Jump to content

τί πραγματικά παίζει με τα ms ?

george28gt

Recommended Posts

Έχω ακούσει ότι σε οθόνες με μεγάλο χρόνο απόκρισης παρουσιάζεται pixelιασμα κλπ...

είμουν στο πλαίσιο και παρατηρούσα μια Εizo με χρόνο απόκρισης 12ms και μια άλλη μάρκα με 4ms...

αυτό που έπαιζε προερχόταν από το NFS most wanted και ενώ τα χρώματα της eizo ήταν, αναμενόμενα, καλύτερα και γενικά η όλη εικόνα καλύτερης ποιότητας, δεν παρουσίαζε pixelιασμα λόγω των 12ms όπως θα περίμενε κανείς... μήπως το όλο σκηνικό είναι και λίγο μύθος και πάλι καταφεύγουμε σε ακρότητες, με κάποιες εταιρίες να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το καταναλωτικό κοινό βγάζοντας οθόνες 2ms ?

μήπως οθόνες 4 ή και 8ms μπορούν να κάνουν καλή δουλειά χωρίς ορατές διαφορές ?

Ερωτήσεις κάνω, διότι δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ το θέμα.

Σκέφτομαι να πάρω μια 19αρα και ενώ είχα εντυπωσιαστεί από τα 2ms της Viewsonic, τώρα το ξανασκέφτομαι να το ψάξω λίγο αν αξίζει τα λεφτά.

Οπότε κατα τη γνώμη σας, και μιλάμε πάντα για παιχνίδια, τί αξίζει ????

2ms ή 8ms αλλά eizo ???

είδα σε ένα thread κάποιον να λέει ότι δεν μετράει μόνο η απόλυτη τιμή των ms αλλά και άλλα χαραχτηριστικά του panel αν κατάλαβα καλα... ποιά είναι αυτά ? τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής ?

Από ότι έχω διαβάσει κάτω από τα 16ms, -δηλαδή με τα 12 είσαι εντάξει- δεν υπάρχει πρόβλημα ghost

τότε ποιός πραγματικά ο λόγος που η Viewsonic διαφημίζει στο site της την 2άρα οθόνη της ως κάτι το τόσο καταπληκτικό και αναγκαίο ???

πραγματικά απορώ, μήπως μας δουλεύουν ???

τότε ποιός πραγματικά ο λόγος που η Viewsonic διαφημίζει στο site της την 2άρα οθόνη της ως κάτι το τόσο καταπληκτικό και αναγκαίο ???

πραγματικά απορώ, μήπως μας δουλεύουν ???

Εντάξει ρε συ η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση. Το ότι διαφημίζουν κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και 100% αλήθεια. Τα 2ms δεν προσφέρουν πρακτικά στο μέσο χρήστη κάτι καλύτερο από τα 8ms αλλά μπορούν να κοστίζουν πολλά παραπάνω

Θυμίσου το HyperThreading για παράδειγμα

Καταρχήν όταν κάποιος επιλέγει EIZO, πρέπει να ξέρει ότι την επιλέγει κυρίως για τα χρώματά της.

Τώρα για τα ms, πολύ χοντρικά, τα εντυπωσιακά μικρά νούμερα που βλέπεις να διαφημίζονται έχουν να κάνουν με την διάρκεια μετάβασης του pixel από γκρίζο σε γκρίζο.

Είναι τα λεγόμενα midtones των οποίων η γρήγορη μετάβαση έχει να κάνει με το πόσο blurred θα είναι η εικόνα ή όχι. Το θέμα είναι ότι μπορεί μια οθόνη να έχει fast midtones αλλά η μετάβαση ενός pixel από λευκό σε μαύρο και επιστροφή πάλι σε λευκό (πράγμα που είναι και ο ορισμός του response) είναι πολύ πιο αργή στις περισσότερες οθόνες.

Αν πάρουμε για παράδειγμα την πασίγνωστη πλέον ΕΙΖΟ S1910, η ονομαστική τιμή για midtones (12 ms) είναι πολύ κοντά σε αυτή για black-to-white (16 ms).

Αν και δεν το έχω ψάξει πολύ, ενδέχεται σε κάποιες άλλες μάρκες η διαφορά της μιας τιμής με την άλλη να είναι μεγάλη.

Γενικώς, ο,τιδήποτε κάτω από τα 12 ms δε μπορεί να γίνει αντιληπτό από το μάτι, οπότε μπορούμε να πούμε ότι, ναι, τα εντυπωσιακά μικρά ms είναι κυρίως εμπορικό τρυκ, κάτι αντίστοιχο με τα megapixels στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

"grey to grey" , "ελάχιστοι" , "τυπικοί", "μέσοι" αυτά είναι όχι πραγματικοι χρονοι απόκρισης.

Επισης ειναι και το "Response time 2ms (rise)" ή "Response time 2ms (fall)" που στην ουσία είναι μισοι χρόνοι αφού ισχύει RT=Fall+Rise.

Τρικάκια... Η αληθια είναι μια : Θες ΟΘΟΝΗ?--> παιρνεις ΕΙΖΟ. Θες συμβιβασμό?--> παιρνεις αλλη "μαρκα" και βαυκαλίζεσαι(τσσσσ) με τους δήθεν υπεραπειροελάχιστους χρόνους απόκρισης...

"grey to grey" , "ελάχιστοι" , "τυπικοί", "μέσοι" αυτά είναι όχι πραγματικοι χρονοι απόκρισης.

Επισης ειναι και το "Response time 2ms (rise)" ή "Response time 2ms (fall)" που στην ουσία είναι μισοι χρόνοι αφού ισχύει RT=Fall+Rise.

Τρικάκια... Η αληθια είναι μια : Θες ΟΘΟΝΗ?--> παιρνεις ΕΙΖΟ. Θες συμβιβασμό?--> παιρνεις αλλη "μαρκα" και βαυκαλίζεσαι(τσσσσ) με τους δήθεν υπεραπειροελάχιστους χρόνους απόκρισης...

λοιπόν Viewsonic VX922 world's fastest LCD,

2ms gray-to-gray (avg.); 2ms white-black-white (typ)

οπότε μιλάμε για άσπρο-μαύρο-άσπρο τυπικό χρόνο 2ms.

οπότε πράγματι είναι πάρα πολύ γρήγορη, απλώς καταλαβαίνω ότι

μάλλον πρόκειται για υπερβολή.

καταλαβαίνω οτι η Eizo έχει καλύτερα χρώματα και ποιότητα, αλλά ας

μην καταφεύγουμε σε ακρότητες και τις θεοποιούμε, η εν λόγω Viewsonic

είναι πράγματι γρηγορότερη από κάθε EIZO που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

Δεν υπάρχει κάποιο trick, αν και αυτα τα trick που περιγράφεις ισχύουν σε

άλλες περιπτώσεις. Τέλος δεν αμφιβάλω ότι πράγματι ίσως να είναι αχρείαστη υπερβολή τα 2ms.... δεν ξέρω...

Tόσα threads εδώ μέσα, δεν έχετε πάρει πρέφα ότι υπάρχουν 3 είδη panel;

http://www.behardware.com/articles/498-4/lcd-screens-in-a-nutshell.html

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=71226

Μεταξύ των διαφορετικών panel δεν υπάρχει σύγκριση στην τιμή της απόκρισης κάθε οθόνης.

@george

Εγώ σε καμμια περίπτωση δεν θεοποιώ τις ΕΙΖΟ(απλώς εγραφα με ψιλοχαλαρό στυλάκι).Ομως μεχρι τώρα μου έχει δώσει την εντύπωση πως είναι σοβαρη εταιρία με προιόντα που μακροπρόθεσμα αποδυκνύονται καλύτερα απο αυτά των ανταγωνιστών. Γιατί για μένα πολυ σημαντικός παράγων είναι η ποιότητα κατασκευής, που στην ΕΙΖΟ είναι υποδειγματική.

Αλλωστε ο καθένας έχει τις δικές του προταιρεότητες και τις δικες του απαιτήσεις από το καθετι.

Α, και...

Havin' eizo is like drivin' a mercedes...

ΕΔΙΤ:

λοιπόν Viewsonic VX922 world's fastest LCD,

2ms gray-to-gray (avg.); 2ms white-black-white (typ)

Είδες τι σου λέω? (avg), (typ) NOT (real) got it? :112:

Tόσα threads εδώ μέσα, δεν έχετε πάρει πρέφα ότι υπάρχουν 3 είδη panel;

http://www.behardware.com/articles/498-4/lcd-screens-in-a-nutshell.html

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=71226

Μεταξύ των διαφορετικών panel δεν υπάρχει σύγκριση στην τιμή της απόκρισης κάθε οθόνης.

εγώ προσωπικά, επειδή δεν το έχω πάρει χαμπάρι, γι'αυτό ξεκίνησα αυτό το thread και άμα δεις τα παραπάνω posts μου ροτάω συγκεκριμένα να μου πείται για τα διαφορετικά panels, γιατί είδα σε κάποιο άλλο thread κάποιον που ανέφερε, συνοπτικά όμως, αυτό που με σαφήνεια και links λες εσύ στο post σου.

Οπότε thanks, πάω να checkάρω τα links... :)

Κατα τη γνωμη μου κ απο αυτα που εχω δει, μη κρινεις τι οθονη θα παρεις απο τα ms.Πρωτα κοιτα ποιοτητα εικονας, ζωντανια χρωματος κτλ, κ ασε τελευταια τα ms.Η προγουμενη μου οθονη ηταν 25 ms κ ομως ημουν απολυτα ικανοποιημενος.Προσφατα πηρα τη Samsung 930bf με 4ms κ πιστεψε με, οσον αφορα τη κινηση κ το ghosting η διαφορα με τη προηγουμενη ειναι απειροελαχιστη.Πρεπει να εισαι λιγο ψειρας κ ψαγμενος για να το καταλαβεις..

Προσφατα πηρα τη Samsung 930bf με 4ms κ πιστεψε με, οσον αφορα τη κινηση κ το ghosting η διαφορα με τη προηγουμενη ειναι απειροελαχιστη.Πρεπει να εισαι λιγο ψειρας κ ψαγμενος για να το καταλαβεις..

σωστά, άλλωστε τα μάτια μας έχουν καταστραφεί απο τις CRT για να καταλάβουμε τη διαφορά ;)

εγω εχω την εv λογω viewsonic και εχω μεινει παρα πολυ ευχαριστημενος, την ειχα παρει μολις βγηκε πριν τα χριστουγεννα στα 460 ευρω, αψογη οθονη και καταπληκτικα ζεστα χρωματα, και μιλαω απο την αποψη ενος χρηστη που παιζει πολλα FPS και παιχνιδια γενικοτερα. Και για 460 ευρω δε μου φανηκε ακριβη για να πω την αληθεια...

Φίλε μου κάποιες εταιρίες για λογους marketing λένε ότι έχουν χρόνο απόκρισης 2,4,8 ms. αλλά είναι απάτη γιατί τα νούμερα αυτά αφορόυν ένα μονο χρώμα.. Ενώ στις Eizo λένε πιο λογικά νούμερα που αφορούν όλα τα χρώματα...

Πάντως είναι γεγονός ότι η ΕΙΖΟ έχουν τρομερά χρώματα.

Εγώ, αν ήταν να δώσω παραπάνω λεφτά για να πάρω κάτι διαφορετικό από την Viewsonic μου, θα τα έδινα μόνο για Eizo, επειδή δεν μπορούσα...

Αλλά και η VX922 μου φαίνεται καταπληκτικη...

Ρε ΕΙΖΟ και ξερό χαβιάρι....έχω μια ΕΙΖΟ Τ550 CRT εδώ και 6 χρόνια και τσακίζει κόσμο για την ηλικία της......αλλά σε TFT θα ξαναπάρω (ελπίζω) ΕΙΖΟ αν δεν παρω καμια LG λόγο κόστους.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.