαγε , ετσι αλλαξα mobo και ησυχασα
mark13 Ιανουάριος 24, 2005 Author #5 Ιανουάριος 24, 2005 Να είναι εργοστασιακό προβλημα της Asus δεν νομίζω.Ισως κάποια ρυθμηση χρείάζεται στο BIOS , ισως κάτι άλλο.Και οι δύο μνήμες είναι lifetime.
SlotKiller Ιανουάριος 24, 2005 #8 Ιανουάριος 24, 2005 Εγω στο epox με το nf2 ειχα το ιδιο προβλημα, 2 dimmakia 256 kvr cl3 με infeneon bt ετρωγα ελαχιστα restart. Τις εβαλα single και ηρεμησα, μετα απο λιγο καιρο ομως η μια καϊκε. Την εστειλα για ρμα στα multirama, πληρωσα και 10Ε σαν μ@λ@κ@ς για το κουριερ ΤΟΥΣ και μου εδωσαν μια αλλη kvr cl3 αλλα με mosel vitelic αυτη τη φορα, η απολυτη ξενερα. Τα εβαλα σε dual αλλα ειχα πολλα restart, ετσι τα αφοισα σε single και ησυχασα.....
mark13 Ιανουάριος 24, 2005 Author #9 Ιανουάριος 24, 2005 Οταν ανοίγω το PC βλέπω ότι λειτουργουν στα 166.Πως μπορώ να τις βάλω στα 200.Εννοώ τις ρυθμήσεις που πρέπει να κάνω στο Bios.M/B Asus A7N8X-E Deluxe
schumifer Ιανουάριος 24, 2005 #10 Ιανουάριος 24, 2005 Για να δεις τα SPD settings τους δε μας δίνεις ένα cpu-z με κάθε μνήμη?
spike83 Ιανουάριος 25, 2005 #11 Ιανουάριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer Για να δεις τα SPD settings τους δε μας δίνεις ένα cpu-z με κάθε μνήμη? ti μνημη ειναι ?????? τι μαρκα... και γω εχω προβλημα με μια απο τις 2 κινγκστον 512 /400/cl3 οταν τις βαζω πανω και τις δυο στην abitnf7 s v.2 πεταει μπλε οθονες..... ασε μια φορα μια με πετυχε :Τ:
mark13 Ιανουάριος 25, 2005 Author #12 Ιανουάριος 25, 2005 Τις πάω στο μαγαζί που τις πήρα να δω τι θα πούνε...
H.A.Balafoutre Ιανουάριος 25, 2005 #13 Ιανουάριος 25, 2005 Συμπαθείς κι εγώ. Με την υπογραφή έτρεξα 1 (ένα) μήνα τα πάντα και απροβλημάτιστα. Και μετά για κάποιο λόγο μου έκανε τα ίδια.’λλαξα τα slots, κοίταξα τα dimms (infeneon@μούφα) τίποτα. Τελικά τρέχει σταθερά στα 195FSB και για ένα βράδυ και βάλε τις έψυνα και όλα μια χαρά. Μάλλον φταίνε τα dimms διότι μετά από επισταμένη έρευνα που έκανα, και με σχετικό θέμα στο TheLab, κατέληξα οτι αφού τρέχουν με τις τάσεις παντού στο pc στα default στα νούμερα που έχω στην υπογραφή ανετότατα για αρκετό καιρό και με Full Load, τότε οι μνήμες είναι ο αδύναμος κρίκος. Και ακούστε γιατί, πάντα κατά τη γνώμη μου, όταν έχεις αποδεδειγμένα από τα πιο ποιοτικά περιφεριακά (κάρτα γραφικών-motherboard) Asus, τροφοδοτικό 400W καινούριο Pegasus και φτάνεις να έχεις μνήμες Swissbits & melco με άγνωστα στοιχεία για τις δυνατότητές τους και φυσικά για την αξιοπιστία τους! Πείτε μου εσείς....Το ρεύμα κάνει τα δικά του, με τη Δ.Ε.Η. να παίζει με την τάσεις και να έχει μικρές μεταβολές συνέχεια οπότε πιο θα αντέξει...το Asus ή το @μούφα?
mark13 Ιανουάριος 26, 2005 Author #14 Ιανουάριος 26, 2005 Τελικά πήγα χθές πέρνοντας μαζί τα 2 ντιμάκια και μήλησα αρχικά με τον τεχνικό.Αυτό που μου είπε είναι ότι δεν υπαρχει θέμα ασυμβατότητας αναμεσα στα ντιμάκια και ότι κατά πάσα πιθανότητα φταίει ότι ο επεξεργαστής που έχω δεν υποστηρίζει dual mode στις μνήμες και ότι κανονικά επρεπε να πάρω μνήμες με χαμηλότηρη ταχύτητα (δηλαδή όχι στα 400) λόγω πάλι του επεξεργαστή.(AMD 2700+).Δεν εκατσα να ακουσω και πολλά και ζητησα απλά να μου αντικαταστήσει το 1 ντιμακι δινοντάς μου ενα ακριβώς ίδιο με το άλλο που είχα.(Ολα τα έχω αγοράσει απο κει βεβαια).Με τα πολλά το έκανε λέγοντας μου ότι έτσι δεν θα λυθεί το πρόβλημα και μετά να μην τον ρωτήσω καν για το τι να κάνω.........Τον ενόχλησα τον τύπο.Με αγορές κοντά στα 500 γιουρια το μήνα και με μια απλη ερώτηση τον ενοχλησα.Απο ότι καταλαβα μετά απο την ίδια κουβέντα που είχα με ένα φίλο το τυπάκι αυτο είναι ..... γνωστό.Γνωριστε τον κι εσεις ... Τεχνικός Πλαίσιου Συντάγματος!!!
mark13 Ιανουάριος 26, 2005 Author #15 Ιανουάριος 26, 2005 Α , τελικά το πρόβλημα λύθηκε με το νέο ίδιο ντιμάκι.Μετα από 15 ώρες σε full procces δεν κόλλησε ποτέ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.