Jump to content

Αναβάθμιση από 1 σε 2 GB. Ερωτήσεις

GiorgosJ

Recommended Posts

Γειά σας φίλοι!

Έχω στο σύστημά μου 1 GB RAM (2χ512 ΜΒ Corsair Value DDR400) και σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στα 2 GB καθώς μεταξύ άλλων δουλεύω σε αυτό Photoshop CS2 και θέλω να τρέχει πιο γρήγορα (τώρα αρκετές φορές περιμένω να "διαβάσει" δίσκο)

Πιστεύετε ότι αξίζει η αναβάθμιση στα 2 GB?

Αν γίνει αναβάθμιση υπάρχουν τρεις επιλογές νομίζω:

1. Κρατάω τις 2χ512 και αγοράζω άλλες δύο ίδιες 2χ512

2. Βρίσκω να δώσω τις 2χ512 (αξίζει?) και αγοράζω 2χ1 GB

3. Κρατάω -όπως μου είπε κάποιος- τις 2χ512 και αγοράζω ένα DIMM του 1 GB. Θα δουλέψει αυτό? Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το dual channel? Τι λέτε για τη λύση αυτή?

Θα με ενδιάφεραν οι παρατηρήσεις σας.

Το σύστημα:

MSI Κ8Ν SLi

AMD Athlon 64 +3500

2x512 Corsair Value DDR400

Asus 6800

Σας ευχαριστώ :006:

Καλυτερα 2*1gb παρα 4*512 για πολλους και διαφορους λογους και ο κυριοτερος το 2Τ. Οσο απο το φαινομενο του δισκου να διαβαζει καθε τοσο θα απαλαχτεις στο μεγιστο με τοση μνημη.

Το ίδιο έκανα και γω μ΄ αυτό που λες συγκεκριμένα είχα 2χ512ΜΒ και πήρα ένα 3ο DIMMακι των 512 ακριβώς το ίδιο με τα άλλα που είχα και η μητρική μου (Asus με VIA K8T800) δε μπορούσε ούτε να bootαρει όχι να χει dual channel τελικά πήρα άλλο ένα 512άρι και έχω 4DIMM αλλά όντως θα ήταν καλύτερα (και πιο γρήγορο το PC) αν είχα 2x1GB DIMMS. Αν βρεις κάπου να τις δώσεις σε καλή τιμή κάντο

Γειά σας φίλοι!

Έχω στο σύστημά μου 1 GB RAM (2χ512 ΜΒ Corsair Value DDR400) και σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση στα 2 GB καθώς μεταξύ άλλων δουλεύω σε αυτό Photoshop CS2 και θέλω να τρέχει πιο γρήγορα (τώρα αρκετές φορές περιμένω να "διαβάσει" δίσκο)

Πιστεύετε ότι αξίζει η αναβάθμιση στα 2 GB?

Αν γίνει αναβάθμιση υπάρχουν τρεις επιλογές νομίζω:

1. Κρατάω τις 2χ512 και αγοράζω άλλες δύο ίδιες 2χ512

2. Βρίσκω να δώσω τις 2χ512 (αξίζει?) και αγοράζω 2χ1 GB

3. Κρατάω -όπως μου είπε κάποιος- τις 2χ512 και αγοράζω ένα DIMM του 1 GB. Θα δουλέψει αυτό? Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το dual channel? Τι λέτε για τη λύση αυτή?

Θα με ενδιάφεραν οι παρατηρήσεις σας.

Το σύστημα:

MSI Κ8Ν SLi

AMD Athlon 64 +3500

2x512 Corsair Value DDR400

Asus 6800

Σας ευχαριστώ :006:

Eγω ψηφιζω την δευτερη επιλογη σου!!!

Καλυτερα πουλα τα 2χ512 και παρε 2χ1 γιγα.

Το photoshop δουλευει πολυ τη μνημη οποτε θα δεις μεγαλη διαφορα!!!!

Αλλωστε φαντασου αυξανεις 100% το μεγεθος της μνημης σου!

Ενα καλο ζευγαρι ειναι oi Gskill.Κοιτα και παρε οτι σου αρεσει....~;)

Παιδιά να'στε καλά όλοι :032:

Δοκίμασα με δανεικές 4χ512 και όντως δουλεύουν στα 333Mhz :022:

Πουλα τις 512αρες και παρε 2 του ενος Giga.Eκτος του 2Τ θα εισαι

υποχρεωμενος να δουλευεις τα 4 ντιμακια στα 333Mhz λογω του ΙΜC του

cpu σου

Πάμε για 2χ1GB λοιπόν

Να κάνω κι εγώ μια σχετική ερώτηση:

Αυτή τη στιγμή στο σύστημά μου έχω 4 dimm των 512ΜΒ. Υποτίθεται οτι με τα revisions που έγιναν με τη κυκλοφορία του Venice core οι Α64 μπορούν να λειτουργούν και τα 4 slots στα 400ΜΗz. Παρ' όλα αυτά το σύστημά μου τρέχει τις μνήμες στα 333MHz (Athlon64 X2 4200+, Asus A8V Deluxe). Τι παίζει;

Αυτό ειναι το πρόβλημά μου... Οταν πάω στα Memory Options στο BIOS και επιλέγω manual -> 2:1 400MHz DDR, δεν γίνεται τίποτε... Η μνήμες τρέχουν στα 333ΜΗz οτι κι αν κάνω... Λέτε να φταίει το BIOS μου; Ειναι η τελευταία beta έκδοση (1018)...

Μηπως ειναι ευκολο να δοκιμασεις τις μνημες σου σε καποια αλλη μητρικη ? Γενικα η a8v δεν τα καταφερνει με τις μνημες. Πχ ανω του 250 για να παιζουν μνημες ακομα κι αν ειναι rated 300 πρεπει να τους βαλεις 2Τ.

Άφησα τις "καλές" 512άρες πάνω (Transcend με καλύτερα timings σε σχέση με τις άλλες Kingston που έχω) και τρέχουν κανονικά στα 400ΜΗz. Είμαι σε δίλλημα τώρα - να έχω 2GB στα 333 ή 1 στα 400? Τι ειναι καλύτερο;

Άφησα τις "καλές" 512άρες πάνω (Transcend με καλύτερα timings σε σχέση με τις άλλες Kingston που έχω) και τρέχουν κανονικά στα 400ΜΗz. Είμαι σε δίλλημα τώρα - να έχω 2GB στα 333 ή 1 στα 400? Τι ειναι καλύτερο;

Νομιζω οτι ξεχνας και το 2Τ που ειναι στη μεση... Γιατι με 1gb στα 400 θα σου παιζει 1Τ. Αν θες απλα να παιζεις τοτε προτιμησε τα 2gb ομως και να εχει το πραμα γιατι απλα δεν θα κωλανε τα games εφοσον δεν θα διαβαζει απο το δισκο.

And while we 're on the subject, μπορείτε να μου προτείνετε κανένα καλό αλλα όχι υπερβολικά ακριβό σετάκι 2Χ1GB? Δεν με ενδιαφέρουν τα τρελλά OC, αλλα το ελαφρό πουσάρισμα...

And while we 're on the subject, μπορείτε να μου προτείνετε κανένα καλό αλλα όχι υπερβολικά ακριβό σετάκι 2Χ1GB? Δεν με ενδιαφέρουν τα τρελλά OC, αλλα το ελαφρό πουσάρισμα...

Περνα απο το πλαισιο μια βολτα και ψαξε για μνημες με samsung uccc. Βεβαια εγω θα προτεινα να κανεις πρωτα καμια δοκιμη με 2*1gb μνημες απο κανα φιλο πχ στο mobo σου να δεις οτι ειναι οκ και μετα προχωρας σε αγορα.

Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα, μιας και μιλάμε για 2 DIMM. Αλλα έτσι κι αλλιώς δεν έχω γνωστό με 2Χ1GB... :-(

Σε τι τιμή θα κυμαίνονται περίπου; Έχω ακούσει οτι οι Samsung ειναι πανάκριβες...

Γι' αυτές τι λέτε;

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.554948

Και μια n00bικη ερώτηση ακόμα.

Απ' όσο ξέρω σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το νέο socket AM2 της AMD μαζί με το καινούριο nforce chipset, οπότε και θα υπάρχει υποστήριξη για DDR2 μνήμη.

Αξίζει μήπως να περιμένω? Θα κυκλοφορήσουν mobos με socket 939 και το καινούριο nforce και θα υποστηρίζουν DDR2? Ή μόνο το ΑM2 θα έχει τέτοια υποστήριξη; Επίσης δεν πιστεύω να υπάρχει compatibility των DDR2 μνημών με τις τωρινές 939 mobos... ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.