Jump to content

Giga, Asus, DFI και τα λοιπά - Αξιοπιστία και overclocking

Nos-Dio

Recommended Posts

• Replies 416
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από ταραμας [Σήμερα, στις 01:26]

Κοίτα, για να τελειώνουμε γιατί όπως είπαμε και πρίν απαντήσεις δίνουμε κατά την διάρκεια του διαλείματος, δεν θα βρείς ούτε ενα post δικό μου που να απευθύνομαι σε κάποιον με τον ίδιο τρόπο που εκανες εσύ (εκτός απο την μία και μοναδική φορά που προκλήθηκα προσωπικά απο κάποιον), έγραψαν είκοσι άτομα πρίν απο μένα και κατέληξες να πείς σε μένα αυτά που είπες,

η απάντησή μου είναι απλή στον τρόπο που μου απευθύνθηκες, αν δεν την κατάλαβες να την επαναλάβω, σε άλλους οι εξυπνάδες.

σου είπα ότι μπορώ να γίνω τόσο έξυπνος όσο εσύ αν το θελήσω, για να πάρεις και συ μια γεύση από το στιλάκι απαντήσεων σου.
Τώρα, στο post σου σου απάντησα ενα προς ενα, κοίταξέ το.

Την ASUS δεν την πήρα απο το πλαίσιο και δεν θα είχα αντίρρηση να πάρω την DFI αν πεισθώ οτι έχουν λυθεί όλα τα σκ@τοπροβλήματα που έχω δεί στο παρελθόν και τις κ@λ@κατασκευές που έχω δεί απο την DFI. Για τους ίδιους λόγους που δεν θα έπερνα μια Alfa romeo όσο γρήγορη και να είναι (για όσους κατάλαβαν).

Λοιπόν, καλή η DFI, διαθέτει το πιό μαγκιόρικο bios που έχω δει και εκεί τελειώνουν όλα, παραπάνω δεν έχει, κόφτε λοιπόν τις π@π@ριές του τύπου θα τρέξω memtest στο ASUS ή στο Gigabyte και θα τα φτύσει ενώ το DFI θα συνεχίσει σαν το johnny walker και όλα τα υπόλοιπα.

μάλιστα δηλαδή σε συνδυασμό με αυτά
Αρχική απάντηση από ταραμας

1) δεν το ξέρω, για άλλες ρυθμίσεις ευχαρίστως να σου πώ

2) μην είσαι τόσο σίγουρος, κράτα και καμμιά πισινή

3) σχεδόν συμφωνώ

4) όχι και τόσο

5) δεν νομίζω οτι βλέπεις καλά, αν μου πείς κάτι απο τα ρούχα που του λείπει θα το σκεφτώ.

περιμένεις να πείσεις κάποιον να προτιμήσει ASUS σε σχέση με την DFI σε 754?, μας λες με λίγα λόγια ότι εντάξει μωρέ έχει μειονεκτήματα αλλά από την στιγμή που δεν έχω εγώ δοκιμάσει DFI και δεν έχω εγώ πειστεί ότι δεν έχει προβλήματα, θεωρήστε την αναξιόπιστη και πάρτε ASUS και ας έχει περισσότερα φράγκα, και το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τα λες και σε άτομα που είναι κάτοχοι DFI 754 (και μερικοί και της Giga).

Ξέρεις κανένα που να ocάρει να έχει μείνει ευχαριστημένος από το ASUS 754? Εκτός και αν στην τελική θες να μας πεις ότι για default είναι καλύτερο το ASUS και για οc καλύτερο το DFI.

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 11:38]

σου είπα ότι μπορώ να γίνω τόσο έξυπνος όσο εσύ αν το θελήσω, για να πάρεις και συ μια γεύση από το στιλάκι απαντήσεων σου.μάλιστα δηλαδή σε συνδυασμό με αυτάπεριμένεις να πείσεις κάποιον να προτιμήσει ASUS σε σχέση με την DFI σε 754?, μας λες με λίγα λόγια ότι εντάξει μωρέ έχει μειονεκτήματα αλλά από την στιγμή που δεν έχω εγώ δοκιμάσει DFI και δεν έχω εγώ πειστεί ότι δεν έχει προβλήματα, θεωρήστε την αναξιόπιστη και πάρτε ASUS και ας έχει περισσότερα φράγκα, και το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι ότι τα λες και σε άτομα που είναι κάτοχοι DFI 754 (και μερικοί και της Giga).

Ξέρεις κανένα που να ocάρει να έχει μείνει ευχαριστημένος από το ASUS 754? Εκτός και αν στην τελική θες να μας πεις ότι για default είναι καλύτερο το ASUS και για οc καλύτερο το DFI.

Καλά άσε για το πρώτο δεν αξίζει να συνεχίσω, απλά μου επιτίθεσαι και θέλεις να σου δώσω και τα ρέστα, ωραίος είσαι ρε μεγάλε, το ποιός είναι εξυπνότερος είναι σχετικό και δεν έχει να κάνει με την DFI ούτε με την Gigabyte κλπ, αλλά μια που το θέτεις το ζήτημα είμαι ορθάνοικτος σε προκλήσεις τέτοιου είδους.

Σε προηγούμενο post μου έδωσα στοιχεία απο την (έστω ερασιτεχνική) σύγκριση που έκανα σε 3 μηχανήματα ενα εκ των οποίων είχε την DFI 754, σου είναι εύκολο να συμπεράνεις οτι την έχω δεί ή θέλεις βοήθεια?

Η απάντηση στο ποιό είναι καλύτερο είναι απόλυτα σχετική και πρώτιστα έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του κάθε χρήστη, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, ή δεν διάβασες καθόλου το σχετικό post μου ή εσκεμμένα το παραβλέπεις για να δημιουργήσεις εντυπώσεις, αν συμβαίνει το πρώτο τότε δεν έχω κάτι να σε κατηγορήσω, αν όμως συμβαίνει το δεύτερο θα επαναλάβω την απάντησή μου.... αλλού οι εξυπνάδες.

Tαραμα να σου πω. Παρακολουθω τα ποστ σου απο τοτε που γραφτηκες στο forum και βλεπω οτι σχεδον οπου ποσταρεις δημιουργεις προβλημα. Ή εχεις προβλημα στο να διατυπωνεις αυτα που σκεφτεσαι και τα κανεις να φαινονται με ερεστικο τροπο ή δεν γουσταρεις το lab και θες να τα βαλεις με ολους. Ηρεμησε λιγο. Ξερω οτι εχεις δημιουργησει και προσωπικα καποια προβληματα με μερικους χρηστες απο την κοινοτητα μας .

Τέλος σας δίνω τα συμπεράσματα απο την δοκιμή 3 μηχανημάτων με τις παρακάτω συνθέσεις :

socket 754

mobo : (DFI - Gigabyte K8NSNXP - ASUS K8N-E DELUXE)

CPU : Athlon 64 3200 - Athlon 64 3400

MEM : Twinmos 2X512

VGA : Sapphire radeon X800XT PE

χρησιμοποιήθηκαν...ο ίδιος δίσκος sata 120GB, και ίδια περιφερειακά και την ίδια ψύξη.

Το συμπέρασμα για να μην κουράζω δικαιώνει το DFI ως προς τον υψηλότερο δείκτη oc έστω και χωρίς να υπάρχει τεράστια διαφορά, αξίζει όμως να αναφέρω οτι στις μετρήσεις χρόνου απόκρισης που κάναμε σε επεξεργασία video και μερικά προγράμματα παρά το γεγονός οτι το DFI ήταν σε υψηλότερο βαθμό oc απο τα υπόλοιπα δεν φάνηκε να μας δίνει καμμία διαφορά.

Νομίζω οτι μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας όλοι, keep walking .........εγώ να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την υποδειγματική σταθερότητα του ASUS μου, ο γιός μου με το πολύ καλό Gigabyte του που μόνο καφέ δεν ψήνει και φίλος του οποίου έβαλα το DFI ο οποίος είναι επίσης ικανοποιημένος.

Τo έχω υπόψην μου το post σου, το θέμα είναι ότι δε μας λες πιες απαιτήσεις δεν πληρεί η DFI ενός καταναλωτή, που πληρούν οι άλλες, είτε θέλει oc είτε δε θέλει. σε θέμα τιμής νομίζω ανάμεσα στις 3 η DFI είναι η φτηνότερη ή κάνω λάθος.

σου ζητώ συγνώμη για την συμπεριφορά μου ήταν λάθος, και θα έπρεπε να είμαι ευγενικότερος στους χαρακτηρισμού μου.

Αρχική απάντηση από unseen [Σήμερα, στις 15:56]

Tαραμα να σου πω. Παρακολουθω τα ποστ σου απο τοτε που γραφτηκες στο forum και βλεπω οτι σχεδον οπου ποσταρεις δημιουργεις προβλημα. Ή εχεις προβλημα στο να διατυπωνεις αυτα που σκεφτεσαι και τα κανεις να φαινονται με ερεστικο τροπο ή δεν γουσταρεις το lab και θες να τα βαλεις με ολους. Ηρεμησε λιγο. Ξερω οτι εχεις δημιουργησει και προσωπικα καποια προβληματα με μερικους χρηστες απο την κοινοτητα μας .

Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, πάραυτα θα ξαναδώ πολλά απο τα post μου για να εξαντλήσω και την παραμικρή περίπτωση να μην γίνομαι κατανοητός αν και κατέχω την Ελληνική γλώσσα αρκετά καλά.

Δεν ξέρω τι ξέρεις, ξέρω πολύ καλά αυτά που ξέρω, αν υπάρχουν κάποιοι που έχουν προσωπικά προβλήματα με μένα ευχαρίστως να τους ακούσω, αν πάλι έχουν εξουσιοδοτήσει εσένα τότε ευχαρίστως να σε ακούσω και να σου απαντήσω.

Να έχεις υπόψιν σου οτι και εγώ παρακολουθώ τα δικά σου μαζί με μερικών άλλων, δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή απαραίτητο να εκφέρω τις απόψεις μου, αν χρειαστεί θα το κάνω.

Οσο για τα δικά μου posts το χειρότερο που έχω γράψει είναι οτι εδω μέσα κάποιοι συμπεριφέρονται σαν κλίκα, εχω ήδη απαντήσει και δεν νομίζω οτι είναι σωστό να επανέλθω εδώ, δηλώνω ξεκάθαρα οτι αν υπάρχει όρος συμμετοχής στο forum αυτό που να μας απαγορεύει να εκφράζουμε την άποψή μας για συμπεριφορές που πιστεύουμε οτι δεν είναι σωστές, τότε να μου τον δείξετε και θα αποχωρήσω αμέσως. Πιστεύω οτι τέτοιος όρος δεν υπάρχει και είναι ενας απο τους λόγους που με χαρά συμμετέχω. Δεν τα βάζω με κανέναν, αντιπαρατίθεμαι στα λεγόμενα μερικών και ενίοτε απαντώ στην ίδια γλώσσα που μου απευθύνονται.

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 16:12]

Τo έχω υπόψην μου το post σου, το θέμα είναι ότι δε μας λες πιες απαιτήσεις δεν πληρεί η DFI ενός καταναλωτή, που πληρούν οι άλλες, είτε θέλει oc είτε δε θέλει. σε θέμα τιμής νομίζω ανάμεσα στις 3 η DFI είναι η φτηνότερη ή κάνω λάθος.

σου ζητώ συγνώμη για την συμπεριφορά μου ήταν λάθος, και θα έπρεπε να είμαι ευγενικότερος στους χαρακτηρισμού μου.

Στο θέμα τιμής συμφωνώ αν και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές (το ASUS το πήρα 119 ευρώ), τώρα όσο για την δική μου εμπειρία απο το DFI είναι φανερό οτι ανεβαίνει ψηλά, χαλαρά έπαιζε στα 260 ενώ το δικό μου asus εμφάνισε τα πρώτα σημεία ασυναρτησίας, πάραυτα όπως είπα δεν είδαμε καμμία διαφορά σε απόκριση κατά την χρήση προγραμμάτων την ίδια στιγμή που το DFI είχε ήδη ανέβει αρκετά παραπάνω απο τα άλλα δύο, αυτό με κάνει να σκέφτομαι προς τι όλη αυτή η φασαρία? είναι απλά μια ικανοποίηση της στιγμής? ή μήπως υπάρχει αλλού κάποιο σημείο εμφανούς διαφοράς κατα την χρήση που δεν το προσέξαμε?

Και τέλος, είναι το αίσθημα εμπιστοσύνης που σου δημιουργεί κάτι όταν φαίνεται καλή κατασκευή, ίσως να είμαι και επηρεασμένος απο τα πολλά προβλήματα του παρελθόντος, μπορεί, καμμιά φορά είναι δύσκολο να δώσεις ανοιχτά την εμπιστοσύνη σου ξανά.

Τέλος πάντων μέχρι σήμερα δουλεύουν μια χαρά και τα δύο DFI που έχω βάλει, στο τεστ που κάναμε το μόνο αρνητικό ήταν μια μικρή διαφορά στην θερμοκρασία της cpu προς τα πάνω απο τα άλλα δύο αν και αυτό είναι σχετικό, μπορεί να οφειλόταν σε διάφορους λόγους.

Η αντιπαράθεση μου αρέσει και είναι και ευχάριστη και οφέλιμη πολλές φορές, αυτό που δεν μου κολλάει είναι να σε αποκαλούν δεδομένα άσχετο μερικοί αν δεν συμφωνείς με την άποψή που έχουν για το απόκτημά τους.

Οσο για τα δικά μου posts το χειρότερο που έχω γράψει είναι οτι εδω μέσα κάποιοι συμπεριφέρονται σαν κλίκα, εχω ήδη απαντήσει και δεν νομίζω οτι είναι σωστό να επανέλθω εδώ, δηλώνω ξεκάθαρα οτι αν υπάρχει όρος συμμετοχής στο forum αυτό που να μας απαγορεύει να εκφράζουμε την άποψή μας για συμπεριφορές που πιστεύουμε οτι δεν είναι σωστές, τότε να μου τον δείξετε και θα αποχωρήσω αμέσως.

Πιστεψε με ακομα δεν εχεις δει τι σημαινει κλικα.Οποτε κοψε την πιπιλα.....

Αρχική απάντηση από Vagouridis [Χθες, στις 22:49]

Πιστεψε με ακομα δεν εχεις δει τι σημαινει κλικα.Οποτε κοψε την πιπιλα.....

Κοίτα, με σένα τα είπαμε, δεν έχω χρόνο για σένα φίλε μου, λυπάμαι, σου προτείνω να μείνεις στον κύκλο σου όπου αισθάνεσαι ασφαλής με μερικούς να σε χειροκροτάνε.

Πίστεψέ με δεν έχω καμμία κακία απέναντί σου, απλά με κούρασες.

Ουφφφφ........Βαρέθηκα να διαβάζω.........ΔΕΝ τα διάβασα όλα από την αρχή.......Διάβαζα από το τέλος και πρίν , μέχρι και την 11 σελίδα...........Είσαστε τρελοί όλοι....... :D:p

Ρε πάρτε ABIT και τα ξαναλέμε.........και μη μου πεί κανείς γιά ABIT γιατί θα τσακωθούμε...... :p

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 03:38]

Ουφφφφ........Βαρέθηκα να διαβάζω.........ΔΕΝ τα διάβασα όλα από την αρχή.......Διάβαζα από το τέλος και πρίν , μέχρι και την 11 σελίδα...........Είσαστε τρελοί όλοι....... :D:p

Ρε πάρτε ABIT και τα ξαναλέμε.........και μη μου πεί κανείς γιά ABIT γιατί θα τσακωθούμε...... :p

Με P4 570J???????......:p

Αρχική απάντηση από hipro5

η Αbit είναι απλά απαράδεκτη αυτό τον καιρό σε AMD άσε που δεν την φέρνει και το πλαίσιο :p

τον καημένο τον nos dio τον έχουμε πάρει φαλάγγι με το πλαίσιο :D

τέλος πάντων αν φέρει DFI το πλαίσιο με εγγύηση 5 χρόνια DOA θα το πάρω αμέσως :jump:

H ΑSUS δινει ενα....... Γιατι ζητας απο την DFI 5?????

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.