fonzi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 2, 2006 Σκέφτομαι να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό usb 3,5" σε θήκη μάλλον και έχω μερικές απορίες:1) Ο εξωτερικός σκληρός συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και ένας εσωτερικός λένε. Αρα γίνεται bootable αν θέλω; 2) Μπορώ να πάρω σε εξωτερικό usb δίσκο εικόνα του active partition του δίσκου του υπολογιστή μου μέσω πχ ACRONIS; Εννοώ φυσικά κατευθείαν (όχι να το φτιάξω σε άλλο παρτισιον του δίσκου μου και μετά να κοπιάρω στον εξωτερικό)3) Αν χτυπήσει ο δίσκος του υπολογιστή μου, μπορώ να μπουτάρω με τον εξωτερικό και μετά να τρέξω ACRONIS και να επαναφέρω αντίγραφο του δίκου μου;4) Παλιά μια gigabyte μητρική που είχα έδινε και sata υποδοχή εξωτερική που είχε και τροφοδοσία. Μπορώ άραγε να την χρησιμοποιήσω για sata δίσκο εξωτερικό; Και ο δίσκος που θα είναι; Χύμα στον αέρα;;Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 2, 2006 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 1) Ακριβώς όπως το είπες.2) Γίνεται αυτό.3) Επίσης4) Αν πάρεις εξωτερικό δίσκο usb θα τον συνδέεις σε usb. Δε χρειάζεται σατα. Τροφοδοσία θα παίρνει εάν είναι 3.5' από τη usb θύρα. Τώρα για το που θα βάλεις το δίσκο είναι δικη σου καθαρά επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 2, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Eυχαριστώ. Ρωτάω στο 4) διότι αν πχ μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάπτορα μπορώ να πάρω μονον εναν σατα δισκο και να τον συνδέσω χωρίς να αγοράσω κουτί. Αν γίνεται έτσι...Βέβαια δεν θα μπορώ να τον χρησιμοποιήσω έτσι και σε άλλο πσ οπότε μπορεί να είναι ασύμφορο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 2, 2006 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 1) Γίνεται υπο προϋποθέσεις...πρέπει να το υποστηρίζει η μηρική σου και το λειτουργικό....σε win98 και winxp που είχα δοκιμάσει, δούλεψε αλλά σερνότανε, ενώ με Linux έδειξε να εκμεταλέυετε full την usb. 2)Αν και το Acronis δε το έχω δουλέψει, εφ όσον τα κάνει το ghost (dos έχοντας φορτώσει usb drivers) μάλλον θα γίνεται. 3)Αν κτυπήσει ο δίσκος κτύπησε , πας γι άλλον. Εφ όσον σου δουλέψουν τα 1+2 τότε ναι κάνεις επαναφορά. 4)Γίνεται και αυτό, αλλά θα σε περιορήσει σε μητρικες που έχουνε αυτό το χαρακτηριστικό μόνο. Απλά μην παίξεις, κλωτσοπατιδάδα μαζί του . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 2, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Mε πρόλαβες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Μάρτιος 2, 2006 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 1) Γίνεται υπο προϋποθέσεις...πρέπει να το υποστηρίζει η μηρική σου και το λειτουργικό....σε win98 και winxp που είχα δοκιμάσει, δούλεψε αλλά σερνότανε, ενώ με Linux έδειξε να εκμεταλέυετε full την usb.Εάν δεν είχες περάσει τα drivers για usb 2 στα windows είναι λογικό να σέρνεται αφού το bandwidth τις usb ήταν περιορισμένο σε αυτό των usb 1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Μάρτιος 2, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Στα 98 πέταγε BSOD κατα την εγκτατάσταση των drivers ενώ στα ΧΡ απλά ο "enhanced usb controller" έμαινε με θαυμαστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Μάρτιος 2, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Ερώτηση: Αν η θήκη έχει και usb & firewire και συνδέσω ένα πσ με usb και ένα άλλο με firewire ταυτόχρονα βλέπουν και τα 2 το δίσκο;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph1442169076 Μάρτιος 2, 2006 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Οχι. Μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο 1 θύρα τη φορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.