Jump to content

TYG02 Πρόβλημα εγγραφής ή προβληματικό Drive ?

kle500

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του Forum.

Θα ήθελα να σας αναφέρω ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα εχθές.

Εδώ και καιρό προσπαθώ να βρω καλής ποιότητας δισκάκια για τα backup μου.

Αφού λοιπόν διάβασα αρκετά άρθρα, προμηθεύτηκα, από e-shop, (για δοκιμή):

1 πακέτο http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0009

και 2 κουτιά http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0006

Λοιπόν, άνοιξα το πακέτο με τα slim Case, για να γράψω.

Η δοκιμή θα γινόταν για να δω αν αξίζει τον κόπο (σαν ποιότητα δίσκου), να πάρω την άλλη φορά αυτά (αν φυσικά είναι τα ίδια δισκάκια): http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.TAY0010

Η δοκιμή έγινε με το LITE-ON SOHW-1633S (BS41), και με ταχύτητα εγγραφής Χ4. Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά (αρχείο ΤΥ.jpg).

Όταν δε, προσπαθούσα να σκανάρω το διακάκι σε 4X, μετά το 2% το cd-dvd speed κολούσε, γι' αυτό αναγκάστηκα να σκανάρω σε 1X.

Σκέφτηκα μήπως φταίει το LITE-ON, και έτσι έγραψα ενα άλλο αρχείο, στο άλλο PC με το νέο μου NEC 3550.

Λοιπόν, το σκανάρισμα στο διακάκι που γράφτηκε με το NEC, είναι μια χαρά (αρχείο new.jpg).

Έτσι για να βγάλω ένα συμπέρασμα, για το τι φταίει, έγραψα το ίδιο αρχείο με το LITE-ON. Λοιπόν, το δισκάκι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την εγγραφή και στο 92% το decrypter σταμάτησε με errors.

Άρα από ότι καταλαβαίνω, αυτό που φταίει είναι το LITE-ON και όχι τα δισκάκια!

Όμως, δεν καταλαβαίνω γιατί να τα παίξει το LITE-ON που δεν έχει κάνει πάνω από 40 εγγραφές?

Και εαν τα έχει παίξει, πως μπορώ να το ανακαλύψω? Το LITE-ON, είναι 1,5 χρόνων.

Για τα δικάκια στην συσκευασία slim case, τι γνώμη έχετε τελικά?

Είναι τα ίδια με την συσκευασία (That's) των 50 ?

Ευχαριστώ πολύ

post-3926-1442174326,9076_thumb.jpg

post-3926-1442174326,9826_thumb.jpeg

Πρεπει απλα να κανεις αναβαθμιση στο firmware που χρησιμοποιεις.

Μπορεις να χρησιμοποιησεις το τελευταιο διαθεσιμο απο τη LiteOn εδω

http://www.liteonit.com/ODD/English/e_downloads/e_firmware_dvd%20rw.asp

το οποιο ειναι το BS0Y.

Αν ενδιαφερεσαι να μετατρεψεις τον οδηγο σου σε SOHW1653s μπορεις να το κανεις με μια απλη αναβαθμιση firmware. Κατεβασε το firmware

CS0T - patched - crossflashing, multi-colored LED (for 1213S, 1613S, 1633S, etc.)

απο εδω http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html

και απλα ακολουθησε τις οδηγιες στο αρχειο κειμενου που υπαρχει στο zip file.

Για περισσοτερες πληροφοριες για τη διαδικασια overclocking σε ODD μπορεις να διαβασεις τον οδηγο εδω

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=566

Α .. και καλως ηρθες στο φορουμ :)

!

Αυτό θα πεί quick reply.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου και καλώς σας βρήκα.

Πιστεύεις πως με την αλλαγή firmware, ή την μετατροπή, θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα?

Πραγματικά θέλω να βρώ μια χρυσή τομή όσον αφορά τα δισκάκια που γράφω.

Γράφω περί τα 25 δισκάκια το μήνα, τα οποία χρησιμεύουν σαν master για την κατασκευή glass master σε replication facilities.

Οπότε, η ποιότητα είναι το πιο σημαντικό για εμένα.

Έπαιρνα πάντα, VERBATIM, MAXELL και TDK, αλλά πρόσφατα, τις δυο πρώτες μάρκες, δεν τις έβρισκα πια στην αγορά, σε Jewel Case (τα οποία θεωρώ ανώτερα από κάθε Spinde), και κατέληγα σε διάφορες επιλογές αμφιβόλου ποιότητας.

Το βασικό μου recorder ήταν ένα PLEXTOR 708A (σκυλί), το οποίο το έχω από το Σεπτέμβριο του 03. Έχει κάψει περί τα 600 δισκάκια.

Λοιπόν, τον περασμένο μήνα έγραψα 12 δισκάκια (sony-d11-00), τα οποία παρουσίαζαν όλα, πρόβλημα σε player.

Τα δισκάκια ξαναγράφτηκαν (σε άλλον φίλο) σε Ritek, με καλά αποτελέσματα.

Την περασμένη εβδομάδα, αγόρασα από Πλαίσιο, μια 10αδα TDK σε Slim Case.

Γνωρίζοντας το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα, αποφάσισα να γράψω τα TDK στο LITE-ON.

Αφού τα παρέδωσα, την επόμενη μέρα έμαθα, ότι όλα τα TDΚ ήταν για πέταμα. Δεν διάβαζαν καθόλου.

Αναγκάστηκα και αγόρασα νέο recorder (για να είμαι σίγουρος), και αυτή τη φορά 10 TDK σε κανονικό JEWEL CASE.

Οι εγγραφές αυτη τη φορά ήταν μια χαρά και μάλιστα δοκίμασα να γράψω και 1 δισκάκι από τα 10, στο παλιό μου PLEXTOR 708A. To αποτέλεσμα το ίδιο με το NEC, μια χαρά.

Sorry για το μεγάλο post

To firmware που χρησιμοποιεις ειναι αν η μνημη δε με απατα απο τα πρωτα αν οχι το πρωτο πρωτο firmware. Η διαφορα που θα εχει ο οδηγος σε θεματα στρατηγικης εγγραφης ειναι τεραστια - η αναβαθμιση επιβαλλεται. Δε μπορεις να περιμενεις να εχει ο οδηγος καλη συμπεριφορα/συμβατοτητα με μεσα με MID που κυκλοφορησαν/εδραιωθηκαν αφου ειχε γραφτει το firmware.

Edit: Τα ΤΥ ceramic (ΤΗATS) ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προμηθευτεις για τις εγγραφες σου. Το 3550 τα γραφει μια χαρα, αναλογισου ομως οτι ειναι πιο καινουριο μοντελο με πιο νεο firmware etc etc. Κaνε απλα την αναβαθμιση και ποσταρε ξανα καποιο αποτελεσμα σαρωσης με το kprobe.

Edit: Τα ΤΥ ceramic (ΤΗATS) ειναι οτι καλυτερο μπορεις να προμηθευτεις για τις εγγραφες σου.

Ενοείς, γενικώς τα THAT'S ?

Τα slim case είναι τα ίδια με αυτά της κορίνας των 50? (μιλάμε για THAT'S).

H ποιότητα της κορίνας ή των slim case είναι ίδια με αυτή των Jewel case?

Αν ναι, και η μόνη διαφορά είναι το κόστος της θήκης, τότε αξίζει μακράν, για όσουν έχουν κάποια κατανάλωση.

Αν γνωρίζεις, θα ήθελα πολύ την άποψή σου!

Thank's for everything

Εγγραφή με το νέο firmware CS0T

Πάρα πολύ καλή.

Όσον αφορά τα THAT'S, πιστεύεις πως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ +R και -R ?

Διότι, τα -R (That's)υπάρχουν σε κορίνα των 50, ενώ τα +R (That's) δεν υπάρχουν, παρά μόνο με την φίρμα της DiskImpex και όχι σαν THAT'S.

post-3926-1442174327,051_thumb.jpg

Εγγραφή με το νέο firmware CS0T

Πάρα πολύ καλή.

See? ;)
Όσον αφορά τα THAT'S, πιστεύεις πως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα μεταξύ +R και -R ?
Καμια ουσιαστικη διαφορα, αρκει η εγγραφη να κυμαινεται στα πλαισια της σαρωσεως που ποσταρες τελευταια :)

Αχ....!!

Το είπες εσύ!!!

Τώρα, πιστεύεις, πως αξίζει να γράφω σε 4Χ ? ή να πηγαίνω στην certified ταχύτητα του media (στην παρούσα φάση 8Χ certified) ?

Μέχρι τώρα έγραφα πάντα 4Χ διότι, φοβόμουν πάντα την ποιότητα εγγραφής σε 8Χ.

Μια απορία:

Πως βλέπουμε σε τι ταχύτητα έχει γραφτεί ένα δισκάκι? Μέσω του Cd-Dvd Speed? Πως?

Ευχαριστώ!

Γράφω περί τα 25 δισκάκια το μήνα, τα οποία χρησιμεύουν σαν master για την κατασκευή glass master σε replication facilities.
Μιας και τωρα το προσεξα, εχεις και την επιλογη των ΤΥ master που μπορεις να βρεις στην Disk Impex.

Μου εχουν δωσει καποια samples για testing purposes, δε γνωριζω αν τα εχουν προς πωληση ακομα. Δεν εχω κανει extensive tests ακομα για να δω τη συμπεριφορα τους.

Θα ανεβασω μερικα Pics σε λιγο. θα κανω κανονικη παρουσιαsh οταν βρω λιγο χρονο. Προκειται για κεραμικα μεσα. Το καλο ειναι οτι η εγγραψιμη επιφανεια τους καλυπτεται απο προστατευτικο, οποτε διασφαλιζεται οτι φτανει στον οδηγο σου στην καλυτερη δυνατη κατασταση.

Περισσοτερα σε λιγο.

Με τα προαναφερθεντα μεσα μπορεις να γραφεις στη certified ταχυτητα - μερικες ακομα δοκιμες θα σε πεισουν.

Σορρυ για τη κακη ποιοτητα των παρακατω εικονων, οταν κανω το presentation θα ειναι καλυτερες

Thats (TY) DVD-R Media for Master

picture00028.jpg

picture00029.jpg

picture00030.jpg

picture00031.jpg

picture00032.jpg

picture00033.jpg

@Hemispasm..

Είσαι φοβερός!

Έχεις υπ' όψιν σου τιμή για αυτά?

Πάντως, να και μια εγγραφή (Χ8) στα προβληματικά SONY (του προηγούμενου μήνα)

με το νεο firmaware, δείχνει να είναι καλό.

Αλλά το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα SONY τα είχα γράψει με το PX-708A τον προηγούμενο μήνα (Χ4), όπου είχα και τα σοβαρά προβλήματα.

Έτσι... μήπως γνωρίζεις κάποιο firmware για το 708A ? (Αν και τώρα το αντικατέστησα με το NEC 3550), αλλά καλό είναι να γνωρίζω (μιας και το κρατάω spare).

P.S.

Το πρόβλημα με τα εργοστάσια (replication), είναι πως ζητούν συνέχεια η εγγραφή να γίνεται στην μικρότερη δυνατή ταχύτητα και σε καλό media.

Βέβαια, έχω ακούσει να δίνουν συνέχεια media χείριστης ποιότητας, με αποτέλεσμα τα πρεσσαριστά δισκάκια που παράγονται να είναι γεμάτα freeze και pixel (λέγε με.....Prinko) και λοιπά no name.

post-3926-1442174327,1195_thumb.jpeg

@Hemispasm..

Είσαι φοβερός!

Έχεις υπ' όψιν σου τιμή για αυτά?

Nope sorry μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους και να ρωτησεις - αν χρειαστει πες οτι ακουσες για τα μεσα αυτα απο αντιστοιχη παρουσιαση εδω στο φορουμ.

btw ανοιξα νεο thread για τα μεσα αυτα, οποτε καλο ειναι να συνεχιστει η συζητηση εκει.

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=20577

Πάντως, να και μια εγγραφή (Χ8) στα προβληματικά SONY (του προηγούμενου μήνα)

με το νεο firmaware, δείχνει να είναι καλό.

Υep μια χαρα ειναι :)

Αλλά το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα SONY τα είχα γράψει με το PX-708A τον προηγούμενο μήνα (Χ4), όπου είχα και τα σοβαρά προβλήματα.

Έτσι... μήπως γνωρίζεις κάποιο firmware για το 708A ?

Δεν υπαρχουν modified fw για Plextor, χρησιμοποιησε το τελευταιο που εχει βγαλει η εταιρεια.

Thank's for all you help.

Μήπως μπορείς να μου πεις, πως μπορούμε να δούμε σε τι ταχύτητα έχει γραφεί ένα δισκάκι?

Με ποιό πρόγραμμα?

Ευχαριστώ για όλα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.