Jump to content

200-250 vga pci-e

funfix

Recommended Posts

Eγώ θα σου πρώτεινα την 6800gs GIGABYTE την έχω και είμαι μια χαρά με τα παιχνίδια συν του ότι την πήρα 199Ε !!!

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=18242&page=2

Όταν την πετύχεις ................

Θέλει ψάξιμο αλλα πιστεύω οτί δεν άξίζει για 6800 σειρά να δώσεις παραπάνω Ε.. Αμα αντέχεις πήγενε σε 7800

Eγώ θα σου πρώτεινα την 6800gs GIGABYTE την έχω και είμαι μια χαρά με τα παιχνίδια συν του ότι την πήρα 199Ε !!!

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=18242&page=2

Όταν την πετύχεις ................

Θέλει ψάξιμο αλλα πιστεύω οτί δεν άξίζει για 6800 σειρά να δώσεις παραπάνω Ε.. Αμα αντέχεις πήγενε σε 7800

τι ΜΗz εχει η Gigabyte ? ποιο core ειναι ?

Aν θες να φτάσεις στα 250 ευρώ, θα έλεγα την Χ850ΧΤ ή την GTO2 + extra ψήκτρα aftermarket για να δουλεύει σαν XT άνετα. 16 pipelines έναντι 12. Βέβαια στα 300 καραδοκεί η 7800GT, που είναι άλλη κατηγορία, πιστεύω best buy στα χρήματα αυτά. Αν βρεις φθηνή 6800gs με 200 ευρώ, από αξιόπιστο μαγαζί, είναι επίσης ότι ταχύτερο στα χρήματα αυτά.

Αν διάβασες το thread μου, με την περιπέτεια που είχα με μια 6800GS, που χρησιμοποίησα 2-3 μέρες, και τώρα έχω μια Gecube GTO, μπορώ να σου πω λίγα υπέρ κατά που έχω διαπιστώσει στη καθεμία κάρτα, καθώς και κάποιες γενικότερες σκέψεις για Nvidia VS ATI, απλά για την GTO θα κάνεις και μια αναγωγή προς τα πάνω, διότι η 850 έχει 4 pipes παραπάνω και μεγαλύτερα ρολόγια. Εγώ αρχικά προτίμησα Nvidia, λόγω καλύτερης διαχείρισης dualview και υποστήριξης Linux, αλλά μου προέκειψε ATI....

- Στο COD2, και στα 3dmark, παρατήρησα ότι, ναι μεν η GS βγάζει περισσότερα FPS, αλλά κυρίως σε κορυφές, στα minimum frames η διαφορά είναι πολύ μικρή. Ωστόσο η GS συνήθως υπερχρονίζονται πολύ, εγώ δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω. Οπότε ίσως έτσι η διαφορά σε επιδόσεις με την Χ850 να μικραίνει.

- Τα χρώματα της Nvidia είναι λίγο πιο τονισμένα, της ΑΤΙ πιο "smooth".

- Μπορεί να υποστηρίζει SM3 η Nvidia, από την άλλη οι ΑΤΙ θεωρούνται ότι, σε ίδιες ρυθμίσεις, έχουν καλύτερη απεικόνιση. Αλλά αυτό δεν πιστεύω να είναι εύκολα παρατηρήσιμο, ίσως να φαίνεται αν τρέχεις και τισ 2 δίπλα-δίπλα.

- Το control center της ATI είναι πληρέστερο σε ρυθμίσεις, ρυθμίζεις τα πάντα για 3D, Adaptive και temporal AA, mipmap detail κα. Ωστόσο της Nvidia είναι ταχύτερο και πιο εύχρηστο. Επίσης θέλουν ψάξιμο οι drivers της ΑΤΙ, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ασυμβατότητες κλπ.

- Ελαφρά υπεροχή του Νview της Nvidia, έναντι του Hydravision. Σε dualview, με Nvidia διαχειρίζεσαι καλύτερα τα 2 monitor, με buttons που στέλνουν τα παράθυρα με τη μία σε όποιο monitor και desktop θες.

- Οι Nvidia έχει καλύτερη υποστήριξη σε Linux.

- Στις Χ8x0, δουλεύει το ΑVIVOXCODE, για σφαιράτη κωδικοποίηση video.

- H GS κάνει περισσότερο θόρυβο συνήθως. Κι αυτό, διότι έχει 2 modes ταχυτήτων στο bios, slow και fast, ενώ η ΑΤΙ πολλά, ξεκινά από 15% και ανεβαίνει σταδιακά με τη θερμοκρασία, μέχρι στιγμής μέχρι 60% μου έχει δουλέψει. Ιdle ειδικά είναι σαν να μην υπάρχει.

- H GS είναι τεράστια, αν έχεις μικρό κουτί θα στο κόψει στα 2.

Ελπίζω να έδωσα ιδέες.

μπορει και να εχει δικαιο αλλα εμενα το μονο παιχνιδι που με ενδιαφερει ειναι το αοε3 και δεν θα την πουσαρω για να παιζω αλλα ισως να δω πωσ παει!!!

οποτε νομιζω οτι η 6800gs/gt ειναι καλυτερη μαλλον λογο s3 !!!

αυτα μπορεις να τα δεις στη αρχη του tread!!!!!

νομιζω οτι η χ850χτ ειναι κατωτερη της 6800gs/gt στο αοε3!!!!!

http://www.tomshardware.com/2005/12/02/vga_charts_viii/page4.html

Eγω παιδια εχω οριο τα 200€ για PCIe. Και ειμαι για αναβαθμιση απο 6600GT AGP (η καλυτερη αγορά καρτας που εχω κανει μεχρι τωρα, πολυ ικανοποιημενος)

Κυριως με ενδιαφερουν οι εξομοιωτες. LockOn, Strike Fighters Project 1 / Wings over Vietnam, F4: Allied Force, IL2FB / Pacific Fighters, FS2004, TOCA Race Driver 2/3, Richard Burns Rally, που και που παιζω FAR-CRY, Delta Force, Unreal04, Doom3, Splinter Cell, Δυο τουλαχιστο απο τα παιχνιδια που με ενδιαφερουν ειναι ΟGL.

Eτσι μετα απο επιμονο διλημα μεταξυ XFX (XXX) 6800 GS Και X800 GΤΟ2 παρ'ολο που μου αρεσει η ATI (ειχα την 9600ΧΤ) κατεληξα σε Nvidia, λογω OGL, οπως και επισης απο παλιοτερη εμπειρια με καρτες που τυχαινε να μην υποστηριζουν νεα eye candy παιχνιδιων που αγοραζα. Οχι οτι ειμαι σιγουρος βεβαια οτι οι 6800 ειναι αρκετες για να τα βγαλουν περα με τα SM3 και τα λοιπα νεα καλουδια αλλα απο το τιποτα ... Επισης και λογοι συνολικης συμβατοτητας.

Ενα ενοχλητικο της nVidia ειναι το shimmering, η ποιοτητα εικονας της ATI ειναι καλυτερη , αλλα τελικα το θυσιαζω αυτο μπροστα στα αλλα πλεονεκτηματα ... θα συμβιβαστω ή θα ελπιζω οτι θα διορθωθει το θεμα με καποια εκδοση forceware.

Tωρα ομως βρισκομαι στο διλημμα, 6800 GS ή GT ? Μια που οι τιμες τους πλησιαζουν πολυ πλεον, και το ενα vertex processor και τα δυο pipelines παραπανω φανταζουν δελεαστικα σε σχεση με τους υψηλοτερους χρονισμους της GS. Διαβασα καπου οτι αυτα στους εξομοιωτες πιθανον να παιζουν περισσοτερο ρολο απο το clock ... Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει

Γνωμες ?

Αν διάβασες το thread μου, με την περιπέτεια που είχα με μια 6800GS, που χρησιμοποίησα 2-3 μέρες, και τώρα έχω μια Gecube GTO, μπορώ να σου πω λίγα υπέρ κατά που έχω διαπιστώσει στη καθεμία κάρτα, καθώς και κάποιες γενικότερες σκέψεις για Nvidia VS ATI, απλά για την GTO θα κάνεις και μια αναγωγή προς τα πάνω, διότι η 850 έχει 4 pipes παραπάνω και μεγαλύτερα ρολόγια. Εγώ αρχικά προτίμησα Nvidia, λόγω καλύτερης διαχείρισης dualview και υποστήριξης Linux, αλλά μου προέκειψε ATI....

• Η GTO που πηρες ξεκλειδωνει ? (GTO2)
  • Ξερεις μηπως αν η Leadtek 6800 GS που εχει τωρα στο e-shop ειναι ιδια με αυτη που πηρες ? (425/1000) ή ειναι η extreme (485/1100) . Στο e-shop δεν το διευκρινιζει αλλα λεει ενα ασχετο 470/1000
  • COD2 = ?
  • AEO3 =?

- Όχι δεν ξεκλειδώνει. Η gto2 η Saphire ξεκλειδώνει μόνο από όσο ξέρω, και μια connect 3d ή κάπως έτσι τέλος πάντων

- Η τιμή είναι ίδια με αυτή που πήρα. Τώρα αν είναι η extreme, πάρε να ρωτήσεις καλύτερα. Όταν την πήρα εγώ πάντως έγραφε τις στάνταρ συχνότητες.

για το vod2 δεν ξερω αλλα για αοε3 σιγουρα ειναι καλυτερη η 6800gs γιατι το παιζει με ολα full!!!!!

μπορεις να το δεις και παραπανω!!!

off topic:με τη ονομα παιζεις αοε3?

τελικα αξιζει η xfx 6800gs xxx?

Ειμαι αναμεσα σε 2 καρτες την 6800 της xfx και την χ800gto2 της sapphire!!!!

H πρωτη στα 230 ευρω και η αλλη στα 180!!!!ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ 50ΕΥΡΩ

τωρα ολα αυτα θα μπουνε σε ενα nf4ultra με ενα 3800 dual η για οικονομια εναν 3700 σαν μαρινο:021:

ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ?

μεγιστο με 3800χ2/6800gs=800

η

3700 σαν ντιεγκο (αρμαντο μαραντονα) με χ800gto2!!!!!!=650

me board msi k8n neo4-fi 550psu kai koyti!!!!

ΘΑ ΔΩ ΔΙΑΦΟΡΑ?

εχω 2700@2500 με msi 5700ultra(ενιοτε και 9550 στα ορια 3d05=3300 3d06=1100μαρκ)

πάρε την gto^2....καλή και άγια η gs (κάτοχος ο ομιλών) αλλά με 50€ λιγότερα παίρνεις 16 pippes και μερικά εφέ λιγότερα που trust me δε θα σου λείψουνε....και τα ρίχνεις στη ψύξη της κάρτας και αποχερετάς gs και ultra και μάντολες γλαδιόλες τιρμπουσόν κιοφτέδες.

Συμφωνα με το σημερινο skroutz, 207 η φθηνοτερη GS, 181 η φθηνοτερη GTO2. 25 eura ας πουμε διαφορα, με 30 παιρνει κανεις ενα AC cooler και οντως στα FPS αποχαιρετα τις 6800 XYZ

Outlaw να ρωτησω, ποια ειναι εμπειρια σου απο την GS σε σχεση με την GT ?

gt (agp) είχα πριν gs (pci-e) έχω τώρα. Πάει αρκετά ψηλά με νερό και vcore/vdimm mods....αλλά άμα υπολογίσεις πόσο μου κόστισε το όλο πακέτο, ευχαρίστως πήγαινα σε X850XT (μέσω gto^2) κι ας μην έβαζα νερό. Μην ξαχνάμε και το ΑΑ της ΑΤΙ που απλά είναι άπιαστο στο 4x σε σχέση με της NVidia η οποία έχει και ελειπές AF. H απουσία SM 3.0 και hdr έριξε τις τιμές στις gto^2 κάνοντάς τες ιδανικές.

Υ.Γ. Η gs την έφαγε την gt, αλλά τι να λέει....12/5 fixed παραμένουν 12/5....μόνο ρολόγια ανεβάζεις και ευελπιστείς στο τέλος το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει.

Η γνωστη xfx gs με το νομιμο (επιπλεον) o/c νομιζω οτι ειναι καλυτερη επιλογη.

Μεγαλυτερα minimum frame rates απο την 6800ultra και πληρης υποστηριξη shaders.Ισως σε μερικα παιχνιδια να ειναι ελαφρα πιο αργη (δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι μεγαλη/εμφανης σε καμμια περιπτωση) αλλα σε πολλα μη διασημα παιχνιδια (ραλακια,μπασκετακια,2d strategy) η 6800gs θα ειναι γρηγοροτερη.Νομιζω τα αξιζει τα +25ευρω.Αν και τωρα εχω μια 7800gt, την εχω ψιλομετανιωσει την μεταβαση απο την xfx 6800gs XXX edition που ειχα πριν.

Λοιπόν ας πω και γω τι νομίζω:

ανάμεσα σε 6800GS/GT προτείνω GS και να οι λόγοι:

-φθηνότερη 6800GT 223€ prolink, φθηνότερη 6800GS 199€ gigabyte

-6800GT=παλιός πυρήνας, μεγαλύτερες θερμοκρασίες, 6800GS= νέος πυρήνας, καλύτερα ρολόγια, πολύ καλύτερες κλοκιές, ακόμα καλύτερες θερμοκρασίες{και στις 2 βέβαια δεν αμφιβάλλω έχουν λίγο θόρυβο~50db}

-με 215€ βρίσκεις>XFX 6800GS XXX στοκ κλοκαρισμένη σε αρκετά μεγαλύτερα ρολόγια που αυτό σημαίνει=καλύτερο σκορ σε 3dmark απο GT, ένα κλικ ακόμα για ultra/x850xt, και υποτίθεται πιο ποιοτικό κομμάτι για να σιγουρευτούν πως αν μη τι άλλο θα δουλεύει σε τέτοιες συχνότητες.{400/1000@485/1100!!!}

-οι περισσότερες υλοποιήσεις GS λόγω του πυρήνα τους αντέχουν τουλάχιστον μέχρι @500/1100.....σε δίαφορα reviews{και έχω δει ΠΟΛΛΑ} δεν υπήρχε GS που να μη καταφέρνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτές τις συχνότητες.

-σε όλα τα test η XFX 6800GS ξεπερνάει την 6800GT

-το πιο απαιτητικπό παιχνίδι είναι το FEAR και για αυτό παραθέτω από το guru3d.com XFX 6800GS review ''I must add that the results shown are based on maximum in-game quality settings however softshadows are disabled. With normal settings the game will be playable up-to 12x9 ! We tested the maximum detail settings to stress the cards to the maximum and ensure that in the future this benchmark will last a bit longer. Again, with normal settings the framerates are much better. But hey, you are on Guru3D, and we want to play games at the best possible settings right/SOFTSHADOWS DISABLED ?''

λέει πως τα χε όλα στο full και σε 1280 ανάλυση έβγαζε η κάρτα μέσο όρο 24 FPS....αν ο τυπάς εννοεί μέσα και ΑΑ/ΑF, που πιστεύω πως εννοεί για να λέει max quality, τότε η κάρτα τρέχει ανετότατα μέχρι και το FEAR.....

Τώρα βέβαια έχουμε και την Χ850ΧΤ:

σίγουρα για 250€ παίρνεις κορυφαία κάρτα αναμφίβολα...6000+3dmark05, αλλά χάνει δυστυχώς στο 3dmark06 επειδή δεν έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται, και φυσικά όταν βγήκε δε τα χρησιμοποιούσε κάποιο game, ωστόσο τώρα μου φαίνεται πως σιγά σιγά φαίνονται στον ορίζοντα.

Τέσπα XFX 6800GS από μένα. ο αντιπρόσωπος της XFX ποιος είναι?

gt (agp) είχα πριν gs (pci-e) έχω τώρα. Πάει αρκετά ψηλά με νερό και vcore/vdimm mods....αλλά άμα υπολογίσεις πόσο μου κόστισε το όλο πακέτο, ευχαρίστως πήγαινα σε X850XT (μέσω gto^2) κι ας μην έβαζα νερό. Μην ξαχνάμε και το ΑΑ της ΑΤΙ που απλά είναι άπιαστο στο 4x σε σχέση με της NVidia η οποία έχει και ελειπές AF. H απουσία SM 3.0 και hdr έριξε τις τιμές στις gto^2 κάνοντάς τες ιδανικές.

Υ.Γ. Η gs την έφαγε την gt, αλλά τι να λέει....12/5 fixed παραμένουν 12/5....μόνο ρολόγια ανεβάζεις και ευελπιστείς στο τέλος το αποτέλεσμα να σε δικαιώσει.

Συμφωνηζω σφοδρα σε οτι αφορα SM3/HDR - ATI/NVIDIA - AA/AF. Aυτη την εποχη λενε πολυ οι GTO2 ... ΗDR και SM3 μπορουν να περιμενουν για την εποχη που 7800/1800+ 8α κοστιζουν 150 ... το SM2 ειναι πολυ καλο ακομη , και το καλυτερο Ιmage Quality της ATI σε συνδυασμο με τα FPS την κανουν περισσοτερο επιλογη ουσιας απο την nVidia. (Οι δικες μου GFX αναγκες δυστυχως θελουν nVidia)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.