mitsosoft Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 23, 2005 Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο για να ολοκληρώσω την αναβάθμιση που έκανα και συγκεκριμένα μετα απο cpu, m/b, κάρτα γραφικών, dvd-rw και κουτί θέλω να πάρω και ένα πάνελ.Το κουτί που έχω πλεον είναι το CM Stacker μαύρου χρώματος και θέλω να βάλω ένα πάνελ με κύριο σκοπό να κοντρολάρω τις ταχύτητες του ανεμηστήρα του επεξεργαστή (ThermalTake Silent cat 9cm) και τις κάρτας γραφικών (NV Silencer 5) άλλα δεν θα με πείραζε να έχει και άλλες 2 ρυθμίσεις για άλλους 2 ανεμηστήρες μιας και μπορεί να βάλω τους 2 12άριδες που είχε το Stacker.Βασικά θα μου άρεσε και κάτι το εντυπωσιακό όπως είνια το Aerocool Gatewatch ή το CM Aerogate 3 αλλά εδώ μπαίνει και το βασικό ερώτημα και συγκεκριμένα επειδή όπως ανέφερα με ενδιαφέρει να κοντρολάρω τις ταχύτητες 2 συγκεκριμένων ανεμηστήρων θα ήθελα να ξέρω, αν κάποιος έχει κάτι ανάλογο, αν με τα 2 αυτά που αναφέρω μπορείς να θέσεις την τάση που θα πέρνουν οι ανεμηστήρες στα 7v (επειδή έτσι τα έχω τώρα δηλαδή πέρνουν και τα 2 κατευθείαν 7v) ή έχουν προκαθορισμένες ρυθμίσεις για τους ανεμηστήρες και δεν μπορείς να τα βάλεις στα 7v;Αλλιώς μάλλον θα πάρω ένα απλό πανελάκι με ποτενσιόμετρα που λογικά μπορείς να ανεβάζεις και κατεβάζεις την τάση στα σίγουρα.Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές και αν μπορείτε να μου προτείνετε κάποια πάνελ για 5 1/4 επειδή το stacker δεν δέχεται άλλο αρκεί να μην υπερβάινουν και τα 60-70 και αν γίνεται να είναι μαύρου χρώματος.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
YDinopoulos Ιανουάριος 23, 2005 #4 Ιανουάριος 23, 2005 Αν σε ενδιαφερει αυτο , στο πουλαω. Φυσικα ειναι σε μπεζακι, αλλα αν εχεις ορεξη το κανεις οτι θες. Και φουξια.....(λεμε τωρα!)
mitsosoft Ιανουάριος 24, 2005 Author #5 Ιανουάριος 24, 2005 Ευχαριστώ φίλε μου, αλλά με ενδιαφέρει η αγορά ενος καινούργιου πάνελ και χρώματος μαύρου ή στην χειρότερη ασημί.@Fanis_K & Xylokastro: Στο Gatewatch πως ακριβώς γίνεται η ρύθμιση των στροφών των ανεμηστήρων; Έχει κάποιο προκαθορισμένα βήματα η διαβαθμίσεις (πχ 1,2,3,4); Η μπορείς να βαλεις ότι τάση θέλεις;Αν μπορείτε πείτε μου όποιος το έχει τι ισχύει για τις ρυθμίσεις των ανεμηστήρωνΕυχαριστώ
annihilator Ιανουάριος 25, 2005 #7 Ιανουάριος 25, 2005 Το έχει το pc store ρε... Το έχει βάλει πάνω σε ένα aerocool στην βιτρινα... :D
knight_77 Ιανουάριος 25, 2005 #8 Ιανουάριος 25, 2005 Θα σου προτεινα το Gatewatch αν δινεις 55ευρο+φπα. Το εβαλα τη Κυριακη στο μηχανημα μου και μπορω να πω οτι αξιζει τα λεφτα του και με το παραπανω. Υποστηριζει ρυθμιση 4 ανεμιστηρων,ενδειξη 4 θερμοκρασιων, 4 προγραμματιζομενα alarms,ενω ταυτοχρονα εχει ενδειξη ωρας, ποτενσιομετρο ρυθμισηςς ηχου και εκουαλαιζερ τριων μπαρων! Οσο για τη ρυθμιση των ανεμιστηρων,αυτη γινεται ειτε manual με τη χρηση πληκτρων + & -,διαλεγοντας δηλ. τις στροφες, ειτε επιλεγοντας το mode auto,οπου οι στροφες ρυθμιζονται αυτοματα βαση των θερμοκρασιων που επικρατουν εκεινη τη στιγμη. Ασε που ειναι πανεμορφο και θα σου αναβαθμισει αισθητικα το case σου
mitsosoft Ιανουάριος 26, 2005 Author #9 Ιανουάριος 26, 2005 Φίλε knight_77 ευχαριστώ για την απάντηση, ακομά μια ερωτησούλα, όταν διαλέγεις manual την ρύθμιση των ανεμιστήρων (γιατί αυτό με ενδιαφέρει άμεσα) με τα "+" και "-" πόσα βήματα έχεις διαθέσημα; δηλαδή μπορείς να βάλεις έναν ανεμιστήρα στις 1000-1200rpm η στα 7v; Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα με τους δικούς σου ανεμιστήρες μέχρι πόσο μπορείς να τους κατεβάσεις; Ευχαριστώ και πάλι και περιμένω αν θέλεις κάποια απάντηση σου για να πάω να το πάρω
georgeadams Ιανουάριος 26, 2005 #10 Ιανουάριος 26, 2005 Σε όσα panel έχω δει ή διαβάσει γι'αυτά (συμπεριλαμβανομένων των Coolermaster), η ρύθμιση των ανεμιστήρων ΔΕΝ γίνεται με βάση τα Volt αλλά με βάση τα RPM τους.
gfa3 Ιανουάριος 26, 2005 #11 Ιανουάριος 26, 2005 Εχω το gatewatch σε stacker και θα σου πω τα εξης:Θα χρειαστει να ανοιξεις νεες τρυπες για να στερεωθει με βιδες μιας και οι υπαρχουσες δεν ταιριαζουν στο συγκεκριμενο κουτι αλλα ουτε και στα πηχακια του μιας και θα προεξεχει ή θα ειναι πιο μεσα περιπου μισο ποντο πραγμα πολυ αντιαισθητικο.Οι βιδες θα χρειαστουν λογω βαρους.Καθε γραμμη σηκωνει ως και 1.7Α νομιζω οποτε με spliters μπορεις να βαλεις περισσιους ανεμιστηρες (εγω εχω 6 ).Δεν θα επιτυχεις το minimum των δυνατοτητων του ανεμιστηρα αλλα ουτε και το maximum των στροφων του αλλα η μειωση ειναι ικανοποιητικη.Αν σε ενδιαφερει ο απολυτος ελεγχος των ανεμιστηρων και η ελαχιστη ταχυτητα τους οσο και η μεγιστη με τιμημα την ελλειψη εφε εγω θα προτεινα να παρεις το zalman που γονατιζει ακομη και Δελτα 12αρη στις 2000 στροφες! κανοντας τον, εναν ησυχο τελειως αθορυβο ανεμιστηρα κι επιπλεον δεν θα χρειαστει να ανοιξεις νεες τρυπες.Καθε εκκινηση του pc με το gatewatch δινει φουλ στροφες στα φανς και τις ριχνει σταδιακα ενω το zalman τους ξεκιναει απο χαμηλες στροφες εκει που το ειχες πριν κλεισεις το μηχανημα.Κατι 80αρια με χαμηλες στροφες μαλιστα δεν ξεκινουν καν! παρα μονο μετα απο δευτερολεπτα.Εφε εναντιον λειτουργικοτητας,η αποφαση δικη σου.
mitsosoft Ιανουάριος 26, 2005 Author #12 Ιανουάριος 26, 2005 Φίλε gfa3 όταν λες ότι ξεκινάει με full στροφές τους ανεμιστήρες, περίπου σε πόση ώρα κατεβάζει τις στροφές τους στα επίπεδα που έχεις επιλέξει; Μιλάμε για 4-5, άντε 10 ή μιλάμε για λεπτά;Εμένα ουσιαστικά με ενδιαφέρει όπως είπα στο πρώτο post να ρυθμίζω τον Thermaltake Silent Cat που ουσιαστίκα by default δουλεύει στις 2500rpm περίπου με 12v και θέλω να τον κατεβάζω περίπου στις 1300-1500 που τον έχω και τώρα (με 7v). Επίσης θέλω να κάνω και κάτι ανάλογο με το NV Silencer 5. Απο εκεί και πέρα είναι καθαρά και αισθητικό το θέμα που μπορώ να πω ότι το Gatewatch είναι πανέμορφο.Και πάλι ευχαριστώ.
georgeadams Ιανουάριος 26, 2005 #13 Ιανουάριος 26, 2005 Φίλε gfa3 όταν λες ότι ξεκινάει με full στροφές τους ανεμιστήρες, περίπου σε πόση ώρα κατεβάζει τις στροφές τους στα επίπεδα που έχεις επιλέξει; Μιλάμε για 4-5, άντε 10 ή μιλάμε για λεπτά;Τις κατεβάζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δίνει στην αρχή 12V γιατί μερικοί ανεμιστήρες δουλεύουν με λίγα volt, αλλά δεν μπορούν να πάρουν μπρος.
mitsosoft Ιανουάριος 28, 2005 Author #14 Ιανουάριος 28, 2005 Επειδή είμαι σχεδόν έτοιμος να πάω να το χτυπήσω το Gatewatch θέλω να ρωτήσω κάτι τελευταίο και κυρίως σε όσους το έχουν.Απλά αν μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα μικρό παράδειγμα για τις πόσες στροφές μπορεί να βάλει εναν ανεμιστήρα που έχει στο σύστημα του χρησιμοποιόντας το Gatewatch; (π.χ. άν κάποιος έχει εναν ανεμιστήρα που δουλέυει στισ 2500-3000rpm μπορεί να τον βάλει στις 1500rpm με το Gatewatch; )Ευχαριστώ
mitsosoft Ιανουάριος 28, 2005 Author #15 Ιανουάριος 28, 2005 Παιδιά αν μπορεί κάποιος που να έχει το Gatewatch δώσει ένα παραδειγματάκι για να πάω να το πάρω αν είναι. :cry: Ευχαριστώ
gfa3 Ιανουάριος 28, 2005 #16 Ιανουάριος 28, 2005 Εμενα με στροφες επισημα min-max 1300-2700 (12αρης Τt) τον δουλευει 1500-2500.
mitsosoft Ιανουάριος 28, 2005 Author #17 Ιανουάριος 28, 2005 Φίλε gfa3 αυτό που ανάφερες σχετικά με το ότι θα χρειαστεί να κάνω νέες τρύπες, που θα πρέπει να γίνουν στο κουτί η στο πάνελ; Είναι σίγουρο αυτό; Έχει κανένας άλλος το Stacker και το Gatewatch;
Αποστόλης Φεβρουάριος 7, 2005 #19 Φεβρουάριος 7, 2005 Καλησπέρα σε όλους.Μπαίνω για πρώτη φορά στο forum και ομολογώ πως όλοι σας είστε καταπληκτικοί.Εύχομαι και καλή χρονιά σε όλους.Με αφορμή την συζήτηση σχετικά με το aerocool θα ΄θελα να σας ρωτήσω αν γίνεται να μου πείτε που μπορώ να το βρώ είτε on-line είτε σε κάποιο μαγαζί.Και η δεύτερη ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι συγκριτικά σε σχέση με το thermaltake hardcano 12 ή και το 13 ποιό θεωρείται καλύτερο. :)
mitsosoft Φεβρουάριος 8, 2005 Author #20 Φεβρουάριος 8, 2005 Εγω τελικά πήρα το Gatewatch και εχω μείνει ευχαριστημένος. Για on-line παραγγελία αν δεν κάνω λάθος μπορείς να κάνεις και απο το Hac-Shop.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.