Jump to content

επι πτωμάτων

Necro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

λοιπόν άφου έπαιξε ο φίλος και ο αδρφος μου, έφυγαν και το pc έμεινε ανοικτό με screensaver στο internet με antivirus και firewall. μόνο ένα Φ200 έχω μοντεμ, όχι hardware firewall, και έχω την εντύπωση πως κατέβαζα από azureus...λοιπόν επιστρέφω και είχε κολλήσει το pc.....restart, και τπτ, κόλλαγε στο loading windows και έκανε ρεσταρτ....πάω μεά από άκαρπες προσπάθειες κάνω φορματ και μου λέει πως το διαμέρισμα είναι μη διαμορωμένο ή κατεστραμμένο, δεν είμαι σίγουρος, πάντως είχε πρόβλημα.,....ωστόσο έκανε κανονικά το φορματ και όλα οκ......... λοιπόν ακούω προτάσεις:

-θέλω οπσδώποτε router?

-ιός η hacker?

το pc ήταν τέλειο για ένα μήνα και χθες έβαλα την 7600gt πού ήταν υποδειγματική ......ακούω προτάσεις...εννοειταί πως από άυριο its benchmark time:073:

Δεν ειναι απαραιτητα ουτε ιος ουτε hacker μπορει καλιστα να ηταν καποια αστοχια υλικου. Εφοσον εχεις software firewall και antivirus και τα ελεγχεις σωστα ειναι καπως δυσκολο να κωλησεις κατι...

δυσκολο να κωλησεις κατι...

-ΟΤ- Ωπα...να τα τα σεξουαλικά :p -ΟΤ-

Ρίξε μια ματιά με κάποιο utility του δίσκου σου μην έχεις τπτ bad sectors....έτσι για πλάκα τα partitions δεν εξαφανίζονται.

Υ.Γ....ο makio εντόπισε το αίτιο πάντως

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=217140&postcount=25

να στε καλα ρε παιδιά με κάνατε να γελάσω!!!

--------πάντως ξέρω που θα χρησιμοποιήσω το νέο revolver----------

πάντως με τη λογική του ότι hardware firewall δεν έχω καιπως δε το χω ξαναπάθει αυτό, ενώ επίσης το φορματ έγινε κανονικά, κοιτάξτε και αυτό

http://us.mcafee.com/virusInfo/default.asp?id=description&virus_k=135491

αλλεπάλληλα ρεσταρτ......

πάντως είναι γεγονός πως το αζουρευς που έβγαζε ενα περιέργο μήνυμα, αλλά ήταν από το site που κατεβαζα:102:

παιδιά, αυτή τη στιγμή ελέγχω με το seagate tools τον σκληρό, και θα σας πω σε λίγο τι έβγαλε....ωστόσο ήθελα να ρωτήσω κάτι. Τα windows δε δεχόντουσαν ενεργοποιήση μέσω internet γιατί έχω κάνει λέει πολλές φορές φορματ, και πρέπει να πάρω τηλέφωνο. Το σπαστικό είναι ωστόσο πως κλείδωσαν, και μπορώ να μπω μόνο ως admin σε safe mode. Και αυτό δεν είναι θέμα ντάξει, τη Δευτέρα παίρνω τηλέφωνο. πριν το τελευταίο φορματ όμως δοκίμασα για το πρόβλημα που χα και cmos, δε μπορούσα να βγάλω τη μπαταρία όμως{σα να μην έχει κλιπάκι!} και έτσι χρησιμποιήσα το jumperακι, το οποίο μετά έβαλα στη θέση του. Όταν έχω ωστόσο για ώρα κλειστό το pc και το ξαναανοίγω, στη post screen, συγκεκριμένα εκεί που αναφέρει cpu κτλ, μου βγάζει μήνυμα κάπως το λεγε: ''checksum error, defaults loaded'' press F1 to continue, or DEL to enter setup. είναι κάποια ρύθμιση στο bios ή μπορεί να έχει σχέση με τα κλειδωμένα windows, ή μήπως βγήκε η μπαταρία από τη θέση της? Κάποιος να προτείνει κάτι γιατί θα τρελαθώ :(

Μου την εχει βγαλει αυτη τη βλακεια και εμενα μονο που ηταν χειροτερα - δεν ελεγε "press F1 to continue, or DEL to enter setup" και βαρουσε το pc speaker. Εγω απο οτι ξερω και αν δεν με διορθωσει κανενας αλλος δεν εχει να κανει με κλειδωμενα windows. Κλειδωνουν συνηθως εξαιτιας αλλαγης υλικου. Δεν πιστευω οτι το bios θα κολουσε για αυτο το λογο. Αυτο που βγαζει ειναι οταν μπει καμια λαθος ρυθμιση οπως fsb που ηταν σε μενα (επαιζα παλι) και χτυπαει.

Δοκιμασε να μηδενισεις ρυθμισεις bios κρατωντας το power πατημενο οταν ανοιξεις τον υπολογιστη. Αυτο εκανα εγω σημερα που εκανα bios update και μου ζητουσε να βαλω ρυθμισεις cpu - παταω και μπηκαν

Το παραπανω ισως να μην εχει να κανει αμεσα με το προβλημα σου (περι μπαταριας) αλλα πρωτα ξεκιναμε απο τα ευκολα και απλα...

Αυτα απο μενα - αν δεν γινει τιποτα σιγουρα θα ερθει καποιος mod/admin

Μου την εχει βγαλει αυτη τη βλακεια και εμενα μονο που ηταν χειροτερα - δεν ελεγε "press F1 to continue, or DEL to enter setup" και βαρουσε το pc speaker. Εγω απο οτι ξερω και αν δεν με διορθωσει κανενας αλλος δεν εχει να κανει με κλειδωμενα windows. Κλειδωνουν συνηθως εξαιτιας αλλαγης υλικου. Δεν πιστευω οτι το bios θα κολουσε για αυτο το λογο. Αυτο που βγαζει ειναι οταν μπει καμια λαθος ρυθμιση οπως fsb που ηταν σε μενα (επαιζα παλι) και χτυπαει.

Δοκιμασε να μηδενισεις ρυθμισεις bios κρατωντας το power πατημενο οταν ανοιξεις τον υπολογιστη. Αυτο εκανα εγω σημερα που εκανα bios update και μου ζητουσε να βαλω ρυθμισεις cpu - παταω και μπηκαν

Το παραπανω ισως να μην εχει να κανει αμεσα με το προβλημα σου (περι μπαταριας) αλλα πρωτα ξεκιναμε απο τα ευκολα και απλα...

Αυτα απο μενα - αν δεν γινει τιποτα σιγουρα θα ερθει καποιος mod/admin

βασικά δεν είχα κάνει σωστά το cmos βάσει του εγχειρηδίου της μητρικής, και το έκανα τώρα σωστά, ωστόσο επειδή κάνω φορματ δε μπορώ και να το δοκιμάσώ!πάντως θα με βοηθούσε αν κάποιος που έχει αυτή τη μητρική η παραπλήσια, να μου πει αν αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να βγάζει μετά το cmos. Σε ευχαριστώ και σένα, αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα το δοκιμάσω!

Necro, θα προσπαθήσω να σε καλύψω με τα εξής. Το ''checksum error, defaults loaded'' press F1 to continue, or DEL to enter setup, είναι το μήνυμα που βγάζει όταν κάνεις Clear CMOS με το jumperaki, και βάση του manual, όπως προανέφερες και εσύ πρέπει να βγάλεις και την μπαταρία. Όσον αφορά το οτι στο έβγαζε μετά από περιόδους που είχες κλειστό pc εννοείς εκτός ρεύματος ή απλά κλειστό? Πρόσφατα την έβαλα και την έβγαλα πολλές φορές και κάθε φορά καθάριζε το BIOS παρόλο που είχα την μπαταρία επάνω. Τέλος δεν έχει καμία σχέση το BIOS με το αν έχεις activated τα win ή όχι. Έλπίζω να σε βοήθησα.

Όταν έχω ωστόσο για ώρα κλειστό το pc και το ξαναανοίγω, στη post screen, μου βγάζει μήνυμα : ''checksum error, defaults loaded'' press F1 to continue, or DEL to enter setup

περιεργο, μηπως τα εχει φτυσει η μπαταρια??

απ οτι καταλαβα ,ενω εχεις κανει τις ρυθμισεις στο bios και εχεις κανει save στο βγαζει αυτο στο επομενο ποστ...

κανει το ιδιο και σε καθε επομενο ποστ?

αν το κανει οταν το αφησεις το πισι αρκετη ωρα κλειστο πιστευω οτι υπευθυνη ειναι η μπαταρια..

έκανα ένα πολύ καθαρό φορματ, και αυτη τη φορά cmos όπως ακριβώς αναφέρεται στο manual, πριν απο αυτό είχα δοκιμάσει να κλείσω το pc, αλλα όχι από το ρεύμα και το λαμπάκι της μητρικής ήταν ανοιχτό. χθες τον έκλεισα και θα τον τσεκάρω σήμερα το μεσημέρι, και θ σας πω αν έφυγε το πρόβλημα, καθώς ελπίζω πως αφού ακολούθησα σωστά τη διαδικασία θα ξεκολλήσει. archer δηλαδή στο έκανε και εσ'ενα αυτό? πως σταμάτησε? επίσης να πω πως την έβγαλα με μεγάλη δυσκολία, αφου δε μου φαίνοταν να έχει κάτι σα κλιπ, ενώ υπάρχουν 2 μεταλικά ελλασματάκια τα οποία ωστόσο δε μου θυμίζουν κλιπ. υπάρχει περίπτωση στη πρώτη μου προσπάθεια για cmos να τα χαλάρωσα και να μη κάνουν καλή επαφή στη μπαταρία? πάντως θα σας πω αργότερα τι έγινε.

για τα ελλάσματα που λέω πάνω, τα εσιξα στη θέση τους...παιδιά επέστρεψα σπίτι τζιφος.....πάλι το ίδιο μήνυμα....μα καλά του έκανα μονιμη ζημιά αφαίρόντας μόνο το jumper??? λέει στο manual πως αν γίνει κάτι λάθος με το jumper{νομίζω}''it will cause boot failure'' νομίζω, αλλά εμένα μπαίνει κανονικά windows....τι στο καλό, πρέπει να μ το βγάζω από το ρεύμα για να κρατάει τα δεδομένα ??

Εαν δοκιμαζες να κανεις bios update ή τουλαχιστον να το ξαναπερασεις απο την αρχη?

Συνηθως ψαχνει για δισκετα και cd. Φτιαξε σε ενα υπολογιστη μια δισκετα με το αρχειο bios μεσα (*.bin) και θα το περασει μονο του απο πανω. Ετσι τουλαχιστον ειχα διαβασει καπου που ελεγε πως να επαναφερεις το bios

Εαν δοκιμαζες να κανεις bios update ή τουλαχιστον να το ξαναπερασεις απο την αρχη?

Συνηθως ψαχνει για δισκετα και cd. Φτιαξε σε ενα υπολογιστη μια δισκετα με το αρχειο bios μεσα (*.bin) και θα το περασει μονο του απο πανω. Ετσι τουλαχιστον ειχα διαβασει καπου που ελεγε πως να επαναφερεις το bios

πολύ καλή ιδέα την εφαρμόζω ασαπ

έχουμε εξελίξεις... κάνω μέσω του asus update update το bios, και όντως το παίρνει, κάνω και ρεσταρτ, όλα καλά...ο κλείνω για 15 λεπτά και το ανοίγω...όχι μόνο το πρόβλημα ήταν εκεί, αλλά πλέον η οθόνη φαίνοταν αλλοιωμένη, δηλαδή σα να τα παιξε η vga.....δε μάσησα όμως γιατί μου χει τύχει κάτι παρόμοιο, αφού η vga δε στερεώνεται με κάποια βίδα στο κουτί, έτσι την πίεσα, και όλα καλά, από αυτή την άποψη........κανείς άλλος ιδέες μέχρι να βρω μπαταρία?

αν ειναι οπως στη φωτο τοτε απλα θελει ενα λεπτο ισιο κατσαβιδακι (δεξια)

μπορεις να 'μετρησεις' την μπαταρια?

(επιμενω σε αλλαγη παντως...)

post-537-1442174341,6932_thumb.jpg

αν ειναι οπως στη φωτο τοτε απλα θελει ενα λεπτο ισιο κατσαβιδακι (δεξια)

μπορεις να 'μετρησεις' την μπαταρια?

(επιμενω σε αλλαγη παντως...)

Τι εννοείς να μετρήσω? πάντως ώρα που τη ξαναβλέπω, όπως είπα και πριν υπάρχουν δεξιά της 2 ελλασματάκια που λυγίζονται κτλ. αυτά φαίνεται σα να κάνουν επαφή στη μπαταρία, αλλά αυτό δε το γνωρίζω....πάντως τα έχω ψιλοστραβώσει, οπότε αν πρέπει να κάνουν επαφή , πρέπει να τα ισιώσω....ίσως να μην έχω πιέσει και τη μπαταρία καλά από τη μία πλευρά. Αυτή η μπαταρία είναι του κανονικού μεγέθους η μεγαλύτερου διαμετρήματος? μπορώ να βρω σε κάποιο κατάστημα έτσι?

''Diagnosis: The most common cause of checksum errors in CMOS is a battery that is losing power. Viruses can also affect CMOS settings, and motherboard problems can also affect the stored values.'' αυτό από άρθρο για cmos checksum errors. Και αφού εγώ είμαι από φορματ, όντως κάτι παίζει με τη μπαταρία, αφού το λέει κιόλας αργότερα στο ίδιο άρθρο...οπότε έχεις δίκιο φίλε makio...πρέπει να σιγουρευτώ πως την έβαλα σωστά, είτε να την αλλάξω

Μπαταρια μπορεις να βρεις αλλα γιατι να μην καλα η μπαταρια?

Το bios λειτουργει. Αν φταιει η μπαταρια τοτε ουτε αυτο το bios θα δουλευε οπως και το προηγουμενο. Δεν αλλαξε τιποτα στην μπαταρια. Εφοσον δουλευουν ολα μια χαρα τωρα δεν θα πρεπει να εχει κατι η μπαταρια.

Μπαταρια μπορεις να βρεις αλλα γιατι να μην καλα η μπαταρια?

Το bios λειτουργει. Αν φταιει η μπαταρια τοτε ουτε αυτο το bios θα δουλευε οπως και το προηγουμενο. Δεν αλλαξε τιποτα στην μπαταρια. Εφοσον δουλευουν ολα μια χαρα τωρα δεν θα πρεπει να εχει κατι η μπαταρια.

μα αυτό είναι το πρόβλημα, πως το bios δε λειτουργεί σωστά, καθώς δεν αποθηκευόνται οι ρυθμίσεις, που σε συνδυασμό με το παράθεμα από το άρθρο με κάνει να πιστέυω πως έχει πρόβλημα η μπαταρία. Βλέπεις, όταν αποθηκεύω εντολές του bios, και κλείσω το pc χωρίς να κλείσω το τροφοδοτικό{η μητρική τροφοδοτείται και μένει ανοιχτό ένα λαμπάκι} τότε αυτό που αποθήκευσα δε χάνετε. Όταν όμως κλείσω και από το διακόπτη το τροφοδοτικό ότε χάνονται οι σωσμένες επιλογές μου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.