Jump to content

Database: Ποιά μητρική για socket754, 939;

planetman

Recommended Posts

Γεια σας παίδες. Θέλω να φτιάξω ένα συστηματάκι αυτόν τον καιρό και θα πάρω Athlon64, το socket παίζεται αναλόγως τις τιμές που θα βρω. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω μία ερώτηση η οποία θα βοηθήσει νομίζω πολλούς υποψήφιους αγοραστές A64 αυτόν τον καιρό:

Καταρχήν, ο επεξεργαστής θα είναι κάποιος μικρούλης, 3000+ για 754, 3000+ ή 3200+ για 939.

Για socket754, ποιά μητρική είναι πολύ καλή στο overclocking και συγχρόνως σταθερή, χωρίς προβλήματα κτλ; Εννοείται nforce3 250. Και συγχρόνως να υπάρχει σχετικά εύκολα Ελλάδα. Τί λέει η MICROSTAR MSI K8N-NEOFSR RETAIL;

Επίσης, για socket939, ποιά μητρική είναι πολύ καλή στο overclocking και συγχρόνως σταθερή, χωρίς προβλήματα και γενικά συμβατή με τις περισσότερες μνήμες; nforce3 250 ή VIA K8T800 Pro; Τί λέει η MICROSTAR MSI K8T NEO2-FIR RETAIL;

Θέλω να μου πείτε, αν πηγαίνατε σε κάθεμία πλατφόρμα, ποιά μητρική θα παίρνατε και γιατί; Έτσι να μαζέψουμε εδώ μερικές γνώμες, νομίζω θα βοηθήσει πολύ κόσμο.

Και δεν θέλω απαντήσεις του στυλ: "Γιατί δεν περιμένεις λίγο ακόμα για nforce4 κτλ". Δεν με ενδιαφέρει το PCI-Express.

Αρχική απάντηση από Vadergr [Σήμερα, στις 13:19]

Μπορεις να ανεβεις πολυ.Με την asus av8 δεν εχει κανεις προβλημα.

Αν μιλάμε για την ίδια μητρική την έχω δει live με μνήμες που στο MSI έπαιζαν στα 290 να μην μπορεί να benchάρει πάνω από 250.... (και με το ίδιο cpu)

Αν θες να κλοκάρεις κοίτα καλύτερα σε nForce.

DFI 754 θέλει τύχη για να βρεις καινούργια - έψαχνα κι εγώ. Μόνο μεταχειρισμένη.

Τελικά πήρα το Giga K8NS-Pro και δεν έχω κανένα παράπονο. ’ριστη επιλογή και ανεβαίνει καλά.

όσον αφορά την Asus A8V με το K8T800 pro έχω να πώ οτι κλοκάρει μεν αλλά όχι και τρομερά. Δηλαδή να 300αρίζει δε θα τη δεις. Το ΗΤΤ σταματάει έτσι κι αλλιώς στα 300. Επιτρέπει ένα καλό "μετριο" overclocking περίπου στα 280-285ΜΗζ ανάλογα τον επεξεργαστή αλλά 300άρια και 350άρια (πχ Gigabyte) δε νομίζω να δεις.

Γενικά η Asus αυτή απευθύνεται σε χρήστες σαν εμένα που ζητάνε τα πάντα όσον αφορά τον εξοπλισμό και την ευκολία και ένα απλώς "καλό" περιθώριο υπερχρονισμού.

Για σκληροπυρηνικό overclocking μάλλον πρέπει να κοιτάξεις αλλού.

Αρχική απάντηση από planetman [Σήμερα, στις 20:50]

Βασικά ASUS δεν θα έπαιρνα ποτέ. Δεν ξέρω γιατί αλλά την απεχθάνομαι σαν εταιρία.

Εγω απο την αλλη την λατρευω! Εχς φτιαξει 3 μηχανηματα ολα με ASUS. Το τελευταιο μολις πριν μια βδομαδα και εβαλα την Α8V Rev 2.0. Αν και δεν ασχολουμαι με OCing (ακομα) εχω διαβασει καλες κριτικες. Απλα δες αν σε ενδιαφερει να ειναι Rev 2.0 γιατι αυτη η εκδοση εχει AGP και PCI lock. Καλα και απο καλουδια δεν το συζηταμε. USB 2 να φανε και οι κοτες, Firewire, 8.1 ηχο και αν θελεις πας και για την Wireless Edition με WiFi καρτα.

Και απο τιμη τουλαχιστον εδς στην Αγγλια ειναι πολυ φτηνη και σε σχεση με τις αλλες.

Παντως αν ενδιαφερεσαι πολυ για OCing οι Abit ειναι οι καλυτερες.

Abit καλυτερη απο την dfi? μπαααα.....

Αν θελεις να ξεζουμισεις μνημες και cpu πιστευω πως dfi ειναι μονοδρομος, αλλα για 939 νφ3 dfi θα περιμενεις κανενα μηνα ισως...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.