nicksoti1442169068 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2006 Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ τον τρόπο που βλέπετε στις φωτό, για το συμμάζεμα των άπειρων καλωδίων του pc. Απλά το άνοιξα σήμερα να το καθαρίσω, και είπα να βγάλω καμιά φωτό. Κάποια στιγμή, είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Ανεμιστήρες, ροοστάτες που επέστρεφαν καλώδια πίσω, IDE, usb, τροφοδοσίες, ΑΤΑ, SATA, μάτα..... Και κάθε φορά που ήθελα να αλλάξω κάτι (δηλαδή συνέχεια), κόβε tire-up, βγάζε ταινίες, κόψε συρικνωτικά, στρίψε το από εδώ, πέρνα το από εκεί. Μέχρι που, μια ωραία μέρα, που αγόρασα λίγο πλαστικό σπειράλ, για να συμμαζέψω τα επείσης άπειρα καλώδια του γραφείου, μου άναψε το λαμπάκι πάνω από την κουτρούφα. Δεν ασχολήθηκα πάνω από 15 λεπτά για το αποτέλεσμα που βλέπετε, και σίγουρα χωράει πολύ βελτίωση, απλά δεν έχω κάνει τον κόπο να ασχοληθώ. Το καλό είναι, ότι κάθε φορά που δεν χρειάζεται κάποιο καλώδιο, το χώνεις μέσα στο σπειράλ, όταν χρειάζεσαι κάτι τσακ μπαμ το τραβάς έξω. Ειδικά εκεί πάνω από την cpu, έχει πολύ πράμα μέσα..... Το καλό επίσης είναι, ότι πρόσφατα που άλλαξα μητρική και VGA, τα καλώδια δεν "χύθηκαν" από εδώ κι από εκεί, έμειναν συμμαζεμένα, 1-2 μικρές αλλαγούλες, και η τοποθέτηση δεν κράτησε παραπάνω από 5-10 λεπτά.
varelasj Μάρτιος 19, 2006 #2 Μάρτιος 19, 2006 Ναι το σπυραλ ειναι μια καλη λυση αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω χρησιμοποιησει σε pc μου. Καλη δουλεια αλλα νομιζω θα ειχε καλυτερο αποτελεσμα αν χρησιμοποιουσες λιγο μικροτερο στο παχος σε καποια σημεια .
manolis1442169134 Μάρτιος 19, 2006 #4 Μάρτιος 19, 2006 Ωραίο μαζευτικαν αρκετά που θα βρώ πλαστικό σπειράλ?Μπάς και μαζευτώ και γω?
varelasj Μάρτιος 19, 2006 #5 Μάρτιος 19, 2006 Ωραίο μαζευτικαν αρκετά που θα βρώ πλαστικό σπειράλ?Μπάς και μαζευτώ και γω?Σε καταστημα ηλεκτρονικων θα βρεις σιγουρα.
nicksoti1442169068 Μάρτιος 19, 2006 Author #6 Μάρτιος 19, 2006 Ναι το σπυραλ ειναι μια καλη λυση αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω χρησιμοποιησει σε pc μου. Καλη δουλεια αλλα νομιζω θα ειχε καλυτερο αποτελεσμα αν χρησιμοποιουσες λιγο μικροτερο στο παχος σε καποια σημεια . Για το πάχος, σε πληροφορώ ότι τα περισσότερα "λουκάνικα" είναι τιγκαρισμένα. Ειδικά αυτό το μαύρο είναι πέτρα. Μόνο εκείνο ψηλά, δεξιά από το psu έχει χώρο ακόμα. Και όπου φαίνεται ότι περνούν από μέσα 1-2 καλώδια μόνο, πρόκειται για καλώδια τεράστια (πχ αυτό το άσπρο το ide με τη γάζα), που τα έχω διπλώσει μέσα να μην κρέμονται. Όσο για την εμφάνιση ξέρω ότι δεν είναι σούπερ, δεν έχω ασχοληθεί πολύ, ας πούμε το 8πινο για pcie το έχω ξεχασμένο έξω, αλλά δεν με πολυνοιάζει προς το παρόν. Απλά με βολεύει πολύ, και πέταξα λαστιχάκια - tire-up, ταινίες και άλλα κουραφέξαλα.
varelasj Μάρτιος 19, 2006 #7 Μάρτιος 19, 2006 Απο κυκλοφορια αερα παντως θα εισαι μια χαρα που αυτο ειναι το σημαντικο.
Necro Μάρτιος 19, 2006 #8 Μάρτιος 19, 2006 θα φροντίσω να προμηθευτώ και γω λίγο τέτοιο.....χρειάζετε και με το παραπάνω!!
cabrinha Μάρτιος 19, 2006 #10 Μάρτιος 19, 2006 Να φανταστω η τιμη τους ειναι χαμηλη? Αυτα ειναι ενα μεγαλο σπιραλ και το κοβεις αναλογα με τις αναγκες σου ή πολλα μικρα?
nicksoti1442169068 Μάρτιος 19, 2006 Author #11 Μάρτιος 19, 2006 Με το μέτρο πάνε, σε κατάστημα ηλεκτρονικών, και το κόβεις εσύ. Υπάρχουν σε πολλές διαμέτρους, χρώμα άσπρο και μαύρο είχε εκεί που πήγα. Το κόστος είναι ελάχιστο, 1-2 ευρώ το μέτρο να έχουν. Το μαύρο είναι πιο όμορφο, αλλά δεν είχα άλλο όταν το έφτιαξα, το έιχα χρησιμοποιήσει όλο για τα καλώδια του γραφείου.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.