regent1442169115 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Χαιρετώ και μπαίνω κατ' ευθείαν στο θέμα. Έχω (είχα μία VX_Pro+ (Via chipset) socket7 mobo με ένα Pentium MMX στα 200Mhz. Αφού πέρασα τον εφιάλτη στο δρόμο με τα jumperάκια κατά το setάρισμα του συστήματος είπα να της περάσω και ένα firmware που είχα βρεί στο driverguide.com (537d204s.bin). Χρησιμοποίησα λοιπόν την έκδοση 8.59 του Awflasher και έκανα (υποτίθεται γιατί μες τη δισκέτα δεν υπάρχει) back up το bios που ήδη ήταν εγκατεστημένο. Αφού ολοκληρώθηκε το φλασάρισμα και πηγαίνοντας να πατήσω το F1 για να κάνει reboot το πρόγραμμα δεν ανταποκρινόταν. Τότε ήταν που άρχισα να την ψιλιάζομαι. Κάνοντας reset το σύστημα παίρνει ρεύμα αλλά η οθόνη δεν ανοίγει ποτέ. Ενέργειες που έκανα: 1. Άλλαξα θέση στο jumper που κάνει reset στο bios 2. Έβγαλα την μπαταρία για καμιά δεκαριά λεπτά. 3. Τα άκουσα από τον αδερφό μου επειδή πειράζω "πράγματα που δουλεύουν". Τα παραπάνω δεν βοήθησαν αρκετά, οπότε απευθύνομαι σε σας. EDIT: Μόλις παρατήρησα πως υπάρχει ένα jumperάκι που μιλάει για "Flash ROM Voltage" και έχεις τις τιμές 5V και 12V. Όταν flashαρα ήταν στα 12V. Λέτε να έχει σχέση αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Μάρτιος 20, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Να το πάρω απόφαση λέτε ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιάννης_84 Μάρτιος 20, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2006 Το μόνο που ξέρω ότι είναι πιθανόν να λύσει το πρόβλημα, είναι να κάνεις hotflash με μία ίδια ή παρόμοια μητρική. Αν είχες μία ίδια τότε θα ήταν πανεύκολο (το έχω κάνει με δύο ίδιες msi από τις οποίες η μία είχε πάθει corruptιον στο bios) αλλά αν δεν έχεις ίδια τότε πρέπει να βρεις κάποια που να έχει bios chip με ίδιο voltage και γeνικότερα με αρκετά κοινά στοιχεία όσον αφορά το bios chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.