BikersOnly Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2006 άντε γιατί πολύ πίσω μείναμε.... χεχεκαι η κλασσική ερώτηση..... καινούργιο αλλά τι?Καταρχή έχω αποφασίσει να πάω σε Intel αυτή την φορά....μιας και μαθαίνω ότι πλέον είναι καλύτερος και φτηνότερος από AMD ... έγινε και αυτό??Το PC το θέλω για :α) ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ επιτέλους μετά από 4 χρόνια αποχή!!! Να μην έχω άγχος αν παίζει το κάθε παιχνίδι και να είμαι καλυμμένος για αρκετό καιρό...β) Επεξεργασία Video , μουσικής , φωτό δλδ premiere , photoshop, coreldraw , 3dstudio κτλ κτλ (τα έκανα μεχρι τώρα με AMD στα 1,2 ) γ) Πολλές ταινίες DVD , Τηλεορασούλα, μουσικούλα και όλα τα υπόλοιπα.... Internet κτλ κτλΤο τελευταίο δεδομένο.... Θα πάρω ΚΑΙ οθόνη.... TFT 19άρα....Σκέφτομαι να κρατήσω τους 2 σκληρούς από το παλιό....το dvd recorder καθώς και το dvd.... να κρατήσω την soundblaster 5.1 live , την κάρτα δικτύου ....και να πάρω όλα τα άλλα....Budget για όλα πάνω κάτω από 1100-1200 ευρώ...εκεί θα παίξω...μάξιμουμ...Και για να ξεκινήσει η κουβέντα πήγα σήμερα στο Πλαίσιο και μου πρότειναν :Οθόνη TFT 19'' LG L1915S 256.30 Ευρώ + ΦΠΑΚάρτα Γραφικών : PCI EXPRESS ASUS EN6600 SILENCER 256 MB 89.92 Ευρώ Επεξεργαστής : P4 (s775) /64BIT 650 (3.4 GHZ) 243.7 Ευρώ + ΦΠΑΜητρική : ASUS P5SD2-X (SIS656 DDR2,775) 67,14 Ευρώ + ΦΠΑΜνήμη : 512 MB DDR-2 PC2 4200-533 * 4 = 2 giga δλδ, 164,71 Ευρώ + ΦΠΑΘήκη : ΑΤΧ 420W 49.58 Ευρώ + ΦΠΑIDE controller : PCI ULTRA 133 SYNIX RAID CONTROLLER 35.71 Ευρώ + ΦΠΑΚάρτα τηλεόρασης : AVER TV GO FM 29,33 Ευρώ + ΦΠΑκαι μια σύνδεση dsl ΟΤΕΝΕΤ 2+2 384 69 Ευρώ + ΦΠΑΣύνολο : 1196,40 Ευρώ...Λοιπόν? Πως το βλέπετε? Εμένα προσωπικά με προβληματίζει η φτηνή(?) κάρτα γραφικών, και η φτηνή(?) μητρική(?) Θα κάνουν δουλειά αυτά τα 2? Τα υπόλοιπα μια χαρά μου φαίνονται! Α και για την οθόνη τι λέτε? Καλή για ταινίες-παιχνίδια? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά!! Για δώστε τα φώτα σας! :024:
ThorLite Μάρτιος 14, 2006 #2 Μάρτιος 14, 2006 Οθόνη : TFT 19'' LG L1915SΕπεξεργαστής : AMD ATHLON 64 3500+Motherboard : Α8Ν-SLI SEΜνημη : Transcend 2x1GB DDR PC3200Graphics Card : EVGA 7800GTΤοwer : Chieftec Full ATX DX-01BDUΚάρτα τηλεόρασης : AVER TV GO FM 29,33 Ευρώ + ΦΠΑκαι μια σύνδεση dsl ΟΤΕΝΕΤ 2+2 384 69 Ευρώ + ΦΠΑ1100e πανω κατω πολυ καλυτερο απο οτι σου προτειναν στο Πλαισιο ολα ειναι απο το πλαισιο τα κομματια παλι.Ο IDE controller περιττος αν θες βαλτο μεσα παλι....
KostasThLB Μάρτιος 14, 2006 #3 Μάρτιος 14, 2006 H 6600 (ούτε καν GT) πολύ λίγη για τις απαιτήσεις σου, συμφωνώ μαζί σου. Και η μητική με το SIS δεν πολυλέει. Είχα παλιότερα μία με το 645, και μόλις μετακόμισα το ίδιο PC σε MSI με το 845 της Ιντελ τεράστια διαφορά στις επιδόσεις, + ότι είχε διάφορα προβληματάκια με τα περιφερειακά. Θες άλλα 100-200 ευρά να πας σε κάτι καλύτερο σε σχέση με αυτά τα δύο.
Necro Μάρτιος 14, 2006 #4 Μάρτιος 14, 2006 γενικά ό,τι προτείνουν τα καταστήματα, είναι ψιλόάστα βράστα. πχ η 6600 που σου προτείνουν ΗΔΗ δε καταφέρνει να ανταποκριθεί στα παιχνίδια.... Λοιπόν αυτά που προτείνω, δεν είναι απόλυτα εννοείται, αλλά νομίζω πως είναι μια καλή κατεύθυνση για να κινηθείς προς τα κει.... τελική περί τα 1300€ Σημειώσεις: 7600GT...τι να πει κανείς? ένα ολοκαίνουργιο μικρό διαμάντι, ό,τι πιο σύγχρονο και καλό στη τιμή του..βέβαια δεν είμαι σίγουρος πόσο θα σε επηρεάσουν τα 128mb στη δουλειά σου αλλά από την 6600.....έλεος δηλαδή. Η κάρτα αυτή είναι και HD/HDTV READY.....νομίζω έχει και κάτι έξτρα σχετικά με video encoding, μπορείς να δεις στο site της nvidia. Οθόνη: μη δεχτείς τίποτα λιγότερο από τη ποιότητα της Philips. ZERO PIXEL εγγύηση και γενικά ό,τι πιο τέλειο. Την εν λόγω οθόνη την προμηθεύτηκα και γω, και ενώ ομολογουμένως κάτι παίζει με το d-sub, τη σύνδεσα σε DVI και η ποιότητα είναι απίστευτη. επεξεργαστής: ο 3500 venice είναι απλά από τα best buy. τώρα είναι σίγουρο πως ένας διπήρυνος σαν τον 3800+ είναι εξαιρετικός και θα σου χρησιμεύσει, αλλά αυτό είναι στη κρίση σου για το τι θα κόψεις από αλλού. μνήμη: 2γιγα σε 1024Χ2 από την geil. γενικά όσο λιγότερα στικάκια τόσο το καλύτερο, λένε οι πικραμένοι! μητρική: για την εν λόγω μητρική πολλά ακούγονται και έχει αγοραστεί πολύ, νομίζω πως κάτι λέει για τη τιμή, αλλά βέβαια παίρνεις και καλύτερα. Αυτά από μένα. Αυτό που με ενδιέφερε είναι να σε σώσω από τις εμπορικές βλ@κείες των καταστημάτων προκειμένου να ξεστοκάρουν....
BikersOnly Μάρτιος 14, 2006 Author #5 Μάρτιος 14, 2006 ό,τι και να πω είναι λίγο.... 1000 ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση....τελικά οι υποψίες μου βγήκαν αληθινές...και η πλάκα είναι ότι του το τόνισα.... όχι μου λέει δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά για κάρτα γραφικών άμα έχεις μεγάλη μνήμη....του λέω ρε φιλαράκι κάπου τα μπερδεύεις.....όχι μου λέει standard πράγματα.... ε λέω από μέσα μου...απέχω από την αγορά ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα...τεσπα...από ό,τι βλέπω AMD μου προτείνετε... :017: είμαι που είμαι πριζωμένος για AMD αξίζει σίγουρα? γιατί ακούω ότι και καλά έχει πέσει δεν είναι όπως παλιά....ή είναι μούφα...Μνήμες : Να προτιμήσω καλύτερα 2 dimάκια του ενος από 4 των 512 ε... ?μην σας κουράζω άλλο... την 7600 την έψαξα αλλά δεν την έχει...το πλαίσιο...Αλήθεια το e-shop τι λέει? Αξίζει να τα πάρω όλα από εκεί? Από θέμα τιμών,αξιοπιστίας, εγγύησης, γιατί στο πλαίσιο πληρώνεις μου φαίνεται πολύ τους σεκιουριτάδες και τα μπισκοτάκια στην είσοδο... :110: και αυτό που είπες φίλε μου τα λέει όλα Αυτό που με ενδιέφερε είναι να σε σώσω από τις εμπορικές βλ@κείες των καταστημάτων προκειμένου να ξεστοκάρουν.... Ευχαριστώ και πάλι..
Necro Μάρτιος 14, 2006 #6 Μάρτιος 14, 2006 ό,τι και να πω είναι λίγο.... 1000 ευχαριστώ για την τόσο γρήγορη ανταπόκριση....τελικά οι υποψίες μου βγήκαν αληθινές...και η πλάκα είναι ότι του το τόνισα.... όχι μου λέει δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά για κάρτα γραφικών άμα έχεις μεγάλη μνήμη....του λέω ρε φιλαράκι κάπου τα μπερδεύεις.....όχι μου λέει standard πράγματα.... ε λέω από μέσα μου...απέχω από την αγορά ίσως να έχουν αλλάξει τα πράγματα...τεσπα...από ό,τι βλέπω AMD μου προτείνετε... :017: είμαι που είμαι πριζωμένος για AMD αξίζει σίγουρα? γιατί ακούω ότι και καλά έχει πέσει δεν είναι όπως παλιά....ή είναι μούφα...Μνήμες : Να προτιμήσω καλύτερα 2 dimάκια του ενος από 4 των 512 ε... ?μην σας κουράζω άλλο... την 7600 την έψαξα αλλά δεν την έχει...το πλαίσιο...Αλήθεια το e-shop τι λέει? Αξίζει να τα πάρω όλα από εκεί? Από θέμα τιμών,αξιοπιστίας, εγγύησης, γιατί στο πλαίσιο πληρώνεις μου φαίνεται πολύ τους σεκιουριτάδες και τα μπισκοτάκια στην είσοδο... :110: και αυτό που είπες φίλε μου τα λέει όλα Ευχαριστώ και πάλι..δε ξέρω τι έπαιζε παλιά με την amd γιατί 2 χρόνια είμαι και γω στα pc, αλλά από τότε που πήρα το πρώτο μου pc γινόταν χαμός με την amd, οι πιο χαμηλές τιμές, θερμοκρασίες, υψηλά κλοκαρίσματα κτλ....είναι τρέλα, στα καλύτερα της είναι.....το e-shop είναι αξιόλογο κατάστημα με ποικιλία και καλές τιμές αλλά ψιλοπάσχει στο rma, αντικαταστάσεις κτλ, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημαγιατί πχ είναι κάποια πράγματα στάνταρ....πχ, εννοειταί πως αν στο στήσουνε, θα τους πει να τον ελέγξουνε....τώρα αν δε σε ικανοποιεί κάτι , αγοράζεις τα πράγματα από όπου σε βολεύει, και αν κάτι το πάρεις από αλλού, κανείς δε θα σου αρνηθεί να τους το δώσεις να στο εγκαταστήσει. Εγώ νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάρεις από το e-shop, προχώρα ακάθεκτος. Αν έχει να προτείνει κανείς κάτι άλλο ας το πει πάντως γιατί γενικά ίσως να μη θες να δώσεις για κουτί και τροφοδοτικο 180€{και με φθηνότερα δε θα χεις πρόβλημα αρκεί να είναι ποιοτικά}, και να πάρεις κάποιο διπύρηνο. Τώρα και στο θέμα της οθόνης, σε αυτά τα λεφτά έτσι όπως είσαι τσίμπα την από το e-shop, πολύ καλή, και αν της βρεις και κανα pixel καμμένο[εγώ σταμπάρισα ένα} ρίξε ένα τηλεφωνάκι στη philips, και πες εγώ δε γουστάρω τέτοια, θέλω καινούργια οθόνη{ zero pixel εγγύηση}.
St3r Μάρτιος 14, 2006 #7 Μάρτιος 14, 2006 Θα προτινα το συστημα της υπογραφης μου αλλα η τεχνολογια αλλαζει με νεα και συνεχως καλυτερα εξαρτηματα ...(το πσ μου το εχω παρει εδω και 2 μηνες..)Και για να γινω σαφεστερος..cpu: p4 820 ...255emobo: P5WD2 Premium ...214eg/c: NVIDIA GEFORCE 7800GT 256MB PCI-E VIVO DVI RETAIL ... 300e(e-shop)box: ΑΤΧ 420W... 49.58 Εmonitor: Philips 190X6FB... περιπου 260ε (μουλτιραμα)ram: DIMM DDR2 1024MB PC4300 (533Mhz) x2... 69x2e (e-shop)Κάρτα τηλεόρασης : AVER TV GO FM... 29,33 σύνδεση dsl ΟΤΕΝΕΤ 2+2 384..69e total cost: 1310eP.S 1) Παρε INTEL... Το συγκεκριμενο συστημα με τη συγκεκριμενη μητρικη και με ενα ελαφρι overclock... Sto sandra θα κανει εναν οποιοδιποτε 3500+ AMD να μη φαινεται σε ενα απλο arithmetic test και σιγουρα παλι ειναι πολυ πιο μπροστα ακομα και με συχνοτητες εργοστασιου... 2) Με το συστημα της υπογραφης μου με ΑΠΛΟ(...για τη μητρικη και μιας και ημουν τυχαιρος και για τον επεξεργαστη) υπερχρονισμο με ΑΠΛΟ αεροψυκτο και σχεδον αθορυβο συστημα ειμαι απο 3.2 σε 4ghz και με θερμοκρασιες 41-55c max μπορουν να συγκριθουν μονο ελαχιστοι-KAΛA κλοκαρισμενοι ΑΜΔ 3500+.... 3) Με το συγκεκριμενο συστημα χωρις περιτα λογια σου εγγυωμαι πως θα εισαι υπερευχαριστημενος!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.