Shaman Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2005 Αφού βαρέθηκα να στήνω Α64 για τους φίλους κι εγώ να γυρνάω στον XP, "τσίμπησα" έναν 64άρη και για μένα. Τελικά αποφάσισα να το παίξω συντηρητικά και να πάω σε 754 μια και σε κανένα 6μηνο θα φύγω στα ξένα για μεταπτυχιακά οπότε θα πάρω φορητό. Έψαχνα το DFI αλλά δεν το βρήκα ετοιμοπαράδοτο. Toυ MSI δεν του είχα καμία εμπιστοσύνη. Επίσης είχα περιέργεια να δω πως πάει το Giga από τότε που είχε δημιουργηθεί "κόντρα" DFI-Gigabyte αν και δυστυχώς πέρα απο τα αποτελέσματα του kbilly7 (ΘΡΥΛΟΣ ΡΕΕΕ!!) δε θυμόμουν κανέναν άλλο να έχει ασχοληθεί σοβαρά με το board και να έχει postάρει αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά. Οπότε κατέληξα στο K8NS-Pro. Η βδομάδα του CPU δεν λέει και πολλά..Είναι week 0434. Το mobo ήρθε με το F8 BIOS περασμένο. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Η "χύμα" μνήμη που έχω (1 stick των 512ΜΒ Twinmos DDR400 CL2.5) με φρενάρει όπως αναμενόταν. ’καφτη ανεβαίνει μέχρι τα 230 περίπου με 2,5-3-3-8 και 2Τ, +0.2V ρεύμα. Έβαλα διαιρέτη λοιπόν γιατί δε θέλω να "ρίξω" άλλο τα timings και προτιμώ να παίξω με 1Τ. Τώρα δουλεύω 24/7 στη συχνότητα του screenshot. Mε stock ψύξη, έχω 49C σε full load. Στα 2550 με κάποιες αλλαγές απο το A64Tweaker έβγαλα 36sec αλλά έφαγα restart πριν πάρω το screenshot! Δυστυχώς λόγω εξεταστικής δε θα ασχοληθώ περισσότερο. Μετά απο 2-3 βδομάδες θα ψαχτώ με διαφορετικά BIOS, CPU multiplier κ.ο.κ. Επίσης, έχω ενα OCZ Booster Και κάθεται. Αν το ρημάδι δουλέψει με το Giga θα αλλάξω τις μνήμες με UTT για να δουλέψω με ένα πιο σοβαρό memory bandwidth. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 24, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2005 πολύ καλά .....για αρχή έχεις να πάρεις πολύ περισσότερα βέβαια με άλλες μνήμες... και με καλύτερη ψύξη (η SLK948U με έναν 9άρη, πιστεύω ότι είναι υπεραρκετή) δεν σου έκατσε και καλή μνήμη, αφού να φανταστείς με μια της πλάκας και εγώ (melco) έφτασα 265 με 3-3-3-8 (έστω και με 2Τ) ΗΤΤ δεν έχεις πρόβλημα ανεβάζει όσο θες... αν σου δουλέψει και το booster (έχω ψάξει στο net, και δούλεψε σε πολλούς με K8NS pro... ) , δοκιμάζεις με UTT, bh5-6, ή και hynix d43, που έχω δει να ανεβαίνουν τρελλά στο Giga, με όχι παραπάνω από 3.30v! αν δεν δουλέψει το booster, καταφεύγεις σε "άλλα mods" , ή χτυπάς τις TCCD... δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς ακόμα το A64Τweaker - πειραματίσου πρώτα με τις (πολλές) ρυθμίσεις που έχεις στο bios... θα δεις μεγάλες διαφορές επίσης δοκίμασε και το bios που σου έστειλα... ίσως πας ακόμα καλύτερα βέβαια θα κανεις λίγο υπομονή αφού έχεις εξεταστική! εδώ θα είμαστε όμως, και θα τα ξαναπούμε (αύριο αν όλα πάνε καλά, θα δούμε πως πάνε και οι BH5 με 3.25v στη μητρική σου... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 25, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Thanx man!Σίγουρα μπορεί να ανέβει κι άλλο!Δεν το έχει ψάξει σχεδόν καθόλου..Με clockgen είδα και 2630Μhz αλλά δεν έβγαζα Pi φυσικά, μόνο screenshot. Όχι άσχημα για Νewcastle με box ψύξη.Οι μνήμες με κρατάνε πολύ πίσω αν και ουσιαστικές δοκιμές με 2Τ και πολύ χαλαρά timings δεν έχω κάνει. Έχω αρκετές ιδέες για τη συνέχεια αλλά δεν έχω χρόνο. Σήμερα αύριο θα δοκιμάσω το Booster πάντως γιατί με τρώει η περιέργεια. Cross your fingers!Aν δουλέψει θα παω σε UTT για να μη χάνω το χρόνο μου με τις μούφες που έχω τώρα...Θέλω να δω και το F5.Επίσης θα ανοίξω τρύπα στο plexy και θα βάλω έναν 120άρη να βαράει επάνω στη CPU. Κάτι θα πάρω κι απο εκεί. Αν πάνε όλα καλά πιστεύω τα 2600 για 24/7 με "σοβαρό" mem bandwidth θα τα έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sakis Ιανουάριος 25, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Καλη επυτιχια Shaman,ΣΕ ΟΛΑ.Και φυσικα καλορυζικα και μεγειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 25, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2005 Αρχική απάντηση από Sakis Καλη επυτιχια Shaman,ΣΕ ΟΛΑ. Και φυσικα καλορυζικα και μεγειες. Να'σαι καλά Σάκη! Αύριο θα έχω update για το booster... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 26, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 Καλά νέα!! Τελικά το Booster δουλεύει μια χαρά με την Κ8NS-Pro αν και η συγκεκριμένη μητρική δεν είναι στη λίστα με της συμβατές mobo που συνόδευε τη συσκευή! Οπότε "βουρ" για UTT!!! Με 3.1V στις μνήμες (για αρχή...) κατάφερα max 230 2,5-3-3 σε 1:1 με 1Τ. Όχι άσχημα για μνήμες "του κιλού"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 26, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 τώρα μάλιστα! και τα 230 με 1Τ που έχεις με αυτές τις μνήμες, είναι πολύ καλά, και πολλά υποσχόμενα! ρεύματα έχουμε Shaman... μνήμες πρέπει να βρούμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 26, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 Πλέον δουλεύω στα 2550Μhz και τις μνήμες στα 212-2,5-3-3 με 1Τ. Επίσης, πρίν βάλω το booster, αλλά μετά απο ένα σχετικό "κάψιμο" στις μνήμες πήρα 36s στο SuperPi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 26, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 έχω και μια απορία, τι θα δουλεύει "πιο καλά"... το booster ή το mod....αν βρούμε τελικά ίδιες μνήμες, να κάνουμε και το σχετικό test.θα έχει πολύ ενδιαφέρον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 26, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από kbilly13 έχω και μια απορία, τι θα δουλεύει "πιο καλά"... το booster ή το mod....όποιος βρει πρώτος μνήμες, να κάνουμε και το σχετικό test.θα έχει πολύ ενδιαφέρον.... Δεν ξέρω Bill..Κατ'αρχήν δεν ξέρω το ποιο είναι το max που μπορεί να δώσει το Booster στη μητρική μας. Από 3.4 - 3.7 δίνει στις περισσότερες. Με ένα 3.5 είμαι ευχαριστημένος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 26, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 καλά, εγώ για 3.50 θέλω mod στο τροφοδοτικό - αναγκαστικά...τουλάχιστον από τάσεις έχω πολύ καλές και σταθερές! και το vmem, να φανταστείς, δεν "παίζει" σχεδόν καθόλου! ακόμα και σε full load.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Ιανουάριος 26, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 Shaman, έχω μια απορία. Στο 1ο screenshot έχεις 230 με 1,616 ρεύμα και στο δεύτερο έχεις 256 htt και 1.500 ρεύμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 26, 2005 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2005 Αρχική απάντηση από dohc16 Shaman, έχω μια απορία. Στο 1ο screenshot έχεις 230 με 1,616 ρεύμα και στο δεύτερο έχεις 256 htt και 1.500 ρεύμα; Στο 1.6 είναι τα ρεύματα μου. Τώρα το πρόσεξα αυτό που λες. Μάλλον πρόκειται για στιγμιαία λάθος ένδειξη στο CPUz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Ιανουάριος 27, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 "Στιγμιαια λαθος ενδειξη στο CPUz" ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Tο Photochop πηγε συννεφο!!!Ουτε στα default δεν τρεχει με αυτη την μητρικη που πηρες! Ουτε overclocking μπορεις να κανεις, ουτε δινει επιλογες στο bios... καλυτερα να εμενες με τον ΧΡ!! Ρε παρε μια μητρικη της προκοπης να δεις ασπρη μερα!! DFI rulezzzzzzzzzzΘα στο γ@μησω το thread..... πηρες και Α64 με τα λεφτα του... αδερφου σου τρομαρα σου!! Ουστ! Ζωα! Animals! Χου ρεεεε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 27, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από SLN "Στιγμιαια λαθος ενδειξη στο CPUz" ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... Tο Photochop πηγε συννεφο!!! Ουτε στα default δεν τρεχει με αυτη την μητρικη που πηρες! Ουτε overclocking μπορεις να κανεις, ουτε δινει επιλογες στο bios... καλυτερα να εμενες με τον ΧΡ!! Ρε παρε μια μητρικη της προκοπης να δεις ασπρη μερα!! DFI rulezzzzzzzzzz Θα στο γ@μησω το thread..... πηρες και Α64 με τα λεφτα του... αδερφου σου τρομαρα σου!! Ουστ! Ζωα! Animals! Χου ρεεεε! :whip: :whip: :whip: :whip: Of course, you understand this means WAR..... :whip: :whip: :whip: :whip: Τα νουμεράκια φαίνονται μια χαρά στο CPUz φιλαράκο. Πήγαινε στο XS να στα κάνουν verify. (Τα άφησα για κάτι άθλιους τύπους σαν κι εσένα που ζουν για να πετάνε λάσπη σε όσους δεν μπορούν να φτάσουν.....) Και ναι, το παραδέχομαι. Πήρα τον Α64 και τη mobo με τα 30 ευρώ που πήρα απο τον αδερφό για να του δώσω την 9000pro (το παιδί ήθελε να πάρει με 50 ευρώ μια FX5200 και απλά τον έσωσα απο μία άστοχη αγορά). Μήπως θες να πω για τα 20 ευρώ(+μεταφορικά απο και προς Πάτρα) που μου ζήτησες απλά για να μου δανείσεις για μία εβδομάδα τις UTT σου?? Μην προσπαθήσεις να με διαψεύσεις. Η συζήτησή μας έχει μαγνητοφωνηθεί. Δε μου αρέσει να σου κάνω υποδείξεις γιατί θα μπορούσες να είσαι πατέρας μου, απλά να ξέρεις πως δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 27, 2005 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από kbilly13 έχω και μια απορία, τι θα δουλεύει "πιο καλά"... το booster ή το mod.... Χμμ..Νομίζω βρήκα την απάντηση: Kunaak@XS "the OCZ booster works great on the Gigabyte K8NS Pro. works even better then the actual Vdimm mod. I been able to hit 3.8 volts on the ram with little to no problem. with my Vdimm mod, I can't load the OS past about 3.1 volts, but with the DDR Booster it loads just fine, even at 3.8 volts. I found no problems with it one this board. good solid combination." Και το link: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=548311&highlight=k8ns#post548311 3.8V ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 27, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Για καθε μερα, νομιζω οτι ειναι καλα τα 3.8V. Αλλα για bench θα χρειαστεις παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 27, 2005 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Για καθε μερα, νομιζω οτι ειναι καλα τα 3.8V. Αλλα για bench θα χρειαστεις παραπανω. LOL!Κι όλα τα άλλα να ήταν ΟΚ (mem controller, μνήμες etc.), μάλλον στα 3.8 το Booster θα χρειάζεται phase change για να διατηρηθεί σε λογικές θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Ιανουάριος 27, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Shaman [Σήμερα, στις 23:26] with my Vdimm mod, I can't load the OS past about 3.1 volts, but with the DDR Booster it loads just fine, even at 3.8 volts. I found no problems with it one this board. good solid combination." Και το link: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=548311&highlight=k8ns#post548311 3.8V ?! ναι, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με το "Ηipro's mod"! όλα τα τεστ είναι ΟΚ, με τα 3.27v που έχω δοκιμάσει, και μάλιστα σε ψιλομούφα μνήμες άσε τι λένε οι άλλοι - είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα! μην πάρεις φόρα! κράτα το μέχρι 3.40 θα έλεγα το πολύ, άντε και 3.50 αλλά μόνο για bench... και αυτό αν έχεις και τις κατάλληλες μνήμες βέβαια! και τις ψύχεις και ανάλογα... κανα νεότερο γενικά απο το σύστημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Ιανουάριος 27, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 27, 2005 Αρχική απάντηση από kbilly13 ναι, αλλά δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα με το "Ηipro's mod"! όλα τα τεστ είναι ΟΚ, με τα 3.27v που έχω δοκιμάσει, και μάλιστα σε ψιλομούφα μνήμεςάσε τι λένε οι άλλοι - είναι επικίνδυνα αυτά τα πράγματα! μην πάρεις φόρα! κράτα το μέχρι 3.40 θα έλεγα το πολύ, άντε και 3.50 αλλά μόνο για bench... και αυτό αν έχεις και τις κατάλληλες μνήμες βέβαια! και τις ψύχεις και ανάλογα...κανα νεότερο γενικά απο το σύστημα? Το συζητάς??Σιγά μην δώσω 3.8 να πάρω τον mem controller στο χέρι...3.5 θα δώσω όταν με το καλό πάρω τις UTT για να καταφέρω να δουλέψω 1:1. Απλά το Booster χρειάζετα "active cooling" εκεί πάνω κι έμενα μου τη δίνουν τα πολλά ανεμιστηράκια...Τι να κάνεις όμως?!Από το σύστημα κανένα νεότερο. Δεν είχα χρόνο δυστυχώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.