thunderbringer Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 25, 2006 Πριν απο κανα μήνα τοποθέτησα στο σύστημα ένα διακοσάρη Seagate (sata)Στο σύστημα υπήρχε ήδη ένας 120gb Seagate (sata)Παρατηρώ ότι όταν "Ζορίζω" τον μεγάλο δίσκο δημιουργούνται προβλήματα.. μικρά έως και μεγάλα...Πρόβλημα 1) βάζω την Winfast να κάνει cap και να τα αποθηκεύει στον 200αρηΌση ώρα γίνεται το cap η ποιότητα της εικόνας αλλοιώνεταιΜε το που αλλάζω τον φάκελο αποθήκευσης του βίντεο από τον 200αρη στον 120αρη ουδέν πρόβλημα....Πρόβλημα 2) παίζω κάποιο αρχέιο βίντεο ή κάποιο παιχνίδι... και αυτό σέρνεται... το βίντεο κολλάει και το παιχνίδι.. φορτώνει... φορτώνει... φορτώνει....Πρόβλημα 3) μετά από εξαιρετικά βαριά δουλειά (έβαλα να κάνω ένα transfer από τον 200 σε άλλο φάκελο στον 200/από τον 120 στον 200) έφαγα restart μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που το μόνο που άκουγα ήταν γρούτσου γρούτσου (κάμποσα dB)... Σημείωση: όταν πήγα να μεταφέρω τα αρχεία λίγα λίγα όλα καλά (εκτός από το υπερβολικά δυνατό γρούτσου γρούτσου)....Δε πιστεύω να έχω κάνει κάποια βλακεία στη σύνδεση... Έχει κανείς καμία ιδέα τι παίζει;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Μάρτιος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Χαιρετώ. Αν έλειπε ο δυνατός θόρυβος από το δίσκο θα έλεγα πως το τροφοδοτικό (αλήθεια ποιο είναι σου δεν σηκώνει τον δεύτερο δίσκο. Επίσης θα κοίταζα αν είναι σωστά συνδεδεμένος ο δίσκος όσον αναφορά την τροφοδοσία του και την σύνδεη με την υποδοχή sata (θα έκανα δοκιμή και στις άλλες υποδοχές) και τέλος θα τσέκαρα το δίσκο με το utility της εταιρείας να δω αν έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτά για αρχή. Περίμενε να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunderbringer Μάρτιος 26, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2006 Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Levicom 420W. Πριν ανοίξω το κουτί για να δω συνδεσμολογία θα τσεκάρω με το site της Seagate για κανα utility. Πάντως η μητρική (ASUS A7N8X-E Deluxe) έχει 2 υποδοχές sata και το τροφοδοτικό δύο ακριβώς μπριζάκια για sata... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Μάρτιος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2006 Εαν το διαγνωστικό της Seagate σου βγει καθαρό, τότε δοκίμασε να αυξήσεις από το bios το pci latency. Παλιότερα είχε πιάσει σε μένα με παρόμοια προβλήματα.Όσο για τον θόρυβο του δίσκου που λες, να ξέρεις οι Seagate, ενώ σε idle είναι παντελώς αθόρυβοι, σε λειτουργία "γουργουρίζουν" έντονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaSonic1442169069 Μάρτιος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2006 nicksoti και ο δικος μου "γουργουριζει" (μπαρακουδιαρης στα 200γουβου σατας), ενω ο του αδελφουλη μου δεν ακουγεται που να τον δερνεις! Ενω ολοι οι αι-ντι-ι νεροθυροι που εχω (σχεδον ολοι, οντας λατρης της εταιριας) δεν ακουγονται (εκτως απο 2 meddalist, και εναν baracuda 10αρη αλλα ΠΟΛΥ παλιο (οχι η σειρα που ειχε και λαστιχο γυρο γυρο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunderbringer Μάρτιος 26, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 26, 2006 Το διαγνωστικό της Seagate πεντακάθαρο.... θα δω τι μπορεί να γίνει με το pci latency..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thunderbringer Απρίλιος 28, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 28, 2006 ΕΛΕΟΣ!!!!!! Απλά Ε Λ Ε Ο Σ Είχα κάποια προβλήματα και δεν κατάφερα να κάνω τα διάφορα πειράματα αμέσως. Anyway άλλαξα τα βυσματάκια έκανα κάτι άλλες απατεωνιές τζίφος.Μέχρι που χθες το βράδυ και ενω περίμενα στο Monastery τον Emperor να κάνει τα 250 naga fangs => mask ακούω ένα *ΠΟΥΦ* και όλα σβήνουν....Κάηκε η καημένη Radeon 9800 pro και μετά από μπόλικο ψάξιμο καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τη δουλειά την έκανε το τροφοδοτικό (Levicom 420W).Έτσι πήγα και αγόρασα το Τagan 480W.Θα μου πείτε "μα καλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με το σκληρό;;;"Από την ώρα που μπήκε το Tagan έπαψαν τα γρούτσου γρούτσου στον σκληρό και όχι μόνο αυτό έφυγαν 50 γιγα από τον ένα στον άλλο χωρίς κανένα θόρυβο ... χωρίς καμία επανεκκίνηση!!ΑΤΙΜΟ Levicom :PPPPPP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.