Jump to content

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΒΑΘΜΙΟΥ

ICE1416003169

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Athens2004 [Χθες, στις 10:49]

Με πλήρη μόνωση στα σημεία που παγώνουν , , , κανα 10άρι ακόμη θα το έχει δεν θα το έχει ?

Γενικά αυτό που μελετώ περισσότερο είναι η συμπεριφορές τον αερίων

Τώρα αν φτάσω το αιθυλένιο στους -120 δεν θα σήμαινε κάτι, το θέμα είναι ότι έφτασε σε κορεσμό οποιαδήποτε άλλη επέμβαση θα είναι αρνητική όταν θέλουμε την απορρόφηση ποσόν θερμότητας

• Replies 391
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 14:26]

ICE, θα ξεφυγω το thread απο την παραφιλολογια.

Tι χρησημοποιησες στο πρωτο σταδιο ? cap tube/TXV? τι στο 2ο και τι στο 3ο?PEV?

καταφερες να κανεις τον HX με τους πολλους τριχοειδης?εκανα καποιες δοκιμες και ηταν πραγματικο pain in the ass!

Τι πιεσεις βλεπεις στην υψηλη του 3ου σταδιου και τι στου 2ου?

Θα προτεινα μια μικρη-ελαχιστη ποσοτητα r290 και στο 3ο σταδιο για να την καλυτερη μεταφορα του λαδιου.

Χρησιμοποιήθηκαν τα εξής αέρια = α,r507-r410. β,r290-r1150. γ,r1150 όπως είπα και πιο πριν

Φυσικά και έχει πετύχει και δουλεύει άψογα.

Για της πιέσεις τίποτα δεν είναι στανταρ ειδικά σε αυτήν τι κατάσταση.

Όταν λες για την καλή μεταφορά? δεν κατάλαβα μήπως μπερδεύεσαι ?

Και δεύτερον αν νοθέψω το αιθυλένιο με r 290 δεν θα έχω καλή απόδοση

Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 16:04]

Εχεις δει τι χρειαζετε για για συμπυκνωσεις αζωτο? Αν ειναι να σε παρω μαζι μου να δεις τον πυργο των 8 βαθμιδων(χωρις τις βοηθητικες) υψους πανω απο 30 μετρα..

υπαρχουν και φορητα :p

Mobile nitrogen compressor station ПКСА 9/200

photo_35.jpg

βεβαια τρωει 270kw και ζυγιζει 20 τονους, αλλα μπορεις να το παρεις για μια βολτα μεχρι το ν κολλητο σου.

τελος το off topic.

@ICE

πολλα μπραβο για την προσπαθεια, πότε θα το δουμε να δουλευει με επεξεργαστη επανω;

Αρχική απάντηση από ICE

Χρησιμοποιήθηκαν τα εξής αέρια = α,r507-r410. β,r290-r1150. γ,r1150 όπως είπα και πιο πριν

Φυσικά και έχει πετύχει και δουλεύει άψογα.

Για της πιέσεις τίποτα δεν είναι στανταρ ειδικά σε αυτήν τι κατάσταση.

Όταν λες για την καλή μεταφορά? δεν κατάλαβα μήπως μπερδεύεσαι ?

Και δεύτερον αν νοθέψω το αιθυλένιο με r 290 δεν θα έχω καλή απόδοση

για τις βαλβιδες/τριχοειδης βασικα ηθελα να μαθω περισσοτερα.

πτωση στην αποδοση θα εχεις και απο το λαδι που μπορει να μενει στον evap σου και δεν 'πιανετε' απο τον oil seperator.το r1150 δεν μεταφερει το λαδι οποτε πολλοι προσθετουν 'ελαχιστο' r290 μονο και μονο για το λαδι...

τωρα αυτο ειναι και που απλα 'λεγετε' και δεν το εχω δοκιμασει, απλα εχε το υπ'οψιν σου

ok ρε παιδες , shoot me. :tomato:

και αυτην την καραμελα "ας μην γραφουμε για να γραφουμε" λιγο χαζο το κοβω να την πιπιλαμε.. ΑΝ ειναι ετσι τοτε οι newbies ας μην ρωτανε ασχετα πραγματα, ο καθενας να μην λεει την γνωμη του γιατι μπορει να πει κατι που να μην ισχυει κτλ.. FORUM ειναι και ο σκοπος του να ακοθγονται γνομες ιδεες και να θετονται θεματα, οσο σωστα, λαθος, εξυπνα ή ηλιθια ειναι.

Δεν εχει τυχει ποτε να ασχοληθω με συμπιεςση αζωτου, δεν ειναι στο καθημερινο μου προγραμμα βλεπετε οπως μερικων εδω μεσα, εκανα μια συζητηση με καποιον, παρερμινευσα μαλλον καποια πραγματα και εθεσα ενα ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ θεμα στο thread αυτο. και οι απαντησεις.. τις ειδατε .. οκ no prob. :)

δεχομαι ευχαριστος την απαντηση σχολειο του .38-.45 που ειχε κομικο χαρακτηρα αλλα τα αλλα σχολια απο διαφορους του στυλ "ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ-ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ" κτλ μου φαινοντε λιγο υπεροπτικα. μπορουσαν να μου πουν οτι εκανα λαθος και με ποιο ευγενικο ή εξυπνο (βλεπε .38-.45) τροπο.. αλλα ο καθενας οπως ξερει .. :flower:

Aν πατησει καποιος το κουμπακι ερευνα διπλα στο προφιλ και δει τα ποστ σου θα καταλαβει οτι περισσοτερο λες την γνωμη σου σε κατι παρα προσφερεις εγκυρες πληροφοριες.

Υγ. Δεν σε εχω για newbie.

ΑΝ και δεν ειναι ετσι οπως τα λες, υπαρχουν thread που δινω ουσιατηκες συμβουλες και υπαρχουν thread που χαβαλεδιαζω και φιλοσοφω οπως ολοι μας. Αυτος νομιζω οτι ειναι και ο σκοπος των φορουμ, μεν να δινουμε συμβουλες και να βοηθαμε αλλα και να μιλαμε ελευθερα για διαφορα θεματα σχετικα με τους Η/Υ. Για παραδειγμα σε thread με θεμα "πως να καψω το CPU μου για να το παω για RMA" τι πρεπει να απαντησω? με συμβουλη βαλε μπαταρια στα πιν του? Η να σχολιασω το ολλο θεμα και ισως να βγαλουμε και λιγο γελιο μαζι με καποιο συμπερασμα? ΣΤο φιναλε δεν ειδα πουθενα στους ορους-κανονες του FORUM να λεει δεν επιτρεπεται να λετε την γνωμη σας η να φιλοσοφειτε περι Η/Υ.

Οποτε το να μου λες οτι δεν δινω στα ποστ μου ουσιαστηκες συμβουλες (που δεν ειναι ετσι) δεν το θεωρω ουτε προσβολη αλλα ουτε και λογο μομφης. παντα φιλικα.. :cool::)

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 01:34]

για τις βαλβιδες/τριχοειδης βασικα ηθελα να μαθω περισσοτερα.

πτωση στην αποδοση θα εχεις και απο το λαδι που μπορει να μενει στον evap σου και δεν 'πιανετε' απο τον oil seperator.το r1150 δεν μεταφερει το λαδι οποτε πολλοι προσθετουν 'ελαχιστο' r290 μονο και μονο για το λαδι...

τωρα αυτο ειναι και που απλα 'λεγετε' και δεν το εχω δοκιμασει, απλα εχε το υπ'οψιν σου

Ok κανένα πρόβλημα αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο, όλο αλλαγές κάνω είναι αρκετά νωρίς για να πω κάτι που να ισχύει. Για το λάδι πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να διαπεράσει τον oil seperator και δεν χρειάζεται, ίσως αργότερα μπορεί να διαπιστώσω ότι έχεις δίκαιο ώμος δεν μπορώ να ξέρω ακόμα:(

Δέστε τι μαγκιά έκανα σήμερα γέμισα μια μπουκάλια από το μαγαζί με ACETYLENE και γέμισα την τρίτη βαθμίδα, πραγματικά η συμπεριφορά του αερίου με άφησε έκπληκτο (διάβασα βέβαια πρώτα την θεωρητική συμπεριφορά)

δέστε και μόνοι σας

:D

post-9-1416072042,9355_thumb.jpg

Και φυσικά δεν θα το άφηνα έτσι άδειασα την δεύτερη βαθμίδα και γέμισα με acetylene και προστεσα και λίγο ethylene πολύ πιο καλή απόδοση σε πιο καλύτερες πιέσεις

:T: :T:

Αρχική απάντηση από esdee [Σήμερα, στις 00:23]

ICE ... ακουσε με.. κλεισε το cascade ... αδειασε την ασετηλινη ... μην το ξαναδοκιμασεις ...

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=55558&highlight=acetylene

Ήξερα που είναι επικίνδυνο αλλά όχι και τόσο να είσαι καλά που με άνοιξες τα μάτια.

Και είχα μια απορία αέριο με τόση καλή συμπεριφορά ψύξης και να μην έχω ακούσει καθόλου

Αρχική απάντηση από ICE

Ήξερα που είναι επικίνδυνο αλλά όχι και τόσο να είσαι καλά που με άνοιξες τα μάτια.

Και είχα μια απορία αέριο με τόση καλή συμπεριφορά ψύξης και να μην έχω ακούσει καθόλου

ICE, τιποτα μαν! καλη συνεχεια με τα υπολοιπα αερια σου.

Αν σε ενδιαφερει κατι αλλο για το 2ο σταδιο σου θα ελεγα αιθανιο.

ισως και αν εχεις ορεξη r410/r1150/r1150 (με τις μικρες δοσεις r290 και στα δυο r1150 σταδια)

στο 3ο σταδιο τι χαμηλη εχεις για τα -107? ~5psi υποπιεση να φανταστω?

σηνεχησε την καλη δουλεια! :T:

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από esdee [30-06-2005 02:36]

ICE, τιποτα μαν! καλη συνεχεια με τα υπολοιπα αερια σου.

Αν σε ενδιαφερει κατι αλλο για το 2ο σταδιο σου θα ελεγα αιθανιο.

ισως και αν εχεις ορεξη r410/r1150/r1150 (με τις μικρες δοσεις r290 και στα δυο r1150 σταδια)

στο 3ο σταδιο τι χαμηλη εχεις για τα -107? ~5psi υποπιεση να φανταστω?

σηνεχησε την καλη δουλεια! :T:

Για r410/r1150/1150 (με τις μικρές δόσεις r290 και στα δυο r1150 στάδια) δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ειδικά αυτήν την εποχή. Θα κάνω κάτι άλλο αυτόν τον καιρό.

Είναι λογικό στο τρίτο στάδιο να έχω υποπίεση, γιατί η συμπύκνωση δεν φτάνει τα 5bar

Αρχική απάντηση από ICE

Για r410/r1150/1150 (με τις μικρές δόσεις r290 και στα δυο r1150 στάδια) δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο ειδικά αυτήν την εποχή. Θα κάνω κάτι άλλο αυτόν τον καιρό.

Είναι λογικό στο τρίτο στάδιο να έχω υποπίεση, γιατί η συμπύκνωση δεν φτάνει τα 5bar

sorry ... εχω στο μυαλο μου οτι ambient κατω απο 25*C

αν σε ενδιαφερουν οι 'μικρες δοσεις r290' γυρω στα 20PSI ειναι αρκετα με r290 σε καθε σταδιο

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.