Jump to content

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ PENTIUM KAI CELERON

tsallinia

Recommended Posts

γεια σας παιδια.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που με αποσχολει...τι διαφορα εχει ενας pentium απο εναν celeron?αν ειναι και οι δυο πχ 3.2 ghz οτι ταχυτητες και να πιανει ενας pentium στο τελος δεν θα εχει ιδιο αποτελεσμα με τον celeron,δηλαδη 3.2 ghz?δικαιολογειται η διαφορα στα σχεδον εκατο ευρω?προσωπικα επενδυσα σε εναν celeron 64 bit 2.8ghz και βλεπω οτι παει παρα πολυ καλα(δοκιμασμενος στο fear)

Ο Celeron έχει σχεδόν το μισό FSB από τον Pentium και την μισή Cache.. + Η Cache έχει μεγαλύτερο Latency και καθυστερεί στους υπολογισμούς. Εγώ είχα παλιά Celeron 2.8 και δεν το θεωρούσα άξια αγορά.. προτιμούσα να κράταγα λεφτά για να αγοράσω πολύ αργότερα Pentium..

Σαν λόγος απόδοσης/τιμής, ο Celeron μπορεί να είναι και καλύτερος. Δηλαδή, ένας 2πλάσιας τιμής P4, με τίποτα δεν έχει κατά μέσο όρο 2πλές επιδόσεις. Αν κάποιον τον ενδιαφέρουν οι υψηλές επιδόσεις βέβαια, θυσιάζει το Value for money, όπως κάποιος που αγοράζει BMW αντί Hyundai και σκάει τα 2πλά.

Ωστόσο, εαν πρόκειται για αγορά ολόκληρου συστήματος, τότε η ποσοστιαία διαφορά στο συνολικό κόστος είναι σχετικά μικρή, οπότε τότε αξίζει ο P4.

Γενικά να ξέρεις πως οι celeron είναι η οικονομική σειρά της intel για να φτιάξεις μια καλή (για μένα) "γραφομηχανή" τώρα...αμα θές σοβαρό σύστημα πήγαινε ή σε Pentium ή σε Athlon.....και όσο αφορά τους διπλοπύρηνους.....μονο το photoshop & 3d studio τους χρησημοποιούν....α ναι και τα windows:080: ...ακόμα είναι νωρίς για αγορά διπλοπύρηνου.....μην το κάνεις σαν ένα γνωστό μου που ξηλώθηκε για 2πλο-πύρηνο και μου είπε ..πάρε και εσυ για να κάνεις defrag και παράλληλα να παίζεις Warcraft!:093: έλεος......αυτά ελπίζω να βοήθησα...

Εγώ γιατί είχα την εντύπωση ότι ο celeron υστερούσε σε εφαρμογές ενω σε παιχνίδια ήταν σχετικά άξιος?

Νομίζω ότι αν είναι για παιχνίδια ο celeron είναι μια χαρα....

Γενικως οι celeron δεν ειναι για πολλα ζορια,οχι γιατι δεν αντεχουν αλλα γιατι δεν τραβανε :015:,σε σχεση με εναν pentium(για να μην πουμε για amd64!!!:026: ).

Τραβανε και πολυ πολυ o/c χωρις να χρειαζονται και ιδιαιτερες γνωσεις.

Δηλαδη τι γνωσεις παραπανω χρειαζονται για να πας εναν P4 3000 στα 3500 απο το να πας εναν celeron 3000@3500?????? :032:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.