esdee Απρίλιος 17, 2005 #101 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από ICE Πως είναι εσωτερικά ΙCE αυτο το design οτι καλυτερο μπορεις να φτιαξεις, αλλα 400euro για αιθυλενιο και οχι καμια 100στη για ενα σωστο (βλεπε Hipro) HX δεν μου πολυ κολαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Απρίλιος 17, 2005 #102 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2005 Koλαει δεν κολαει ice συνεχισε την καλη δουλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 18, 2005 #103 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Vagouridis Koλαει δεν κολαει ice συνεχισε την καλη δουλεια. ενοειτε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zyx Απρίλιος 18, 2005 #104 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από esdee ΙCE αυτο το design οτι καλυτερο μπορεις να φτιαξεις, αλλα 400euro για αιθυλενιο και οχι καμια 100στη για ενα σωστο (βλεπε Hipro) HX δεν μου πολυ κολαει τι δεν σου κολαει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Απρίλιος 18, 2005 Author #105 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 15:13] ΙCE αυτο το design οτι καλυτερο μπορεις να φτιαξεις, αλλα 400euro για αιθυλενιο και οχι καμια 100στη για ενα σωστο (βλεπε Hipro) HX δεν μου πολυ κολαει Για εξήγησε μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanisk Απρίλιος 18, 2005 #106 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Τι ειναι το HX που λες esdee?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 18, 2005 #107 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από ICE Για εξήγησε μας εχεις δει το εσωτερικο απο το HX που εχει ο hipro ? μου φανηκε πολυ καλο μιας και το ειδα απο το internet και μπορω να πω οτι εμεινα λιγο... Επειδη δεν θυμαμαι καθολου το site αν εχει ο hipro καποιο link ας το πει.δεν λεω πως η επιφανεια που εχουν οι πολοι μαζι τριχοειδης ειναι αρκετα καλη για Heat eXchanger (αυτο ειναι HX fanis_k) αλλα αυτο του hipro μου φαινεται πααααρα πολυ καλοzyx δεν μου χωραει να γινεται συμβηβασμος στο HX αν οντως του hipro ειναι καλυτερο.ICE εχεις δοκιμασει κατι σχετικα εσυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Απρίλιος 19, 2005 Author #108 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [Χθες, στις 23:09] εχεις δει το εσωτερικο απο το HX που εχει ο hipro ? μου φανηκε πολυ καλο μιας και το ειδα απο το internet και μπορω να πω οτι εμεινα λιγο... Επειδη δεν θυμαμαι καθολου το site αν εχει ο hipro καποιο link ας το πει.δεν λεω πως η επιφανεια που εχουν οι πολοι μαζι τριχοειδης ειναι αρκετα καλη για Heat eXchanger (αυτο ειναι HX fanis_k) αλλα αυτο του hipro μου φαινεται πααααρα πολυ καλοzyx δεν μου χωραει να γινεται συμβηβασμος στο HX αν οντως του hipro ειναι καλυτερο.ICE εχεις δοκιμασει κατι σχετικα εσυ? Δήξε μου γιατί ακριβός μιλάς για να σε πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 19, 2005 #109 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2005 το βρηκα!http://www.packless.com/heat%20exchrs/heatexch.htmlhttp://www.packless.com/subcool/subcool.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 20, 2005 #110 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 να πω κι εγω την γνωμη μου? Πιστευω πως ενα απλο heatexchanger θα κανει δουλεια. Αλλωστε ολοι αυτοι που φτιαχνουν cascade εξω χρησιμοποιουν το ιδιο σχεδιο. Απο δοκιμες δικες μου κατεληξα οτι καλυτερο ειναι δυο σωληνες 3/16 μεσα σε μια 5/8. Αυτοι οι δυο στην εισοδο και στην εξοδο θα εννονονται.Επισης στην εισοδο και εξοδο θα υπαρχει μια 1/4 ή ενα ταφ. Εδω ειναι το πρωτο δικο μου. Ειναι μια 1/4 μεσα σε μια 5/8 και απο ενα κομματι 1/4 στις ακρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 20, 2005 #111 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 το σχεδιο σου unseen ειναι αυτο που χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι. αλλα αν δεν βαλεις επανω στο ιδιο μηχανημα τα διαφορετικα HX δυστηχως το ποσο κερδιζεις με το καθε ενα δεν το βλεπω να το βρησκουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 20, 2005 #112 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 εκανα δοκιμες στο ιδιο μηχανημα... δυο τρεις βαθμους διαφορα δεν πειραζει. Με αυτο το hx μου φανηκε οτι το πρωτο σταδιο δεν ζοριζονταν τοσο πολυ.Ο ιce θελει να χρησιμοποιησει το σχεδιο του Dabit απο το ιcecoldcomputing το οποιο ειναι εξισου επιτυχημενο αλλα μπελαλιδικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 20, 2005 #113 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από unseen εκανα δοκιμες στο ιδιο μηχανημα... δυο τρεις βαθμους διαφορα δεν πειραζει. Με αυτο το hx μου φανηκε οτι το πρωτο σταδιο δεν ζοριζονταν τοσο πολυ.Ο ιce θελει να χρησιμοποιησει το σχεδιο του Dabit απο το ιcecoldcomputing το οποιο ειναι εξισου επιτυχημενο αλλα μπελαλιδικο... για μενα που ειμαι noob σε κολησεις ειδικα μου φαινεται καραμπελαλιδικο. unseen αν το 1ο σταδιο ζοριζοταν περισσοτερο δεν σημαινει οτι του επεφταν πολλα τα watt που μεταφερονταν απο τον 2ο σταδιο στο 1ο? αρα καλυτερη αποδοση. anyway οι πρωσοπικες δοκιμες ειναι αυτες που πειθουν παντα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 20, 2005 #114 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 σαν να ψιλομπουκωνε... ισως να ηθελε μεγαλυτερο συμπιεστη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Απρίλιος 20, 2005 #115 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 ice regulators πηρες?Και αν ναι ποσο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Απρίλιος 20, 2005 Author #116 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από esdee [19-04-2005 21:53] το βρηκα!http://www.packless.com/heat%20exchrs/heatexch.htmlhttp://www.packless.com/subcool/subcool.html Αυτό που δείχνει στην σελίδα το γνωρίζω αρκετά καλά και δεν με έχει εντυπωσιάσει όσο εσένα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, θα με ήταν πολύ πιο εύκολο να πάρω κάτι έτοιμο και θα με έβγαινε και πιο φίνο (και σε χρόνο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Απρίλιος 20, 2005 Author #117 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 09:59] να πω κι εγω την γνωμη μου? Πιστευω πως ενα απλο heatexchanger θα κανει δουλεια. Αλλωστε ολοι αυτοι που φτιαχνουν cascade εξω χρησιμοποιουν το ιδιο σχεδιο. Απο δοκιμες δικες μου κατεληξα οτι καλυτερο ειναι δυο σωληνες 3/16 μεσα σε μια 5/8. Αυτοι οι δυο στην εισοδο και στην εξοδο θα εννονονται.Επισης στην εισοδο και εξοδο θα υπαρχει μια 1/4 ή ενα ταφ. Εδω ειναι το πρωτο δικο μου. Ειναι μια 1/4 μεσα σε μια 5/8 και απο ενα κομματι 1/4 στις ακρες. Αυτό που έφτιαξες το χρησιμοποιούνε όλοι γιατί μπορεί να το κατασκευάσει οποιοσδήποτε είναι ότι πιο εύκολο αλλά όχι τόσο αποδοτικό, για αυτό το κάνουν τόσο μεγάλο (κάντο στα δύο μέτρα να καταλάβεις )Τώρα όλη η υπόθεση είναι να κατασκευάσεις έναν εναλλάκτη που να μπορεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την θερμότητα του συμπυκνωτή άρα χρειάζεσαι να μεγαλώσεις την επιφάνια εναλλαγής και όχι το μήκος του σωλήνα κάνε το εξής βαλε ¼ σε ένα ½ 10 μέτρα θα έχεις πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να βάλεις πολύ ψυκτικό υγρό , το αποτέλεσμα να ζορίζεις τον συμπιεστή.Ο αποδοτικός εναλλάκτη φαίνεται στην συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην υψηλή πίεση του συμπυκνωτή κατά πόσο θετική είναι και αρνητική είναι (πάντα ανάλογη ). και φυσικά της δοκιμές πρέπει να της κάνης σε φουλ φορτίο, χωρίς φορτίο σε φαίνονται όλα τα ίδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Απρίλιος 20, 2005 #118 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από ICE Αυτό που δείχνει στην σελίδα το γνωρίζω αρκετά καλά και δεν με έχει εντυπωσιάσει όσο εσένα δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, θα με ήταν πολύ πιο εύκολο να πάρω κάτι έτοιμο και θα με έβγαινε και πιο φίνο (και σε χρόνο) το ιδιαιτερο ηταν το σχεδιο του evap για το πρωτο σταδιο. Αρχική απάντηση από ICE Αυτό που έφτιαξες το χρησιμοποιούνε όλοι γιατί μπορεί να το κατασκευάσει οποιοσδήποτε είναι ότι πιο εύκολο αλλά όχι τόσο αποδοτικό, για αυτό το κάνουν τόσο μεγάλο (κάντο στα δύο μέτρα να καταλάβεις )Τώρα όλη η υπόθεση είναι να κατασκευάσεις έναν εναλλάκτη που να μπορεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την θερμότητα του συμπυκνωτή άρα χρειάζεσαι να μεγαλώσεις την επιφάνια εναλλαγής και όχι το μήκος του σωλήνα κάνε το εξής βαλε ¼ σε ένα ½ 10 μέτρα θα έχεις πάνω κάτω το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να βάλεις πολύ ψυκτικό υγρό , το αποτέλεσμα να ζορίζεις τον συμπιεστή.Ο αποδοτικός εναλλάκτη φαίνεται στην συμπύκνωση του ψυκτικού μέσου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην υψηλή πίεση του συμπυκνωτή κατά πόσο θετική είναι και αρνητική είναι (πάντα ανάλογη ). και φυσικά της δοκιμές πρέπει να της κάνης σε φουλ φορτίο, χωρίς φορτίο σε φαίνονται όλα τα ίδια. μ'αρεσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Μάϊος 12, 2005 Author #119 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Η συνέχεια του έργου Μοντάρισμα, συμπυκνωτές και εναλλάκτες στο κάτω μέρος της βάσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE1416003169 Μάϊος 12, 2005 Author #120 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2005 Στην συνέχεια η τρύπες στην βάση για να περάσουν η σωλήνες. Και το αποτέλεσμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.