Jump to content

INTEL τελος..παμε για ΑMD ! !

makio1442169075

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

οποτε θελω και τη γνωμη σας-παρατηρησεις σας

για μητρικη εχω σχεδον καταληξει - ASUS A8N-SLI Premium

πιστευω οτι το 2χ 16 θα μου βγει σε καλο για μελλοντικη ''αναβαθμιση''

επεξεργαστη AMD 3700 64 san diego....

εδω λιγο εμπλεξα αναμεσα σε 3500-3700 και ισως 4000 αλλα ψαχνοντας για

χαρακτηριστηκα καπου θολωσα....το μονο σιγουρο ειναι οτι ο 3700 που θα παρω ειναι san diego (1024 αναφερει..)

γενικα η AMD καπου τα μπλεκει τα πραγματα,ειμαι κι εγω πρωην intelας οποτε ακουω παρατηρησεις....

καρτα γραφικων .......χμμμ εδω τα φραγκα αρχιζουν και τελειωνουν!!

μαλλον για 6800 gt με βλεπω (ολα απο infoquest) το ανωτερο -ή χ1600χτ??

η 6800 σε υλοποιηση της prolink...

μνημες θα κρατησω οτι εχω τωρα και αργοτερα θα βρω κατι καλο

δεν μ ενδιαφερει το OC απολυτα (κανα τεστακι το πολυ) αλλα επιδοσεις-αξιοπιστια-αναβαθμιση

ευχαριστω για το χρονο σας και τις αποψεις σας !! !

Συνοπτικά θα σου απαντήσω....λόγω περιορισμένου χρόνου.

Λάθος εποχή διάλεξες για αναβάθμιση από Intel σε AMD.

(αν το ερώτημα σου...ήταν πρίν κανά χρόνο..θα συμφωνούσα για AMD).

Λίγη υπομονή ακόμα για Intel Conroe σε 975 chipset μητρική.

ισως θα επρεπε ν αναφερω και το προηγουμενο συστημα...

μητρικη Aopen ax4c max

cpu intel p4 3.06 533/ht 478 ........

φυγανε στο λεπτο και σε καλη τιμη (χωρις πολυ σκεψη)

το θεμα ειναι οτι ειμαι με το stacker αδειο ! !

και απο που μας γραφεις? χεχεχε σε τσακωσα... παρε 975mobo και εναν απλο επεξεργαστακο ιντελ και περιμενεις λιγο ακομα κ πας για conroe μετα λιγο το προβλμα ειναι η μνημες που θα πρεπει να πας σε ddr2.. τεσπα γνωμη μου αυτο απο κει κ περα οτι νομιζεις..

edit: αν σε χαλαει που ειναι το στακερ αδειο κ δεν μπορεις να το βλεπεις κανενα προβλημα δωστο σε μενα θα κανω την καρδια μου πετρα και θα το υποστω :111: :111:

επ!! δεν με τσακωσες! γραφω απο ενα μηχανημα που το εχω για φτιαξιμο(....)

το στακερ το θελει και ο αδερφος επιμονα...ερχετε καθε τοσο με καλυτερη προσφορα (και τα... ευρα στο χερι!!) :D

αλλα δεν......

ρε με μπλεξατε βραδυατικα φτουουυυυυυυ!

Ο Conroe είναι καλός αλλά για το κοινό ουσιαστικά ακόμα στα χαρτιά. Η Intel ανακοινώνει νέα chipsets για DDR2 και ΑΚΟΜΑ δεν είναι σίγουρη η συμβατότητά τους με τον Conroe. Είναι λάθος η αναμονή ενός paper launch που θα βγει σε 6 μήνες και με άγνωστη ακόμα τιμή τόσο για το ίδιο το chip όσο και για τις μητρικές που θα το υποστηρίζουν.

Αν διάλεξες απλά την Premium για το 2Χ16 δεν ξέρω αν τα αξίζει. Επίσης πιστεύω ότι μια 7600GT θα ήταν καλύτερη επιλογή από μια 6800. Θα σου πρότεινα επίσης dual core cpu. Αλλιώς 3500+.

Ο 3500+ έχει πλέον ίδια τιμή με τον 3700+ (+€10 και αν) οπότε αξίζει ο 3700+.

Θα σου πρότεινα κι εγώ κάποιον Dual Core AMD και μια μητρική όχι τόσο ακριβή όση αυτή η ASUS. Οποιαδήποτε MSI ή Gigabyte με nForce4 (δεν προτιμώ SLi) θα σε καλύψει.

Όσο για την κάρτα, η 7600GT είναι η πλέον συμφέρουσα αγορά αν πάς σε nVidia.

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις

@john_dr την deluxe λεω οχι την premium (ειδικα για τα heatpipes+ οσα παραπανω προσφερει...)

τωρα για τον conroe κλπ δεν ξερω -συνηθως προτιμω δοκιμασμενες λυσεις

3500 κι οχι 3700 κατα τη γνωμη σου λοιπον ....χμμ

αυτος που αναφερει παντως η κουεστ(3500) εχει 512 λ2 δλδ ειναι venice...(λεω εγω τωρα)

μ αυτα ειναι που εχω μπερδευτει κι εχω αρχισει να εκνευριζομαι..!!

AMD ATHLON 64 3700 2200H 400M B939

CPU Family:ATHLON 64|Frequency:2200 MHZ|CPU Connector:SOCKET 939|Front Side Bus Frequency:400 MHZ|L1 Cache:128 KB|L2 Cache:1024

και

AMD ATHLON 64 3500 2200H 400M B939

CPU Family:ATHLON 64|Frequency:2200 MHZ|CPU Connector:SOCKET 939|Front Side Bus Frequency:400 MHZ|L1 Cache:128 KB|L2 Cache:512

χωρις σημαντικη διαφορα στην τιμη

οσο για την 7600gt καλα θα ηταν αλλα η τσεπη θα εχει τον τελευταιο λογο

EDIT>

@JIMMYFOX dual core καλα θα ηταν αλλα αρχιζει και βαραινει στην τσεπη

αργοτερα σε καμια αναβαθμιση θα χτυπησω εναν μετχρσμενο

η μητρικη πιστευω οτι ''θα ειναι'' καλη βαση για το μελλον (εως 2 χρονια)

7600Gt κι εσυ εεε?........ (καλα ...παω να βρω την visa)

Προτείνω τον 3200+ εαν βρεις και μια 7800GT, με μια φθηνότερη μητρική SLI, ίδια χρήματα, πολύ ανώτερες επιδόσεις σε 3D. Καλύτερα 7800GT εδώ και τώρα, παρά 6800 με...μέλλον.

Sorry κιόλας αλλα ποσο σίγουροι είσαστε (μην μου δώσετε links, τα έχω διαβάσει κι εγώ) ότι η Intel σε επεξεργαστή που θα κυκλοφορήσει σε 6 μήνες, θα αφήσει υποστήριξη σε chipset που κυκλοφορεί τώρα?? Δηλαδή η μέχρι τώρα πορεία σας εμπνέει εμπιστοσύνη στο να προτείνεται άφοβα πλατφόρμα για κονρόε σε 6 μήνες???

Χώρια που σε 6 μήνες, δεν θα έχει φτάσει τα 3ghz η AMD;

Τέσπα, καλά τα 1α μηνύματα, και μακάρι δηλαδή να είναι τόσο καλοί οι νέοι Intel. Αλλά όχι και να τα παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά από τώρα.

το εγραψα πιο πανω > προτιμω δοκιμασμενη λυση -πιστευω οτι η deluxe θα εχει περασει τις παιδικες αρρωστιες πλεον και το μονο που με προβληματιζει ειναι οι εκδοσεις των AMD....νομιζω οτι ο 3700 που αναφερω ειναι οκ ΑΛΛΑ βλεπω οτι προτεινεται κι αλλους (3500,3200) χωρις επιχειρημα (για να καταλαβω κι εγω δλδ γιατι...)

Προτείνω τον 3200+ εαν βρεις και μια 7800GT, με μια φθηνότερη μητρική SLI, ίδια χρήματα, πολύ ανώτερες επιδόσεις σε 3D. Καλύτερα 7800GT εδώ και τώρα, παρά 6800 με...μέλλον.

γιατι τον 3200?

το sli δεν ειναι το παν αλλα αφου το επελεξα παω για 2χ16..(ή ειναι λαθος σκεψη?)

7800 vs 6800gt που προτεινω εγω μιλαμε για ενα τσουβαλι λεφτα διαφορα

ενταξει ,σιγουρα στα παιχνιδια ειναι κορυφη ,αλλα υπαρχει και το photoshop,cooleditpro klπ κλπ (δεν θελω παιχνιδομηχανη μονο)

Προφανώς σου πρότεινα κάτι στα ίδια χρήματα, καλύτερο συνολικά κατά τη γνώμη μου. Άμα δεν έχεις όριο χρημάτων, πάρε τον 3700+, πάρε διπύρινο, ή ότι αντέχει η τσέπη σου.

Η 7800 GT έχει 100% καλύτερες επιδόσεις από την 6800GT, και τις βλέπεις άμεσα, με + 100 ευρώ. O 3700 με μια μητρική των 160 ευρώ, από τον 3200 με μητρική των 80 ευρώ, περίπου 20% παραπάνω επιδόσεις, με +140 ευρώ. Και δεν είναι τόσο απτές οι διαφορές. Για το 2πλό SLI x16, με 2η 6800GT, δεν θα παίξει κανένα ρόλο, και θα είσαι και πιο αργός από 7800GT.

Αν η προτεραιότητά σου δεν είναι τα games, μαζί σου. Ούτε εμένα είναι. Αλλά τότε και το 2πλό 16x δεν θα έπρεπε να είναι. Οπότε, αφού όπως λες ότι δεν σε πολυενδιαφέρει και το ΟC, γιατί να πας σε τόσο ακριβή μητρική;

Γνώμη μου πάντα. Το ξέρω αυτές οι περιπτώσεις είναι σπαζοκεφαλιές. Ζυγισέ τα και καλά ψώνια.

Θα συμφωνησω με τα παιδια:

7600 καλυτερη απο 6800 και ιδια λεφτα (γιατι τη θεωρεις ακριβοτερη?)

αν σε νοιαζουν τα games πας σε 7800/7900

ασε το SLI και τα 16x, αχρηστα ειναι, παντα θα αξιζει να πουλησεις την παλια καρτα και να παρεις καλυτερη, παρα αλλη μια ιδια για SLI

Διαλεξε μητρικη μονο με βαση τα extras που σε ενδιαφερουν.

επεξεργαστη σωστες και οι 2 αποψεις:

3700+ αν θες μια μεση λυση (αφου ο 3500 κανει μονο 7Ε λιγοτερα)

3200+ αν θες να γλιτωσεις 50Ε και να τα σπρωξεις σε καλυτερη vga

Δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι ο 3500+ με τον 3700+ έχουν τόσο μικρή διαφορά τιμής. Οπότε άκυρη η πρότασή μου για 3500+. Δεν συμφέρει.

Ο 3200+ είναι καλή λύση για να κάνεις οικονομία με την προυπόθεση ότι θα κάνεις overclocking και θα έχεις ένα +20% σε επιδώσεις. Το μόνο κακό με τέτοιο overclocking, αν δεν κάνω λάθος, είναι ότι δεν έχεις εγγυημένη απρόσκοπτη λειτουργία για το Cool and Quiet.

Από εκεί και πέρα οι καινούριες 6800 παίζουν σε τιμές κοντά στην 7600GT οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να τις προτιμήσεις.

Μια λεπτομέρια. Επειδή έχεις εμπειρίες μόνο από Intel. Με τον memory controller πάνω στον επεξεργαστή, οι διαφορές στις επιδώσεις της ποιο... τζάμπα μητρικής με την ποιο ακριβή μητρική που υπάρχει στο εμπόριο είναι σχετικά μικρές. Αν δώσεις πολλά λεφτά για μητρική δώσε τα για τον εξοπλισμό. Μην περιμένεις και μεγαλύτερες επιδώσεις.

Δοκιμασε αν σε ενδιαφερει Χ1800XL. Ανεβαινει τρελα. Συγκεκριμενα ειχα παει σε ενα ξαδερφο μου και ενα Dual core Amd 4400 τον ανεβασαμε στα 2650 , και μια 1800ΧL ανεβασαμε τα ρολογια στα 600/600. Ολα με αεροψυκτρες της ΖAlman. Αποτελεσμα στο 3dmark05 απο 7500 πιασαμε 9150!!!! (με τις μνημες χωμα λογο divider να παιζουν στα 190mhz).

τελικα οντως γινεται σπαζοκεφαλια μια ριζικη αναβαθμιση....

θ αρχισω να κοιταω προς DFI μαλλον ή την ASUS premium μιας και το σημαντικοτερο για μενα ειναι τα ''συνοδευτικα'' (πχ dualGlan,raid,1394 klp)

CPU μαλλον τον 3700 ...αν και με δεσατε κομπο με τον 3200....ειχα τον P4 3.06,οποτε θελω να δω και δ ι α φο ρ α σχετικα στις επιδοσεις....

για vga > 7800gt (ερχετε σε λιγες μερες απο quest σε καλη τιμη σχετικα)

1ον) δεν θα κανω OC (κανα πειραματακι μονο κι οτι...προκυψει!!)περρισοτερο μ ενδιαφερει η...υσηχια (για αυτο μου γυαλισαν τα heatpipes...)

2ον) για μενα παιζει ρολο και η ..μεταπωλητικη αξια ,μιας και θα συνεχισω το παιχνιδι της αναβαθμισης κομματι -κομματι

3ον)τα εξαρτηματα θα τα παρω χοντρικη -μεν αλλα απο συγκεκριμενη εταιρεια -δε (οποτε περιοριζομαι ως προς τις επιλογες πχ 7600 ΔΕΝ .....)

ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας παιδες ! !

1ον) δεν θα κανω OC (κανα πειραματακι μονο κι οτι...προκυψει!!)περρισοτερο μ ενδιαφερει η...υσηχια (για αυτο μου γυαλισαν τα heatpipes...)

Επειδή έτυχε να δοκιμάσω το Asus premium δεν μπορώ να πω ότι το σύστημα ήταν και πολύ ήσυχο μια και ο ανεμιστήρας της ψήκτρας δούλευε σε μεγάλες στροφές αλλά αυτό μπορεί και να οφειλόταν στο ότι η μητρική ήταν ελαττωματική και αντικαταστάθηκε με αυτή της υπογραφής που έχει heatpipes με ενεργή ψύξη με θερμοκρασίες απόλυτα φυσιολογικές χωρίς καθόλου θόρυβο. Εάν πάντως αγοράσεις το Asus premium θα ήθελα να μάθω τις εντυπώσεις σου μια και εμένα δεν μου έτυχε καλό κομμάτι.

Σε οτι εχει να κανει με τους καινουργιους(οταν βγουν)intel καλο θα ηταν να βγουν πρωτα,και να δοκιμαστουν γιατι απο το χαρτι στην πραξη.........Σε οτι εχει να κανει με τον Amd o 3700 ειναι μια χαρα αγορα,καθως και το mobo που εχεις βαλει στο ματι.Για την καρτα γραφικων μην εντυπωσιαζεσαι απο τις περιεργες ψυχτρες κ.λ.π,καλυτερα παρε μια καρτουλα σε καλη τιμη και βαλε επανω μια ψυκτρα τυπου articooling και καθαρισες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.