Jump to content

Manual installation NF4 IDE/SATA drivers

SLN

Recommended Posts

Ειναι λιγο-πολυ noob-ικη ερωτηση.

Εχω ενα προβλημα με το 150αρι ραπτορι το οποιο εχω καταληξει μετα απο 25 φορματ οτι οφειλεται στους οδηγους της nvidia για το NF4 (6.70, 6.66 σε ΧΡ και 6.69 σε ΧΡ-64). Θελω να δοκιμασω να τους βαλω χειροκινητα (και οχι απο το setup) καθως μου ειπανε οτι (και καλα) ετσι θα λυθει το προβλημα:120: . Εχω ξεζιπαρει τους 6.70 π.χ. και απο device manager κανονικα εχω περασει οδηγους μεσω "update drivers" για ethernet, SMbus, audio κλπ, αλλα για καποιο λογο οταν παω στο IDE ATAPI controllers και δειχνω το path οπου υπαρχουν οι IDE+SATA drivers 6.70, αλλα μου βγαζει οτι δεν υπαρχουνε οδηγοι εκει. Υπαρχει κατι που μου διαφευγει στην ολη φαση?

Παταω δεξι κλικ στο primary/secondary IDE -> update drivers δειχνω το φακελλο με τους IDE οδηγους στο σκληρο (ειτε legacy/sataraid/sataide) αλλα δεν αναγνωριζει οτι εκει μεσα υπαρχουνε οδηγοι προς εγκατασταση.

Πρέπει να πας στο SCSI and RAID controllers και όχι στο Prim / Sec IDE.

Επειδή ο λόγος για τον οποίο θες να κάνεις την διαδικασία όμως δεν πολυστέκει....για τσέκαρε χειροκίνητα την τρέχουσα έκδοση των οδηγών (όχι 6.66, 6.70 κλπ αλλά συγκεκριμένα των IDE / RAID drivers) την οποία και θα συγκρίνεις με την αντίστοιχη των 6.70 στο site της nvidia.

EDIT

Με την ευκαιρία, μιας και μιλάμε για το ραπτόρι, για κοίτα και εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=363985#post363985

EDIT 2

Στο SCSI and RAID controllers είναι ο SATA controller του NF4 αν έχεις ενεργοποιημένο το RAID.

Αν δεν το έχεις δεν θυμάμαι αν είναι εκεί ή και πιθανόν και με άλλο όνομα - πάντως δεν έχει να κάνει με το Prim / Sec IDE.

Aκριβως το ιδιο προβλημα εχω με τον ραπτορ... Κανει power down!!

Αυτο γινεται μονο οταν τους εχω σαν OS disk και γινεται μονο κατα την διαρκεια που φορτωνει το λειτουργικο. Αν δεν εγκαταστησω drivers NF4 δεν παθαινει τιποτα! ;)

H εκδοση IDE ειναι η 5.5κατι αν θυμαμαι καλα. Των 6.66 ειναι παλιοτερη αλλα παλι τα ιδια κανει...

edit δεν εχω ενεργοποιημενο το raid. Ξερω οτι αν περαστουν οι οδηγοι εμφανιζεται ετσι η παρακατω εικονα αντι για (primary/secondary κλπ που εχει πριν να βαλεις τους οδηγους ) γιαυτο το ψαχνω εκει το update drivers

post-57-1442174336,7942_thumb.jpg

Aκριβως το ιδιο προβλημα εχω με τον ραπτορ... Κανει power down!!

Ενοοείς ότι ακούς το μοτέρ να σβήνει και μετά ξαναξεκινάει;

Αυτό έκανε σε εμένα.

Αυτο γινεται μονο οταν τους εχω σαν OS disk και γινεται μονο κατα την διαρκεια που φορτωνει το λειτουργικο.

Στο φόρτωμα των win μου το έκανε και εμένα (ο πρώτος τουλάχιστον που πέθανε τελικά)!

Δεν τους έχω δοκιμάσει εκτός λειτουργικού αλλά φυσικά και ούτε χωρίς NF4 drivers.

ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ!!!!

Κι ελεγα οτι ημουνα τοσο γκαντεμης που μονο σε μενα γινονται αυτα???

Το φοβαμαι οτι κι εμενα θα καταληξει στο νεκροταφειο με τετοια συμπεριφορα αλλα ειναι πολυ περιεργη περιπτωση για RMA και ειναι κριμα για τοσα λεφτα σκληρος να κανει τετοια κουλα...

Αν δεν βαριεσαι διαβασε εδω που το λεω πολυ αναλυτικοτερα

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91723

Ουτε κι εκει ξερανε τιποτα

Παρεπιπτοντως μετα απο 1.5 βδομαδα χωρις οδηγους NF4 οπου ολα δουλευαν ρολοι, βαζω τους SATA drivers NF4 και στην επομενη επανεκιννηση εκανε power down :067: :067:

Υ.Γ. Varelasj ετοιμασε σε παρακαλω την διαταξη με το αλουμινοχαρτο για τον σκληρο... :036:

Θα έλεγα να κάνεις rename το thread (να κάνεις χρήση επιτέλους και του γελοίου τίτλου σου ως Μοδ :p) και να συνεχίσουμε εδώ.

Καταρχήν 2 ερωτήσεις σε αυτά που γράφεις:

1.

‘’ but when installing the NF4 drivers I PRESSED "NO" when they ask you if you want to install the SATA drivers (I installed the IDE SW drivers as well as all the others).’’

Έχω ρετάρει τελείως αλλά που σε ρωτάει για SATA drivers;

Αν θυμάμαι καλά ρωτάει μόνο για IDE SW Drivers.

Εξάλλου τους SATA λογικά πρέπει να τους έχεις περάσει με F6 και στην εγκατάσταση (ή όχι);

2. ‘’ Note 1: when the raptor is not used as an OS disk it seems that no powering down problem takes place’’

Αυτό με τους NF4 εγκατεστημένους ή όχι;

Εμένα πάντως ο πρώτος είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα (αυτό που λες για το boot) και το διαγνωστικό της WD όταν τον διάλεγες για έλεγχο και πήγαινες να ξεκινήσεις το test σου έλεγε ότι δεν μπορεί γιατί ο δίσκος είναι ‘’out of threshold limit’’ ή κάτι τέτοιο…

Φυσικά πήγε για RMA.

Ο άλλος ένας από τους 2 που έχω πάνω τώρα έκανε πάλι το ίδιο αλλά μέσα στα win (BSOD) αλλά έτρεξα όλα τα διαγνωστικά και φαίνεται ΟΚ. Τις τελευταίες 3 ώρες δεν έχει παρουσιάσει κάτι (πάντα σε RAID-1).

2. ‘’ Note 1: when the raptor is not used as an OS disk it seems that no powering down problem takes place’’

Αυτό με τους NF4 εγκατεστημένους ή όχι;

Mε εγκατεστημενους τους οδηγους.

Ακομα κι αν ειναι OS disc, απαξ και δεν κανει power down στο φορτωμα των win δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα στο συστημα.

Καταρχήν 2 ερωτήσεις σε αυτά που γράφεις:

1.

‘’ but when installing the NF4 drivers I PRESSED "NO" when they ask you if you want to install the SATA drivers (I installed the IDE SW drivers as well as all the others).’’

Έχω ρετάρει τελείως αλλά που σε ρωτάει για SATA drivers;

Αν θυμάμαι καλά ρωτάει μόνο για IDE SW Drivers.

Εξάλλου τους SATA λογικά πρέπει να τους έχεις περάσει με F6 και στην εγκατάσταση (ή όχι);

Εμενα με ρωτανε τα windows με το γνωστο παραθυρακι γιατι δεν ειναι λεει certified και αν θελω να προχωρησω στην εγκατασταση τους. (δες εικονα)

Το F6 χρειαζεται ΜΟΝΟ οταν εγκαθιστας λειτουργικο σε σκληρο που ειναι συνδεδεμενος σε εξωτερικο controller (οπως π.χ. Silicon Image)

post-57-1442174336,8241_thumb.jpg

Σόλων πόσταρε μία εικόνα από το device manager εχοντας τους default driver περασμενους.

κανε expand τους IDE/ATAPI Και τα SCSI/RAID αν εχεις.

Δοκίμασε αυυτούς εδω www.panoc.freegr.net/sata_ide.zip για WinXp32

Mε εγκατεστημενους τους οδηγους.

Ακομα κι αν ειναι OS disc, απαξ και δεν κανει power down στο φορτωμα των win δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα στο συστημα.

Ναι, αυτό έκανε και σε εμένα αλλά δεν πέρναγε το test της WD (γι αυτό και δεν το έψαξα παραπάνω και τον ‘’έστειλα’’).

Εμενα με ρωτανε τα windows με το γνωστο παραθυρακι γιατι δεν ειναι λεει certified και αν θελω να προχωρησω στην εγκατασταση τους. (δες εικονα)

Το F6 χρειαζεται ΜΟΝΟ οταν εγκαθιστας λειτουργικο σε σκληρο που ειναι συνδεδεμενος σε εξωτερικο controller (οπως π.χ. Silicon Image)

Ναι, κατάλαβα γιατί σε ρωτάνε.

Το καλύτερο είναι πάντα να περνάς από την αρχή με F6 τους τελευταίους οδηγούς γιατί σε μερικές περιπτώσεις (πχ Intel ICH6/7 R) οι οδηγοί δεν γίνονται update μετά (σε raid τουλάχιστον) μέσω win. Παρόμοιο πρόβλημα είχε και το NF4 σε μία έκδοση οδηγών.

Τo F6 δεν έχει να κάνει με εξωτερικό ή μη controller αλλά απλώς αν τα win έχουν οδηγό για τον ελεγκτή ή όχι (παίζει φυσικά και η περίπτωση που μπορεί πχ ο sata να ‘’γυρίσει’’, μέσω BIOS, σε IDE mode οπότε τα win βλέπουν τον δίσκο πάντα χωρίς ειδικό driver).

Σόλων πόσταρε μία εικόνα από το device manager εχοντας τους default driver περασμενους.

κανε expand τους IDE/ATAPI Και τα SCSI/RAID αν εχεις.

Δοκίμασε αυυτούς εδω www.panoc.freegr.net/sata_ide.zip για WinXp32

πάρε να χεις. Τον extra ελεγκτή 3114 τον έχω απενεργοποιημένο από bios.

επίσης μην ξεχνάμε την αρχική ερώτηση... πως θα κάνω manual εγκατάστσαη τους drivers (IDE/SATA) αφού δεν τους δέχεται το update driver

post-57-1442174337,243_thumb.jpg

πάρε να χεις. Τον extra ελεγκτή 3114 τον έχω απενεργοποιημένο από bios.

επίσης μην ξεχνάμε την αρχική ερώτηση... πως θα κάνω manual εγκατάστσαη τους drivers (IDE/SATA) αφού δεν τους δέχεται το update driver

Οχι σκετο update δινοντας το folder που τους εχεις ξεζιπάρει. Αλλα εντελώς manual "have a disk" λιστα "browse" και με τα το inf που ζητάει από το folder. Nομιζω δηλαδη για δοκιμασε

To εχω δοκιμασει Γιαννη και με αυτο τον τροπο, και ενω φαινεται οτι δεχεται τους οδηγους, δεν αλλαζει καποιο status... Δηλαδη στο proprties παραμενει σαν την εικονα που εχω στο ποστ 10

το update driver το εχεις δοκιμάσει με όλες τις "Standard Dual Channel PCI IDE Controller"?

Δοκιμασε να κανεις unistall τους υπάρχον οδηγούς, επανεκκίνηση, safe mode εγκατασταση nvidia.

Πάντως σίγουρη λύση θεωρώ την εκ νέου επανεγκατασταση του λειτουργικού και με F6 πέρασμα των οδηγών.

Το ατιμο

Για παμε με Kill drivers

Properties -> Drivers details -> και πάρε μάτι ενα ενα τα αρχεια που ειναι στημένα και αφου τα κανεις copy καπου σβήστα manual ωστε να μην τα ξαναβρει στο system32 οταν κανει boot να δουμε τι θα βάλει τότε

Σιγα ρε... Δεν τσιγγουνευομαι τα 5 ευρω που κανει το φλοππυ αλλα δεν μου καθεται καλα στο στακερ το φλοππυ οποτε το εχω παρατησει το αθλημα με το συγκεκριμενο εξαρτημα. Το USB-floppy κανει 30 ευρω που δεν τα δινω με τιποτα... οποτε ετσι παει η δουλεια. Ποσο σιγουροι εισαστε οτι με F6 θα λυθει το προβλημα?? Αμα ειναι να δοκιμασω να την κανω την μανουρα π.χ. εξωτερικα με το φλοππυ να κρεμεται.

Στα (-) μειον της φασης "Ρε βαλε φλοππυ" συγκαταλεγεται οτι οσο καιρο περιμενω rma το OCZ εχω ενα chieftec 550 που απο οσο θυμαμαι εχει ΜΟΝΟ ενα floppy adapter o οποιος ειναι καβατζωμενος απο το ρελε της EHEIM 1250.... :109:

προσωπικα σιγουρος 100% δεν είμαι, αλλά από το καλοκαίρι εχω στήσει πολλά μα πάρα πολλά μηχανάκια Α64 και nf4 και πάντα πέρναγα τους οδηγούς με F6 είτε υπήρχε raid είτε όχι, και ποτε δε παρουσιαστηκε το παραμικρό πρόβλημα...

δοκίμασε εστω με κρεμάμενο το floppy, το πολύ πολυ να χασεις τα 30λεπτα της εγκαταστασης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.