Jump to content

X800GTO2 PROBLEM!

amdnikos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα ειμαι κατοχος μιας Χ800gto2 Limited Edition Vivo.Το προβλημα που εχω ειναι το crash υπολογιστη οταν υπερχρονιζω την καρτα 525/580 και συγκεκριμενα οχι σε παιχνιδια αλλα οταν με μια εφαρμογη το TRIXX που δινει η sapphire με το που φτανει στους 65 βαθμους η καρτα τα βλεπει ολα!Η συγκεκριμενη υλοποιηση εχει και τις 16 pipes ξεκλειδωτες απο την αρχη dual dvi και vivo.Το μοναδικο πειραγμα που εχω κανει ειναι η αντικατασταση της στοκ παστας σε πυρηνα και μνημες με arctic silver ceramique και η διαφορα σε θερμοκρασια (σε στοκ ρολογια 400/490 ) ηταν αρκετα μεγαλη.4 βαθμους σε idle και 7-8 σε full load.H ερωτηση ειναι η εξης:ειναι τοσο μεγαλη η θερμοκρασια ωστε να crashαρει το μηχανημα στους 65 βαθμους της καρτας?Δεδομενο οτι το μαμα cooler δεν ειναι το καλυτερο που κυκλοφορει μια Ati Silencer θα εριχνε κατα πολυ τις θερμοκρασιες?Και ενα τελευταιο στο 3dmark 05 me 520/580 βγαζω 6410marks.Ειναι καλο ως score για τους χρονισμους της καρτας?

χωρίς να έχω δουλέψει, η να ξέρω καλά τη κάρτα, το σκορ μου φαίνεται καλό!μπορεί απλά να τα παίζει η κάρτα σε τέτοια ρολόγια...ποια είναι τα default?, μήπως είναι απλό bug? σου το εμφανίζει στα άλλα games?

οταν κανεις ο/c την καρτα γραφικων

η vga καταναλωνει περισοτερο ρευμα απο οτι στoυς default χρονισμους

και μαλιστα πολυ περισοτερο

μαλλων χρειαζεσαι καινουργιο τροφοδοτικο

τι τροφοδοτικο εχεις????

edit:

6410marks ειναι μια χαρα για την καρτα σου

και οι θερμοκρασιες δεν ειναι υψηλες

χωρίς να έχω δουλέψει, η να ξέρω καλά τη κάρτα, το σκορ μου φαίνεται καλό!μπορεί απλά να τα παίζει η κάρτα σε τέτοια ρολόγια...ποια είναι τα default?, μήπως είναι απλό bug? σου το εμφανίζει στα άλλα games?

Οι default συχνοτητες ειναι 400/490.

οταν κανεις ο/c την καρτα γραφικων

η vga καταναλωνει περισοτερο ρευμα απο οτι στoυς default χρονισμους

και μαλιστα πολυ περισοτερο

μαλλων χρειαζεσαι καινουργιο τροφοδοτικο

τι τροφοδοτικο εχεις????

edit:

6410marks ειναι μια χαρα για την καρτα σου

και οι θερμοκρασιες δεν ειναι υψηλες

Ενα tagan 480w

Ενα tagan 480w

μιά χαρά το psu.....πιστεύω πως φτάνεις στα όρια την κάρτα καθώς την υπερχρονίζεις αρκετά, καθώς νομίζω πως μερικές φορές, ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι σωστή, ο πυρήνας ή οι μνήμες δεν αντέχουν, φτάνουν στα όρια τους. Βλέπεις και γω με μια ζαλμαν ανέβαζα τη κάρτα μέχρι που έφτασε ο κόμπος στο χτενι και έβγαζε artifacts, κόλλαγε το pc κτλ.

Μια μικρη διορθωση.Δεν crashαρει ακριβως το μηχανημα.Πρωτα παγωνει το desctop(δεν μπορω να ανοιξω τιποτα και κανενα φακελο)ενω o δεικτης του mouse κουνιεται φυσιολογικα.Μετα απο 15-20 δευτερολεπτα μαυριζει η οθονη(σαν να σβηνει)αλλα δεν κανει restart.Επισης τροφοδοσια στην καρτα δινω απο μητρικη.Μπορει να φταιει αυτο?

post-2940-1442174327,7748_thumb.jpg

μαλλον αυτο ειναι

Παιδια ο πυρηνας της καρτας ειναι ο r480(τον ειδα με τα ματια μου οταν αλλαζα παστα!)και οι μνημες οι samsung 1,6ns.Δηλαδη στην ουσια η καρτουλα ειναι μια X850XT που default δουλευει 540/540!Ακομα κατι αλλο με την προηγουμενη καρτα που ειχα (6800ultra)οταν η καρτουλα εφτανε στο οριο εβλεπα artifacts με το τσουβαλι!Σε αυτην εδω δεν εχω δει ουτε για πλακα.

Παιδια ο πυρηνας της καρτας ειναι ο r480(τον ειδα με τα ματια μου οταν αλλαζα παστα!)και οι μνημες οι samsung 1,6ns.Δηλαδη στην ουσια η καρτουλα ειναι μια X850XT που default δουλευει 540/540!

κάποιος λόγος όμως θα υπάρχει που είναι κλοκαρισμένη τόσο χαμηλά, σωστά?πάντως δε χάνεις τπτ να τη συνδεσεις απευθείας στο psu

κάποιος λόγος όμως θα υπάρχει που είναι κλοκαρισμένη τόσο χαμηλά, σωστά?πάντως δε χάνεις τπτ να τη συνδεσεις απευθείας στο psu

Σιγουρα!Πως θα δικαιολογησει η ΑΤΙ στους υπολοιπους πελατες της οτι δινει Χ850ΧΤ VIVO στη Sapphire σε τιμη που εφτασε στα δικα μου χερια λιγο κατω απο 200ευρω χωρις να την κραξουν οι υπολοιπες εταιριες:031:

Μια μικρη διορθωση.Δεν crashαρει ακριβως το μηχανημα.Πρωτα παγωνει το desctop(δεν μπορω να ανοιξω τιποτα και κανενα φακελο)ενω o δεικτης του mouse κουνιεται φυσιολογικα.Μετα απο 15-20 δευτερολεπτα μαυριζει η οθονη(σαν να σβηνει)αλλα δεν κανει restart.

asxeto alla

ακριβωσ αυτο μου εκανε το p.c. μου στο cod2(kai μονο στο cod2, ολα τα αλλα τα επαιζε κανονικα)

στην περιπτωση μου ηταν προβλημμα μνημων(Πολύ σφιχτά timings)

οι μνημες σου περνανε ολα τα τεστ?

asxeto alla

ακριβωσ αυτο μου εκανε το p.c. μου στο cod2(kai μονο στο cod2, ολα τα αλλα τα επαιζε κανονικα)

στην περιπτωση μου ηταν προβλημμα μνημων(Πολύ σφιχτά timings)

οι μνημες σου περνανε ολα τα τεστ?

Με τι προγραμμα μπορω να τσεκαρω μνημες?

memtest, μόλις το τρέξεις περίμενε να φτάσει τουλάχιστον στο 200%....αλλά αυτό που περιγράφει ο akamarinos δε νομίζω να οφείλεται σε πρόβλημα των μνημών αλλά σε OC ρυθμίσεις ?!

Παιδια θα το κοιταξω και μολις εχω νεα θα ποσταρω.Ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια!

memtest, μόλις το τρέξεις περίμενε να φτάσει τουλάχιστον στο 200%....αλλά αυτό που περιγράφει ο akamarinos δε νομίζω να οφείλεται σε πρόβλημα των μνημών αλλά σε OC ρυθμίσεις ?!

Και ώμος οφειλοταν στα timmings από τις μνημες

Εχω αφησει ακριβως τις ιδιες ρυθμησεις αλλα με πιο χαλαρα timmings

Και δεν εχει κανενα προβλημα τωρα

οχι ακριβως τα ιδια , αλλα παρεμφερή προβλημματα ειχε και ο zakkorn, οπου οι μνημες ηταν παλι το προβλημμα

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20141

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20208

Και ώμος οφειλοταν στα timmings από τις μνημες

Εχω αφησει ακριβως τις ιδιες ρυθμησεις αλλα με πιο χαλαρα timmings

Και δεν εχει κανενα προβλημα τωρα

οχι ακριβως τα ιδια , αλλα παρεμφερή προβλημματα ειχε και ο zakkorn, οπου οι μνημες ηταν παλι το προβλημμα

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20141

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20208

ναι αλλά ήταν από δικές σου ρυθμίσεις από OC ή δεν τις είχες πειράξει?

Καταρχήν μεγειά την κάρτα.

Δώστης τροφοδοσία από το PSU και όχι από τη μητρική.

Χαμήλωσε και 10 MHZ τα ρολόγια της κάρτας.

....κάνε τις δοκιμές σου...και πές μας.

Καλησπερα ειμαι κατοχος μιας Χ800gto2 Limited Edition Vivo.Το προβλημα που εχω ειναι το crash υπολογιστη οταν υπερχρονιζω την καρτα 525/580 και συγκεκριμενα οχι σε παιχνιδια αλλα οταν με μια εφαρμογη το TRIXX που δινει η sapphire

1) amaδεν εχεισ προβλημμα σε παινιδια, σε 3dmark......k.t.l. den εχεις προβλημα

2) μπωρει να εχει προβλημμα το TRIXX

ετρεξες το memtest απο dos για τουλαχηστων 5 loopes?

to prime95& s&m ειναι επισης αξιολογα προγραμματακια για να ελενξεις το pcsoy

Παιδια ο πυρηνας της καρτας ειναι ο r480(τον ειδα με τα ματια μου οταν αλλαζα παστα!)και οι μνημες οι samsung 1,6ns.Δηλαδη στην ουσια η καρτουλα ειναι μια X850XT που default δουλευει 540/540!Ακομα κατι αλλο με την προηγουμενη καρτα που ειχα (6800ultra)οταν η καρτουλα εφτανε στο οριο εβλεπα artifacts με το τσουβαλι!Σε αυτην εδω δεν εχω δει ουτε για πλακα.

Ετσι μου εκανε η 1800XL με τους catalyst 6.2 . Για καποιο λογο , λες και δεν δουλευε το vpu recover . Με παλιοτερους drivers , απλα μου εβγαζε μηνυμα ασταθειας της καρτας.

Η GTO2 δεν δινει εγγυημενα 540Mhz πυρηνα .Αυτο αποκομισα απο την εμπειρια μου με 5-6 τετοιες καρτες .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.