Jump to content

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΟΥ

ICE1416003169

Recommended Posts

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 01:06]

Βρε ΕΝΑ χρόνο κλείσαμε........Εσύ για το τετραβάθμιο κι εγώ για το Maximizer...... :D

Εγώ είμαι στα τελειώματα, εσύ?........ΠΟΤΕ θα μπεί πάνω σε evaporator να βλέπεις τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν σαν τρελές και να μην προλαβαίνεις να κλίνεις στάδια τρέχοντας πανικόβλητος?......No offence.........Πλάκα κάνουμε....... :D

Το +0.5 bar για το αιθυλαίνιο είναι πολύ νομίζω.....είχα στις αρχές τόσο και ξαφνικά με φορτίο έπαιρνε τον ανήφορο και μπιστάγαν οι κομπρέσσορες και που να προλάβω να τραβήξω πρίζες........Τώρα είμαι - 0.6 bar και είμαι OK.......-111*C idle και -104.4*C full load με 100Watts φορτίο........ ;)

Πολύ καιρός αλλά το καλό αργή :D

Τώρα στην κατασκευή άλλαξαν όλες η πιέσεις και φυσικά η προσμίξεις αερίων διότι διαπίστωσα πρόβλημα συμπιεστή πρώτης βαθμίδας.

Όταν ανέβαζε θερμοκρασία μειωνόταν κατά 40% ψυκτική ικανότητα (από το φυσιολογικό) φυσικά αλλάζοντας συμπιεστή έβαλα μεγαλύτερο

Ερωτήσει

Τι σε κάνη να πιστεύεις ότι θα το αφήσω 0,5 bar χαμηλή και φαντάζεσαι τι χάνω στα 0,5 bar χωρίς φορτίο και φυσικά τι θα κερδίσω αν το ρυθμίσω 0,0 bar και δεύτερον είναι πρόσμιξη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μεθανίου ;)

Την θερμοκρασία που λες σε πιο σημείο την μετράς και πες μου αν μπορείς ο πυρήνας τι θερμοκρασία έχει?

Έχω και κάποια λύση σε αυτό το θέμα ;)

Αρχική απάντηση από ICE [Σήμερα, στις 18:24]

Πολύ καιρός αλλά το καλό αργή :D

Τώρα στην κατασκευή άλλαξαν όλες η πιέσεις και φυσικά η προσμίξεις αερίων διότι διαπίστωσα πρόβλημα συμπιεστή πρώτης βαθμίδας.

Όταν ανέβαζε θερμοκρασία μειωνόταν κατά 40% ψυκτική ικανότητα (από το φυσιολογικό) φυσικά αλλάζοντας συμπιεστή έβαλα μεγαλύτερο

Ερωτήσει

Τι σε κάνη να πιστεύεις ότι θα το αφήσω 0,5 bar χαμηλή και φαντάζεσαι τι χάνω στα 0,5 bar χωρίς φορτίο και φυσικά τι θα κερδίσω αν το ρυθμίσω 0,0 bar και δεύτερον είναι πρόσμιξη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό μεθανίου ;)

Την θερμοκρασία που λες σε πιο σημείο την μετράς και πες μου αν μπορείς ο πυρήνας τι θερμοκρασία έχει?

Έχω και κάποια λύση σε αυτό το θέμα ;)

Βρε σύ.......ένα κομπρέσορα μόνο να αλλάξω - τον εξόδου - θα είμαι γύρω στους - 120*C idle και - 110*C load με ΔΥΟ στάδια και ΑΠΛΗ κατασκευή........MHN παιδεύεσαι άδικα και κάνεις τόση δουλειά και τόσα στάδια.......Είναι δώρον άδωρο....... ;)

Μετράω με σένσορα πάνω στη κεφαλή(τρύπα) και προς τη μεριά του επεξεργαστή με τρύπα για να πλησιάζει και όσο πιό κοντά του γίνεται...... ;)

Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 22:16]

Βρε σύ.......ένα κομπρέσορα μόνο να αλλάξω - τον εξόδου - θα είμαι γύρω στους - 120*C idle και - 110*C load με ΔΥΟ στάδια και ΑΠΛΗ κατασκευή........MHN παιδεύεσαι άδικα και κάνεις τόση δουλειά και τόσα στάδια.......Είναι δώρον άδωρο....... ;)

Μετράω με σένσορα πάνω στη κεφαλή(τρύπα) και προς τη μεριά του επεξεργαστή με τρύπα για να πλησιάζει και όσο πιό κοντά του γίνεται...... ;)

Βρε συ μάλλον μπερδεύεσαι η θερμοκρασίες που βλέπεις σε γελάν

βρε μήπως είσαι ο θεός της ψύξης και δεν το ξέρεις? πολύ απλά τα βλέπεις τα πράγματα χαλάρωσε λίγο

γνωρίζεις της προδιαγραφές του αέριου που δουλεύεις ?

Αυτά να τα πεις στο XtremeSystems τέτοια μπορώ να πω και εγώ πολλά

Και αυτά που λες θέλω να με τα δήξης με φωτογραφίες ;) ;)

Αρχική απάντηση από ICE

βρε μήπως είσαι ο θεός της ψύξης και δεν το ξέρεις? πολύ απλά τα βλέπεις τα πράγματα χαλάρωσε λίγο

αυτα που λεει ο hipro μπορω να τα επιβεβαιωσω και εγω απλα και μονο γιατι οτι δοκιμες γινονται ειμαι και εγω κατα 99% παρον.

τωρα περι μεθανιου... αν στο τελευταιο σου σταδιο εβαζες σκετο αιθυλενιο γιατι νομιζω οτι θα εβλεπες και -140... συνεχιζω να πιστευω οτι το μεθανιο δεν συμπυκνωνεται παρολο τις πιεσεις που εχεις δωσει

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 09:02]

ο ice ζητησε φωτο οχι δικηγορο. απλα δεν γουσταρετε τον ice και απο την πρωτη ημερα τρωει πολεμο εδω μεσα. συνεχηστε την καλη δουλεια.

Τι λές βρε zyx?...........Καταλαβαίνεις τι λες?........Τον ήξερα και από χτες τον ICE?......κάναμε μαζί φαντάροι?........έχουμε πιεί μαζί καφέ και τσακωθήκαμε για να μην τον γουστάρω όπως λες?........ΤΙ μου έχει κάνει το παλικάρι?.......Έλα παναγία μου.....! :(

Εγώ απλά του λεω να τα απλοποιίσει λίγο τα πράγματα και να βάλει το πολύ τρία στάδια.....Τα τέσσερα είναι υπερβολή και δεν πιστεύω να δουλέψουν σωστά.......Θα "πέφτει' το ένα και θα μαζεύει το άλλο.....Απλά είναι πολύ δύσκολο για τέσσερα στάδια να είναι "σταθερά"........Και όταν λέω "σταθερά", εννοώ ότι άντε και τα φέραμε όλα μαζί στο idle της κεφαλής μας (που ακόμα δεν υπάρχει πάνω αλλά δεν πειράζει)......ΟΤΑΝ αρχίσει η κεφαλή να τραβάει το φορτιό ΤΙ γίνεται τότε?......Πιό από τα τέσσερα θα πρωτομαζέψει?......Θα πέφτει το ένα, θα ανεβαίνει το άλλο, θα χαλάνε οι θερμοκρασίες του ενός, θα φτιάχνουν του άλλου.........ΔΕΝ είναι απλά τα πράγματα......

Και βρε σύ ICE τι φωτό θές να δείς?......Αν θέλει ο esdee ας ανεβάσει καμμία........Όταν καμμιά φορά κατέβεις Αθήνα, έλα από δώ να το δείς να δουλεύει -104.4*C με φορτίο ~100Watts ρυθμισμένο(DOTHAN 780ES 2.26GHz @ 3753MHz και 1.8VCore) και είναι και μια κατασκευή "χύμα" ούτε μαζεμένη αλλά ούτε και προσεγμένη ιδιαίτερα......Όταν έχω ζέστη μέσα στο χώρο, είμαι με φορτίο στους -102*C.......Για παραπάνω φορτίο δεν το έχω ρυθμίσει γιατί προς το παρόν δε μ'ενδιαφέρει......Στο μέλλον βλέπουμε...... ;)

Αρχική απάντηση από ICE [Σήμερα, στις 03:08]

Το θέμα είναι να μην τσακωθούμε..... ;)

Αυτά που λέω στο XS τα λέω κι εδώ τα λέω και παντού και δείχνω τι έχω κάνει και δουλεύει.......

Στο μαγαζί μου (που έχω και το σύστημά μου) έρχονται αρκετά άτομα από δω μέσα και βλέπουν......Όταν έχω να δείξω κάτι καλό και τελειωμένο(σε κουτί) θα το δείξω κάποια στιγμή.......Τώρα τα έχω ΟΛΑ ΧΥΜΑ και δουλεύω -102* με - 104.4*C σε ΦΟΡΤΙΟ....... :)

......και για πές μου τι φωτό θές να σου δείξω, άντε για να μη σου χαλάσω το χατήρι........Θες 36 ώρες ΣΥΝΕΧΕΙΣ λειτουργίας ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ υγροποίηση στη μητρική?.....Όπως το ανοίγω το cascade σήμερα, έτσι και το ξανακλείνω την άλλη μέρα......ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ.......Ούτε πέφτει μετά από λίγη ώρα, ούτε ανεβαίνει μετά από ώρες, ούτε τίποτα.......ΒΡΑΧΟΣ........και είναι και "χύμα"...... ;)

Αρχική απάντηση από zyx

ο ice ζητησε φωτο οχι δικηγορο. απλα δεν γουσταρετε τον ice και απο την πρωτη ημερα τρωει πολεμο εδω μεσα. συνεχηστε την καλη δουλεια.

zyx ελπιζω να ηταν σε μια στιγμη αδυναμιας αυτο που ειπες και να καταλαβαινεις οτι δεν ισχυει.

Και δεν το λεω για να δειξω οτι ειμαι ο γα...ω και τα ξερω ολα, αλλα στα 'μονοπατια' που βαδιζει ο ICE δεν εχει γινει κατι αντιστοιχο και τα πραγματα οσο πανε γινονται ολο και πιο επικυνδυνα.

Εχεις την παραμικρη ιδεα τι θα γινει αν φορτιστει ατσαλα το συστημα με πολυ μεθανιο και μετα παει να το κλεισει. boom.

βλεπω οτι ο ICE κανει τις δοκιμες του με αργα και σταθερα βηματα οπως αρμοζει σε ενα τετοιο project αλλα λεω την γνωμη μου και εγω γιατι ειμαστε σε forum.

Αλλιως ας το εφτιαχνε και ας το εβγαζε στις εφημεριδες 'απλα' να το δουμε την αλλη μερα.

Προσωπικα δεν με πειραζει πειραζει ουτε αν θα κραταει σε 200w load για CPU η σε 10W για να το κανει ιατρικο ψυγειο το cascade του ο ICE αλλα με ενδιαφερει ΞΑΝΑΛΕΩ να δουμε ολη την διαδικασια και να μαθουμε και εγω και ο ICE 10 πραγματα ακομα, και προπαντως να μην εχουμε ανθρωπινες απωλιες

Δεν είμαι από αυτούς που γράφουν παραμένοντας ευλαβικά στα πλαίσια ενός θέματος. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι δεν τα παρερμηνεύω βάναυσα, όπως βλέπω να συμβαίνει στο συγκεκριμένο.

Ας διαβάσουμε λοιπόν την επικεφαλίδα : ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΟΥ

Είναι σαφέστατος πιστεύω ο συγγραφέας αναγγέλλοντας μας την καταγραφή υλοποίησης μιας τετραβάθμιας ψυκτικής μηχανής.

Πουθενά δεν υπόσχεται άμεση τοποθέτηση σε επεξεργαστή, σε σκληρό δίσκο, σε κάρτα γραφικών, η θα ψήχει στιγμιαία τις μπίρες του που θα ήταν και πιο ενδιαφέρον.

Προσωπικά θα επιθυμούσα αυτή ή συνεχής βελτίωση να μην τελειώσει ποτέ. Τις περισσότερες φορές το ταξίδι τις διαδρομής είναι αυτό που αξίζει, και όχι ο προορισμός.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 13:42]

Δεν είμαι από αυτούς που γράφουν παραμένοντας ευλαβικά στα πλαίσια ενός θέματος. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι δεν τα παρερμηνεύω βάναυσα, όπως βλέπω να συμβαίνει στο συγκεκριμένο.

Ας διαβάσουμε λοιπόν την επικεφαλίδα : ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΟΥ

Είναι σαφέστατος πιστεύω ο συγγραφέας αναγγέλλοντας μας την καταγραφή υλοποίησης μιας τετραβάθμιας ψυκτικής μηχανής.

Πουθενά δεν υπόσχεται άμεση τοποθέτηση σε επεξεργαστή, σε σκληρό δίσκο, σε κάρτα γραφικών, η θα ψήχει στιγμιαία τις μπίρες του που θα ήταν και πιο ενδιαφέρον.

Προσωπικά θα επιθυμούσα αυτή ή συνεχής βελτίωση να μην τελειώσει ποτέ. Τις περισσότερες φορές το ταξίδι τις διαδρομής είναι αυτό που αξίζει, και όχι ο προορισμός.

Δε διαφωνώ με όσα λές, ΑΛΛΑ........είμαστε σε φόρουμ υπολογιστών......ΑΡΑ γιατί να ποστάρει όχι μόνο ο ICE αλλά και ο οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός όταν φτιάχνει ένα τέτοιο ή κάποιο παρόμοιο ψυκτικό σύστημα εδώ μέσα και ΟΧΙ σε ένα φόρουμ ψυκτικών αν δε θέλει να το χρησιμοποιήσει σε υπολογιστή?........Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με....

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 16:47]

Δε διαφωνώ με όσα λές, ΑΛΛΑ........είμαστε σε φόρουμ υπολογιστών......ΑΡΑ γιατί να ποστάρει όχι μόνο ο ICE αλλά και ο οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός όταν φτιάχνει ένα τέτοιο ή κάποιο παρόμοιο ψυκτικό σύστημα εδώ μέσα και ΟΧΙ σε ένα φόρουμ ψυκτικών αν δε θέλει να το χρησιμοποιήσει σε υπολογιστή?........Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με....

Μάλλον τόπος τεχνολογίας με κύριο θέμα τους υπολογιστές, και όχι αποκλειστικά γι αυτούς.

Μόνο τις σελίδες με θέμα το αυτοκίνητο να αρχίσεις να μετράς, θα τελειώσεις το Πάσχα!!

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 07:00]

αυτα που λεει ο hipro μπορω να τα επιβεβαιωσω και εγω απλα και μονο γιατι οτι δοκιμες γινονται ειμαι και εγω κατα 99% παρον.

τωρα περι μεθανιου... αν στο τελευταιο σου σταδιο εβαζες σκετο αιθυλενιο γιατι νομιζω οτι θα εβλεπες και -140... συνεχιζω να πιστευω οτι το μεθανιο δεν συμπυκνωνεται παρολο τις πιεσεις που εχεις δωσει

Αυτό που λες μου θυμίζει μια παροιμία γνωστή

μου φαίνεται τζάμπα συζητάμε δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα και αυτά που λες δεν ισχύουν άκου να σου πω και εγώ κάτι άλλο, έχω ένα αυτοκίνητο που βγάζει τελική 200 χλμ αλλά βρε ένα περίεργο πράγμα στις ανηφόρες πιάνει 250 μπορείς να μου το εξηγήσεις πως γίνεται;;; θα σας βάλω ένα kouiz πώς το αέριο αιθυλένιο που ο κατασκευαστής δίνει προδιαγραφές -103 και το max -107 να μπορεί να πάει

-140 βρε παιδιά πως τα καταφέρνετε ;;;;;.

Μιλάω στην πράξη και επιμένεις

Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 12:13]

ice , εχεις φτιαξει καποιο load simulator ωστε να βλεπεις πως τα καταφερνει under load το συστημα?

Eχω μελετήσει και βρει πολλές λύσεις αλλά πραγματικά δεν θα κάτσω να ασχοληθώ, θέλουν να έχουν τι πρωτιά ας τι έχουν και φυσικά εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα απλά η διαφορά είναι ότι αυτή έχουν και για αυτό τρώγονται

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:36]

Τι λές βρε zyx?...........Καταλαβαίνεις τι λες?........Τον ήξερα και από χτες τον ICE?......κάναμε μαζί φαντάροι?........έχουμε πιεί μαζί καφέ και τσακωθήκαμε για να μην τον γουστάρω όπως λες?........ΤΙ μου έχει κάνει το παλικάρι?.......Έλα παναγία μου.....! :(

Εγώ απλά του λεω να τα απλοποιίσει λίγο τα πράγματα και να βάλει το πολύ τρία στάδια.....Τα τέσσερα είναι υπερβολή και δεν πιστεύω να δουλέψουν σωστά.......Θα "πέφτει' το ένα και θα μαζεύει το άλλο.....Απλά είναι πολύ δύσκολο για τέσσερα στάδια να είναι "σταθερά"........Και όταν λέω "σταθερά", εννοώ ότι άντε και τα φέραμε όλα μαζί στο idle της κεφαλής μας (που ακόμα δεν υπάρχει πάνω αλλά δεν πειράζει)......ΟΤΑΝ αρχίσει η κεφαλή να τραβάει το φορτιό ΤΙ γίνεται τότε?......Πιό από τα τέσσερα θα πρωτομαζέψει?......Θα πέφτει το ένα, θα ανεβαίνει το άλλο, θα χαλάνε οι θερμοκρασίες του ενός, θα φτιάχνουν του άλλου.........ΔΕΝ είναι απλά τα πράγματα......

Και βρε σύ ICE τι φωτό θές να δείς?......Αν θέλει ο esdee ας ανεβάσει καμμία........Όταν καμμιά φορά κατέβεις Αθήνα, έλα από δώ να το δείς να δουλεύει -104.4*C με φορτίο ~100Watts ρυθμισμένο(DOTHAN 780ES 2.26GHz @ 3753MHz και 1.8VCore) και είναι και μια κατασκευή "χύμα" ούτε μαζεμένη αλλά ούτε και προσεγμένη ιδιαίτερα......Όταν έχω ζέστη μέσα στο χώρο, είμαι με φορτίο στους -102*C.......Για παραπάνω φορτίο δεν το έχω ρυθμίσει γιατί προς το παρόν δε μ'ενδιαφέρει......Στο μέλλον βλέπουμε...... ;)

βρε παλικάρι είσαι προκατειλημμένος μάλλον, καταλαβαίνω απόλυτα το σκοπό σου, αν δεν με γουστάρεις είναι δικαίωμά σου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό και για το γεγονός αυτό δεν είμαι ο μόνος που το λέω. γύρνα πίσω σε αυτά που σε ρώτησα και εσύ πώς απάντησες εδώ έχω την εντύπωση ότι ασχολούμαστε με υπολογιστές και ψύξη (αποδείξιμα πράγματα) όχι με φιλοσοφία.

Αναιρείς πολύ βασικά πράγματα φυσικών μεγεθών και τύπων ( είναι γεγονός ότι όταν κάποιος έχει άγνοια αλλά έχει θράσος κερδίζει αυτός και θα σε κάνω την χάρη διότι δεν έχω να κερδίσω τίποτα όπως είπα και πριν ούτε έχω σκοπό.

Στο forum είναι κάποια παιδιά που με έχουν γνωρίσει και ξερόυν τι άνθρωπος είμαι απλά εσύ έχεις την προκατάληψη λόγω της ιδιότητας σου στο forum ξέρεις κόσμο και νομίζεις ότι έχεις δύναμη αλλά εγώ ξέρω μια παροιμία ότι ο μονόφθαλμος κυβερνάει τους τυφλούς απλά θα το τονίσω, από αυτό τρως ψωμί

Και κάτι τελευταίο με της απαντήσεις που δίνης μου φαίνεται αλλά λέει η γιαγιά μου και άλλα ακούν τα αυτιά μου, μην νομίζεις το παίζεις διπλωματία είσαι γελασμένος τουλάχιστον αν απαντάς, καλό είναι να απαντάς με σαφήνεια για να κάνουμε επιτέλους μια εποικοδομητική συζήτηση και όχι κενούς λεονταρισμούς.

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 12:45]

Το θέμα είναι να μην τσακωθούμε..... ;)

Αυτά που λέω στο XS τα λέω κι εδώ τα λέω και παντού και δείχνω τι έχω κάνει και δουλεύει.......

Στο μαγαζί μου (που έχω και το σύστημά μου) έρχονται αρκετά άτομα από δω μέσα και βλέπουν......Όταν έχω να δείξω κάτι καλό και τελειωμένο(σε κουτί) θα το δείξω κάποια στιγμή.......Τώρα τα έχω ΟΛΑ ΧΥΜΑ και δουλεύω -102* με - 104.4*C σε ΦΟΡΤΙΟ....... :)

......και για πές μου τι φωτό θές να σου δείξω, άντε για να μη σου χαλάσω το χατήρι........Θες 36 ώρες ΣΥΝΕΧΕΙΣ λειτουργίας ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ υγροποίηση στη μητρική?.....Όπως το ανοίγω το cascade σήμερα, έτσι και το ξανακλείνω την άλλη μέρα......ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΟ.......Ούτε πέφτει μετά από λίγη ώρα, ούτε ανεβαίνει μετά από ώρες, ούτε τίποτα.......ΒΡΑΧΟΣ........και είναι και "χύμα"...... ;)

τι λες!!!!!!!!!!!! τι σχέση έχει αυτό η απλά θέλεις να πεις αυτά που θέλεις να πεις

πραγματικά δεν καταλαβαίνω λέξη από ότι λες..

απορω γιατι τρωγεστε......εαν δεν μπορειτε να κανετε σωστο διαλογο αλλα περνατε σε χαρακτηρισμους απλα κατσετε ο καθενας στη γωνια του και το τελικο αποτελεσμα μετραει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.