Jump to content

Αγορα/κατασκευη νεου PC!!

jois21

Recommended Posts

Θελω να αγορασω ή να κατασκευασω καινουριο PC.Πια ειναι πιο συμφερουσα επιλογη;

Επειδη μαλλον ειναι η κατασκευη μιας και δεν περιλαμβανει windows, ποντικια,πλκρτογια κτλ. καταληγω σιγα σιγα στην ακολουθη συνθεση.

P4 3.0(775) h A64 3000+(939)

Raptor 37GB (για αρχη)

M/B αναλογα τον επεξεργαστη(οχι απαρετητα κορυφαια~130Ε)

RAM 1GB

DVD, DVD+/-RW

VGA δεν ξερω αλλα μαλλον μια ΑΤΙ λογω TFT οθονης(150-300E)

TV/radio tuner

DSL modem

Εχω υπολογησει οτι αυτα ερχονται γυρω στα 800-900Ε.Στοχος μου δεν ειναι ενα πολυ δυνατο συστημα αλλα ενα που να μπορει για αρκετο καιρο να αναβαθμιζεται.Ο λογος ειναι πως θελω να παρω μια καλη TFT καθως και γρηγορη ADSL πραγματα που μου ειναι χρησιμοτερα απο την απολυτα ταχυτερη καρτα γραφικων πχ.

Καλοδεχουμενη η οποια βοηθεια για επιλογη.

Βγαλε το κομπιουτερακι σου και υπολογισε ξανα! Δεν σου βγαινουν 800-900 ευρω με 1024 ραμ με ραπτορ με επεξεργαστη 200 ευρω καρτα γραφικων

το κουτι το υπολογισες? τροφοδοτικο?? αλλα 130....

Προσοπικα αμα βαλεις dsl παρε κανα 160 δισκο η αμα θες γρηγορο σκληρο παρε 2 80αριδες και κανε raid0..

Ξαναυπολογησα. 906Ε με 512ddr2, εστω, VGA των 200Ε και Ρ4.

Απο κουτι και τροφοδοτικο δεν εχω απαιτησεις οποτε αν και δεν το ανεφερα παραπανω ειχα υπολογισει ενα απλο των 60Ε(εχω ηδη 550Wτροφοδ.)

Οι 2 80αρηδες SATA raid0 βγαινουν πιο ακριβα απο ενα 37αρι Raptor και λιγο πιο φτηνα απο ενα 74αρι.Αν υποθεσουμε οτι θα αναβαθμησω συντομα δε νομιζω να αξιζουν μιας και δεν εχω τεραστιες απαιτησεις απο πλευρας χωρου οσο ταχυτητας.

Αρχική απάντηση από jois21 [Σήμερα, στις 19:29]

Στοχος μου δεν ειναι ενα πολυ δυνατο συστημα αλλα ενα που να μπορει για αρκετο καιρο να αναβαθμιζεται.

Καλοδεχουμενη η οποια βοηθεια για επιλογη.

Θέλεις ένα σύστημα που να αναβαθμίζεται για αρκετό καιρό, και το σκέφτεσαι 32bit επεξεργαστή (P4 3.0)?????

Οπωσδήποτε Α64 κατα προτίμηση με Socket939!!! (εκτός αν έχεις την υπομονή μέχρι να βγάλει και η intel την επόμενη γενιά....), κάτι με PCIe, και sata.

Μπορεί τώρα ο P4 3.0 να είναι περίπου high-end, αλλά του χρόνου τέτοιο καιρό θα με θυμηθείς....

Οσπου να εμφανιστουν windows 64bit και καταλληλα προγραμματα για αυτα θα εχει περασει αρκετος καιρος-σιγουρα πανω απο 1 χρονος.Με τη λογικη αυτη καθενας που αγοραζει πισι αυτη τη στιγμη ειναι χαζος αν δεν παρει Α64. Δεν ειναι ετσι. Υπαρχει και η Wintel, οταν κυκλοφορησει 64αμτιο λειτουργικο τοτε θα βγουν και οι αντιστοιχοι επεξεργαστες.

σορι για το οφ τοπικ

Αρχική απάντηση από jois21 [Σήμερα, στις 21:32]

...Με τη λογικη αυτη καθενας που αγοραζει πισι αυτη τη στιγμη ειναι χαζος αν δεν παρει Α64....

Φυσικά και δεν είναι χαζός όποιος σήμερα αγοράζει intel, ή XP.... Απλά το θέμα είναι θέλεις το καλύτερο μηχάνημα σήμερα με τη λογική σε 2 χρόνια θα πάρεις άλλο, ή ένα μηχανημα σήμερα στο οποίο αν σε 2 χρόνια αλλάξεις τον επεξεργαστή θα έχεις πάλι ένα αξιοπρεπές μηχάνημα???

Γιατί απ'ότι εγώ καταλαβαίνω το δεύτερο σημαίνει αναβαθμισιμότητα (διόρθωσε με αν κάνω λάθος...)

Δεν με κατάλαβες ή μάλλον με παρεξήγησες...

Εγώ μπορεί να έχω έναν Barton XP 2500+ αλλά ευχαρίστως θα τον άλλαζα με έναν P4 2.5 απλά επειδή είναι καλύτερος επεξεργαστής... (Αυτά ως προς το που στέκομαι σε vs...)

Δεν έχω καταλάβει όμως τι εννοείς αναβαθμισιμότητα? (σε ποιό βάθος χρόνου)

Αρχική απάντηση από Prowler

Δεν έχω καταλάβει όμως τι εννοείς αναβαθμισιμότητα? (σε ποιό βάθος χρόνου)

Aναβαθμισιμοτητα εννοω οταν μετα απο καποιο διαστημα θα μπορεις να πουλησεις(κατα καποιο τροπο) ενα εξαρτημα του πισι και αυτη η πωληση να σε βοηθησει στην αγορα ενος νεου συμβατου με το συστημα χωρις να ειναι αναγκη να το αλλαξεις ολοκληρο.(πχ απο σοκετΑ,AGP σε Α64 και PCI VGA).Αυτο εννοω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.