ΔΙΟΜΗΔΗΣ Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22, 2006 Από την πρώτη στιγμή πού συναρμολογήθηκε και μπήκε σε λειτουργία έκανε διάφορα προβλήματα. Όπως δυσκολίες κατά την τοποθέτηση του λογισμικού, επανεκκινήσεις, δεν ανεγνώριζε τις κάρτες επεκτάσεως εύκολα, έκανε τσαφ στο σκληρό δίσκο κατά διαστήματα, σταμάτησε την λειτουργία του ποντικιού από την PS2, αργές κρύες εκκινήσεις και πολλές φορές δεν έμπαινε στα windows καθόλου. Δύο φορές έσβησε την οθόνη και άλλες δύο έσβησε ολόκληρος ο υπολογιστής. Πολλές φορές κόλλησε και χρειάσθηκε να το κλείσω από το διακόπτη. Σημειωτέον ότι τα προβλήματα τα παρουσίαζε σε ακανόνιστα διαστήματα και επαναλαμβανόμενα. ΟΙ διαδικασίες αυτές κράτησαν μία εβδομάδα από την αρχή της συναρμολογήσεως. Μετά από αυτό την πήγα στο RAM SHOP μαζί με ένα TAGAN, o oποίος έκαψε τον διακόπτη, κατά τις διαδικασίες, όπου έφαγα ένα μήνα μέχρι να την αντικαταστήσουν με άλλη, αφού άκουσα τα ψέματα της ζωής μου από τον ψηλό του SERVICE και χρειάσθηκε η επέμβαση των πωλητών, η οποία ήτο πολύ αποτελεσματική, για να συντομεύσει Από την στιγμή που τους παραπονέθηκα για τα συμβάντα μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο μου έστειλαν μήνυμα στο κινητό ότι η μητρική και το τροφοδοτικό ήλθαν ενώ την προηγούμενη ημέρα που είχαν πάρει τηλέφωνο δεν τα είχαν ελέγξει. Όταν έβαλα την καινούργια δούλεψε τρεις τέσσαρες ημέρες σωστά και πάλι απέρριψε την PS2, έκανε μερικά κολλήματα η οθόνη κυρίως κατά την αλλαγή χρήστη και μερικά τσαφ. Κατόπιν αυτού υπέστη αρκετά τεστ για εξακρίβωση των προβλημάτων, τα πέρασε όλα επιτυχώς και η ζωή συνεχίζετε. Επίσης δουλεύει πάντα με τα τελυταία BIOS. ΄Οποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα θα μου φανεί χρήσιμος .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 22, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Φίλε μου, κατ αρχάς δεν μας δίνεις αρκετές πληροφορίες για το σύστημά σου όπως τι μνήμες φοράει (2x256, 2x512, 2x1G ?), τι επεξεργαστή, VGA και ποιό μοντέλο ήταν το Tagan. Η μητρική πάντως αρκετά ακριβή και μπιχλιμπιδίστικη. Μιας και ασχολήθηκες με bios update ελπίζω να πρόσεξες και να φλάσαρες της Diamond και όχι κάποιας άλλης K8N, φαινόμενο συχνό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Μάρτιος 22, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Για να βοηθήσω λίγο, επειδή έχω ασχοληθεί αρκετές ώρες με το συγκεκριμένο υπολογιστή από κοντά, να πω ότι τα κυριότερα αρκετά επαναλήψιμα προβλήματα της τωρινής diamond που ήρθε σαν αντικατάσταση της προηγούμενης είναι η απώλεια της ps/2 του ποντικιού (αυτό το έκανε και η πρώτη) και ολικό κρασάρισμα κατά την αποσύνδεση από ένα user account με σκοπό τη σύνδεση σε ένα άλλο.Όσον αφορά το λογισμικό θα ξαναγίνει καθαρή εγκατάσταση μάλλον το Σ/Κ αλλά δε φαίνεται να φταίνε τα win τουλάχιστον για την απώλεια της ps/2. Η σύνθεση του υπολογιστή είναι η εξής:A64 x2 4400+MSI K8N DIAMOND1X1GB TWINMOS DDR400MSI 7800GTX 256MBTAGAN 430PINNACLE PCTV 110i (ή κάτι τέτοιο τέσπα)400GB HDD WD SATAΚαι άλλα εξίσου ακριβά πραγματάκια που ξεχνάω αυτή τη στιγμή αλλά τα κυριότερα τα έγραψα.Όπως βλέπετε είναι μια ακριβή σύνθεση και οι κάτοχοι δεν το κατέχουν το άθλημα.Το θέμα είναι ότι το μηχάνημα ενώ βγάζει όσα s&m και όσα 3dmark θέλετε, κάνει τυχαίες αιφνίδιες επανεκκινήσεις σε άσχετες φάσεις. Μπορεί να παίζει riddick 4 ώρες και να μην κάνει κιχ και μετά να φάει restart στην αναπαραγωγή ενός τραγουδιού.Α επίσης ενώ 3,3 και 5άρα ήταν βράχο, η 12άρα σε φόρτο έπεφτε από τα 12 στα 11,76 πολυμετρημένα. Βέβαια σε κάποιες δοκιμές που έγιναν με ένα enermax 600 δεν είδα κάποια αλλαγή συμπεριφοράς παρότι ακλόνητη η 12άρα. Τουλάχιστο την ps/2 εξακολουθούσε να τη χάνει όποτε γούσταρε δηλαδή αρκετά συχνά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Μάρτιος 22, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Αναμενόμενη συμπεριφορά λόγω ενσωματωμένης κάρτας Creative ήχου PCI.Τα ίδια γνωστά προβλήματα ανύπαρκτου IRQ Sharing και 100% PCI bus utilization που έχουν εδώ και 6+ χρόνια όλες οι κάρτες ήχου PCI της Creative λόγω πανάθλιας σχεδίασης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Μάρτιος 22, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Αναμενόμενη συμπεριφορά λόγω ενσωματωμένης κάρτας Creative ήχου PCI.Τα ίδια γνωστά προβλήματα ανύπαρκτου IRQ Sharing και 100% PCI bus utilization που έχουν εδώ και 6+ χρόνια όλες οι κάρτες ήχου PCI της Creative λόγω πανάθλιας σχεδίασης.Πιστεύεις ότι η απενεργοποίησή της από το bios (της creative) θα είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα; Έχεις υπόψη τι λένε και οι pinnacle από irq sharing και αρμονική συμβίωση με το υπόλοιπο hardware γενικότερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Μάρτιος 22, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Δοκιμασες να βγαλεις την pinnacle;Αν οχι για κανε μια δοκιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WAntilles Μάρτιος 23, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Πιστεύεις ότι η απενεργοποίησή της από το bios (της creative) θα είναι αρκετή για να λύσει το πρόβλημα;Λέω πως ναι. Φυσικά πρώτα να γίνουν πλήρως uninstall από Add-Remove και Device Manager όλο το σχετικό software και όλοι οι σχετικοί drivers.Έχεις υπόψη τι λένε και οι pinnacle από irq sharing και αρμονική συμβίωση με το υπόλοιπο hardware γενικότερα;Συνήθως στις κάρτες τηλεόρασης αρέσει να βρίσκονται σε PCI slot το οποίο δεν μοιράζεται το IRQ του με άλλη συσκευή. Τέτοιο PCI slot είναι συνήθως το 3ο, αλλά θα πρέπει να το δεις αυτό για σιγουριά στον πίνακα των IRQs στο manual της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Μάρτιος 23, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2006 Λέω πως ναι. Φυσικά πρώτα να γίνουν πλήρως uninstall από Add-Remove και Device Manager όλο το σχετικό software και όλοι οι σχετικοί drivers.Συνήθως στις κάρτες τηλεόρασης αρέσει να βρίσκονται σε PCI slot το οποίο δεν μοιράζεται το IRQ του με άλλη συσκευή. Τέτοιο PCI slot είναι συνήθως το 3ο, αλλά θα πρέπει να το δεις αυτό για σιγουριά στον πίνακα των IRQs στο manual της μητρικής. Στο manual βρήκα μόνο αυτό: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Μάρτιος 24, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Καταρχάς θα ήθελα να θλιξω το θέμα της MSI....δεν θέλω ούτε να φανώ κακός ούτε να δείξω πως υποστηρίζω άλλες εταιρίες και το ότι κάνω διαφήμηση...αλλά...επειδή δούλευα σαν τεχνικός πιο παλιά έχω δουλέψει πολλές MSI,Gigabyte,ABIT και ASUS....γιατί αύτες ήταν οι μητρικές που δουλέυαμε.....όσο αφορά τις MSI ....δυστυχώς...:073: είχα συχτηρίσει γιατί πάρα πολλές (πιο πολλές σε intel βέβαια) από τις MSI έιχαν τέτοια προβλήματα ...:056: δηλαδή επανεκκινήσεις , παγώματα κτλ...από την άλλη οι ASUS & Gigabyte ήταν από τις πιο "βραχώδης" μητρικές που έχω δει έμπρακτα να δουλέυουν....ΔΕΝ λέω "πήγαινε πούλα την" , ούτε ..."καλά ρε τι πήγες και πηρες???" ...απλά αν δεν έχεις βγάλει άκρη ακόμα και μπορούν να στην αλλάξουν κάντο γιατί έχει αξιόλογα πράγματα hardware πάνω στην μητρική....επίσης αμα θές μπορείς να παρατηρήσεις το τι κάνει το μηχάνημα πριν κάνει restart....(κάποιο θόρυβο η τίποτα τέτοιο...) και να ξέρεις πως το 90% των προβλημάτων είναι συνήθως λόγο τροφοδοτικού..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Απρίλιος 1, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Κατ' αρχάς θα ήθελα να πω ότι το κουσούρι αυτό με την ps2 να μην δουλεύει το ποντίκι, το έχουν όλες σχεδόν και πολύ έντονο. Όσον αφορά τις επανεκκινίσεις και τα παγώματα της εικόνας έγινε απεγκατάσταση συσκευών, επανεγκατάσταση των windows και εν συνεχεία εγκαθιστούμε ανά μία εβδομάδα μία συσκευή για να μπορούμε να ελέγξωμαι από που θα προέλθουν τα προβλήματα. Απ' ότι μου έχει δίξει το μοντέλο αυτό αναμένεται σταδιακή επιδείνωση σύμφωνα με το φόρτο της Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Απρίλιος 1, 2006 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Αυτό το πρόβλημα με το PS2 το είχε και μια Gigabyte K8NXP SLI (NF4).. στο Dos δούλευε το πληκτρολόγιο στα Windows όχι.. και keyboard Drivers που πέρασα δεν άλλαξε τίποτα.. Linux δεν δοκίμασα να βάλω γιατί είναι ξένος ο υπολογιστής.. tespa.. αυτό δείχνει μια αρνητική εικόνα για το NF4.. πιστεύω οι REV 2 η επόμενες να έχουν σταματήσει αυτά τα προβλήματα.. Υ.Γ. Να δούμε το NF5 τι προβλήματα θα έχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Απρίλιος 1, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2006 Δηλ. υπονοείς οτι στην δική μου περίπτωση είναι υπεύθυνο το nFORCE4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Απρίλιος 7, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 7, 2006 ΑΠΕΙΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ pc των windows και προσθετω μια μια συσκευή για να δω τα προβλήματα.Το πρωτο που έκανε ηταν κολλημα μετα απο αναμονη και υστερα απο πατημα του buton απο λαθος κινηση του παιδιου. Το δευτερο ηταν οτι εβγαλε γραματα του bios μετα απο αναμονη ενω βρισκεται σε ρυθμιση Τ2.ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ CREATIVE KAI TO MODEM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Απρίλιος 14, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Aλαξα την ρύθμιση από 2Τ σε 1Τ και στην επανεκκίνηση μου κόλησε η οθόνη reset και από εκεί και μετά όλα δουλεύουν ρολόι με το ποντίκι στην ΡS2 που σημαίνει ότι δεν ήθελε τις αλλαγές καταστάσεων [ήθελε γρηγορότερη αναγνώριση των ρυθμίσεων και δεν την είχε]. Αυτήν την απέκτησε μετά την ρύθμιση 1Τ. Συνεπώς δεν έφταιγε η creative ;ή τίποτε άλλο ώς αποδεικνύεται μεχρι στιγμής και ο Θεός βοηθός.:020: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimL1442169152 Απρίλιος 30, 2006 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Τ1 βαζεις οταν δουλευουν dual channel oι μνημες,γιατι επισης τις στρεσσαρει πολυ,οποτε εσυ που εχεις single θα βαλεις 2Τ.Επισης κανε disable απο το bios ολες τις onboard συσκευες που δεν χρησιμοποιεις(μια απο τις δυο ethernet,firewire, sata 1/2,Raid κτλ.)-εμενα με το μαμισιο bios μου εβγαζε μπλε οθονη κατα την εγκατασταση των WinXp,λογο των firewire και των ethernet!!!-Ακομα οταν κανεις o/c να κανεις disable την Sata 1/2, γιατι το μομπο εχει καποιο bug!Επισης καλο ειναι να δοκιμασεις πιο χαλαρα timmings στην twinmoss,διοτι αν κρινω απο την PC4000 που εχω εγω ειναι Γ@μ$σε τα....Finally, εισαι σιγουρος οτι ο bios που εχεις υποστηριζει X2 ???Δοκιμασε το 1.95 που ειναι το τελευταιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimL1442169152 Απρίλιος 30, 2006 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2006 Επισης θες αλλο psu, γιατι με το Tagan 430w δεν το κοβω να σηκωνει και X2 και 7800gtx και 400αρι HDD.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Μάϊος 1, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2006 Αρχικό μήνυμα -Τ1 βαζεις οταν δουλευουν dual channel oι μνημες,γιατι επισης τις στρεσσαρει πολυ,οποτε εσυ που εχεις single θα βαλεις 2Τ.Επισης κανε disable απο το bios ολες τις onboard συσκευες που δεν χρησιμοποιεις(μια απο τις δυο ethernet,firewire, sata 1/2,Raid κτλ.)-εμενα με το μαμισιο bios μου εβγαζε μπλε οθονη κατα την εγκατασταση των WinXp,λογο των firewire και των ethernet!!!-Ακομα οταν κανεις o/c να κανεις disable την Sata 1/2, γιατι το μομπο εχει καποιο bug!--Εγώ είχα single και έβαλα 1Τ και από τότε δούλευε ρολόι.Μετά πήρα και δεύτερη μνήμη και το έκανα dual chanel.Με 1Τ dual chanel δεν πέρναγε τα τέστ και ζεσταινόταν το βοηθητικό τσιπ. Με 2τ περνάει τα τέστ και δεν δημιουργεί πρόβλημα. Παρ' όλα αυτά εξακολουθεί να ζεσταίνεται λίγο λιγότερο βέβαια αλλά χωρίς περαιτέρω προβλήματα προς το παρόν. Το bios υποστηρίζει dual chanel [μέχρι 4 GB των 400 MHz]. Όσο για το τροφοδοτικό είναι μεν στα οριά του αλλά έβγαλε εις πέρας ένα βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ που δεν κατάφερε να το κόψει ο σταθεροποιητής APC του πλαισίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimL1442169152 Μάϊος 3, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Τι να σου πω..? εμενα sinlge channel και 1T δεν παιζει καθολου,με dual και 1Τ παιζει μια χαρα.(single και dual με τις ιδιες μνημες)Aυτο που εχω παρατηρησει οτι πολλα προβληματα με τις μνημες οφειλονταν στο bios.οποτε καλο θα ηταν να κανεις ενα update.v.1.90 officialv.1.95 official forum beta(μπορεις να το βρεις μονο στο official forum της Diamond) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΔΙΟΜΗΔΗΣ Μάϊος 3, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2006 Εκείνο που έχω επισημάνει είναι ότι όταν βγάζει σφάλματα παρουσιάζονται προβλήματα και σ' αυτό είμαι σίγουρος 99+% Link to comment Share on other sites More sharing options...
underachiever Μάϊος 4, 2006 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 4, 2006 Επισης θες αλλο psu, γιατι με το Tagan 430w δεν το κοβω να σηκωνει και X2 και 7800gtx και 400αρι HDD....εγω με tagan 430 σηκωνω ολο το συστημα της υπογραφης, (χ2, sli, 4 σκληροι, 2 fans, κλπ) και δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο προβλημα σε 5 μηνες λειτουργιας του Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.