Jump to content

Sempron 3400+

alexhard

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαίρεται..έχω έναν sempron 3400 και την GA-K8NE τις gigabyte..

προσπάθησα να κάνω overclocking στον επεξεργαστή και μέσω του "easytune" (κόλλησε απλά το pc) και μέσω του BIOS (δεν ξεκινούσε μετά το pc), προσπάθησα να αλλάξω το voltage αλλα δη βοηθησε και ακόμα και στα 201Mhz από τα 200 να πήγαινα το FSB, δεν ξεκινούσε μετά το pc..

Έχω κάνει update τα πάντα...any ideas?

παρεπιπτόντως έχω την 6600GT και σκέφτομαι να κάνω overclocking στην GPU k την RAM τις, αξίζει?

αααα καλα. 300watt και μαρκα με εκαψες κιολας παλι καλα που δεν καηκες να λες χαχαχα. :)

Για overclocking πρεπει να παρεις αλλο τροφοδοτικο ποιοτικοτερο και ισχυροτερο

υποπτεύομαι πως το πρόβλημα είναι αλλου..μιλάμε για 0.5% αύξηση του FSB, δεν παίζει να κάνει αυτό αρκετή διαφορα στην κατανάλωση για να ρίξει όλο το pc

Στα default σου ειναι σταθερο?

Οι μνημες που εχεις ειναι του κιλου?Δοκιμασε να τις βαλεις στα 166 και ξαναδοκιμασε.

το psu δε φταίει τώρα.......στη θέση σου θα δοκίμαζα να ρίξω τις μνήμες στα 166 καθώς αυτό πρέπει να φταίει.....πέραν αυτού όμως η giabyte δεν προτείνεται για oc

To σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει ο επεξεργαστης. Ολοι οι sempron palermo E6 τα 2400 τα εχουν. Ο δικος μου που ειναι και 2800+ παιζει στα 2,5GHz χαλαρα. Το τροφοδοτικο λογικα να εφταιγε αν ανεβαζες πολυ αλλα εκει που εισαι τωρα δυσκολα.

Ρευμα δεν χρειαζεται να δωσεις.

Kατι συμβαινει με την μητρικη ή με τις μνημες ή και σε συνδιασμο.

παρεπιπτόντως έχω την 6600GT και σκέφτομαι να κάνω overclocking στην GPU k την RAM τις, αξίζει?

Λοιπόν, με την δικιά μου ASUS AGP N6600GT 128 μπόρεσα να πάω (χρησιμοποιώντας custom cooling) μέχρι 579/1130 χωρίς artifacts.

(ουσιαστικά μπορείς και ένα click πιό ψηλά πας και χωρίς artifacts, αλλά

αποφάσισα να το βάλω ένα "click" κάτω από τις maximum artifact free ρυθμίσεις).

Μέτρησα τη θερμοκρασία μετά απο 10 λεπτά HDR rendering και ήταν 84oC, στα default settings μετά απο 10 λεπτά ήταν στους 76. Οπότε μια αναμενόμενη αύξηση 8 oC. Δεν είναι πολύ μεγάλη αν αναλογιστείς τη χαμηλή ποιότητα του custom coolers των 6600GT.

Αυτό λόγω του ότι το custom cooling δεν είναι καλό, αυτό το καταλαβαίνεις και από το ότι αν και η GPU έχει 84oC, ο αέρας που βγαίνει από την έξοδο του cooler δεν είναι και τόσο ζεστός. Άρα η ψύκτρα δεν μπορεί να μεταφέρει την θερμότητα αποτελεσματικά από την GPU έξω.

Χρησιμοποιώντας το Speedfan έκανα log τις θερμοκρασίες της GPU και μετά από 5 ώρες gaming (είχα και ένα κόλλημα, είτε λόγω θερμοκρασίας GPU είτε λόγω τροφοδοτικού) έλενξα της θερμοκρασίες.

Με custom cooling λοιπόν και σε default clock/ram speed, χωρίς καθόλου o/c οι θερμοκρασίες κυμαινόταν κοντά στους 82 oC. Οπότε σε ο/c στα 579/1130 φαντάζομαι ότι θα χτυπούσε χαλαρά 90άρες!!!!!

Άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο driver της κάρτας αφήνει χαλαρά να πας (αφήνει εννοώ ότι δοκιμάζει αν είναι σταθερό και επιτρέπει) σε 600/1200, όμως παρουσιάζονται artifacts σε HDR rendering σχεδόν αμέσως, ακόμα και με θερμοκρασίες που στα 579/1130 τρέχουν μια χαρά. Δηλαδή εννοώ ότι στα 600/1200 και στους π.χ. 76oC παρουσιάζονται artifacts ενώ με 579/1130 στους 76+ δεν υπάρχει πρόβλημα...

Δεν ξέρω αν με τη χρήση της Zalman VF700CU που αγόρασα αλλά ποτέ δεν έβαλα, θα μπορούσε να πάει η κάρτα πιο ψηλά χωρίς artifacts, αν κάποιος στο forum τον έχει βάλει σε 6600GT ας μας διαφωτίσει.

Τέλος, πιστεύω ότι το o/c αξίζει σε 6600GT, γιατί η κάρτα μπορεί να είναι αρκετά δυνατή, αλλά στα καινούρια, αρκετά απαιτητικά παιχνίδια αυτό το 18-22% δύναμης που κερδίζεις με το o/c είναι σωτήριο... Βέβαια απ'ότι κατάλαβα κάνοντας o/c τη δικιά μου, πρακτικά o/c στην 6600GT δε γίνεται με κακό τροφοδοτικό και custom cooler.

Χαίρεται..έχω έναν sempron 3400 και την GA-K8NE τις gigabyte..

προσπάθησα να κάνω overclocking στον επεξεργαστή και μέσω του "easytune" (κόλλησε απλά το pc) και μέσω του BIOS (δεν ξεκινούσε μετά το pc), προσπάθησα να αλλάξω το voltage αλλα δη βοηθησε και ακόμα και στα 201Mhz από τα 200 να πήγαινα το FSB, δεν ξεκινούσε μετά το pc..

Έχω κάνει update τα πάντα...any ideas?

Η εμπειρία μου μου λέει, ότι αν δεν ευθύνεται κάποιο περίεργο setting, π.χ. καμιά υπερβολική τάση, τότε μου μυρίζει crappy μνήμη. Τέτοια μικρή ευαισθησία (1mhz) μόνο οι μνήμες (αν και αυτό πάλι δυσκολο) μπορούν να επιδείξουν. Βέβαια πάντα σε συνδυασμό με specific timings.

Δηλαδή, δοκίμασες να "χαλαρώσεις" λίγο τα timings ? τί timings έχεις ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.