Jump to content

Σηκώνει ο Athlon64 3200+ μια 7900gt?

spymist

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους.

Αυτές τις μέρες πήρα από διάφορα μαγαζια parts για υπολογιστή και έπειτα από ανωριμες και βιαστικες κινήσεις :) απέκτησα τα παρακάτω...

-Μ/Β: Asus A8N-SLI Premium

-CPU: AMD Athlon64 3200+

-GPU: MSI NX7900gt 256DDR3

-Τροφοδοτικό: Enermax 500w

RAM έχω από παλιά 2x 512MB Kingston DDR400, πήρα ένα 250άρη SATA2 και θα βάλω και ένα 300άρη SATA που έχω.

Οι απορίες μου είναι, καταρχήν αν κάποια από τις αγορές αυτές είναι "πατάτα" οπότε να την αλλάξω άμεσα που προλαβαίνω και κυρίως αν ο επεξεργαστής "σηκώνει" την 7900 ή θα έχω καθυστέρηση επειδή θα αργεί να στείλει τα δεδομένα. Σκέφτηκα να πάρω τον 3700+ αλλά είναι 80€ πάνω. Αξίζει να τα δώσω?

ΕDIT: Να σημειώσω ότι είμαι ΕΝΤΕΛΩΣ άσχετος από overclocking!!

Mια χαρα ειναι ολες οι επιλογες σου.Απλα καλυτερα ισως ηταν να εβαζες 2χ1gb ram...

Μοναδικη ενσταση οτι πηρες κορυφαια πανακριβη μητρικη και μετα διαλεξες τον 3200+ που ομως ειναι αρκετα καλος επεξεργαστης και σιγουρα δεν θα σε φρεναρει.Ε, θα του κανεις και το ''νομιμο'' o/c ;) οποτε θα εισαι μια χαρα.

Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι πατάτα, μόνο που θα συμφωνήσω με τον Vadergr για το κόστος της μητρικής. Θα μπορούσες να πάρεις μια αρκετά πιο φθηνή και να κάνεις το ίδιο καλά τη δουλειά σου.

Ο 3700+ είναι πραγματικά καλός επεξεργαστής και μάλλον αξίζει τα παραπάνω χρήματα αλλά με αυτή τη λογική, καλύτερα να έπαιρνες κάποιον διπύρηνο.

Τωρα ειδα το edit σου περι overclocking :D

Αφου δεν ξερεις και πολλα, αν μπορεις αλλαξε την μητρικη με μια φθηνοτερη (dfi ultra-d πχ) και παρε στην θεση του 3200+ τον 3700+...

Το πρόβλημα είναι ότι πήρα τον επεξεργαστή από τη Γραμμή και τη Μ/Β από το Πλαίσιο, οπότε δε μπορώ να το αλλάξω έτσι, μόνο με μετρητα για τη διαφορά... ('Οταν λέω βιαστικές κινήσεις:) )

Πάντως μόλις βγει το DX10 λέω να χαρίσω αυτόν στην κοπέλα μου (μείον κανένα σκληρό) και να πάρω άλλο, οπότε υπολογίζω για διάρκεια ζωής ένα έτος περίπου, η κοπελιά μου δε θέλει παιχνίδια, άντε κανένα Photoshop...

Πως εισαι τοσο σιγουρος (ειδικα απο την γραμμη) οτι θα πας ετσι απλα και θα τους πεις ''ηρθα να την αλλαξω,δεν μου κανει?''

Οπως και να εχει,μια χαρα ειναι οι επιλογες σου.

Τη cpu την παρήγγειλα μέσω Ιντερνετ, οπότε νομικά έχω δικαίωμα επιστροφής μέσα σε 15 μέρες από την παραλαβή χωρίς κανένα λόγο. Και χτες που πήγα στη Γραμμή Αργυρούπολης να την αλλάξω δε μου εφεραν αντίρρηση, απλά ετοιμοπαράδοτη είχαν μόνο 3500+ και τους είπα ότι αν είναι θα το σκεφτώ και θα ξαναπεράσω...

Τη cpu την παρήγγειλα μέσω Ιντερνετ, οπότε νομικά έχω δικαίωμα επιστροφής μέσα σε 15 μέρες από την παραλαβή χωρίς κανένα λόγο. Και χτες που πήγα στη Γραμμή Αργυρούπολης να την αλλάξω δε μου εφεραν αντίρρηση, απλά ετοιμοπαράδοτη είχαν μόνο 3500+ και τους είπα ότι αν είναι θα το σκεφτώ και θα ξαναπεράσω...

Αρκεί να μην έχει ανοιχτεί! Ή κάνω λάθος;

Συμφωνώ με τον Vadergr kai τους υπόλοιπους για την αγορά 3700 και μιας φθηνότερης mobo.

ΟΚ, ευχαριστώ για τις συμβουλές, πήγα και παρήγγειλα τον 3700+ και θέτω στα πλάνα μετά το Πάσχα να πάρω τη μνήμη....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.