Jump to content

Συνθεση-εγκατάσταση υδρόψυξης

kender

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ήθελα να ρωτήσωτι χρειάζεται για την κατασκευή αλλά και την σύνδεση ενός συστήματος υδρόψυξης

Δηλαη πώς θα φτιαχτεί από την αρχή μέχρι το τέλος

Κοίταξα μερικα site αλλά δε βρήκα κάτι που να απευθύνεται σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ ξανά με υδρόψυξη:whistling αλλα θέλει να φτίαξει μια από την αρχή τώρα

Ευχαριστώ

Ο οδηγός της Grace αναφέρεται σε είδη συστημάτων υδρόψθξης και όχι σε τεχνικέσ οδηγίες συνδεσης κλπ πράγμα για το οποίο εγώ ψάχνω..

Μάλλον δεν το ξεκαθαρισα με το προηγουμενο post

Τι εννοείς με το "τεχνικές οδηγίες σύνδεσης" ? Πως θα συνδέσεις το μπλοκ, αντλία, ψυγείο και τυχόν τανκ μεταξύ τους?

Βασικά κι εγώ έχω τις ίδιες απορίες, οπότε αρχής γενομένης ρωτάω.....

Το κεντρικό σημείο από ότι καταλαβαίνω είναι το μπλοκ, που φαίνεται να έχει δύο υποδοχές, εισόδου-εξόδου προφανώς, που φυσικά επικοινωνούν. Ποια είναι η ακολουθία στη σύνδεση που ακολουθούμε; Π.χ. η αντλία, το ψυγείο και το τανκ, με ποια σειρά θα τα συνδέσουμε και ποια θα είναι η ροή του νερού στην τελική φάση;

Σωστά, όλα τα εξαρτήματα έχουν 2 ρακόρ/υποδοχές, ένα εισόδου και ένα εξόδου.

Τα μπλοκ (εξαρτάται από το σχέδιο) έχουν την είσοδο στο κέντρο ή σε κάποια από τις 2 άκρες.

Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι ο επεξεργαστής να ψύχεται από όσο το δυνατόν ποιο κρύο νερό, άρα η είσοδος του μπλοκ θα συνδεθεί με την έξοδο του ψυγείου.

Στην είσοδο του ψυγείου θα συνδεθεί η έξοδος της αντλίας και η έξοδος του μπλοκ με την είσοδο της αντλίας.

Θα έχουμε λοιπόν:

έξοδος μπλοκ--->είσοδος αντλίας--->έξοδος αντλίας--->είσοδος ψυγείου--->έξοδος ψυγείου--->είσοδος μπλοκ.

Αν χρησιμοποιηθεί και tank, τότε μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο στο κύκλωμα, το κατάλληλο θα το βρεις μετά από δοκιμές. Εξαρτάται και από τον τύπο του tank, πχ υπάρχουν λύσεις που έχουν κατασκευαστεί για να συνεργάζονται με συγκεκριμένες αντλίες, όπου εκεί συνδέονται πάνω στην είσοδο της αντλίας.

Όταν λέω τεχνικές οδηγίες εννοώ το ψυγείο πώς θα συνδεθεί με τον Η/Υ για να μην έχει διαροές κλπ κλπ

Δεν εννοώ τη σειρά...

π.χ. για να φτίαξω την υδρόψυξη απλά θα πάρω όλα τα κομμάτια(αντλία ψυγείο ,κλπ) και θα τα συνδέσω με τους σωλήνες και όλα μια χαρα? Αυτό θέλω να ξέρω πώς γίνεται για να μη χαλάσω ένα pc τζάμπα...

Ευχαριστώ

Με σφιχτηράκια θα είσαι οκ... όταν μετρήσεις και κόψεις τα λάστιχα κατάλληλα, γέμισε και εξαέρωσε το κύκλωμα εκτός υπολογιστή. Σφίξε τα λάστιχα και άστο να δουλεύει κάνα 3ωρο εκτός υπολογιστή, κοιτώντας για διαρροές.

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 20:04]

Αν χρησιμοποιηθεί και tank, τότε μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε σημείο στο κύκλωμα, το κατάλληλο θα το βρεις μετά από δοκιμές. Εξαρτάται και από τον τύπο του tank, πχ υπάρχουν λύσεις που έχουν κατασκευαστεί για να συνεργάζονται με συγκεκριμένες αντλίες, όπου εκεί συνδέονται πάνω στην είσοδο της αντλίας.

Ευχαριστώ.

Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω η ύπαρξη του τανκ(δεξαμενής) δεν είναι απαραίτητη, σωστά; Οπότε εάν δεν χρησιμοποιήσω τανκ, τι επίπτωση μπορεί να έχει στο σύστημα; Υψηλότερη θερμοκρασία; Κια κάτι ακόμα...Το μπλοκ απλά βιδώνει πάνω στον επεξεργαστή, μέσω της βάσης που ήδη υπάρχει για να βάζουμε την ψύκτρα; Κι είναι αρκετό αυτό για να μην υπαάχουν διαρροές;

Το τανκ θα σε διυεκολυνει στο γεμισμα κ την εξαερωση του κυκλωματος,δεν εχει επιπτωσεις στις θερμοκρασιες σου.

Το 99% των μπλοκ στηριζονται με βιδες,υπαρχουν καποιοα mobo που δεν διαθετουν τρυπες,αρα θα πρεπει να χρησιμοποιησεις μπλοκ με κλιπακια.

Δεν εχει σχεση η στηριξη του μπλοκ με τις τυχον διαρροες.

Ετοιμασε το κυκλωμα σου κ δουλεψε το εκτος κουτιου για να ελεγξεις τη στεγανωτητα του με το μικροτερο ρισκο.Οταν εισαι σιγουρος οτι δε χανει απο καπου,το τοποθετεις στο pc σου.

Αν θελήσω να συνδέσω και την vga στην αντλία που έχει μόνο μία υποδοχή αυτο πως θα το κάνω??

Αρχική απάντηση από dohc16

και η μεγάλη ερώτηση...Οι διαρροές από που προέρχονται συνήθως;

Από λάθη χρηστών.

Θα το συνδεσεις σε σειρα με το αλλο μπλοκ που εχεις

Δεν έχω ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αν αγοράσω όλα τα κομμάτια πως να τα βάλω έτσι ώστε μετά να αγοράσω...

Τέτοιες οδηγίες χρειάζομαι....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.