lefteriz Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5, 2006 καλησπέρα, αντιμετωπίζω ενα προβλημα με τους 2 δισκους SATA (barracuda 250GB )απο χτες συμβαίνει το εξης περιεργο. οταν πηγαινω σε οποιονδηποτε απο τους 2 δισκους και δοκιμαζω πχ να ανοιξω μια ταινια τοτε γινοντε στιγμιαίες παυσεις όλους του συστηματος για 2'' καθε 5''.. αμα κλεισω το βιντεο τοτε μετά από λίγο επανέρχεται το σύστημα..θεμα λειτουργικού σίγουρα δεν είναι, (έκανα φορματ χωρις αποτελεσμα, οποτεεπαναφέρα το παλιο ghost image)οι δίσκοι κάθοντε στον ενσωματωμενο ελεγκτή VIA το ΣΜΑΡΤ δεν εδειξε καποιο πρόβλημα ουτε τα διαγνωστικά της Seagate - seatools..θέμα ρεύματος επίσης δε νομίζω να παίζει, εκανα διαφορες δοκιμές με τα καλώδια (οπως και αποσυνδεσα περιττές συσκευές κλπ .)καμιά ιδέα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 5, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Αυτό που λες γίνεται μόνο στα αρχεία βίντεο; Γιατί τότε πολλά μπορεί να παίζουν με τον τύπο του αρχείου και τους codecs που έχεις στο σύστημά σου. Δηλαδή μάλλον δεν φταίνε οι σκληροί. Κοίταξε από το Control Panel της Ati τις ρυθμίσεις για overlay, και δοκίμασε κάποιον άλλο video player. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 όχι όχι, το κανει σε οποιαδήποτε προσπέλαση... πχ και οταν ανοίγω το εμυλε μέχρι να κανει cache τα αρχεια που κανω share παιρνει κανα 10λεπτο με τις κλασικές παύσεις...δοκιμασα να αντιγραψω ενα αρχειο από τον δίσκο στον 200άρι κι εβγαλαν τα windows error I/O Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 5, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Αν μπορείς να βρεις κανέναν άλλο σκληρό να δοκιμάσεις. Να δεις αν είναι θέμα Controller. Τους σκληρούς σε RAID τους έχεις; Δοκίμασε να αφαιρέσεις τις pci κάρτες σου. Κοίταξε εδώ για δύο παρόμοιες περιπτώσεις και τις λύσεις που προέκυψανhttp://www.devhardware.com/forums/pc-hardware-21/computer-pauses-intermittently-34419.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 οχι δεν ειναι σε RAID. θα βγαλω τους σκληρους να τους δοκιμασω στον SATA του brother (Sillicon Image 3112 PCI κάρτα). θα κοιτάξω το λινκ ευχαριστω! χμ.. στο λινκ ο ενας αναφέρει ότι το πρόβλημα λύθηκε αλλαζοντας το φαν της vga και ο αλλος βγαζοντας την ασύρματη κάρτα.. εχω κι εγώ ασύρματη κάρτα (level1 802.11g PCI) θα την βγαλω εντελως αλλα παράξενο δεν ακούγεται??? ! .. οταν βγάλω τους δίσκους θα συνδέσω εναν παλιό 80άρη Sata maxtor.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Μάρτιος 5, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Μηπως ειναι θεμα τροφοδοτικου? Δεν επαρκει η ισχύς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 θα το θεωρούσα λίγο απίθανο.. PSU είναι το Enermax 431Watt , καθόλου overclock.. επειδή τώρα δε μπορώ ν ακλείσω τον υπολογιστή.. θα δοκιμάσω αργότερα διάφορα σενάρια με δίσκους και κοντρόλλερς Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 έκανα ενα surface scan apo τα seatools.. τα αποτελέσματα:SeaTools Online Complete Surface ScanStarted at 7:47:39 PM on 2/5/2006.Scanning drive: VIA SATA RAID Controller : ST325082 3AS SCSI Disk DeviceSerial Number: 4ND057K5 4ND057K5Capacity: 250.06 GB - An error was encountered reading sector 6296198. - An error was encountered reading sector 122978403. - An error was encountered reading sector 123155988.Errors were found during the scan.SeaTools has found errors on drive ST325082 3AS SCSI Disk Device. One or more sectors on the drive are unreadable. As a precaution against data loss, you should back up any important data on the drive as soon as possible.Scanning drive: VIA SATA RAID Controller : ST325082 3AS SCSI Disk DeviceSerial Number: 4ND057K5 4ND057K5Capacity: 250.06 GB - An error was encountered reading sector 6280423.Errors were found during the scan.SeaTools has found errors on drive ST325082 3AS SCSI Disk Device. One or more sectors on the drive are unreadable. As a precaution against data loss, you should back up any important data on the drive as soon as possible.θα τρέξω απο DOS το HDD regenerator να απομονώσει τα bad sectors... Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 5, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 θα τρέξω απο DOS το HDD regenerator να απομονώσει τα bad sectors...στη σύνεχια προτείνω RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Μάρτιος 5, 2006 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 στη σύνεχια προτείνω RMA.Εγω θα προτεινα κατευθειαν RMA . Μπορει τα bad sectors να ξαναδημιουργηθουν λογω ελλατωματικου δισκου σε ανυποπτο χρονο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 ωχ μη μου λες για RMA ρε γμτ.. βαριέμαι!! απο bacukup οκ τα χω κανει σχεδόν όλα.. αλλα τι σκ@@@α, χτύπησαν και οι δυο δίσκοι μαζί?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Μάρτιος 5, 2006 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Εγω θα προτεινα κατευθειαν RMA . Μπορει τα bad sectors να ξαναδημιουργηθουν λογω ελλατωματικου δισκου σε ανυποπτο χρονο .ε ναι... αυτό εννούσα... απλά να απομονώσει όσα είναι μεχρι τη Τρίτη.@lefteriz σε καμία περιπτωση μη το αφήσεις.αλλα τι σκ@@@α, χτύπησαν και οι δυο δίσκοι μαζί?? το σύστημα σου ειναι κλοκαρισμένο? το pci σε τι ρολόγια βρίσκεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 5, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 οχι φίλε μου.. το συστημα ειναι όλα STOCK...αλλά αφού λέτε να μην το αφήσω θα τα RMΑάρω.. τι να κάνω...πάνω κάτω πόσο καιρό παιρνει να τους στείλω,? απο διαδικασία τι γίνεται με την Seagate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Μάρτιος 6, 2006 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 UPS έχεις; Μου φαίνεται παράξενο και οι δύο σκληροί δίσκοι ελλατωματικοί. Σε παρόμοια περίπτωση με τη δική σου, πριν αγοράσω UPS και με Win98, τα λάθη ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια και αναγκαζόμουν να κάνω format. Τελικά, τους δίσκους αυτούς (2 Maxtor 60GB ο καθένας, αγορασμένοι το 2002) τους έχω ακόμη και σήμερα και δουλεύουν ρολόϊ.Λάβε και αυτό υπόψη σου, αν έχεις χρονικό περιθώριο πριν τους στείλεις για RMA Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteriz Μάρτιος 6, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 UPS όχι δεν έχω... αλλα δεν ειχα ποτε προβληματα με ρεύματα ΔΕΗ κλπ..έτρεξα chkdsk /f /r διορθωσε bad sectors.. δουλεύουν οκ οι σκληροί τώρα , αλλα απο βδομάδα παω για RMA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.