Magnus Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2006 Χτές άνοιξα το κουτί και ψέκασα την κάρτα γραφικών με αέρα γιατι είχε τρελή σκονη.Τήν ψέκασα με αέρα κατω στο ανεμιστηράκη γιατι τελευτέα έκανε εναν ενοχλητικό ήχο και σκεφτηκα μήπως εφταιγε η σκόνη.Είναι κάτι που το έχω ξανακάνει γενικα.Το κακο είμαι πως αυτή την φορά το σπρευ εριξε κάτι σαν υγρό :091: ή μαλλον ήταν υγρό.Πρέπει επίσης να πώ οτι έπεσε και στην μητρική.Όταν τον άνοιξα λειτουργησε κανονικά ο υπολογιστης.Όταν όμως τον έκλεισα και τον ανοιξα υστερα απο μερικές ώρες, η οθονη δεν μου έδειχνε τίποτα ή για την ακρίβεια εγραφε "monitor is in power save mode".Ολα στον υπολογιστη φαίνονταν να λειτουργουν κανονικά (DVD , το λαμπακι του σκληρου αναβε, το ανεμιστηρακι στην κάρτα γραφικών γυρνουσε οπως επίσης και αυτο στον επεξεργαστή) αλλα εικόνα τίποτα.Ούτε κάν την αρχική οθονη πριν φορτώσει τα windows.Δοκίμασα και έκανα BIOS Reset αλλα τίποτα. Τι λέτε να έγινε.Φταει η μητρική, η κάρτα γραφικών, κάτι αλλο;Τι προτείνετε?Αν είναι να αλλάξω μητρική μολις που βρήκα μια, γιατι έχω Ρ4 2,4 S478 533 Northwood. Η μητρική είναι η :http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=1033&Nav_Section_Id=1032&Catalog_Id=1&Product_Id=290990&Merchant_Id=1&sts_cid=3Επίσης έχω RAM 1G (2 * 512) στα 333MH.Το οτι η συγκεκριμένη μητρική αναφέρει DDR400 DUAL CHANNEL ελπίζω να μήν σημαίνει οτι δεν δεχεται τις μνήμες που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Μάρτιος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 δεν εχεις καμια αλλη καρτα γραφικων για να δοκιμασεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Μάρτιος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Το πιθανότερο είναι να φταίει κάρτα γραφικών. Πριν κάνεις οτιδήποτε δοκίμασε κάποια άλλη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Μάρτιος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 δεν εχεις καμια αλλη καρτα γραφικων για να δοκιμασεις?Με πρόλαβες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo_hal Μάρτιος 17, 2006 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Τι υγρό είναι αυτό που έπεσε γιατί δεν κατάλαβα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Μάρτιος 17, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Σπρευ αερα χρησιμοποιησα απο αυτο που καθαρίζεις τον υπολογιστη.Αλλα φαινεται πως έχει κάποιο υγρο μεσα.Θα ψάξω για κάποια αλλη κάρτα και θα σας πώ.Αν τελικά δεν δουλεψει η κάρτα γραφικών τότε λέτε να είναι η μήτρική?Λέτε να πάρω την μητρική που ανάφερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
d|smal Μάρτιος 17, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 κανενα μπιπ δεν εκανε η μητρηκη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
istrios1442169073 Μάρτιος 17, 2006 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Θέλει λίγο προσοχή με το σπέυ. Πρέπει να είναι σε απόλυτα κάθετη θέση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Μάρτιος 17, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 Συν-forumίτη Mangus δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά έχω πάθει δυο φορές το ίδιο πρόβλημα (να μην bootάρει το pc ούτε καν μπιπ και να μην ανοίγει η οθόνη ενώ όλα τα άλλα να παίρνουν κανονικά ρεύμα) από εντελώς διαφορετική αιτία βέβαια και τις 2 ήταν καμμένη μητρική. Ελπίζω να μην ισχύει αυτό και σε σένα. Όσον αφορά τη νέα μητρική θα παίζει dual channel και σε 333Mhz μνήμες. Δες το εδώΥ.Γ.> Δοκίμασε να ελέγξεις όσα περισσότερα από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος μπορείς (δίσκο, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό) πριν κάνεις κίνηση να λύσεις τη μητρική... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kokos_13 Μάρτιος 18, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2006 Το τροφοδοτικό ή τις μνήμες τις έλεγξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Μάρτιος 19, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Πως μπορω να ελεγξω τα υπολοιπα συστήματα ωστε να δω οτι δουλεύουν.Επιπλέον η μητρική δεν έκανε κανένα μπίπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Μάρτιος 19, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Το τροφοδοτικό μπορείς να το μετρήσεις, για τα άλλα ή θα τα δοκιμάσεις ένα ένα σε άλλο μηχάνημα ή θα βάλεις αλλά (από κάποιον φίλο σου πχ) στο δικό σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Μάρτιος 19, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Υπάρχει ενδεχόμενο αν η κάρτα γραφικών για παραδειγμα είναι καμένη να προκαλέσει πρόβλημα σε άλλο υπολογιστη (χαζη ερώτηση :-))Πάντως το πιθανότερο πρέπει να είναι η μητρική.Υποθέτω πώς αν ήταν η κάρτα γραφικών τότε θα φόρτωνε τα windows και θα άναβε και το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και το εξωερικο moden που έχω κτλ αλλα απλά δεν θα είχα εικόνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Μάρτιος 19, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Αν είναι καμμένη η κάρτα γραφικών απλώς δεν θα δουλέψει σε άλλο υπολογιστη!!! Για τα άλλα μάλον έχεις δίκιο... Αλλά δοκίμασε να δεις και τροφοδοτικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Μάρτιος 19, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Το τροφοδοτικό πώς μπορώ να το τσεκάρω?Οσο αναφορα την μητρική που ανέφερα στην αρχή πιστευεις οτι θα είναι ΟΚ?Το λέω αυτό επειδή στο site στο πλαισιο μιλάει για Prescott και celeron ενω εγώ έχω Northwood.Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορα που θα μου κάνει?Το γεγονός οτι η κάρτα γραφικών που έχω (geforce Ti 4200 ) είναι σε AGP 4X ελπίζω να μήν σήμαίνει οτι δεν θα μπορεί να μπει σε 8Χ εαν τελικά αλλάξω μητρική Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Μάρτιος 19, 2006 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Magnus γιατί δεν ψάχνεις κάτι σε μεταχειρισμένη; Είχα ακριβώς το ίδιο προβλημα με σχεδόν το ίδιο hardware και βρήκα μια Asus P4P800 Deluxe με 30€. Κοίτα στο νήμα με τις πωλήσεις του forum καθώς και στο fleamarket.gr, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάρτιος 19, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Το υγρό ποθ λες ήταν υγρασία κοινώς νερό και συμβάινει όταν γυρίσεις το μπουκάλι ανάποδα και ψεκάσεις. Για να δοκιμάσεις αν η μητρική δουλευει δοκιμασε να το βάλεις μπροστά χωρίς μνήμες να δεις αν θα ακούσεις τα beep που δείοχνουν το λάθος. Αν όχι , λυπάμαι , μάλλον βραχυκύκλωσε η μητρική. Κάνε το ίδιο και για την κάρτα γραφικών μήπως αυτή ειναι βραχυκυκλωμένη οπότε με το που την βγάλεις ίσως κάνει beep η μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicksoti1442169068 Μάρτιος 19, 2006 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Μάλλον κάτι κάηκε, αλλά το ότι αρχικά δούλεψε, ίσως σου δίνει μια ελπίδα. Για δοκίμασε να αφήσεις το PC εκτός μπρίζας για καμιά μέρα, με την μπαταρία εκτός. Δεν ακούγεται λογικό, αλλά ξλερω περιπτώσεις που έχει πιάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
s6_sot Μάρτιος 19, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2006 Με τι μητρική που αναφέρεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, σημασία έχει η βάση (478) και όχι ο πυρήνας. Η καρτα γραφικων θα δουλεψει χωρις προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Απρίλιος 14, 2006 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2006 Μιας και δεν υπάρχει άλλη ενημέρωση το θέμα κλείνει εδώ.Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.