migf11442169150 Μάρτιος 21, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2006 Μόλις παρέλαβα την XFX 7800GS XT/AGP κι ένα 500άρι τροφοδοτικό με 24Α στα +12V. Μόνο που στο σπίτι θα είμαι μετά τις 10 (είμαι στο μαγαζί τώρα). Ελπίζω να δουλέψει η κάρτα στη μητρική μου (pray for me :-) ).To τροφοδοτικό ονομάζεται Tecnoware Power Systems και είναι ιταλικό (24/20πινο με 12άρι ανεμιστήρα & 2 χρόνια εγγύηση)... τα γνωρίζει κανείς; Λένε τίποτα; Μέχρι αύριο το βράδι θα σας γράψω εντυπώσεις από την κάρτα. Επειδή όμως δεν έχω το 3D Mark (ούτε προτίθεμαι να το κατεβάσω με την απλή 56άρα γραμμή μου), θα πουσάρω τα γραφικά του NFS Most Wanted και θα ποστάρω ss με τα fps από το FRAPS.Wish me luck! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 22, 2006 Author #22 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Μακροσκελές Μεγάλη αποδείχτηκε τελικά η χτεσινή νύχτα Αφού αντικατέστησα κάρτα και τροφοδοτικό με τα καινούρια (κι αφού καθάρισα κι εγώ δεν ξέρω πόση μπίχλα από τους ανεμιστήρες τους + τον ανεμιστήρα του cpu), πατάω το ON και... τιποτα :evil: Δλδ όχι ακριβώς τίποτα, πήγε να ξεκινήσει αλλά δεν... (η μητρική έχει ένα είδος προστασίας που δεν ξεκινάει αν δεν είναι ολα ΟΚ). Τι έγινε ρε ****το; Ανοίγω το μάνουαλ της μητρικής να διαβάσω τι είναι τα δυο λαμπάκια που άναβαν στη μητρική, ένα κόκκινο κάτω από την AGP κι ένα πράσινο κοντά στις πίσω usb. Το πράσινο ήταν πως η μητρική βρισκόταν σε stand-by mode (νορμάλ δηλαδή) αλλά το κόκκινο πως ΔΕΝ αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών (έγραφε μάλιστα πως αν το κοκκινο λαμπάκι είναι αναμμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει η μητρική με καμία δύναμη) :cry: Πρέπει να άλλαξα τουλάχιστον 10 χρώματα και να κατέληξα σε καποιο τόνο πρασινοκίτρινου (400 ευρώπουλα δεν είναι και λίγα για κάρτα γραφικών & τροφοδοτικό). Οκ λέω, ας ξαναβάλω την παλιά κάρτα γραφικών. Τη βάζω και... τρελλαίνομαι. Αναμμένο πάλι το κόκκινο λαμπάκι. Να την πιέζω απο δω, να την πατάω απο κει, τίποτα... αναμμένο το ****λέντ :x Οκ, ξαναλέω, ας ξαναβάλω πίσω ΚΑΙ το παλιό τροφοδοτικό. Ξανά αναμμένο το λεντ :rant: Ααααααααααααααααα... :dizzy: Αφήνω πάνω το παλιό τροφοδοτικό, βγάζω την παλιά κάρτα και ξαναβάζω την καινούρια. Τα ίδια. Ξαναβάζω την παλιά κάρτα, αναμμένο το λεντ (κάτι ξέρω τελικά που δεν το γουστάρω αυτό το χρώμα :whistlink: ) Και κάνω τη μαγική κίνηση. Πατάω το ON, και ξεκινάει κανονικά. Γαμώ τα μάνουάλ μου μέσα, **** και **** την εμπιστοσύνη μου σε αυτά :rant: Με ανανεωμένο κουράγιο, κι ας έχει πάει ήδη 3 η ώρα, ξαναβάζω πάνω το καινούριο τροφοδοτικό και τη καινούρια κάρτα, αγνοώ το αναμμένο κόκκινο λεντ και πατάω ΟΝ... τίποτα Αφήνω τη νέα κάρτα πάνω, ξαναβάζω το παλιό τροφοδοτικό, πατάω ΟΝ και... ανοίγει κανονικά. Επιτέλους !!!!!!! :woohoo: Τώρα πρέπει να τεστάρω καταρχήν αν το παλιό τροφοδοτικό σηκώνει τη νέα κάρτα και φυσικά να δω τις βελτιώσεις σε επιδόσεις και ποιότητα συγκριτικά με την πεπαλαιωμένη μου (πλην σκυλίσια) Ti4200. First things first: εγκατάσταση drivers από το συνοδευτικό cd και τσεκάρισμα των επιλογών της κάρτας στον Πίνακα Ελέγχου. Πρώτη παρατήρηση πως οι drivers έχουν καρτέλα στον ΠΕ τους που αναγράφουν την τρέχουσα θερμοκρασία της κάρτας και σου επιτρέπουν να ορίσεις ανώτατη θερμοκρασία ασφαλείας (το default είναι στους 115ο C). Η τρέχουσα θερμοκρασία ήταν στους 45ο C Βουρ λοιπόν για NFS Most Wanted. Ανέβασμα της ανάλυσης στα 1024x768 με φουλ όλες τις επιλογές γραφικών. Στην οθόνη επιλογής αυτοκινήτων, τα fps είναι κοντά στα 40 (αν το θυμάμαι καλά). Γουάου!!!!!!!!!!!! Εμπρός τώρα για real time testing. Quick race σε βουνίσια διαδρομή και στο εισαγωγικό βίντεο τα fps πέφτουν στα 30 Ξεκινάω τον αγώνα, τα fps κάνουν low peak ακόμα στα 10 fps. Αααααααααααα.... Μετά από διάφορες δοκιμές στις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, για κανά μισάωρο και βάλε, καταφέρνω να έχω αξιοπρεπείς επιδόσεις και ποιότητα εικόνας είτε στα 1024x768 (με μικρότερες ρυθμίσεις) είτε στα 800x600 (με περισσότερες ρυθμίσεις), με τη διαφορά ότι κάθε 3 & λίγο η εικόνα σκαλώνει, πέφτουν τα fps και δουλεύει ο σκληρός. Το πρόβλημα αυτό το είχα και με την παλιά κάρτα και το είχα αποδώσει στον (σχετικά) αργό πια χρονισμό των μνημών της ή και στο μέγεθός της (αν και είχε 128 Mb, DDR βέβαια). Τι στην ευχή γίνεται ρε ****το, η 7800GS έχει 256 Mb DDR3. Το vrtual memory των XP είναι ρυθμισμένο ΠΑΓΙΑ στο 1,5 G και η RAM μου είναι άλλο 1G. Είναι δυνατόν;;;;;;;; Τα παρατάω, βγαίνω έξω και πάω στον ΠΕ. Θερμοκρασία 50ο C... μια χαρούλα. Αρχίζω δοκιμές σε παλιότερα games, και συγκεκριμένα World Racing, PES5, TopSpin με ανάλυση 1280x1024 32 bit, ρυθμίσεις γραφικών στο φουλ μέσα στα παιχνίδια και forced FAA (4x) και AF (8x) στον ΠΕ της nVidia. Kαι παθαίνω την πλάκα μου! Ειδικά το World Racing δεν πέφτει κάτω από 75 fps με μέσο όρο πάνω από 90 fps !!!! :yahoo: Το ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν πως δεν αντιμετώπισα κανένα reset την ώρα του gaming (δείγμα του ότι το παλιό μου τροφοδοτικό δεν είχε πρόβλημα) συν ότι η θερμοκρασία της κάρτας έπαιζε πια max στους 55ο C Αποφασίζω πλεόν πως το θέμα του "σκαλωμένου" NFS Most Wanted είναι πρόβλημα του exe και όχι του συστήματός μου. Η ώρα είναι πια περασμένες 4 και μένει ένα ακόμα τεστ. Να δοκιμάσω ένα από τα 4 demo games που περιέχει το συνοδευτικό cd της XFX, κάποιο Delta Force something (κάπως έτσι). Το εγκαθιστώ, το τρέχω... όλα μια χάρα. Ομαλόταtη κίνηση, ψηλά fps, nooooo problem (το game μούφα όμως). Ώσπου ξαφνικά τρώω reset Επανεκκίνηση λοιπόν (και θερμοκρασία κάρτα στους 59o C). Οπότε μάλλον το χρειάζομαι το νέο τροφοδοτικό, μόνο που πρέπει να βρω άλλο γιατί αυτό που πήρα ΔΕΝ δουλεύει και ΔΕΝ ξέρω γιατί. Αυτά προς το παρόν. Screenshots το βράδυ παιδιά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 22, 2006 #23 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Το Most Wanted είναι όντως παιχνίδι-περίπτωση. Με την 7800GS το παίζω πολύ άνετα (το παιχνίδι...) αλλά σε εσένα πρέπει να σε περιορίζει το υπόλοιπο σύστημα. Το χαμηλό FSB και η λίγη (πλέον...) μνήμη σε κρατάνε πίσω.Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή και όταν μπορέσεις, πάρε 2GB μνήμης και απενεργοπίησε το Page file. Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 22, 2006 Author #24 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Το Most Wanted είναι όντως παιχνίδι-περίπτωση. Με την 7800GS το παίζω πολύ άνετα (το παιχνίδι...) αλλά σε εσένα πρέπει να σε περιορίζει το υπόλοιπο σύστημα. Το χαμηλό FSB και η λίγη (πλέον...) μνήμη σε κρατάνε πίσω.Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να υπερχρονίσεις τον επεξεργαστή και όταν μπορέσεις, πάρε 2GB μνήμης και απενεργοπίησε το Page file.533 είναι το FSB μου και p4@3.06 HT ο επεξεργαστής (το πολύ στα 3.2 μπορεί να πάει νομίζω). Είναι όντως τόσο λίγα; Μνήμη να την αναβαθμίσω, δεν έχω πρόβλημα, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση να χρειάζεται το παιχνίδι παραπάνω από 1G(system RAM) +255Mb (grfx RAM) = 1.2G μνήμη κάθε 1-2 λεπτά περίπου και να καταφεύγει στο page file! :087: Κάτι άλλο πρέπει να παίζει βρε Γιάννη (Γιάννης, σωστά; )ΥΓ. Χάρης εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 22, 2006 #25 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Mητσο τον λενε... Για τους φιλους Αφροξυλανθη...Μια χαρα ειναι το συστημα σου. Δεν δικαιολογειται να καταφευεγει στο page file. Εμενα μου ετρωγε συνολικα καπου 700-800. Με 512 που επαιξα για ενα διαστημα που και που σταματουσε μια φορα στο διλεπτο ανεπαισθητα.Ψαξε αλλου για την λυση...edit:Throttling ?? καρτας/cpu παιζει σαν ενδεχομενο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmyFox Μάρτιος 22, 2006 #26 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 533 είναι το FSB μου και p4@3.06 HT ο επεξεργαστής (το πολύ στα 3.2 μπορεί να πάει νομίζω). Είναι όντως τόσο λίγα; Μνήμη να την αναβαθμίσω, δεν έχω πρόβλημα, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση να χρειάζεται το παιχνίδι παραπάνω από 1G(system RAM) +255Mb (grfx RAM) = 1.2G μνήμη κάθε 1-2 λεπτά περίπου και να καταφεύγει στο page file! :087: Κάτι άλλο πρέπει να παίζει βρε Γιάννη (Γιάννης, σωστά; ) Το έχεις αγοραστό το game εσύ;ΥΓ. Χάρης εγώ.Φοβάμαι πως ναι. Είναι όντως τόσο λίγα, πλέον. Μη σε παραξενεύει όμως. Πολλά σύγχρονα παιχνίδια απαιτούν πολύ μνήμη. Τα 2GB είναι απαραίτητα σε όλα τα καινούρια PC απαιτήσεων.Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψεις από το Page file είναι τα 2GB RAM. Έστω και 4x512 είναι πολύ καλύτερα από 2x512.Τον Ρ4 κλόκαρέ τον όσο μπορείς γιατί είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση. Το forum είναι πλούσιο από overclocking tips οπότε μια περιήγηση στις ανάλογες κατηγορίες θα σε βοηθήσει. Τώρα που έχεις και καινούριο PSU... Τέλος, το αν το παιχνίδι είναι αγοραστό ή όχι δε νομίζω να παίζει ρόλο. Δε βλέπω πως η παράκαμψη της προστασίας ελέγχου γνησιότητας μπορεί να επηρεάσει το frame rate.Υ.Γ. Δημήτρης. nice to meet you... Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 22, 2006 Author #27 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Τι είναι το throttling; Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 22, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Φοβάμαι πως ναι. Είναι όντως τόσο λίγα, πλέον. Μη σε παραξενεύει όμως. Πολλά σύγχρονα παιχνίδια απαιτούν πολύ μνήμη. Τα 2GB είναι απαραίτητα σε όλα τα καινούρια PC απαιτήσεων.Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψεις από το Page file είναι τα 2GB RAM. Έστω και 4x512 είναι πολύ καλύτερα από 2x512.Απίστευτο!Τον Ρ4 κλόκαρέ τον όσο μπορείς γιατί είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση. Το forum είναι πλούσιο από overclocking tips οπότε μια περιήγηση στις ανάλογες κατηγορίες θα σε βοηθήσει. Τώρα που έχεις και καινούριο PSU...Δυστυχώς το νεο PSU δεν έπαιξε (δεν ξέρω γιατί). Με το παλιό είμαι προς το παρόν. Θέμα αναβάθμισης του P4 δεν τίθεται καν, διότι δυστυχώς ο 3.06 είναι ο ανώτερος που παίρνει η μητρική μου.Υ.Γ. Δημήτρης. nice to meet you...Αμοιβαίως! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zakkorn Μάρτιος 22, 2006 #29 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2006 Με το συγκεκριμένο game έχει γίνει ολόκληρη ιστορία γιατί έχει αυτό το νέο κλείδωμα, ΣταρΛοκ, ΣταρΦορς, κάπως έτσι που κοιτάει λενε ακόμα και bios. Η ουσία είναι πως για να το παραάμψεις χρειάζεσαι το Deamon Tools, να μαουνταρεις ένα τροποιημένο image και να απενεργοποιήσεις προσωρινά όλα τα drive σου και να τα ξαναενεργοποιήσεις όταν τελειώσεις να παίζεις. Κι αν θες να ξαναπαίξεις, φτου κι από την αρχή.Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν έχει Starforce. Αν είχε θα έπρεπε να "ξεσυνδέεις" IDE drives για να παίξεις μέσω κρακ.Ούτε γενικά χρειάζεσαι πολλά για να παίξεις.Δηλαδή δεν φταίει τίποτα σε σχέση με κρακ που ανέφερες.Το έχω original αλλά μέχρι να βγει ένα σωστό κρακ για noCD (μου τη δίνει να πρέπει να βάζω το CD κάθε φορά για να παιζω ένα παιχνίδι) πέρασε πολύ καιρός.Τα ψιλο πηδηματάκια που ανέφερες είναι φαινομενο σε κάποια παιχνίδια (κάποιοι τα έχουν στο FEAR για παράδειγμα).Καλό είναι να τεστάρεις την κάρτα για Overheating πρώτα για να βεβαιωθείς ότι είναι σωστή αυτή.Βάλε το 3D mark να κάνει loop (χωρίς κανένα cpu test) για κανένα 2-3ωρο και με τα settings ψιλά. (ανάλυση 1600 και 4x antialiasing kai 16x anisotroping). Άμα δεν κολλήσει ή δεν βλέπεις artifacts σημαίνει ότι αυτή είναι καλά και κάτι άλλο προκαλεί τα "πηδηματάκια". Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 24, 2006 Author #30 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Φοβάμαι πως ναι. Είναι όντως τόσο λίγα, πλέον. Μη σε παραξενεύει όμως. Πολλά σύγχρονα παιχνίδια απαιτούν πολύ μνήμη. Τα 2GB είναι απαραίτητα σε όλα τα καινούρια PC απαιτήσεων.Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψεις από το Page file είναι τα 2GB RAM. Έστω και 4x512 είναι πολύ καλύτερα από 2x512.Τον Ρ4 κλόκαρέ τον όσο μπορείς γιατί είναι κρίμα να δώσεις χρήματα για αναβάθμιση. Το forum είναι πλούσιο από overclocking tips οπότε μια περιήγηση στις ανάλογες κατηγορίες θα σε βοηθήσει. Τώρα που έχεις και καινούριο PSU... [snip]Νεότερα:Τα σκαλώματα δυστυχώς ΔΕΝ οφείλονται στο page-file των XP (SP1) , διότι το απενεργοποίησα κι επέμειναν (άρα λογικά δεν πρέπει να είναι ΟΥΤΕ πρόβλημα στο μέγεθος της μνήμης). Μάλλον το πειράζει που το FSB μου είναι 533 και οι μνήμες μου 333. Α, και το μάνουαλ της μητρικής γράφει πως αν βάλεις AGP 8x, την κατεβάζει στα 4x (μήπως τελικά έπρεπε να πάρω την 6800GS :120: )Anyway, έριχνα τώρα μια ματιά στην Asus στο section για τη μητική μου και βρήκα αυτό! Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι το διαβάζω σωστά; Μπορώ δηλαδή να ανεβάσω ΜΟΝΑΧΑ το FrontSideBus στα 800, διατηρώντας παράλληλα τον υπάρχον επεξεργαστή μου που είναι σχεδιασμένος για FSB 533 (P4@3.06 HT) και αλλάζοντας μονάχα τις μνήμες σε DDR400;Αν όντως διαβάζω σωστά, να το κάνω; Θα δω διαφορά; (θα πάψει π.χ. να σκαλώνει το NFS MW κάθε 3 και λίγο);ΥΓ. Ακολουθεί ποστ με ss από το NFS MW Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 24, 2006 Author #31 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Επειδή είμαι ακόμα με το παλιό τροφοδοτικό, τα παρακάτω ss είναι σε 800x600 με φουλαρισμένα τα γραφικά του NFS MW και default ρυθμίσεις στους πλέον πρόσφατους drivers της 7800GS (84.21). Τα κίτρινα νούμερα στην κάτω αριστερή γωνία είναι τα frames per second (από το FRAPS). Πάμε με τη σειρά, Golf, Punto, TT Supra, Gallardo, Elise Και τέλος 2 ακόμα ss του Golf, το πρώτο από το starting video ενός αγώνα και το δεύτερο από τον ίδιο τον αγώνα. Εδώ για να βγάλω τα εικονιζόμενα fps, έχω απενεργοποιήσει εντελώς το Shadow κι έχω κατεβάσει μια σκάλα το Car Reflection Update Rate (για να είμαι ειλικρινής, απογοητεύτηκα). Το NFS MW είναι το μόνο από τα παιχνίδια που διαθέτω που φουλαρισμένο ΔΕΝ τρέχει ομαλά σε μεγάλες αναλύσεις με την 7800GS. Τρέχει όμως με πάνω από 30fps ακόμα και σε 1280x1024 με αρκετές από τις ρυθμίσεις γραφικών του απενεργοποιημένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLN Μάρτιος 24, 2006 #32 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Να ξαναπω άλλη μια φορα ότι δεν πιστευω ότι φταιει το μεγεθος της μνημης. Δεν ξερω για την ταχυτητα της. Επιγραμματικα να πω ότι εχω παιξει NFS : MW στον opteron 170 να τρεχει στα 1200ΜΗζ με 512 μνημη στα 200 @2-2-2-5. (Στο ιδιο συστημα ο 170@2700 με μνημες 225@2-2-2-5 δεν ειδα τραγικες διαφορες, Ηταν πιο αργο αλλα όχι τοσο ώστε να σου σπαει τα νευρα…. Συμπερασμα?? It’s all about the vga! Στην δικη σου περιπτωση φιλε… ψαξε αλλου για λυση στο προβλημα σου και όχι σε cpu/memory, αν είναι οντως τοσο εκενυριστικο οσο λες…My 2 cents Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 24, 2006 Author #33 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Να ξαναπω άλλη μια φορα ότι δεν πιστευω ότι φταιει το μεγεθος της μνημης.Ναι, αυτό έγραψα κι εγώ παραπάνω.Δεν ξερω για την ταχυτητα της. Επιγραμματικα να πω ότι εχω παιξει NFS : MW στον opteron 170 να τρεχει στα 1200ΜΗζ με 512 μνημη στα 200 @2-2-2-5. (Στο ιδιο συστημα ο 170@2700 με μνημες 225@2-2-2-5 δεν ειδα τραγικες διαφορες, Ηταν πιο αργο αλλα όχι τοσο ώστε να σου σπαει τα νευρα…. Συμπερασμα?? It’s all about the vga! Στην δικη σου περιπτωση φιλε… ψαξε αλλου για λυση στο προβλημα σου και όχι σε cpu/memory, αν είναι οντως τοσο εκενυριστικο οσο λες…My 2 centsΕίναι όντως εκνευριστικό. Καμια ιδέα στο τι άλλο μπορεί να φταίει;(καλώς εχόνττων των πραγμάτων, από βδομάδα θα έχω και το 3d Mark 2006, οπότε θα έχουμε κι ένα πιο αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης). Btw, οι 59οC που χτυπάει MAX η κάρτα μέχρι στιγμής, είναι φυσιολογικοί ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Μάρτιος 24, 2006 #34 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 φυσιολογικοτατοι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 24, 2006 #35 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Νεότερα:Τα σκαλώματα δυστυχώς ΔΕΝ οφείλονται στο page-file των XP (SP1) , διότι το απενεργοποίησα κι επέμειναν (άρα λογικά δεν πρέπει να είναι ΟΥΤΕ πρόβλημα στο μέγεθος της μνήμης). Μάλλον το πειράζει που το FSB μου είναι 533 και οι μνήμες μου 333. Α, και το μάνουαλ της μητρικής γράφει πως αν βάλεις AGP 8x, την κατεβάζει στα 4x (μήπως τελικά έπρεπε να πάρω την 6800GS :120: )Anyway, έριχνα τώρα μια ματιά στην Asus στο section για τη μητική μου και βρήκα αυτό! Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει ότι το διαβάζω σωστά; Μπορώ δηλαδή να ανεβάσω ΜΟΝΑΧΑ το FrontSideBus στα 800, διατηρώντας παράλληλα τον υπάρχον επεξεργαστή μου που είναι σχεδιασμένος για FSB 533 (P4@3.06 HT) και αλλάζοντας μονάχα τις μνήμες σε DDR400;Αν όντως διαβάζω σωστά, να το κάνω; Θα δω διαφορά; (θα πάψει π.χ. να σκαλώνει το NFS MW κάθε 3 και λίγο);Φίλε migf1, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ένα απλό πραγματάκι και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες. Για να έχεις ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα, πρέπει να συμβαίνουν τα εξής1. Να έχεις το κατάλληλο hardware2. Να έχει το παιχνίδι ωραίες υφές (textures)3. Να είναι καλογραμμένο το παιχνίδι.Όπως θα κατάλαβες, στην περίπτωση του NFSMW, η τρίτη περίπτωση ΔΕΝ ισχύει. Και γενικά σε τίτλους της EA, είναι συχνό φαινόμενο αυτό δλδ το παιχνίδι σε διάφορα σημεία να κολλάει (sluttering) ανεξαρτήτως hardware.Ακόμη και παιχνίδι διετίας και τριετίας ακόμη δοκίμασε πχ το demo του NFS Hot Pursuit 2 που και εγώ δεν θυμάμαι πόσο καιρό πριν κυκλοφόρησε, και σε σημερινό σύστημα πάλι κάνει τα ίδια κολλήματα.Το NFSMW (το demo) το έχω δοκιμάσει στο δικό μου μηχάνημα P4 @3.2, 800FSB με 1GB μνήμη και 6800GT, καθώς και σε μηχάνημα με Athlon64 3.8 και 7800GT και παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.Δεν φταίει το μηχάνημά σου, φταίει η μηχανή του NFS. Οπότε μην ξοδεύεσαι σε άσκοπες αναβαθμίσεις. Όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που έχεις δοκιμάσει από ότι έχω διαβάσει στα προηγούμενα posts σου έχουν άψογες επιδόσεις. Αυτό δεν σε υποψιάζει ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο παιχνίδι; Είναι άλλο πράγμα ένα παιχνίδι να έχει φοβερά γραφικά και μεγάλες απαιτήσεις λόγω εξελιγμένης αλλά καλογραμμένης μηχανής (πχ Doom 3) και άλλο απλά να έχει ωραία textures, αλλά η μηχανή του να είναι κακογραμμένη (NFSMW, ή BF2)Όσο για αυτό που διάβασες στο manual της κάρτας γραφικών, είναι αλήθεια. Εφόσον η μητρική σου είναι AGP4x αναγκαστικά η κάρτα θα δουλέψει και αυτή σε 4χ αντί για 8χ, ΑΛΛΑ αυτό είναι καθαρά θεωρητικό.Στην πράξη ΔΕΝ υπάρχει διαφορά μεταξύ 4χ και 8χ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 24, 2006 Author #36 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 Φίλε KMPcTec, με έφτιαξες! :098: Τυγχάνει να το έχω το HP2 και πάω να το εγκαταστήσω τώρα να δω πως τρέχει (δεν το είχα δοκιμάσει ως τώρα).Many thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 24, 2006 Author #37 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2006 φυσιολογικοτατοι.. Ok, πάει αυτό :047: Κι ο P4 μια χαρα είναι, οπότε από θερμοκρασίες είμαστε εντάξει (άντε, να τα περιορίζουμε σιγά-σιγά τα ενδεχόμενα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 25, 2006 Author #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Φίλε migf1, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ένα απλό πραγματάκι και θα σου λυθούν όλες σου οι απορίες. Για να έχεις ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα, πρέπει να συμβαίνουν τα εξής1. Να έχεις το κατάλληλο hardware2. Να έχει το παιχνίδι ωραίες υφές (textures)3. Να είναι καλογραμμένο το παιχνίδι.Όπως θα κατάλαβες, στην περίπτωση του NFSMW, η τρίτη περίπτωση ΔΕΝ ισχύει. Και γενικά σε τίτλους της EA, είναι συχνό φαινόμενο αυτό δλδ το παιχνίδι σε διάφορα σημεία να κολλάει (sluttering) ανεξαρτήτως hardware.Ακόμη και παιχνίδι διετίας και τριετίας ακόμη δοκίμασε πχ το demo του NFS Hot Pursuit 2 που και εγώ δεν θυμάμαι πόσο καιρό πριν κυκλοφόρησε, και σε σημερινό σύστημα πάλι κάνει τα ίδια κολλήματα.[snip]Τελικά το NFS:HP2 (το κανονικό, όχι το demo) μου τρέχει μια χαρα, με μέσο όρο κοντά στα 100 fps στα 1027x768 (στην 1η πίστα που το δοκίμασα). Ούτε κολλήματα, ούτε τίποτα.Επίσης, το NFS:MW στο laptop μου (Centrino 1.85, 512 DDR, ATI Mobility X300 128Mb PCIe, HD στις 4200 rmp) κάνει πολύ-πολύ λιγότερα σκαλώματα, αν και τρέχει με σχεδόν τα πάντα απενεργοποιημένα και σε ανάλυση 640x480.Πιάσε το αυγό και κούρευ' το :117: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 25, 2006 #39 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Μα δεν μπορείς να συγκρίνεις τα 1024χ768-Όλα Max-8AA-16AF με το 640χ480 όλα OFF. Αυτό που λες είναι απαράδεκτο. Ε φυσικά έτσι η χ300 τρώει και την 7900GTX. Δοκίμασε να κάνεις λίγο Tweaking στο NFSMW, http://www.tweakguides.com/NFSMW_1.html και πες μας τα αποτελέσματα. Πού ξέρεις, μπορεί και να το κουρέψουμε το αυγό Link to comment Share on other sites More sharing options...
migf11442169150 Μάρτιος 25, 2006 Author #40 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2006 Μα δεν μπορείς να συγκρίνεις τα 1024χ768-Όλα Max-8AA-16AF με το 640χ480 όλα OFF. Αυτό που λες είναι απαράδεκτο. Ε φυσικά έτσι η χ300 τρώει και την 7900GTX. Ουπς! Λαθος διατύπωση... εννούσα πως στο ΠιΣι στην ίδια ανάλυση (640x480) και όλα off κάνει περισσότερα σκαλώματα από ότι στο λάπτοπ. Και τα δυο δλδ σε ίδιες ρυθμίσεις. Δοκίμασε να κάνεις λίγο Tweaking στο NFSMW, http://www.tweakguides.com/NFSMW_1.html και πες μας τα αποτελέσματα.Πού ξέρεις, μπορεί και να το κουρέψουμε το αυγό Μακάρι! Πάντως προς το παρόν σηκώνω τα χέρια ψηλά. Από βδομάδα που θα έχω το νέο τροφοδοτικό (btw κανά HEC Ace 480άρι λέω να πάρω, φτάνει; ) και τα 3D Mark 2005 και 2006, θα επανέλθω. Πολλά ευχαριστώ και για τη βοήθεια και για τα χρήσιμα links! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.