Jump to content

Θόρυβος

mogolfiero

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!

Εχω μια μικρη ασημαντη αποριούλα.

Εχω στην κατοχή μου ενα κουτι Heroichi πανω στο οποιο υπαρχουν 2 ανεμιστηρακια 12αρια ενα μπροστα και ενα πισω. Το προβλημα μου ειναι οτι το μπροστινο ανεμιστηρι κανει πααρα πολυ θορυβο. Η συνδεση του ειναι πανω στην μητρικη. Ξερετε καποιο προγραμμα Η τροπο ωστε να του μειωσω τις στροφες περιστροφης του?

Σας ευχαριστω!

Επειδή είναι πολύ πιθανό η μητρική να μην επιτρέπει στο speedfan να ελέγξει το συγκεκριμένο ανεμηστήρα, μπορείς να δοκιμάσεις να αγοράσεις κάτι σαν το fanmate που παρεμβάλεται μεταξύ του ανεμηστήρα και της τροφοδοσίας του και ρυθμίζει τις στροφές του. Fanmate και λοιπά παρόμοια ανταπτοράκια έχουν τα περισσότερα καταστήματα με υπολογιστές.

Δοκίμασε και να καθαρίσεις το φίλτρο του κουτιού. Ίσως δεν περνάει πολύς αέρας από την σκόνη.

Και πως μπορω να καταλαβω ποιο ειναι αθορυβο και ποιο οχι?

Ξερω οτι τα αθορυβα έχουν 3 καλωδια αντι για 2. Κατα τα αλλα ομως?

Φιλε mogofiero μπορεις να δοκιμασεις για αρχη το speedfan μηπως γινεται να το μειωσεις το fan απο εκει που ειπαν και παραπανω αλλιως μπορεις να πας σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων να παρεις μια αντισταση περιπου 150Ω καπου στα 7watt ωστε να μπορει να αντεξει το fan και να την παρεμβαλης στο καλωδιο του ανεμιστηρα. Υπαρχουν κι αλλες λυσεις οπως πχ να το βγαλεις απο τη μητρικη να του συνδεσεις εναν ανταπτορα 3pin->4pin και να το συνδεσεις με κοκκινο-μαυρο που δινει 5volt αντι κιτρινο-μαυρο που δινει 12volt.

Πάρε μια ημίσκλυρη βούρτσα και πέρασε μια γενική φασίνα τα ανεμιστηράκια.Σίγουρα θα έχει μαζευτεί σκόνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.