george28gt Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 28, 2006 γεια σας παιδιά, είμαι καινούριος στο forum, μόλις τώρα πήρα χαμπάρι ότι υπάρχει forum για overclocking και γενικά για PCs στην ελλάδα, μπράβο σας.Έχω μια ASUS (AGP) N6600GT -TD128 και θέλω να κάνω κάτι με την ψύξη, γιατί με normal settings και μετά από 10 λεπτακια σε heavy load κατάσταση, χτυπάει 76αρες... όπως καταλαβαίνετε και ξέρετε αυτό κάνει δύσκολο ένα καλο και αξιόπιστο overclocking. [μπόρεσα να πάω μέχρι 579/1130 και χτύπησε 84άρα.... πάει και παραπάνω αλλα ανεβάζει θερμοκρασία και παρουσιάζονται artifacts...τέλος πάντων... η ερώτηση μου είναι 1on...άμα έχει δοκιμάσει κανεις στην εν λόγω κάρτα (ASUS AGP N6600GT) την Ζαλμάν VF700CU, είναι συμβατή ? είναι δυνατή η εγκατάσταση ? κοιτώντας το official site της ζαλμάν, κατάλαβα ότι πρόβλημα κουτιού δεν έχω (καθώς η "ψυχτρα" προεξέχει της κάρτας κατά 3 πόντους νομίζω...), επίσης λέει κάτι για structural instability, αλλα ποιος μπορεί να μου πει ποσο σοβαρές θα είναι αυτές??? αυτή η περίπτωση (2), αν και διατυπωμένη σε απλά αγγλικά, με μπέρδεψε, γιατί απότι καταλαβαίνω λέει, ότι στις PCIe εκδόσεις το chip δεν κοιτάει προς τα πάνω... μήπως εννοούσαν κάτι άλλο ? εμενα το chip προς τα κάτω κοιτάει...τέλος, λέει ότι πρέπει η HSI να έχει τη δικια της "ψυχτρα", βαριέμαι να βγάζω την κάρτα μου και να κοιτάω, μήπως ξέρει κανεις τι γίνετε με την δικια μου κάρτα ? ακόμα και αν η ψήκτρα της HSI και του gpu είναι "κολλημένες" δεν υπάρχει να αγοράσω καμια ξεχωριστή "ψυχτρα" για την HSI, αν αλλάξω της gpu με την εν λόγω ζαλμάν ? αν όχι, ίσως μπορέσω να την απομονώσω και να την στερεώσω κάπως... τι λέτε?το url στο οποιο αναφέρονται οι προϋποθέσεις για συμβατότητα με agp 6600gthttp://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF700_6600GT_eng.html2on... στη ριμάδα τη θεσσαλονίκη δεν μπόρεσα να βρω σε πλαίσιο, "μουλτιραμα" και zero1... τα μεγαλύτερα, απότι ξέρω καταστήματα PC εδώ στη θεσσαλονίκη.έμαθα από το forum για το Η.A.C. shop... ελπίζω να στέλνουν θεσσαλονίκη... του **** δηλαδή... εδώ στέλνουν μαγαζιά σε αγγλία, αμερική, κλπ.τέλος... κατά τη γνώμη σας η ψύξη της HSI θα είναι ικανοποιητική ?αν δεν είναι και τόσο, πιστεύετε ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ?σημείωση: τώρα που βγαίνει και το oblivion, σκοπεύω να χτυπάω 10"ωρακια" για πλακα...έχει δοκιμάσει κανεις voltmods ? αν ναι, πιστεύετε ότι μειώνουν σημαντικά τη ζωή της κάρτας ? πως τα κάνατε ? με γραφίτη ? με προσθήκη "γέφυρας" ?έχει δοκιμάσει κανεις να κάνει edit το βίος και να ανεβάσει λίγο τα volts ?δουλεύει ? τι αύξηση είναι δυνατή ?ευχαριστώ προκαταβολικά για οποια βοήθεια...----=======> γιώργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Φεβρουάριος 28, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 χειμαρος χειμαρος.ηρεμησε παιδι μου...ενα ενα.η VF700 μπαινει ανετα στην καρτα.την εχω στην Albatron 6600GT που εχουν το ιδιο design.το HSI heatsink ειναι αυτο που ψυχει το pci to agp bridge.στην Albatron που εχει το site ειναι ξεχωριστο απο το gpu heatsink.εκει δεν υπαρχει προβλημα.αν ομως ειναι ενιαιο με το gpu heatsink τοτε το τσιπακι μενει ακαλυπτο γιατι η VF700 καλυπτει μονο το gpu.οποτε παιρνεις ενα ξεχωριστο απο HAC με 3 ευρω και τελος.οσον αφορα τα voltmods μπορεις να τα κανεις με το nibitor (bios modifier).αλλα βαλε πρωτα την ψυξη και μετα αυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
george28gt Φεβρουάριος 28, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 χειμαρος χειμαρος.ηρεμησε παιδι μου...ενα ενα.η VF700 μπαινει ανετα στην καρτα.την εχω στην Albatron 6600GT που εχουν το ιδιο design.το HSI heatsink ειναι αυτο που ψυχει το pci to agp bridge.στην Albatron που εχει το site ειναι ξεχωριστο απο το gpu heatsink.εκει δεν υπαρχει προβλημα.αν ομως ειναι ενιαιο με το gpu heatsink τοτε το τσιπακι μενει ακαλυπτο γιατι η VF700 καλυπτει μονο το gpu.οποτε παιρνεις ενα ξεχωριστο απο HAC με 3 ευρω και τελος.οσον αφορα τα voltmods μπορεις να τα κανεις με το nibitor (bios modifier).αλλα βαλε πρωτα την ψυξη και μετα αυτα..εγώ ήμουν πραγματικός χείμαρρος, εσύ καταλυτικός...ευχαριστώ για τις πληροφορίες, το εκτιμώ.είδα ότι το χακ έχει και μια ζαλμάν FS-V7 fatality, που είναι αρκετά πιο ακριβή... αξίζει τη διαφορα στα λεφτά ? την έχει δοκιμάσει κανεις ?θα ψάξω και στο net για συγκριτικά test, κλπ, αλλα έχω μια τάση να εμπιστεύομαι το ελληνικό δαιμόνιο περισσότερο όταν πρόκειται για συμβουλές.τέλος, αν δε βαριέσαι, πες μου αν έχεις δοκιμάσει voltmod στην κάρτα σου και ποσο παραπάνω μπόρεσες να "ανεβείς" ?υπάρχει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα που να μπορεί να μετρήσει το gpu core voltage ? καθώς απότι έχω ακούσει, τα βίος modifiers δεν μπορούν να ανεβάσουν αρκετά τα volts και μερικές φορες, ενώ τα ανεβάζεις κατά 0,3p.x. στην πραγματικότητα ανεβαίνουν 0,1... οι τιμές είναι ενδεικτικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos th.1442169073 Φεβρουάριος 28, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 κοιτα εγω δεν θα εδινα τοσα παραπανω.η VF700-cu κανει την δουλεια της και με το παραπανω.εγω το ειχα δοκιμασει ναι.απο 1.4V πηγα για τεστακι στα 1.5V.κερδισα με το ζορι ~10 mhz στον πυρηνα και το γυρισα παλι στα 1.4.αν ανεβασεις 0.3 την ταση θα`χεις κακα ξεμπερδεματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.