Jump to content

Απορία για Bigwater

feanorian82

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΡΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Εκτός από αυτά που περιέχει το κουτί θα χρειαστώ ναι τίποτα άλλο για την εγκατάστη του;;

Οι σωλήνες σφίγγουν αρκετά ή πρέπει να ενισχύσω κάπως τα σημεία ένωσης τους;;

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 22:45]

ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΡΩΤΑΡΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Εκτός από αυτά που περιέχει το κουτί θα χρειαστώ ναι τίποτα άλλο για την εγκατάστη του;;

Οι σωλήνες σφίγγουν αρκετά ή πρέπει να ενισχύσω κάπως τα σημεία ένωσης τους;;

Όλα περιλαμβάνονται, εκτός το ψαλίδι για να κόψεις τους σωλήνες. Οι σωλήνες σφίγγουν αρκετά αλλά αν θες να νοιώθεις το κάτι παραπάνω βάλε σφικτηράκια.

Αρχική απάντηση από aristos87 [Σήμερα, στις 23:16]

Για αθόρυβη λύση και για χαλαρό o/c συνηστάτε ????

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα μία αθόρυβη καλούτσικη ψύκτρα αέρα. Δεν έχεις λόγο να βάλεις υδρόψυξη για χαλαρό Overclock και αθόρυβη λύση. Με το 1/5 του κόστους παίρνεις κάτι εξίσου αποτελεσματικό και πολύ πιό απλό.

Λοιπόν η εγκατάσταση έγινε ελπίζω ...επιτυχώς...

1. Η ροή του νερού πρέπει να είναι ορατή ή όχι...γιατί ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..

2. θερμοκασίες A64 2800+ (754) o/ced στα 2340Mhz με 1.64 περίπου Vcore ανέβηκε στους 49 C(prime) και 47 (sandra και 3dmark) και έμεινε εκεί. Κάτι μου λέει πως οι θερμοκασίες σε full LOAD πρέπει να είναι μικρότερες..O 3000+ στα 2.5g σε review ανέβηκε στους 39 c

3. Εκεί που έχω βάλει το ψυγείο το manual λέει ότι πρέπει ο 120άρης πρέπει να διώχνει τον αέρα προς τα έξω..άρα να μην τον ρίχνει πάνω του....Είναι σωστό αυτό;; Να παίρνει αέρα το ψυγέιο δεν θέλουμε; Εγώ το άφησα με την ροή του αέρα προς τα μέσα. Δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά διότι μπαίνει και μέσα στο κουτί..

post-1143-1416071630,9241_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Snips

3. Εκεί που έχω βάλει το ψυγείο το manual λέει ότι πρέπει ο 120άρης πρέπει να διώχνει τον αέρα προς τα έξω..άρα να μην τον ρίχνει πάνω του....Είναι σωστό αυτό;; Να παίρνει αέρα το ψυγέιο δεν θέλουμε; Εγώ το άφησα με την ροή του αέρα προς τα μέσα. Δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά διότι μπαίνει και μέσα στο κουτί..

Εαν κλεισεις και την πλαινη φετα βαλε και στις θεσεις μπροστα κανενα φανακι να βγαζει αερα. Αν και κατα τη γνωμη μου, καλυτερα το πισω φαν του ψυγειου να βγαζει αερα και τα μπροστα να βαζουν ετσι ωστε να μην περναει ο ζεστος αερας απο το ψυγειο μεσα απο το κουτι. Στην πρωτη περιπτωση θα ευνοειται η θερμοκρασια του ψυγειου και στην δευτερη η θερμοκρασια του κουτιου. Δοκιμασε και τα 2 ενδεχομενα να δεις που θα εχεις καλυτερες θερμοκρασιες.

Ναι. Βασικά δεν θέλω να βάλω και άλλα fans στο σύστημα. Το νερό το πήρα για να μην έχω θόρυβο... Τεσπα οι θερμοκρασίες με ενδιαφερουν περισσότερο. Δοκίμασα να βάλω το fan του ψυγείου σε FULL στροφές αλλά πάλι τις ίδιες θεμοκρασίες πιάνει.

Σίγουρα βρε παιδιά κυκλοφορέιο το νερό μέσα; Και σίγουρα το ψυγείο δουλεύει.; Ελέγχονται αυτά τα δύο;

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 10:48] Σίγουρα βρε παιδιά κυκλοφορέιο το νερό μέσα; Και σίγουρα το ψυγείο δουλεύει.; Ελέγχονται αυτά τα δύο;

Για να 'δεις' το υγρό να ρέει, λίγο απίθανο. Πολύ απλά, αν δεν υπάρχει ροή, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει συνεχώς αφού το νερό δεν κυκλοφορεί ούτε ψύχεται. Αν μπορεί και διατηρεί θερμοκρασία, οποιαδήποτε θερμοκρασία, τότε υπάρχει ροή.

Το ψυγείο δεν μπορεί να μην δουλεύει. Αν περνάει το νερό από μέσα του, δουλεύει. Δεν έχει κινητά μέρη, ένα κομμάτι σίδερα είναι.

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 11:53]

Τότε τι φταέι; ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.

ΤΟ νερό στην αντλία πρέπει να είναι εντελώς γεμάτο;

Οι θερμοκρασίες σου είναι μία χαρά για αυτό το κιτ. Μπορώ να σου πω 100 περιπτώσεις γιατί να είναι διαφορετικές από το review που διάβασες, αλλά τώρα δεν προλαβαίνω, πιστεύω εξάλου να μπορείς να τις σκεφτείς και μόνος σου.

Το νερό στην αντλία καλό θα ήταν να είναι σχεδόν γεμάτο, απλά μην την ξεχειλήσεις.

ΥΓ. Γνώμη μου, βάλε τον ανεμιστήρα να τραβάει αέρα, όπως γράφει στο manual. Ναι να παίρνει αέρα το ψυγείο θέλουμε, αλλά αφού ο ανεμιστήρας τραβάει αέρα κολλημένος πάνω του, από μέσα από το ψυγείο δεν θα τραβάει; Καλύτερα αποδίδουν τα περισσότερα ψυγεία όταν οι ανεμιστήρες είναι σε pull.

δηλα΄δη να διώχνει τον αέρα ;

Μήπως να αλλάξω και την συνδεσομλογία..

ΑΝΤΛΙΑ--->ΨΥΓΕΙΟ---->BLOCK----->ΑΝΤΛΙΑ

από

ΑΝΤΛΙΑ---->BLOCK---->ΨΥΓΕΙΟ---->ΑΝΤΛΙΑ που είναι τώρα????

όσο για το shroud δυστυχώς δεν μπορέι να μπεί πουθενά...

Snips γεια σου... επειδει ειχα ρωτησει και εγω για συνδεσμολογια μου εχουν απο αυτο το foroum την παρακατω και μου φαινετε πολυ καλη :

έξοδος μπλοκ--->είσοδος αντλίας--->έξοδος αντλίας--->είσοδος ψυγείου--->έξοδος ψυγείου--->είσοδος μπλοκ(καποιοσ χρηστης του foroum μου την ειχε πει).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.