Jump to content

Μερικα παιχνίδια κάνουν σαν τρελλα λόγω Dual Core

Zakkorn

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ενω μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα, τις προάλλες έβαλα το Painkiller και πήγαινε σαν τρελλό.

Νόμιζα ότι δεν είχα βάλει το amdcpu. Τελικά το είχα βάλει.

Το έκανα unistall (το amdcpu) και το ξαναέβαλα, αλλά τίποτα.

Μόνο άμα του αφαιρέσω μέσω affinity τον έναν cpu θα δουλέψει κανονικά.

Το κακό είναι ότι το κάνει και σε ένα καινούργιο παιχνίδι που πήρα. Το Mark Ecko's Getting Up.

Υπάρχει καμία άλλη λύση?

Και γιατί το amdcpu είτε το βάλω είτε όχι ο υπολογιστής συμπεριφέρεται το ίδιο? :108:

εφόσον εχεις τον driver, χρειάζεσαι και το SP2 για να δουλεψει σωστά.

κοιτα και αυτο http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23067

edit

αν και νομίζω οτι αν δεν εχεις SP2 δε θα μπορούσες να εγκαταστήσεις τον driver...

Οκ λύθηκε.

Εψαξα παλιες σελίδες του forum και κάπου είδα ότι έπρεπε να βάλω και ένα hotfix.

Το έβαλα και δούλεψε.

Γι όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα http://www.amdzone.com/files/WinXPdualcorehotfix.exe

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=81429

Aυτα που λες ειναι ακριβως οτι σου ειπε κι ο panoc.Απλα στο link εχει γινει η μεταφραση..

Δυστυχώς δεν το είδα. :o

Καθόμουν και έψαχνα το forum για κάτι παρόμοιο που είχε πάρει το μάτι μου.

Και τελικά μέχρι να μπω να το πω ο Panoc είχε ήδη απαντήσει. :116:

:)

Ας κλειδωθεί το thread λύθηκε το πρόβλημα.

:043:

Δυστυχώς δεν λυθηκε.

Εκει που σε κάποια φαση δουλευουν μετά κάνουν πάλι σαν τρελλά.

Ακολούθησα τα βήματα που έλεγε για το hotfix αλλά τίποτα. :086:

Υπάρχει και η λύση του να βρείς το process από τον task manager στη συνεχεια να κανεις δεξί κλικ και να αλλάξεις το afinites σε 1cpu.

Vsync βαζεις στους drivers?????

Το Vsync δεν έχει σχέση με το πρόβλημα. Απ την στιγμή που φταίει το οτι είναι dual core.

Το δοκίμασα καλού κακού και σε κάποιες φασεις πάει με slow motion ή σαν τρελλό.

Το κουφό είναι, ότι αφου έκανα αυτα που λεει η σελίδα περι hotfix, τα παιχνίδια που είχαν πρόβλημα παίζουν για πολύ λίγο, σαν να λύθηκε, και μετά ξαναεπανέρχεται το πρόβλημα. Και μόνο αμα κάνω restart ξαναπαίζουν πάλι για λίγο κανονικά.

Περιεργο.Εχεις κανει την αλλαγη στην registry σε τιμη 1 για αν ενεργοποιηθει?Εμενα μου δουλεψε ρολοι παντως..

ΥΓ:Κοιτα κι αν υπαρχει το "/usepmtimer" στο αρχειο boot.ini

Περιεργο.Εχεις κανει την αλλαγη στην registry σε τιμη 1 για αν ενεργοποιηθει?Εμενα μου δουλεψε ρολοι παντως..

ΥΓ:Κοιτα κι αν υπαρχει το "/usepmtimer" στο αρχειο boot.ini

Και τα δυο που αναφέρεις τα εχω κάνει.

Δοκίμασα επίσης την τιμή να την κάνω και 0, αλλά το ίδιο αποτέλεσμα.

Το πολύ περίεργο είναι ότι ενω στην αρχή παίζεις για κανενα 5-10 λεπτο (ανάλογα με το παιχνίδι) κανονικά μετά αρχίζει που και που να τα πιάνει τρέλλα, μέχρι που γίνονται πάλι χάλια σα να μην έχω βάλει κανένα patch/hotfix.:017:

Και αμα γίνει αυτό σε ένα παιχνίδι στο επόμενο θα είναι ήδη χάλια.

Οπότε μετά μόνο restart και φτου και απτην αρχή για κανένα 5 λεπτο.

Δοκίμασα χώρις καθόλου αυτά που λέει να πειράξω στο registry, πάλι ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Δοκίμασα να κανω unistall και ξανά install είτε το hotfix είτε το amdcpu και πάλι το ίδιο αποτέλεσμα.

Λες και κάτι παθαίνει και ξεθυμαίνει η επιρροή του patch μετά από λίγο και επανέρχεται στα τρελλά του.:120:

Ολα αυτα λυνονται με οτι ανεφερθηκε παραπανω.Εγκαθηστας πρωτα το amddriver επανεκινεις και αμεσως μετα το registry key με την τιμη 1.Τα βαζεις με αυτη την σειρα?

Π.Σ Νομιζω πωσ χρειαζεται service pack 2 κιολας για να υποστηριχτει ο driver

Ολα αυτα λυνονται με οτι ανεφερθηκε παραπανω.Εγκαθηστας πρωτα το amddriver επανεκινεις και αμεσως μετα το registry key με την τιμη 1.Τα βαζεις με αυτη την σειρα?

Π.Σ Νομιζω πωσ χρειαζεται service pack 2 κιολας για να υποστηριχτει ο driver

Αμα διαβάσεις πιο πάνω, λέω ότι έχω κάνει όλα αυτά.:070:

Μου έδωσες μια ιδέα όμως, να κάνω install μόνο το Hofix και όχι και το amdcpu.

Λέτε?... :017:

Έχω SP2 αν δεν είχα δε θα μπαίνανε καν τα patch. ;)

στα άλλα παιχνίδια το κάνει αυτό ή όχι?

γιατί μπορεί το painkiller να φταίει.....

είναι και σχετικά παλιό παιχνίδι.

στα άλλα παιχνίδια το κάνει αυτό ή όχι?

γιατί μπορεί το painkiller να φταίει.....

είναι και σχετικά παλιό παιχνίδι.

Και ναι και όχι.

Δηλαδή το πρώτο παιχνίδι που το έκανε είναι το Painkiller. Έχω βάλει και το τελευταίο patch.

Μετά έβαλα το Ultimate Spider-Man και το έκανε στα menu μονο. Μέσα στο παιχνίδι πάει κανονικά ευτυχώς. Καινούργιο παιχνίδι.

Και το τελευταίο είναι το Mark Ecko's Getting Up. Μόλις αυτες τις μέρες κυκλοφόρησε.

Στα υπόλοιπα που έχω βάλει δεν το κάνει. NFS:MW, B&W 2, Farcry, FEAR, CoD2, Quake4, Medal of Honor PA, Brother in Arms, BF2, Lineage2, Quake3 κλπ.

Επίσης σε αυτά που μου το κάνει, δεν το κάνει σε έναν φίλο μου που έχει και αυτός dual core.

Το παράξενο δεν είναι οτι δεν μπαίνουν/λειτουργουν τα hotfix/patch αλλά το γιατί μετά από λίγο απενεργοποιούνται?:012:

για δοκίμασε αν θέλεις να βάλεις το explorer.exe με affinity στο core 1 και το painkiller.exe με affinity το core 0....

εμένα έτσι δούλευε το serious sam, επειδή είχα πρόβλημα στον ήχο......

για δοκίμασε αν θέλεις να βάλεις το explorer.exe με affinity στο core 1 και το painkiller.exe με affinity το core 0....

εμένα έτσι δούλευε το serious sam, επειδή είχα πρόβλημα στον ήχο......

Με affinity δουλευουν όλα. Δηλαδή αν κανω alt-tab και τους αφαιρέσω έναν core θα δουλεψουν κανονικά, αν αυτό εννοείς.

Το θέμα είναι γιατί δεν πιάνουν τα patch ώστε να μην δουλευουν μόνο μέσω affinity. :090:

Με affinity δουλευουν όλα. Δηλαδή αν κανω alt-tab και τους αφαιρέσω έναν core θα δουλεψουν κανονικά, αν αυτό εννοείς.

Το θέμα είναι γιατί δεν πιάνουν τα patch ώστε να μην δουλευουν μόνο μέσω affinity. :090:

τότε δεν έχεις πρόβλημα....

δεν φτιάχνονται και όλα.... εφόσον σου δουλεύει με affinity, είσαι οκ:114:

τότε δεν έχεις πρόβλημα....

δεν φτιάχνονται και όλα.... εφόσον σου δουλεύει με affinity, είσαι οκ:114:

Ναι αλλά με affinity δουλευουν και χωρίς τα patch.

Ποιος ο λόγος των patch/hotfix τότε?

Και σε έναν φίλο μου που έχει dual core αφου έβαλε τα patch δεν έχει κανενα παρόμοιο πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι.

Ναι αλλά με affinity δουλευουν και χωρίς τα patch.

Ποιος ο λόγος των patch/hotfix τότε?

Και σε έναν φίλο μου που έχει dual core αφου έβαλε τα patch δεν έχει κανενα παρόμοιο πρόβλημα σε κανένα παιχνίδι.

μπορεί να μην έχεις βάλει σωστά το patch...

εφόσον δεν δουλεύει ένα παιχνίδι...δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε συζήτηση περαιτέρω....

αφού με affinity δουλεύει....το έλυσες εν μέρει το πρόβλημα.......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.