Jump to content

Εγγύηση τροφοδοτικών

iron_gr1442169135

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η εγγύηση των τροφοδοτικών, καλύπτει μόνο το ίδιο και όχι τα υλικά του συστήματος;

Δηλαδή, αν καεί το τροφοδοτικό και πάρει μαζί του και mobo, cpu, vga, hdd, ποιος σε καλύπτει, ο κατασκευαστής του PSU ή οι κατασκευαστές των υλικών;

Σιγουρα οχι του psu.Ασε που μερικοι κατασκευαστες αν δουν οτι το προιον τους καηκε δεν σε καλυπτουν γιατι λενε φταιει η ΔΕΗ κτλ...

Tέτοιες περιπτώσεις τριγυρίζουν στο μυαλό μου μερικές φορές και προσπαθώ πάντα να παίρνω τροφοδοτικό και μητρική από το ίδιο κατάστημα. Αλλιώς θα σε κάνουν μπαλάκι. Μου συνέβη ήδη μια φορά

Σιγουρα οχι του psu.Ασε που μερικοι κατασκευαστες αν δουν οτι το προιον τους καηκε δεν σε καλυπτουν γιατι λενε φταιει η ΔΕΗ κτλ...

Δηλαδη αν ειναι πανω σε ups και καει ειναι ολα οκ ? Βεβαια υπαρχει ασφαλεια μεσα στο τροφοδοτικο αλλα αν ειναι να γινει το κακο...

• 2 weeks later...

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στον τόπο που ζούμε να υπάρχει ρίξιμο ευθυνών από τον τάδε στον τάδε <<αρμόδιο>>.Απλά να εύχεσε να μην τύχει...

• 1 year later...
Tέτοιες περιπτώσεις τριγυρίζουν στο μυαλό μου μερικές φορές και προσπαθώ πάντα να παίρνω τροφοδοτικό και μητρική από το ίδιο κατάστημα. Αλλιώς θα σε κάνουν μπαλάκι. Μου συνέβη ήδη μια φορά

Να τα λέτε αυτά να μαθαίνονται

Παιδιά, δεν γίνεται να καλύπτει εγγύηση του τροφοδοτικού τα υπόλοιπα parts γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο εκάστοτε κατασκευαστής τι είδους.. "γυμνάσια" κάνουμε στο pc μας.

Αν το τροφοδοτικό είναι καλής ποιότητας ΔΕΝ θα μας κάψει hardware, θα κάψει την ασφάλεια του, και τελείωσε...

Όχι ρε παιδιά. Δεν τα ρίχνει στην ΔΕΗ. Από το μαγαζί που το πήρες απλά μπορεί να βαριούνται να το στείλουν για εγγύηση και να σου λένε τέτοιες μπούρδες... Η κατασκευάστρια εταιρία δεν φέρνει καμία αντίρρηση στο να τα αλλάξει.

Αν δεν έχει ανοιχτεί το τροφοδοτικό είναι υποχρεωμένοι να το αλλάξουν.

Επίσης το κάθε κομμάτι έχει την δικιά του διαρκεί εγγύησης. ανάλογα με την εταιρία και το μοντέλο. Τα μούφα-απλά motherboard, psu έχουν συνήθως ένα χρόνο. cpu 3 hdd 3-5 χρόνια.

Και στο κάτω κάτω αν δεν βρίσκεις άκρη με το μαγαζί επειδή είναι ΖΩΑ μπορείς να τα στείλεις απευθείας και στην εταιρία τους. Βέβαια μόνο οι γνωστές εταιρίες το κάνουν αυτό. Τώρα αν είναι κινεζιά το psu σου δεν βρίσκεις άκρη.

Όχι ρε παιδιά. Δεν τα ρίχνει στην ΔΕΗ. Από το μαγαζί που το πήρες απλά μπορεί να βαριούνται να το στείλουν για εγγύηση και να σου λένε τέτοιες μπούρδες...

Έτσι είναι, δεν την παλεύουν και δεν ασχολούνται, εκτός αν ανήκεις στον ευρύτερο κύκλο τους aka συγγενολόι.

Όχι ρε παιδιά. Δεν τα ρίχνει στην ΔΕΗ. Από το μαγαζί που το πήρες απλά μπορεί να βαριούνται να το στείλουν για εγγύηση και να σου λένε τέτοιες μπούρδες... Η κατασκευάστρια εταιρία δεν φέρνει καμία αντίρρηση στο να τα αλλάξει.

Αν δεν έχει ανοιχτεί το τροφοδοτικό είναι υποχρεωμένοι να το αλλάξουν.

Επίσης το κάθε κομμάτι έχει την δικιά του διαρκεί εγγύησης. ανάλογα με την εταιρία και το μοντέλο. Τα μούφα-απλά motherboard, psu έχουν συνήθως ένα χρόνο. cpu 3 hdd 3-5 χρόνια.

Και στο κάτω κάτω αν δεν βρίσκεις άκρη με το μαγαζί επειδή είναι ΖΩΑ μπορείς να τα στείλεις απευθείας και στην εταιρία τους. Βέβαια μόνο οι γνωστές εταιρίες το κάνουν αυτό. Τώρα αν είναι κινεζιά το psu σου δεν βρίσκεις άκρη.

Υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Ότι προσπαθούν να κάνουν τον καλό πωλητή, στην εταιρεία που τους προμηθεύει για να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές αγορών.

Επίσης ξέρω εισαγωγείς που εβρίσκονται στα δικαστήρια με τα εργοστάσια κατασκευής για τις εγγυήσεις διότι δεν τις αναγνωρίζουν τα εργοστάσια, παρόλο που έλεγαν ότι τις κάλυπταν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.