Jump to content

AMD 3500+GB K8NSXP+ΜΝΗΜΕΣ= πίκρα μαύρη.

pontifikas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

"Ορμόμενος" από αυτό

και από το post του Wizard σε αυτό

έκανα μερικές δοκιμές:

Η CPU

ΑMD 3500 Newcastle 200Mhz FSB

Η Motherboard

Gigabyte K8NSXP 800 Mhz FSB

Οι Μνήμες ]

1)Kingston 256 (CL2.5 to 200Mhz , CL2 to 167Mhz)

2)Samsung(με αυτοκόλλητο εγγύησης Kingston, σε κουτάκι Kingston :blink: ) 256

(CL3 to 200Mhz , CL2.5 to 167Mhz) (Ευτυχώς η μνήμη είναι δανική και την επιστρέφω μόλις το μηχάνημα σταθεροποιηθεί ;) )

3-4)Kingston 2x512 (CL3 to 200 Mhz , 2.5 to 167).

1η Δοκιμή

Όλα τα dimms στην mobo

->FSB 166Mhz !!!

->Όλα καλά, το μηχάνημα φυσάει αλλά.....166 MHz

->Timings 2.5, 3, 3,7

Από ότι φαίνεται , το γεγονός ότι τα 3 τελευταία dimms δεν πιάνουν 200 Mhz σε CL2.5 αναγκάζει την μητρική να ρίξει το FSB (έτσι το καταλαβαίνω εγώ)

2η Δεύτερη

Το κάθε dimm μόνο του

->FSB 200Mhz

->Όλα καλά αν και όταν είναι μόνες τους οι 256, το μηχάνημα τραβάει ζόρια(λογικό με όλα όσα έχω φορτώσει τα Windoze). Αλλά τίποτα το τραγικό.

3η Δοκιμή

Μόνο τα 512 dimms ,που είναι ίδια ακριβώς, στην mobo σε dual channel.

->FSB 200 MHz

->To κέρατο το τράγιο. Το μηχάνημα κάνει κοψήματα, και όταν πάω να σηκώσω παιχνίδι κόβει φοβερά ενώ μόλις πάει να σηκωθεί το HL2 με πετάει έξω με 4bit οθόνη και μήνυμα ότι δεν μπόρεσε να σηκώσει το Direct3D. 4Bit Color οθόνη και 400x300 ανάλυση.

:boxed:

4η Δοκιμή

Μόνο τα 512 dimms, στην mobo χωρίς dual channel.

->FSB 166 :blink: !!!

->Εδώ το HL2 δεν με πέταξε έξω.....έκανε απευθείας reboot :dots:

Σημειωτέων ότι τα 512 dimms περάσαν memtest86, λειτουργήσαν άψογα όταν ήταν μόνα τους ενω λειτουργούν άψογα όταν είναι και τα 4 στην mobo(δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα προβληματικής μνήμης).

Από ότι φαίνεται, η μητρική δεν γουστάρει να λειτουργεί σε 3,3,3,8.

Εγώ αυτό κατάλαβα. Έχω διαβάσει και αλλού ότι το NF3 είναι από επιλεκτικό εώς προβληματικό με τις μνήμες.

Το μόνο που με προβληματίζει, είναι γιατί δουλεύουν όταν είναι μόνες τους οι 512 ενώ είναι στα 3,3,3,8 ενώ μαμιέται ο Δίας όταν είναι και δυο μαζί.

Πάντως ήδη έχω κινήσει διαδικασίες για αντικατάσταση τους με Kingston CL2.5 to 200MHz.

’ντε να δούμε τι θα γίνει και μ'αυτά γιατί αυτό το κωλομηχάνημα μου έχει βγάλει την πίστη(δεν καθόμουνα με τον 1800XP μου καλύτερα:( )

Στην 3η δικημή σε ποιά Dimms είχες βάλει τις μνήμες?

Αν δεν ήταν στα 1-2 βάλτες εκεί ακι ξαναδοκήμασε!

Τα 3-4 βασηκά είτε τα έχει είτε όχι το ίδιο είναι καθώς δεν λειτουργούν σωστά!

Να υποθεσω οτι οι μνημες σου ειναι spd ddr333? Το nf3 ετσι και αλλιως ειναι πολυ επιλεκτικο στις μνημες (αν και δεν το περιμενα με καινουργια μητρικη).Εσενα σου φαινονται παραλογα ολα αυτα αλλα εμενα με αυτα που ειχα δει και εγω,πολυ λογικα...

Δοκιμασε απο εναν φιλο σου να σου δωσει 2 ιδιες μνημουλες 512mb ddr400 και ανω με cl2.5 και δες αν παιζουν μαζι και μονες τους... Οι μνημες που εχεις παντως ολες μαζι ΔΕΝ προκειται να παιξουν...

@Frost

Τις 512 τις δοκίμασα και μόνες τους και μαζί.

Όταν τις είχα μαζί τις είχα στα 2 πρώτα banks και μετά στα 2 τελευταία. Έτσι δούλευαν σε Dual channel. Και στις δυο θέσεις τζίφος.

Μετά, για να απενεργοποιήσω το Dual channel , τις έβαλα στα banks 1-3(όπου εκεί έγινε του κουτρούλη ο γάμος).

@Vadergr.

Οι μνήμες είναι ddr400.

post-1342-1416071588,5389_thumb.jpg

οντως δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει κατι τετοιο με τους 64ριδες,μεγαλη *******,ελπιζω να διορθωθει στο αμεσο μελλον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.