drpain007 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2006 Καλησπέρα παιδιά,επειδή έχω ψάξει τα πάντα και παντού για να ξεκλειδώσω την 7800gs,έχω βρει το support για το riva tuner αλλα είναι μονο εικονικο.o μισος κόσμος τις 7800 λέει ότι δεν ξεκλειδώνει με softmod,οι άλλοι μισοί λένε περίμενε να βγει "rivatuner" που να υποστηρίζει το chip.αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποτε θα βγει "rivatuner" καινούριο και όχι το 15.8,και αν κάποιος κατάφερε κάτι πάνω στα pipes..Εκτος από αυτό μήπως ξέρει κάποιος τις μέγιστες αντοχές του voltage(τάση)τις κάρτας?εγώ από 1.4 την έχω "φλασάρει" σε 1.55 από το nibitor.αλλη μια ερώτηση ξέρει κάποιος αν γίνεται να τη "φλασαρεις" με bios τις gt η τις gtx τα οποια είναι μονο σε pci-e bios?
george28gt Μάρτιος 13, 2006 #2 Μάρτιος 13, 2006 πρόκειται να αγοράσω μία Albatron AGP 7800GS 256, τι ξέρεις για αυτή ?απο o/c τι λέει ?
Zakkorn Μάρτιος 13, 2006 #3 Μάρτιος 13, 2006 Αφού υπάρχει ήδη Thread http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=19881 για την 7800GS γιατί κάνετε άλλο?Καλύτερα εκέι να γράφουμε όλοι για να μην ψαχνόμαστε. :003: Back to the point...Νέο Rivatuner θα βγει στις επόμενες μέρες (ίσως και μέσα σε αυτήν την βδομάδα) επειδή πρέπει να προσθέσει και τις 7900.Όπως έγραψα στο άλλο thread, έχω πάρει μια XFX 7800GS για το παλιό μου πλέον rig (το έχει η γυναίκα μου), και από 375/1200 την πήγα 490/1400 χωρίς κανένα πρόβλημα.Τα pipes δεν τα έχω πειράξει ακόμα, περιμένω να βγει το rivatuner. Αν και πάλι δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω.
george28gt Μάρτιος 13, 2006 #4 Μάρτιος 13, 2006 Αφού υπάρχει ήδη Thread http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=19881 για την 7800GS γιατί κάνετε άλλο?Καλύτερα εκέι να γράφουμε όλοι για να μην ψαχνόμαστε. :003: Back to the point...Νέο Rivatuner θα βγει στις επόμενες μέρες (ίσως και μέσα σε αυτήν την βδομάδα) επειδή πρέπει να προσθέσει και τις 7900.Όπως έγραψα στο άλλο thread, έχω πάρει μια XFX 7800GS για το παλιό μου πλέον rig (το έχει η γυναίκα μου), και από 375/1200 την πήγα 490/1400 χωρίς κανένα πρόβλημα.Τα pipes δεν τα έχω πειράξει ακόμα, περιμένω να βγει το rivatuner. Αν και πάλι δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω.sorry, τελευταίο post σ'αυτό το thread, αλλά γιατί δεν ξέρεις αν θα δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις τα extra pipes ? είναι επικίνδυνο ? αν δεν πετύχει ή αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, τότε δεν μπορεί κανείς να επαναφέρει την κάρτα στην προηγούμενη κατάσταση ?υπάρχει κάποιος οδηγός που να εξηγεί γενικά τους κινδύνους αυτούς ?
Zakkorn Μάρτιος 13, 2006 #5 Μάρτιος 13, 2006 sorry, τελευταίο post σ'αυτό το thread, αλλά γιατί δεν ξέρεις αν θα δοκιμάσεις να ενεργοποιήσεις τα extra pipes ? είναι επικίνδυνο ? αν δεν πετύχει ή αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα, τότε δεν μπορεί κανείς να επαναφέρει την κάρτα στην προηγούμενη κατάσταση ?υπάρχει κάποιος οδηγός που να εξηγεί γενικά τους κινδύνους αυτούς ? Κίνδυνος δεν υπάρχει να χαλάσει τίποτα από όσο ξέρω. Αμα τα ξεκλειδώσεις για παράδειγμα και αρχίζουν τα κολλήματα σε εφαρμογές ή artifacts, ενώ πρίν δεν είχες τίποτα απτα δύο, σημαίνει ότι είναι χαλασμένα. Οπότε απλώς τα ξαναγυρνάς όπως ήταν και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν το έχω πολυψάξει να πω την αλήθεια οπότε καλό είναι να κάνεις κανένα search είτε σε αυτό το forum είτε στο google περί unlocking pipes. Εγω όπως είπα δεν ξέρω αν θα το κάνω γιατί το Pc που την έχει είναι της γυναίκας μου πλέον, που αυτή ξεχωρίζει τα καλά γραφικά και το smooth frame rate όπως ένα μωρό το Fiat απτην Ferrari.
drpain007 Μάρτιος 13, 2006 Author #6 Μάρτιος 13, 2006 πρόκειται να αγοράσω μία Albatron AGP 7800GS 256, τι ξέρεις για αυτή ?απο o/c τι λέει ?Αυτην εχω x-treme edition(τρομαρα μου)Απο overclock δε κανει τίποτα ακόμα εκτός και άν πάρεις το ρίσκο και πειράξεις την πλακέτα ή πειράξεις τα bios.Εγω τα πείραξα΄(bios)αλλα απο τροφοδωσία δε ξερω ποια είναι η μέγιστη τιμή που παίρνει.Για την albatron δεν ειμαι fun,αυτη που εχω ειναι της xfx ουτε αυτη μου αρεσε αλλα την προτιμησα,μακαρι να εβγαζε η asus.Για τη συγκεκριμενη καρτα λενε ολοι τα καλυτερα αλλα ακομα δε πείστηκα.Αν ξεκλειδωθει μιλαμε πια για μια καρτα φοβερη.Για overcklock pipes περιμενουμε rivatuner.Θα δωσω μια σελίδα για να δεις στο περιπου τι τιμες βγαζει η καρτα.
drpain007 Μάρτιος 13, 2006 Author #7 Μάρτιος 13, 2006 Αφού υπάρχει ήδη Thread http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=19881 για την 7800GS γιατί κάνετε άλλο?Καλύτερα εκέι να γράφουμε όλοι για να μην ψαχνόμαστε. :003: Back to the point...Νέο Rivatuner θα βγει στις επόμενες μέρες (ίσως και μέσα σε αυτήν την βδομάδα) επειδή πρέπει να προσθέσει και τις 7900.Όπως έγραψα στο άλλο thread, έχω πάρει μια XFX 7800GS για το παλιό μου πλέον rig (το έχει η γυναίκα μου), και από 375/1200 την πήγα 490/1400 χωρίς κανένα πρόβλημα.Τα pipes δεν τα έχω πειράξει ακόμα, περιμένω να βγει το rivatuner. Αν και πάλι δεν ξέρω αν θα το δοκιμάσω.Χίλια συγνώμη Zakkorn,το thread σου το διαβασα αλλα νομιζα οτι δεν κολλαγε αυτο που ηθελα να γραψω τωρα το ξερω.Και πολυ σωστα απαντησες στο φιλτατο George28gt,δεν υπαρχει φοβος για ενα softmod.Αξιζει πραγματικα γιατι,παραδειγμα:αν η εταιρια που φτιαχνει καρτες γραφικών εχει δυο παρτιδες 6800LE και μια παρτιδα 6800gt,αν η παρτιδα των gt τελειωσει και θελουν και αλλες και ξεμεινουν οι LE τοτε θα πει(παραδειγμα το ονομα) μητσοοοοο πιασε ρε 200 κομματια και ξεκλειδωσε τα.Ρε μπαγασα οταν βγει riva να το κανεις..Ευχαριστω είχα αρχισει να απογοητευομαι :0)
drpain007 Μάρτιος 13, 2006 Author #8 Μάρτιος 13, 2006 Επειδη δεν γνωρίζω για τα links αν επιτρεπονται η σελιδα ειναι αυτή.www.gpureview.com/show_cards.php?card1=59&card2=382#
Zakkorn Μάρτιος 13, 2006 #9 Μάρτιος 13, 2006 Χίλια συγνώμη Zakkorn,το thread σου το διαβασα αλλα νομιζα οτι δεν κολλαγε αυτο που ηθελα να γραψω τωρα το ξερω.Και πολυ σωστα απαντησες στο φιλτατο George28gt,δεν υπαρχει φοβος για ενα softmod.Αξιζει πραγματικα γιατι,παραδειγμα:αν η εταιρια που φτιαχνει καρτες γραφικών εχει δυο παρτιδες 6800LE και μια παρτιδα 6800gt,αν η παρτιδα των gt τελειωσει και θελουν και αλλες και ξεμεινουν οι LE τοτε θα πει(παραδειγμα το ονομα) μητσοοοοο πιασε ρε 200 κομματια και ξεκλειδωσε τα.Ρε μπαγασα οταν βγει riva να το κανεις..Ευχαριστω είχα αρχισει να απογοητευομαι :0)Aυτο που λες περι ξεκλειδώματος θα ίσχυε αν όντως οι LE (για παράδειγμα) ήταν απλώς κλειδωμένες GT.Οι κατώτερες κάρτες είναι προβληματικές σε κάποια τμήματα, που δεν είναι αναγκαία για τον "τίτλο" τους (πχ LE), που προορίζονταν για ανώτερης κατηγορίας κάρτες. Και επειδή η εταιρεία δεν εγγυάται ότι δε θα παρουσιάσουν απολύτως κανένα πρόβλημα τις "πετάει" σε μια "νέα" κατηγορία.Απλά τυχαίνει καμιά φορά να μην είναι τελείως προβληματικές ή να είναι μέχρι ένα σημείο προβληματική.Αλλά δεν μπορεί η εταιρεία να βγάζει δεκάδες ενδιάμεσες κατηγορίες ανάλογα με τα προβλήματα της καθεμιάς.Αυτό μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι γίνεται, τώρα αν κάποιος ξέρει τίποτα ας με διορθώσει.
george28gt Μάρτιος 13, 2006 #10 Μάρτιος 13, 2006 Aυτο που λες περι ξεκλειδώματος θα ίσχυε αν όντως οι LE (για παράδειγμα) ήταν απλώς κλειδωμένες GT.Οι κατώτερες κάρτες είναι προβληματικές σε κάποια τμήματα, που δεν είναι αναγκαία για τον "τίτλο" τους (πχ LE), που προορίζονταν για ανώτερης κατηγορίας κάρτες. Και επειδή η εταιρεία δεν εγγυάται ότι δε θα παρουσιάσουν απολύτως κανένα πρόβλημα τις "πετάει" σε μια "νέα" κατηγορία.Απλά τυχαίνει καμιά φορά να μην είναι τελείως προβληματικές ή να είναι μέχρι ένα σημείο προβληματική.Αλλά δεν μπορεί η εταιρεία να βγάζει δεκάδες ενδιάμεσες κατηγορίες ανάλογα με τα προβλήματα της καθεμιάς.Αυτό μέχρι τώρα έχω καταλάβει ότι γίνεται, τώρα αν κάποιος ξέρει τίποτα ας με διορθώσει.Αυτό ισχύει και όχι μόνο για τα GPUs αλλά παλιότερα ίσχυε και για διαφορετικούς χρονισμούς CPUs. π.χ. Pentium 100, 133, κλπ.Απο κει και πέρα δε νομίζω ότι όλες οι LE είναι προβληματικές. Όταν δημιουργείς μια ενδιάμεση κατηγορία (π.χ. LE), πιο φθηνή, η οποία είναι λογικό να έχει την ίδια ή και περισσότερη ζήτηση με τις πιο ακριβές κατηγορίες (π.χ. GT), τότε αναγκαστικά θα διοχετεύσεις και LE GPUs ακριβώς ίδια με τα GT αλλα κλειδωμένα, διότι δεν είναι δυνατόν με τόσο πρόοδο της τεχνολογίας και των "γραμμών" παραγωγής να έχεις τόσα πολλά προβληματικά chipάκια... δεν συμφωνείται ?από εκεί και πέρα για να μη δημιουργήσεις μείωση στη ζήτηση της ακριβότερης κατηγορίας, φροντίζεις να κάνεις το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων των chips της φθηνής κατηγορίας δύσκολο ή/και να διοχετεύσεις φήμες ότι το ξεκλείδωμα δεν είναι ασφαλές ή ότι δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα, οπότε αυτός που είναι διαθετιμένος να διαθέσει αρκετά λεφτά να πάει στην ακριβή κατηγορία για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, ενώ αυτός που δεν είναι και τόσο πρόθυμος να διαθέσει τόσα λεφτά, να έχει ένα αυξημένο κίνητρο να τα δώσει για την φθηνή κατηγορία που μπορεί εν δυνάμει να αποδειχθεί εφάμιλων δυνατοτήτων με την ακριβότερη... Οπότε έχει αυξημένο κίνητρο και τον ενθουσιασμό ότι "κοροιδεύει" την εταιρία, ενώ στην πραγματικότητα τους δίνει όσα λεφτά ή και παραπάνω από αυτά που θα τους έδινε έτσι και αλλιώς.Οπότε όλοι είναι ευτυχισμένοι. Η εταιρία αυξάνει τον τζίρο, αυτός που αγόρασε την ακριβή (GT) είναι χαρούμενος γιατί πιστεύει ότι με η ακριβότερη αγορά του προσφέρει εγγυήσεις και έχει το κεφάλι του ήσυχο, ενώ αυτός με την ξεκλειδωμένη LE νιώθει ο μάγκας του χωριού και πιστεύει οτι τα λεφτά του έπιασαν τόπο...Η παραπάνω θεωρία μου μπορεί να είναι αυθαίρετη λόγω έλλειψης αποδείξεων, αλλά πιστεύω ότι περιγράφει αρκετά καλά την πραγματικότητα.Αν ισχύει, τότε το ξεκλείδωμα των extra pipelines θα είναι εφικτό, αλλά ίσως αργήσει λιγάκι να γίνει ευρέως εφικτό. Βέβαια, αν πέσετε σε κάρτα με χαλασμένα pipelines, ατυχήσατε... αν και είναι βέβαιο, κατα τη γνώμη μου, ότι δεν είναι όλες οι GS κακές GT, αφού τόσα χαλασμένα pipelines δεν υπάρχουν ούτε σε σπίτι του 1850.
Zakkorn Μάρτιος 13, 2006 #11 Μάρτιος 13, 2006 Αυτό ισχύει και όχι μόνο για τα GPUs αλλά παλιότερα ίσχυε και για διαφορετικούς χρονισμούς CPUs. π.χ. Pentium 100, 133, κλπ.Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει... και εις τους αιώνες των αιώνων αμήν!Όσο για το υπόλοιπα που υποθέτεις/πιστεύεις νομίζω τα είπες καλύτερα από μένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.