george28gt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7, 2006 Σκέφτομαι να αγοράσω τον σκληρο αυτό.είναι IDE (το mobo μου δεν υποστηρίζει SATA) με 16mb cache.Είναι της σειράς Diamond Max 10.Έχω και έναν άλλο υπόψιν μου (τον 7Υ250P0) που είναι 64euro ακριβότερος, με σχεδόν ίδια χαραχτηριστικά, αλλά με 8MB cache.Η διαφορά είναι ότι αυτός είναι της MaxLine II σειράς, αλλά απο το site της Maxtor δεν κατάφερα να βγάλω συμπέρασμα ποιά είναι η ουσιαστική διαφορά στην απόδοση και έτσι αν αξίζει τη διαφορά στα λεφτά που είναι σημαντικότατη... 105 ο πρώτος, 169 ο άλλος.Τα average seek είναι πρακτικά ίδια, το θεωρητικό tranfer rate ίδιο (UDMA133), ο ακριβός έχει και λιγότερη cache, οπότε... what's the catch ? γιατι είναι τόσο ακριβότερος ???H μόνη διαφορά που βρήκα στα λακωνικά specs που παρουσιάζονται στο site της maxtor είναι ότι ο ακριβός έχει (δεν θυμάμαι ακριβώς) 52mb/s constant tranfer rate... κάτι τέτοιο τέλως πάντων, ενώ για τον άλλο δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό.Επίσης, οι αντίστοιχοι WD και Seagate των 250GB είναι λίγο ακριβώτεροι από τον 6L250RO, ενώ έχουν την μισή cache και ίδια seek times, κλπ... τι στο διάτανο γίνεται... ψάχνοντας στο yahoo δεν κατάφερα να βρω κανένα review για τους 2 σκληρούς αυτούς, οπότε αν ξέρεται οτιδήποτε πέστε...Τέλος, και οι 2 σκληροί που έχω τώρα είναι της Maxtor (ο παλιός μου είναι Quantum, αλλά πλέον είναι το ίδιο απ'ότι ξέρω) και είμαι πολύ ευχαριστημένος, δουλεούουν σαν τα σκυλιά και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάρτιος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Μια χαρα ειναι ο δισκος.Θα προτιμουσα seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george28gt Μάρτιος 7, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Μια χαρα ειναι ο δισκος.Θα προτιμουσα seagate.ακόμα και όταν ο συγκεκριμένος maxtor εχει διπλασια cache ?πιστεύω ότι τα 16mb cache του 8α τον κάνουν αρκετά πιο γρήγορο από τον seagate τις αντίστοιχης τιμής που έχει 8mb. εσύ τι πιστεύεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 7, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Δε νομίζω πως 2πλάσια cache (απο 8->16) δίνει και πολύ...καλύτερα πιο γρήγορο spin των platers παρά cache....στα 8 δείχνει maxed out....ενώ απο 7.200 σε 10.000 τσιμπάς σοβαρά ΜΒ/s (αλλά μιλάμε για άλλες χωριτικότητες και τιμές). Εγώ θα προτιμούσα τα 8Μ αν μου ερχόντουσαν αρκετά € φθινότερα στα ίδια GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george28gt Μάρτιος 7, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Δε νομίζω πως 2πλάσια cache (απο 8->16) δίνει και πολύ...καλύτερα πιο γρήγορο spin των platers παρά cache....στα 8 δείχνει maxed out....ενώ απο 7.200 σε 10.000 τσιμπάς σοβαρά ΜΒ/s (αλλά μιλάμε για άλλες χωριτικότητες και τιμές). Εγώ θα προτιμούσα τα 8Μ αν μου ερχόντουσαν αρκετά € φθινότερα στα ίδια GB.εγώ όμως είμαι μεταξύ Maxtor, Seagate και Western Digital, όλοι 250GB, ίδιο rotation speed (7200), ίδια average seek times, όλοι UDMA133. Ο Maxtor έχει διπλάσια cache (16mb) και είναι ελαφρώς φθηνότερος. Οπότε μου φαίνεται καλύτερη αγορά κυρίως λόγω του διπλάσιου cache. Οπότε σας ζητώ τη γνώμη σας επάνω σε αυτά τα δεδομένα, π.χ. μήπως ξέρεται αν υπάρχουν άλλες ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των μοντέλων αυτών ? π.χ. μήπως κάποιος από αυτούς πρακτικά έχει καλύτερο transfer rate ? και μιλάω για ουσιαστικές διαφορές όχι π.χ. για 5 mb διαφορα.Θεωρητικά ξέρω ότι έχουν όλοι το ίδιο αφού είναι UDMA133.Άλλη πηγή πληροφοριών δεν μπόρεσα να βρώ π.χ. κάποιο συγκριτικό τεστ.πηγή δεδομένων: τα sites των κατασκευαστών, www.zero1.gr η web page που είδα για τιμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Καλά μιλάμε έπεσες στην περίπτωση. Είχα τον 6L200RO (200GB, IDE,Maxtor,8MB) και την προηγούμενη βδομάδα αγόρασα και αυτόν 6L250RO (250GB, IDE,Maxtor ,16MB). Επειδή είναι καινούρια η εγκατάσταση, δεν έχω βάλει μετροπρογράμματα και άλλα καλούδια ακόμη, αλλά μπορώ να σου πω χοντρικά ότι αυτός με τα 16MB είναι λίγο γρηγορότερος. Όσο για την μάρκα ξέρω ότι πολλοί την κατακρίνουν, ωστόσο εγώ καμιά 8αριά σκληρούς από το 2002 όλοι Maxtor, δεν μου έχει χτυπήσει κανένας. Και ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζω Δεν ξέρω αν είμαι κ...φαρδος, αλλά με βάση την προσωπική μου εμπειρία, θα έλεγα προχώρα για Maxtor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckdiablo555 Μάρτιος 7, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 Και εγω θα συμφωνησω για τον Maxtor ειχα και εχω αρκετους δισκους της Maxtor και ειμαι απολυτα ευχαριστημενως...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
george28gt Μάρτιος 7, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 7, 2006 ευχαριστώ παίδες... και εγώ απ'ότι φαίνεται τελικά θα πάω για Maxtor (τον 6L250R0) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.