Jump to content

X1800XL ή 7800GT

Theo.gr

Recommended Posts

Ένας φίλος θέλει να αγοράσει κάρτα γραφικών και έχει βάλει στο μάτι αυτές τις δύο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516736

&

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519522

Ποια να διαλέξει?

Σε καμμια περιπτωση η χ1800xl δεν ειναι καλυτερη επιλογη...Οπου και να δειτε συγκριτικα αυτο λενε...

Δεν ξερω αν στο μελλον η x1800xl αξιοποιησει τις shader δυνατοτητες της, αλλα ακομα και αν γινει αυτο,μαλλον ουτεη η ιδια αλλα ουτε και η 7800gt θα επαρκουν.

ΑΤΙ= ποιότητα εικόνας.

NVIDIA=χειροπιαστή λύση.

Αυτό νομίζω εγώ. Τώρα πέρα απο αυτά, αν θέλει ο φίλος σου να κρατήσει και λίγα στην άκρη, ας πάρει μια 7800GT με 320€, αλλιώς στα 380 X1800XL. Το σίγουρο είναι πως δε θα το μετανιώσει, ό,τι και να κάνει{πιστεύω}

Σε καμμια περιπτωση η χ1800xl δεν ειναι καλυτερη επιλογη...Οπου και να δειτε συγκριτικα αυτο λενε...

Δεν ξερω αν στο μελλον η x1800xl αξιοποιησει τις shader δυνατοτητες της, αλλα ακομα και αν γινει αυτο,μαλλον ουτεη η ιδια αλλα ουτε και η 7800gt θα επαρκουν.

Τα συγκριτικά που λές έγιναν όταν δεν υπήρχαν καν "εργαλεία" για να κλοκάρεις

την σειρά x1800.H x1800xl μπορεί στα default της να σκοντάφτει σε πολλά παιχνίδια και benchmarks αλλά κλοκάρει τρελά γιατί υποστηρίζει software volt adjustments.Χτυπάει άνετα τα 9500++ στο 3dmark05 πράγμα που την κάνει ανταγωνίσιμη ακόμα και στα πλαίσια μιας 7800 gtx...

Ναι αλλα δυο κάρτες δεν μπορείς να τις συγκρίνεις σε καμια άλλη κατάσταση πέρα από default. Το τι μπορεί να κάνει η κάρτα είναι κάτι διαφορετικό καθώς δεν έχουν όλοι τις γνώσεις και τι θελήσει να πειραματιστούν.

Οι δύο προηγούμενη ομιλητές είχαν απόλυτο δίκιο ο καθένας σαυτό που έλεγε. Τελικά από το τι σκοπεύουμε να κάνουμε, και από το πόσα λεφτά δίνουμε, και τι ζητάμε, πρέπει να αποφασίζουμε τι θα κάνουμε.

-----EDIT-----

πως τα λέω έτσι ο φούστης!:016:

Ναι αλλα δυο κάρτες δεν μπορείς να τις συγκρίνεις σε καμια άλλη κατάσταση πέρα από default. Το τι μπορεί να κάνει η κάρτα είναι κάτι διαφορετικό καθώς δεν έχουν όλοι τις γνώσεις και τι θελήσει να πειραματιστούν.

θα διαφωνήσω.Γιατί σε κάθε site με review μιας κάρτας,υπάρχει και το section o/cing.Ένας λόγος που πάτωσε τότε η κάρτα είναι ότι δεν μπορούσαν να την κλοκάρουν!Τώρα τι μπορεί να κάνει ή τέλος πάντων τι θέλει να κάνει ο ενδιαφερόμενος,αυτό δεν το ξέρω.Από την στιγμή που βρίσκομαι σε site με πρωταρχικό θέμα το o/cing το συμπαραθέτω ώς ένα πολύ θετικό στοιχείο για την εν'λόγο κάρτα.Από κει και πέρα είναι στην κρίση του ενδιαφερόμενου να αποφασίσει

Παιδια και εγω στα review εχω δει να βγαινει καλυτερη η 7800 τωρα αν θα clockαρει η καρτα ειναι ενα αλλο θεμα και αν παρεις κακο κομματι τι γινεται κλαις τα λεφτα σου???

Απο την αλλη η ατι ειναι και λιγο πιο ακριβη οποτε δεν ξερω.....τι πρεπει να παρει το παιδι!!!Παντως δεν ειναι σωστο να λες παρε το ταδε γιατι "μαλλον" θα γινει αυτο αν δεν γινει τι κανεις?

Μα ακομα και ετσι ρε παιδια ,το θεμα ειναι οτι η x1800xl για να κλοκαρει πανω απο 550 (καπου εκει νομιζω) θελει αυξηση τασης το οποιο δεν ειναι και καθημερινι φαινιμενο για καρτες γραφικων με στοκ ψυξη οι οποιες κιολας σε νορμαλ συνθηκες ανεβαζουν ΗΔΗ υψηλες θερμοκρασιες.Δεν ειναι καθολου μα καθολου ασφαλες o/c αυτο.

370-380 δεν θα έδινα για Χ1800Χl με την καμια . 290-300 εχει η gt .

καλή και χρυση μπορει να είναι και η Χ1800Xl και να σκοραρει και καλα , αλλα σχεδον 100 ευρώ διαφορά στην τιμή για 2 καρτες που σε ενα game ειναι η μια καλυτερη σε αλλο η αλλη . Μου φαινεται κοροιδία.

Παιδια και εγω στα review εχω δει να βγαινει καλυτερη η 7800 τωρα αν θα clockαρει η καρτα ειναι ενα αλλο θεμα και αν παρεις κακο κομματι τι γινεται κλαις τα λεφτα σου???

Απο την αλλη η ατι ειναι και λιγο πιο ακριβη οποτε δεν ξερω.....τι πρεπει να παρει το παιδι!!!Παντως δεν ειναι σωστο να λες παρε το ταδε γιατι "μαλλον" θα γινει αυτο αν δεν γινει τι κανεις?

Δεν μπορώ να καταλάβω...Διάβασες το ποστ μου?Ή δεν το κατάλαβες?Είπα εγώ πάρε την ati?Απλώς επισήμανα ένα πολύ θετικό στοιχείο της κάρτας το οποίο δεν επισημαίνετε σε (σχεδόν) κανένα review.Τώρα στο θέμα "και αν παρεις κακο κομματι τι γινεται κλαις τα λεφτα σου??? ",νομίζω ότι τα παραλές.Βρισκόμαστε σε O/c site που καθημερινά αλλάζουμε απόψεις γιαυτό το λόγο.Για να πέρνουμε προιόντα που είναι ταυτόσημα με το o/c και να πειραματιζόμαστε με αυτά!Αλλά όχι και να κλαις να λεφτά σου επειδή η xl δεν θα ανεβαίνει όσο περίμενες...Είναι μια αξιοπρεπέστατη κάρτα.Και σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω με το Necro{Demon} που είπε "Τώρα πέρα απο αυτά, αν θέλει ο φίλος σου να κρατήσει και λίγα στην άκρη, ας πάρει μια 7800GT με 320€, αλλιώς στα 380 X1800XL. Το σίγουρο είναι πως δε θα το μετανιώσει, ό,τι και να κάνει{πιστεύω}"

Μα ακομα και ετσι ρε παιδια ,το θεμα ειναι οτι η x1800xl για να κλοκαρει πανω απο 550 (καπου εκει νομιζω) θελει αυξηση τασης το οποιο δεν ειναι και καθημερινι φαινιμενο για καρτες γραφικων με στοκ ψυξη οι οποιες κιολας σε νορμαλ συνθηκες ανεβαζουν ΗΔΗ υψηλες θερμοκρασιες.Δεν ειναι καθολου μα καθολου ασφαλες o/c αυτο.

?!????Όλες η κάρτες όταν τις κάνουμε Ο/c θέλουν και την ανάλογη ψύξη..Ποιός μίλησε για o/c στην xl,με το stock ανεμιστηρα??Δεν σας καταλαβαίνω..Μάλλον δεν διαβάζετε ή δεν καταλαβαίνετε αυτά που γράφω.

Mα οταν απανταει καποιος σε thread ανθρωπου που ζηταει συγκεκριμενα πραγματα (''πειτε μου ποια απο τις 2'' χωρις να αναφερει τιποτε αλλο για o/c ,ψυξεις κτλ) καλο ειναι και εμεις να απανταμε αναλογα και να επισημανουμε τα καλα,τα κακα και τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ/ΡΙΣΚΑ.Δεν βαζουμε εμεις το χερι στην τσεπη αλλα αλλοι.

Τα συγκριτικά που λές έγιναν όταν δεν υπήρχαν καν "εργαλεία" για να κλοκάρεις

την σειρά x1800.H x1800xl μπορεί στα default της να σκοντάφτει σε πολλά παιχνίδια και benchmarks αλλά κλοκάρει τρελά γιατί υποστηρίζει software volt adjustments.Χτυπάει άνετα τα 9500++ στο 3dmark05 πράγμα που την κάνει ανταγωνίσιμη ακόμα και στα πλαίσια μιας 7800 gtx...

Είναι έγκυρο αυτό που λες? Γιατι εγώ με την 7800gtx λιγο πειραγμένη βγάζω 8200 και σε άπειρα forum βλέπω οτι τόσο βγάζουν περίπου όλοι. Με αυτά που λες δεν υπάρχει καν ανταγωνισμος. Ολοι θα έπαιρναν την ati ενω στην πραγματικότητα την έχουν ψιλοθάψει οι περισσότεροι...

Mα οταν απανταει καποιος σε thread ανθρωπου που ζηταει συγκεκριμενα πραγματα (''πειτε μου ποια απο τις 2'' χωρις να αναφερει τιποτε αλλο για o/c ,ψυξεις κτλ) καλο ειναι και εμεις να απανταμε αναλογα και να επισημανουμε τα καλα,τα κακα και τους ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ/ΡΙΣΚΑ.Δεν βαζουμε εμεις το χερι στην τσεπη αλλα αλλοι.

φίλε μου,εγώ απλώς κατέθεσα την άποψη μου για ένα προιόν που έχω κουβεντιάσει με πολλούς ανθρώπους έχοντας και εγώ ο ίδιος προσωπική εμπειρία σε αυτό.Εγώ απλώς πρόσθεσα ένα πολύ θετικό στοιχείο της κάρτας χωρίς να καταδικάσω την άλλη (όπως έκανες εσύ βλέπε το "σε καμμια περιπτωση η χ1800xl δεν ειναι καλυτερη επιλογη").Επίσεις δεν μπορώ να καταλάβω το εριστικό σχόλιο του "δεν βαζουμε εμεις το χερι στην τσεπη αλλα αλλοι.."Τόσο πολύ κακό ήταν το σχόλιο που έκανα ότι η κάρτα κλοκάρετε καλά?Και αν όντως ήταν,άφησε τον ενδιαφερόμενο να κρίνει από τις ανάγκες του αν θα ασχοληθεί με την απαντησή μου ή όχι.Αυτά και παρακαλώ ας σταματήσει διότι έχουμε βγει εκτός topic.:045:

Είναι έγκυρο αυτό που λες? Γιατι εγώ με την 7800gtx λιγο πειραγμένη βγάζω 8200 και σε άπειρα forum βλέπω οτι τόσο βγάζουν περίπου όλοι. Με αυτά που λες δεν υπάρχει καν ανταγωνισμος. Ολοι θα έπαιρναν την ati ενω στην πραγματικότητα την έχουν ψιλοθάψει οι περισσότεροι...

Πήγαινε εδώ και εδώ

Sorry αλλα διαβαζεις τα μισα απο οσα γραφω.Δεν ειπα οτι καταδικασες την 7800 πουθενα.Ειπα οτι h 7800gt ειναι καλυτερη επιλογη απο την x1800xl και ανελυσα τον τροπο σκεψης.

Και ναι, οταν προτεινουμε κατι σε τριτους,καλο θα ηταν ή να του απανταμε ακριβως σε αυτο που ρωταει (''κουτι 1 ή κουρτινα 2?'') ή οταν αναφερουμε την δικια μας προταση να φροντιζουμε να ειμαστε αναλυτικοι και να παρουσιαζουμε οσο το δυνατον περισσοτερα στοιχεια (ειδικα τα επικινδυνα,οπως στην προκειμενη περιπτωση η αυξηση της τασης του πυρηνα σε μια καρτα που στα default ζεματαει).

Ειλικρινα δεν εχω κανενα προβλημα μαζι σου και ειλικρινα πιστευω οτι με την ταση η x1800xl παει ψηλα.Απλα εγω ειπα αλλα πραγματα και στηριξα την προταση μου αλλου.

Φιλικα παντα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.