Necro Μάρτιος 24, 2006 Author #21 Μάρτιος 24, 2006 Είσαι μια χαρά με την 6800GT. Νομίζω οι δύο αυτές κάρτες, 6800GT και 7600GT, είναι πάνω κάτω ισοδύναμες. Ανάλογα με τις συνθήκες του τεστ που θα τις υποβάλεις, την μία φορά θα υπερτερεί η μία την άλλη η άλλη.Και εγώ που πάω από 6800LE (12pipes/6vertex όμως) σε 7600GT ποιο πολύ πάω λόγο αλλαγής από AGP σε PCIE. Αλλιώς θα καθόμουν με την 6800LE.6800ULTRA είναι περίπου ίση με 7600gt....η 6800GT χάνει...τώρα αν αξίζει η αγορά ούτε γω το νομίζω...πάντως αν θες να δώσεις μόνο 200 ευρώ για κάτι λίγο καλύτερο για διάφορους λόγους θα σε αφήσει ικανοποιημένομη περιμένεις να μείνεις και με το στόμα ανοιχτό βέβαια όπως εγώ που από 6600gt έκαναν πουλάκια τα μάτια μου στο FEAR με 7600gt :045: :045: :045:
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #22 Μάρτιος 24, 2006 Λοιπον και εγώ εχθές χτύπησα μια 7600GT της Gigabyte, ειναι ίδια η reference. Λοιπον απο πλευράς επιδόσεων μου φάνηκε αρκετά καλή 3DMark2005 χτυπησε 5980 stock και τώρα κατεβάζω να δω τι βγάζει και 06. Επαιξα λίγο fear με τα settings όπως τα διάλεξε μόνο του 1024x768 με το detail στο maximum αν θυμάμαι καλα και ήταν πολύ άνετο. Σε μια πρώτη δοκιμή εκανα OC στα 590/1600 δηλαδή ταχύτητες XFX XXX Edition και όλα φαινόντουσαν μια χαρά. Σε 2-3 μήνες που θα πέσουν οι τιμές θα χτυπήσω μια δεύτερη να γεμίσω το SLI μου.
Indiana Μάρτιος 24, 2006 #24 Μάρτιος 24, 2006 από ότι βλέπω εδώ έχει 128 bit...http://www.nvidia.com/page/geforce_7600.html
mefistofelis Μάρτιος 24, 2006 #25 Μάρτιος 24, 2006 Καλοριζικη και απο εμενα και καλοδουλευτη!ευχη ειναι αυτο ...λολ
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #26 Μάρτιος 24, 2006 ενδεικτικα:CS:SOURCE 1280Χ1024 LCD 4ΧΑΑ 8ΧAF{έχω βρει πως εκεί απέδιδαν με την 6600GT τα μέγιστα στις γωνίες} όλα full, σταθερά πάνω από 40 60 fps...έπρεπε να ρίξω 2 smoke για να πέσει cs:s stress test:102 fps FEAR 1280Χ960 2XΑΑ 4ΧAF όλα maxed out ανετότατο gameplay.... μιλάμε τώρα για default ολόκληρο το σύστημα!!! Για πες μου τι θερμοκρασίες σου βγάζει idle στα windows? Εμενα μου γράφει κατι 70αρια και δεν ξέρω τι γίνεται.. τι drivers χρησιμοποιείς;
Necro Μάρτιος 24, 2006 Author #27 Μάρτιος 24, 2006 Για πες μου τι θερμοκρασίες σου βγάζει idle στα windows?Εμενα μου γράφει κατι 70αρια και δεν ξέρω τι γίνεται.. τι drivers χρησιμοποιείς;φίλε μου τα 70 αρια δεν είναι νορμαλ για αυτή τη κάρτα ούτε σε load...έχω 45-46 idle{με δροσια όμως, άρα υπολόγισε τουλάχιστον 48} και load δεν έχει πάει πάνω απο 56 σε cssource/FEAR που είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια που χω και έκαναν την 6600GT μου να βράζει στους 80+. Λοιπόν χρησιμοποιώ τους τελευταίους 84.21 ακουλούθησε αυτά τα βήματα:-κατέβασε το driver cleaner pro-uninstall στους drivers-restart-boot σε safe mode-τρέξε το DC pro και καθάρισε τους ''nvidia'' και ''nvidia WDM''-restart-πρέπει να είσαι οκ
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #28 Μάρτιος 24, 2006 φίλε μου τα 70 αρια δεν είναι νορμαλ για αυτή τη κάρτα ούτε σε load...έχω 45-46 idle{με δροσια όμως, άρα υπολόγισε τουλάχιστον 48} και load δεν έχει πάει πάνω απο 56 σε cssource/FEAR που είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια που χω και έκαναν την 6600GT μου να βράζει στους 80+. Λοιπόν χρησιμοποιώ τους τελευταίους 84.21 ακουλούθησε αυτά τα βήματα:-κατέβασε το driver cleaner pro-uninstall στους drivers-restart-boot σε safe mode-τρέξε το DC pro και καθάρισε τους ''nvidia'' και ''nvidia WDM''-restart-πρέπει να είσαι οκΝαι και εμένα κάτι δεν μου πάει καλα... να σου πω την θερμοκρασία απο που την βλεπεις απο τα settings της nvidia Η με κανενα άλλο monitor? Το περιεργο είναι οτι την επιασα και μου φανηκε καλη η θερμοκρασια της, και με το που σταματαω να παιζω, αμεσως μετα απο 2 λεπτα κατεβαζει ταχυτητα στον ανεμιστηρα, που θα πει οτι δεν ανεβαζει θερμοκρασιες. Μηπως δεν διαβαζει σωστές τιμες;Επίσης το NVMonitor to NTune δεν μου βγάζει καθόλου θερμοκρασία GPU, εσένα;
yanni Μάρτιος 24, 2006 #29 Μάρτιος 24, 2006 Αν στο πρώτο PCI κάτω από την κάρτα γραφικών έχεις κάρτα PCI τότε ίσως να είναι απόλυτα λογικό. Αν ο ανεμιστήρας της κάρτας σου γυρνάει με λιγότερες στροφές από αυτόν της αντίστοιχης του Necro, τότε μπορεί να είναι και αυτό. Όπως επίσης μπορεί απλά να είναι και λόγο του overclocking.Επίσης 2-3 βαθμοί θερμοκρασία περιβάλλοντος ίσως να μεταφράζεται σε μεγαλύτερη διαφορά στην θερμοκρασία της κάρτας. Μπορεί απλά να είναι ζεστό το δωμάτιό σου.Μπορεί πάλι να ισχύουν όλα τα παραπάνω!
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #30 Μάρτιος 24, 2006 Αν στο πρώτο PCI κάτω από την κάρτα γραφικών έχεις κάρτα PCI τότε ίσως να είναι απόλυτα λογικό. Αν ο ανεμιστήρας της κάρτας σου γυρνάει με λιγότερες στροφές από αυτόν της αντίστοιχης του Necro, τότε μπορεί να είναι και αυτό. Όπως επίσης μπορεί απλά να είναι και λόγο του overclocking.Επίσης 2-3 βαθμοί θερμοκρασία περιβάλλοντος ίσως να μεταφράζεται σε μεγαλύτερη διαφορά στην θερμοκρασία της κάρτας. Μπορεί απλά να είναι ζεστό το δωμάτιό σου.Μπορεί πάλι να ισχύουν όλα τα παραπάνω!Οχι αυτές είναι τιμές χωρίς overclocking, και δεν βρίσκεται καμία κάρτα απο κάτω. Το κουτι μου βέβαια είναι μικρό αλλα πιστευω δροσερό - Τρεχω Α64 3000+ στα 2.4 και full load δεν ξεπερνάει τους 45 τις ζεστές μέρες.Θα δώ τι τιμές παίζουν με κουτί ανοιχτό, επίσης μου κάνει εντύπωση που η θερμοκρασία που έχει το driver της nvidia ως throttle είναι 115C.Αντε βγάλε άκρη τωρα, το HSF πάντως φαίνεται να πατάει καλα στο GPU.
Necro Μάρτιος 24, 2006 Author #31 Μάρτιος 24, 2006 Οχι αυτές είναι τιμές χωρίς overclocking, και δεν βρίσκεται καμία κάρτα απο κάτω. Το κουτι μου βέβαια είναι μικρό αλλα πιστευω δροσερό - Τρεχω Α64 3000+ στα 2.4 και full load δεν ξεπερνάει τους 45 τις ζεστές μέρες.Θα δώ τι τιμές παίζουν με κουτί ανοιχτό, επίσης μου κάνει εντύπωση που η θερμοκρασία που έχει το driver της nvidia ως throttle είναι 115C.Αντε βγάλε άκρη τωρα, το HSF πάντως φαίνεται να πατάει καλα στο GPU.έκανες ό,τι σου πα με τους drivers πιο πριν?
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #32 Μάρτιος 24, 2006 έκανες ό,τι σου πα με τους drivers πιο πριν?Οχι, τα windows ηταν clean install, κατευθέιαν τα τελευταία drivers έβαλα. Τώρα που το σκέφτομαι το CPU μπορεί να αερίζεται σωστά (το κουτί είναι ενα περίεργο της Lian-Li) που έχει ανεμιστήρα μόνο απο πάνω αλλα η κάρτα γραφικών δεν "παίρνει" απο πουθενά αέρα, θα ανοίξω το κουτί να δώ τι παίζει και θα κάνω τις απαραίτητες βελτιώσεις.
yanni Μάρτιος 24, 2006 #33 Μάρτιος 24, 2006 Αν δεις ότι είναι θέμα αερισμού, απλά βγάλε το λαμάκι που αντιστοιχεί στην PCI θήρα κάτω από την vga.Αν δεν κάνω λάθος ο ανεμιστήρας της 7600 φυσάει προς το πίσω μέρος του κουτιού και όχι προς το εσωτερικό. Οπότε μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει.
amdnikos Μάρτιος 24, 2006 #34 Μάρτιος 24, 2006 Καλοριζικη και απο μενα necrodemon!Να γινω λιγο ο κακος της παρεας και του thread?Πριν απο 1 περιπου μηνα πηρα στην τιμη των 180 euro την x800gto2 le rev.2 με vivo 2 dvi kai ξεκλειδωτα τα 16pipes απο την αρχη.Ημουν λιγο ατυχος ομως γιατι η καρτουλα επιανε μεχρι 520 πυρηνα και 590 μνημες.Με αυτους τους χρονισμους η καρτουλα εδινε 3dmark "μονο"6675marks:039: Πιστευα λογω καποιων restart με παραπανω ταχυτητες οτι το προβλημα ηταν στο οτι η καρτα δουλευε στο οριο.Μετα απο σχετικο thread που ειχα ανοιξει με θεμα γιατι η καρτουλα δεν ανεβαινει πανω απο αυτες τις ταχυτητες χωρις το παραμικρο artifact και γιατι κανει αυτο το κολλημα και μετα restart πηρα πολλες απαντησεις απο τις οποιες καμμια δυστηχως δεν εδωσε λυση στο προβλημα:102: Βρεθηκε ομως ενας ανθρωπος:111: που μεσω pm μου εδωσε μια λυση που στην αρχη μου φανηκε αστεια.Μου ειπε οτι μαλλον το προβλημα ηταν στο τροφοδοτικο.Αστεια μου φανηκε γιατι ειχα ενα tagan 480watt.Περνω απο ενα καλο φιλαρακι ενα HIPER 580W TYPE R και εκει μενω καγκελο!568 πυρηνας και 614 μνηνη με αλλαγη τροφοδοτικου και 7138 mark ειναι καλα?Α και κατι αλλο εχω θερμοκρασιες που φτανουν και 70 με artifact test του ati tool λογο "μαμα" ψυξης.Και μην ακουσω κανενα να λεει "ναι ωραια αλλα δεν εχει sm3" γιατι θα τα παρω και θα βαλω silencer!:083: Για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις δεν λεω οτι η 7600 δεν ειναι μια υπεροχη καρτα για τα λεφτα της αλλωστε η nvidia ηταν παντα η μεγαλη μου αγαπη (λογω 6800 ultra,πολυ γκαζι για την εποχη της) απλα πιστευω οτι υπαρχει ακομα μια λυση που σου αφηνει και περιθωριο να φας και 40 euro σε σουβλακια,η σε ενα silencer για ακομα μεγαλυτερο score!
georgesod1442169078 Μάρτιος 24, 2006 #35 Μάρτιος 24, 2006 Ρε σεις για clock-άρετε να δούμε πως πάνε. Αυτό νομίζω είναι το ζητούμενο
mezzanine Μάρτιος 24, 2006 #36 Μάρτιος 24, 2006 Η φίλος σου έχει ίδια μητρική με εσένα; Δεν μπορω να πιστέψω οτι 480αρη Tagan δεν σηκώνει μια κάρτα γραφικών. Το πιο πιθανό είναι το Tagan να δίνει ακριβώς όση τάση χρειάζεται να δουλεψει η καρτα - δηλαδη να δουλευει σωστα - και το αλλο να ειναι κανενα κινεζικο για τα μπαζα που δινει κανενα 10% πανω και να βοηθάει στο overclocking.
amdnikos Μάρτιος 24, 2006 #37 Μάρτιος 24, 2006 Η φίλος σου έχει ίδια μητρική με εσένα; Δεν μπορω να πιστέψω οτι 480αρη Tagan δεν σηκώνει μια κάρτα γραφικών. Το πιο πιθανό είναι το Tagan να δίνει ακριβώς όση τάση χρειάζεται να δουλεψει η καρτα - δηλαδη να δουλευει σωστα - και το αλλο να ειναι κανενα κινεζικο για τα μπαζα που δινει κανενα 10% πανω και να βοηθάει στο overclocking.Μαλλον δεν καταλαβες....Απο το φιλαρακι πηρα το τροφοδοτικο του και μονο.Δοκιμαστηκε δηλαδη παλι στο δικο μου συστημα.Τωρα για το hiper δεν εχω να σου πω πολλα γιατι το ειχα στην κατοχη μου για λιγοτερο απο 24 ωρες και εμεινα πολυ ευχαριστημενος.Κινεζικο ενα τροφοδοτικο της ταξης των 130 euro?:031: Δεν ειπα ποτε οτι το tagan δεν ειχε δυναμη να ανταπεξελθει στα καθηκοντα του!Μετα απο δικη μου μ@$%$α στην προσπαθεια μιας μοντας με ανεμιστηρες αρχισε η κατω βολτα(την στιγμη που μιλαμε εχει εγκαταλειψει το ματαιο τουτο κοσμο και τη θεση του εχει παρει ενα hec 385 που σε πληρες φορτιο κανει τα δικα του:096: )
makio1442169075 Μάρτιος 24, 2006 #39 Μάρτιος 24, 2006 παντως μια ευχη σιγουρα...επιασε τοπο ! ! ****> βλ. ποστ 25 !
nicksoti1442169068 Μάρτιος 24, 2006 #40 Μάρτιος 24, 2006 Πάντως με τα τροφοδοτικά και τις συνδέσεις γίνονται πολλά κουλά. Έχω διαβάσει περιπτώσεις, όπου επανατοποθετώντας την κάρτα ή/και την τροφοδοσία από το psu, έπαιξαν κάρτες που έκαναν κολήματα κλπ. Γενικά, όταν κάτι δουλεύει στα όριά του, γίνεται ίσως πιο ευαίσθητο σε τέτεια. Εμένα ας πούμε μου έχει τύχει να λυθεί πρόβλημα, με επανατοποθέτηση του ATX βύσματος. Οπότε amdniko, για ξαναδοκίμασε με το Tagan. Βέβαια, Μια 850ΧΤ θεωρείται ενεργοβόρα κάρτα.Τέσπα, καλορίζικες παιδιά οι 7600GT. Και από ότι διαβάζω, δεν πρέπει να έχουν και απαιτήσεις σε ρεύμα = ιδανικό για SLI.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.