Jump to content



LiteOn 16H5S - quality scans - lightscribe test


panoc

Recommended Posts

Μετά από 1+ χρόνο με το 3500AG ήρθε η ώρα και παρέδωσε το πνεύμα του... (ξαφνικό βραχυκύκλωμα στη πλακέτα του χωρίς προφανή αιτία ή λόγο...)

λοιπόν ψαχνουμε για νέα συσκευή κατα προτίμηση μάυρη (για να ταιριάζει στο stacker).

εχουμε και λεμε

1. LG DVD+-R/+-RW GSA-4167B 16x BULK BLACK

2. PIONEER DVR-110D - BLACK BULKR

3. ΤEAC DV516 16X DVD±RW DUAL DRIVE BLACK RETAIL

4. ASUS DRW-1608P2S 16X DOUBLE LAYER 16X BLACK RETAIL

5. NEC DVD+/-R/RW ND-4550 16X BULK BLACK DOUBLE LAYER

6. NEC DVD+/-R/RW ND-4570 16X BLACK BULK DOUBLE LAYER

ας μου εξηγήσει κάποιος τη διαφορα του 4550 με το 4570 γιατί δε βλέπω κατι ουσιώδες...

αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο έστω και σε λευκο (αγορά όμως από Ελλάδα)... (μην αναφέρεται plextor δε σκοπευω να δωσω περισσότερα χρήματα).

με ενδιαφδέρουν κυρίως η αξιόπιστη εγγραφή σε δισκάκια TY (τα καλά ξέρεται) γιατί χρησιμοποιέιτε για αποθήκευση και back-up πολύτιμων δεδομένων. (Αν γραφει και σε 12Χ -16Χ τα δισκάκια αυτα ακόμα καλύτερα :D)

ΕDIT

Αν έχετε να προτείνεται και εναν απλό οδηγό ανάγνωσης (παλι κατα προτίμηση μαυρο αλλά δε θα τα χαλάσουμε είπαμε) που να ειναι σχετικά γρήγορος στην αναγνωση CDROM (ναι... CDROM) και να κανει και σχετικά γρήγορο DVD-rip...

στα γρήγορα σκέφτηκα αυτούς τους 2.

1. BENQ DVDROM 1650

2. ASUS DVD E616P BLACK

και για τους 2 (αν ειναι αυτοί οι 2) καπου καπως κάποτε είχα διαβάσει καλά λόγια...

Link to comment
Share on other sites

διαβάζοντας το review μιλάμε για ενα πολύ καλό οδηγό, και με πολύ καλό dvd-rip που μαλλον κανει τον οδηγό αναγνωσης περιτό.

με λίγα λόγια με ενθουσίασε, Thanks Στέλλα :).

θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη του Hemi πανω στο συγκεκριμένο οδηγό.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.

Αν και με πρόλαβαν οι εξελίξεις (καθότι μη σίγουρος έπρεπε πρώτα να το ψάξω) τα Pioneer και TEAC που προτείνεις παραπάνω δεν έχουν υποστήριξη για DVD-RAM εγγραφή οπότε αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο μάλλον θα έπρεπε να τα αποκλέισεις. (EDIT:Απ' ότι βλέπω ούτε το LiteOn έχει υποστήριξη για DVD-RAM εγγραφή οπότε για να το προτείνεις δεν σε πολυνοιάζει) Από εκεί και πέρα, μου κάνει εντύπωση πως τα NEC στο e-shop έχουν 1 χρόνο μόνο εγγύηση ενώ στο πλαίσιο 2 χρόνια από την αντιπροσωπεία (NEC ND4551 Bulk) ή 3 από το ίδιο το κατάστημα (NEC ND3550 Bulk). Βέβαια θα μου πείτε είναι πιο τσιμπημένες οι τιμές αλλά γιατί στο ένα κατάστημα η αντιπροσωπεία να δίνει 2 χρόνια και στο άλλο 1; Και τέλος για να πω την αποψή μου (έχοντας δουλέψει το NEC 1100Α και LiteOn 1653S) θα προσανατολιζόμουν σε αυτές τις 2 λύσεις καθώς τα drives αυτών των εταιρειών έχουν πολλές δυνατότητες και υπάρχουν και πολλοί ψαγμένοι χρήστες που φροντίζουν να τις αποκαλύπτουν/αξιοποιούν στο έπακρο.

Δεν ξέρω αν βοήθησα (πιθανότατα ήθελες κάτι πιο συγκεκριμένο). Πάντως ότι και να πάρεις σου εύχομαι μεγειά και καλορίζικο προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Οτι και να πουν τα e-shop και οποιοσδηποτε θα πρεπει να ξερουν οτι ΟΛΑ τα ηλεκτρονικα προιοντα που εισαγονατι και πωλουνται αλλα και που κατασκαευαζονται επι Ευρωπαικου εδαφους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ καλυπτονται απο εγγυηση 2 ετων και ανω.Περισσοτερα στο υπουργειο αναπτυξης και εμποριου

Link to comment
Share on other sites

φιλε αυτο εχω εγω εδω και 3 μηνες. ειναι τελειο για τα λεφτα του για μενα αν δεν αποφασισες ακομα πηγενε και χτυπα το.. εγω ιδι κανω dvd ετικετες.

τωρα ειδα οτι το πηρες.

εγω απο το multirama παιρνω dvd δισκακια lightscribe

Link to comment
Share on other sites

τα πρωτα scans, μου τα χαλει λίγο στην αρχή... το δισκακι ειναι γραμένο με 8Χ δεν εχει επιλογή για παραπάνω... (το παλιο 3500 τα εγραφε 12Χ...)

post-923-1442174331,7707_thumb.jpg

post-923-1442174331,8475_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζοντας το ultrabuffer του Nero από auto σε manula 80MB και γραφοντας ακριβως τα ίδια δεδομένα όπως και τις 2 προηγούμενες περιπτώσεις πηρα πολύ καλύτερα αποτελεσματα.

Μα είναι δυνατόν το μέγεθος του buffer καθώς και το manula/auto να επηρεάζει την ποιότητα εγγραφής?

post-923-1442174335,5313_thumb.jpg

post-923-1442174335,5816_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αλλάζοντας το ultrabuffer του Nero από auto σε manula 80MB και γραφοντας ακριβως τα ίδια δεδομένα όπως και τις 2 προηγούμενες περιπτώσεις πηρα πολύ καλύτερα αποτελεσματα.

Από που αλλάζει το μέγεθος του buffer;

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω μεχρι στιγμης θα εχεις παρατηρησει οτι γραφει πιο γρηγορα απο το Nec ? Πχ στην ιδια ταχυτητα εγγραφης το Liteon ειναι πιο γρηγορο.

δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο γιατί με το 3500 εγραφα με 4Χ (παλαιότερα) και μετά πήγε κατευθείαν στα 12Χ. Στα 16Χ όμως το liteon ειναι πραγματι πιο γρήγορο, χρειάστηκε περίπου 4.30 λεπτα για 4.37GB ενώ το 3500 εκανε γύρω στα 5..10 - 5.20.

Από που αλλάζει το μέγεθος του buffer;

Στέλλα ταπό το μενού του nero πας -File-> preferences-> Ultrabuffer.

Στρην ουσία το ultrabuffer ειναι η ποσότητα της RAM που χρησιμοποιείο το nero σαν buffer. Απλά για κάποπιο λόγο και για όσες δοκιμές εκανα ειχα παντα κλύτερα scans με την επιλογη σε manual (με οποιοδήποτε μεγεθος) από ότι είχα με auto.

Αυτό παντως που με χαροποιεί ιδιαιτέρως με αυτό τον οδηγό, είναι ότι είναι πολύ ήσυχος.

---

EDIT

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει με πιο πρόγραμμα γραφουμε την Lightscribe επιφανεια?

---

EDIT 2

Το βρήκα!

SureThing CD Labeler 4 SE

Χρειάστηκε ομως και το LightScribe Host Software για να δει το πρόγραμμα τον οδηγό.

Link to comment
Share on other sites

και ναι μετά από 33 ολόκληρα λεπτα το πρωτο τυπωμενο lightscribe δισκάκι ειναι γεγονός.

Το δισκάκι (hp) γραφτησε σε best quality με το SureThing CD Labeler 4 SE.

ενα λινκ για να δειτε το αποτελεσμα

το αρχειο ειναι 1ΜΒ δε το συμπ΄'ιεσα αλλο για να μη χαθεί πολύ η ποιότητα.

www.panoc.freegr.net/ls.jpg

Ομολογουμένος μου φαίνεται λίγο αχνό, ίσως φταίει η φωτογραφία που ως φωτογραφία δεν έχει ξεκάθαρα όρια και γραμμές ίσως και το media. Αλλά εμένα το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.