Jump to content

Need help για αναβάθμιση

punkro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω εναν celeron D,στα 2.8 Ghrz,με 256 cache memory,512 ram.(μή ρωτάτε γιατί celeron,μεγάλη ιστορία),κάρτα γραφικων low cost.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα, να δώσω λεφτά για έναν καθαρό P4, στα ίδια hrtz,ώστε να ανεβάσω την cashe,ή να προσθέσω 512 ram,και να βάλω μια πιο αξιόλογη κάρτα γραφικών.

Σε περίπτωση που ανεβάσω την ram, και βάλω μία πολύ καλή κάρτα γραφικών,η cashe θα μου τρεντάρει αισθήτα την απόδοση του συστήματος;,γιατί αν είναι έτσι τζάμπα θα δώσω τόσα λεφτά. Και σε ποιές εφαρμογές θα έχω πρόβλημα;

Any help θα ήταν ευπρόσδεκτη ,γιατί εν βγάζω άκρη:)

πιστεύω πως θα έβλεπες μεγάλη διαφορά αν έπαιρνες έναν p4 και μια μέτρια-καλή κάρτα γραφικών. με ακόμα 512mb θα έβλεπες μεν μια διαφορά αλλά όχι και τόσο σημαντική

Απλά, ο P4 πάει καμμια 200 euro, η καρτα γραφικών + μνήμη πάει γύρω στα 200 euro,ε και εγώ έχω κάπου 200 euro:)

Αν έχει η motherboard σου PCI Express θα έλεγα ότι θα δεις πιο άμεσα αποτελέσματα με την κάρτα γραφικών, και σαν pci express θα σου μείνει στο μέλλον.

Αν δεν έχεις δε θα ήταν σοφό να επενδύσεις λεφτά στην κάρτα γραφικών και καλύτερα να έπαιρνες άλλο επεξεργαστή, για να έχεις πιο σταθερό και γρήγορο μηχάνημα, και στα προγράμματα, και κάπως στα παιχνίδια, και να κοίταζες για καμιά προσφορά vga μεταχειρισμένη.

Αν έχεις καλό μηχάνημα τότε θα χρειαστείς και μνήμη για να το εκμεταλλευτείς στο έπακρο, αλλιώς θα είναι μάλλον extra.

’ν πάρεις κάτι, ταπεινή μου γνώμη είναι να δώσεις τα 200 σου μόνο σε αυτό πχ, μόνο cpu ή μόνο κάρτα γραφικών.Σιγά σιγά παίρνεις τα υπόλοιπα. Όσον αφορά τον επεξεργαστή πριν κάνα μήνα διάβασα ένα άρθρο του RAM που συγκρίναν επεξεργαστές τόσο AMD όσο και Intel καθώς και Dual Core με Single Core ενώ δεν παρέλειψαν και τις Lite εκδόσεις τύπου Sempron και Celeron. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι εκτός από τους FX και τους αντίστοιχους της Intel, οι διαφορές στους υπόλοιπους είτε Celeron είτε όχι δεν ήταν καθόλου αξιοσημείωτες ούτε απαγορευτικές. Με βάση αυτό και δεδομένου ότι έχεις PCI express, χτύπα μια 6600gt ή ότι μπορείς με τα 200 να ψιλοβρείς την υγεία σου και τον επόμενο μήνα σκας και ενα 50αρι και τσιμπάς και μια 512άρα μνήμη ακόμα. Σε περίπτωση που δεν έχεις PCI express πιστεύω πως η άποψη του Simon για μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών και μνήμη είναι απόλυτα λογική και σωστή.

Δεν πολυκατάλαβα το μέρος του συγκριτικού.Δηλαδή εννοείς ότι οι celeron δεν είναι και τόσο για τον κούκου; Οπότε μου προτείνεις να ασχοληθώ με κάρτα γραφικών και μνήμη,και επεξεργαστή να βάλω αργότερα ; Σε κάτι τέτοιο ψιλοκαταλήγω και εγώ.Υστερα απο μία κρίση,ωχ έχω celeron,το ξανασκέφτηκα:p

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Εν ολίγοις, ναι, έλεγε ότι οι celeron/sempron δεν είναι του πεταμού, ούτε απαγορευτικοί για πιο απαιτιτικά πράγματα. Αλλά γιατί δεν μας λες την πλήρη διάταξη του συστηματός σου?

Καλά δεν είναι να τον τιμήσουμε και τόσο:p.Ήταν μία λύση ανάγκης στην φάση που μου κάηκε το τροφοδοτικό,και μαζί με αυτό η motherboard, και η κάρτα γραφικών.AGP 2.0 4x έχω ,και απ'ότι κατάλαβα το pci-express κάνει πάταγο,οπότε θα δυσκολευτώ λίγο στην κάρτα,και από πλευράς διαθεσιμότητας,και τιμής

edit : την έχω πατήσει 2 φορές από σκόνη.Να κλείνετε καλά τα κουτιά και να τον ξεσκονίζεται που και που =) otherwise ΒοοοΜ.Εντυπωσιακότατο δεν λεώ:p Την πρώτη φορά,μιλούσα και με έναν ξάδερφο εκείνη την στιγμή,και μου έλεγε πως να βάλω μία cpu σωστά.Kαι αφού την βάζω μου λέει άναψετον, τι κάνει ; Και η απάντηση; BooOM. O ξαδερφος: BooM; . Ήταν σοκαριστικό :p (Tην πρώτη φορά δεν μου έκαψε τίποτα,είχα intel και geforce.Την δεύτερη μου έκαψε την ati,και την motherboard του amd.Ποτέ ξανά.)

Οταν λές low cost κάρτα..τι κάρτα έχεις τώρα;

Εγω στη θέση σου θα έπαιρνα μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών

(ati 9600-9600xt-9700-9800) και ενα P4 επίσης μεταχειρισμένο

στην ανάγκη. Πιο πολύ θα βοηθήσουν αυτα τα 2 πιστεύω παρά

μια εξτρα 512 ram.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.